The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.09.2010, 16:36
RAFi89 napisał(a):Wyświetl post
A ten cały Alemao czy jak mu tam klub znalazł? Jak nie to raz dwa telefon wykonają i obrońca gotowy.

A tak serio to po co oni ten kontrakt z Singlarem rozwiązywali. Diaza sprzedali bo kasa wpadła ale Peter na polską ligę wystarczył, w razie czego nawet na lewej obronie by pograł.
bo czasem liczy sie coś więcej niz sprawy piłkarskie

radze przeczytać wywiad z nim na oficjalnej , facet ma na głowie operacje syna i na pewno woli najbliższe miesiace spedzic z rodzina niz w klubie . Poza tym przez 2 lata częściej się u nas leczył niż grał .
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.09.2010, 16:36
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Markus[/B] - szczerze przyznam, że wczoraj to mi jednak szczęka opadła. A myślałem, że na wszystko jestem przygotowany...
Mnie nieodpowiedzialność naszych sterników absolutnie nie zaskoczyła, bo to od lat stały element wiślackiego krajobrazu. Nie mogła zaskakiwać też konsekwencja Cupiała w polityce sprzedawania zawodników podstawowego składu i zastępowania ich tanimi piłkarzami na zakręcie kariery. Ja już się przyzwyczaiłem. Ciebie też to w końcu nie ominie.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.09.2010, 16:38
it napisał(a):Wyświetl post
Brawo. Jesteś moim jedynym kandydatem na prezesa zarządu Wisły Kraków SA. Jednoosobowego zarządu.
Takiego finezyjnego rozwiązania nikt jeszcze nie wymyślił.
Jak rozumiem - pisząc "można było podjąć odpowiednie kroki" - masz na myśli wynajęcie płatnego zabójcy, by ich odstrzelił?
Bo chyba nie myślałeś o tym, by rozwiązać z nimi kontrakty bez ich zgody?
Wystarczyła by jedna rozmowa i słowa "nie będziemy na Ciebie stawiać i chcemy żebyś znalazł sobie nowy klub" Myślisz, że ktokolwiek w klubie przeprowadził taką rozmowę?
Oczywiście lepiej nic nie robić i płacić jeszcze parę lat 300tys euro takiemu drewnu jak Łobo, który za niedługo będzie miał problem z załapaniem się do składu ME.

Myślisz, że nasi kopacze są na tyle tępi, że wolą obcinać kupony zamiast gry? Połowa zespołów z naszej ekstraklasy chciałaby Łobo, a ty walisz smuty, że szok. On na pewno też chciały grać a nie trenować z ME.

Zobacz na przykłady ze świata. Sneijder czy Robben dostali w Realu znak, że mają szukać nowego klubu i tak zrobili chociaż chcieli zostać. Powiedzieli im, że nie będą na nich stawiać i momentalnie poskutkowało. To samo teraz Vaart. Chciał zostać w Madrycie, to go Mourinho wywalił na trybuny i chłopak momentalnie zmienił decyzje.

Może to i chamskie ale 99% klubów na świecie tak robi i nikt nie narzeka.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 01.09.2010 o godz. 16:46.
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 01.09.2010, 16:40
Mam tylko nadzieje że skończy się kult "wielkich informatorów".
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.09.2010, 16:40
Ciekawy jestem, czy Pan Prezes będzie zadowolony ze swojej roboty, gdy 30 tys kibiców na otwarciu całego stadionu w meczu z Legią będzie mu ,,dziękowało" za wspaniałe okienko transferowe. No chyba, że zaskarbił sobie dozgonną wdzięczność i parawan ochronny ze strony SKWK za zwolnienie Łaciaka.

Współczuje Maaskantowi, gdyż ma do dyspozycji niezgraną, mało liczebną i słabą piłkarsko obronę. Można oczywiście pomyśleć nad przesunięciem Kirma na bok obrony, a Sobola na środek, ale tylko w ramach łatania dziur, które niechybnie w trakcie sezonu powstaną. W trakcie tego okienka pokazano jak nie należy prowadzić polityki transferowej. Jeśli ktoś liczył, że przyjście Basałaja wprowadzi nową jakość, to chyba się przeliczył. Dla mnie ten pan jest bardziej likwidatorem, aniżeli budowniczym.

W tym roku o mistrzostwo mogł być naprawdę łatwo. Legia jest słaba, Lech również, a Polonia może nie wytrzymać presji. Można było sprzedawać piłkarzy, ale należało kupić sensownych zastępców i być faworytem do MP. My mistrzostwo oddajemy walkowerem.
Ostatnio edytowane przez tormenthor : 01.09.2010 o godz. 16:43.
Odpowiedz cytując
Edo
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 01.09.2010, 16:41
tak dla rozluźnienia emocji co oni robią? bo wygląda to jak kolonia dla ....

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...reningu/39654/
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 01.09.2010, 16:42
A ja wciąż nie mogę zrozumieć jak mogli rozwiązać kontrakt z Singlarem nie mając nikogo pewnego na jego miejsce. Nie rozumiem tego.
To samo z Diazem. Ja rozumiem że kończy mu się kontrakt i warto było by wziąść za niego jakąś kaskę (nie wierze w te 1,5 mln EURO, nie wierzę nawet w 1 mln EURO za piłkarza z ligi polskiej któremu za rok kończy się kontrakt) ale najpierw trzeba znaleźć zmiennika. Jeśli takiego nie ma to zawodnika się nie sprzedaje!
Moim zdaniem trzeba powiedzieć jasno i wyraźnie: Holendrzy dali ciała! Dla mnie to falstart.

Znalazłem cztrery nazwiska które pojawiły się w kontekście zainteresowania Wisły: Lisowski (to potwierdza sam Widzew), Jens (pisała o tym wczoraj interia), Golański (wiadomość z netu) i Blind (syn byłego reprezentanta Holandii, 20 latek z Ajaxu. Fakt pisał że chłop o mało nie umarł ze śmiechu gdy któryś z naszych zaproponował mu wypożyczenie do Wisły). Z tych czterech nazwisk realny pozostał jeszcze Golański.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 01.09.2010 o godz. 16:46.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.09.2010, 16:43
RAFi89 napisał(a):Wyświetl post
A tak serio to po co oni ten kontrakt z Singlarem rozwiązywali.
Moze ma to cos wspolnego ze stanem zdrowia zawodnika? Moze - nikt tego przeciez nie powie otwarcie i publicznie - nie dawal on perspektyw na oferowanie swoich uslug w rundzie jesiennej sezonu 2010-2010?
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.09.2010, 16:53
Jedyna nadzieja jest taka, że zarząd nie chciał zbytnio szastać kasą na tym rynku transferowym dlatego kupił dość tanio, a dużo i postawił głównie na wypożyczenia. Możliwe, że dopiero od teraz kiedy jest dyrektor sportowy i zaczyna się pojawiać coś takiego jak scouting uda się ograniczyć ściąganie przypadkowych zawodników i pojawi się kasa na prawdziwe transfery.
W pewnym sensie rozumiem obawy prezesa, bo co może powiedzieć taki scout jak Kapka o zawodniku? Powie, że jest dobry klub wyda 1mln euro a koleś się nie sprawdzi.
Liczę na transfery zimą.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.09.2010, 17:22
No przecież skończyło się okienko stresu to chłopaki musiały się rozluźnić. Nie płaczcie już po Diazie, dobrze że go sprzedano. Jeśli to prawda że poszedł za 1,5 mln. euro to jest to duże osiągnięcie Basałaja i jego ludzi. Takiego piłkarza w polskiej lidze kupimy za 300 tyś. zł.
Odpowiedz cytując
tupet
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.09.2010, 17:23
fota 18 zobaczyć Pawła jak biegnie takie bezcenne
mały off
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.09.2010, 17:33
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
No przecież skończyło się okienko stresu to chłopaki musiały się rozluźnić. Nie płaczcie już po Diazie, dobrze że go sprzedano. Jeśli to prawda że poszedł za 1,5 mln. euro to jest to duże osiągnięcie Basałaja i jego ludzi. Takiego piłkarza w polskiej lidze kupimy za 300 tyś. zł.

Poszedł za mniej, ale nie w tym rzecz. Wymień proszę nazwiska tych "piłkarzy w polskiej lidze", którzy będą reprezentowali poziom Diaza i kosztują 300 tyś. zł.

ps.
Z takimi umiejetnosciami rozumiem, ze juz od kilka lat robisz w scoutingu? Szkoda by bylo zmarnowac talent.
Odpowiedz cytując
hiszpan00
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.09.2010, 17:33
Politykę transferową Wisły w tym oknie transferowym trafnie podsumowali na interii "
Pod względem finansowym największym wygranym tego okna transferowego jest Wisła. Wicemistrzowie Polski sprzedając trzech piłkarzy: Arkadiusza Głowackiego, Marcelo i Juniora Diaza zarobili około pięciu milionów euro. Transfery te były jednak typowym wyprzedawaniem rodowych sreber przez upadającego arystokratę. Na jakiś czas uratowano klubowy budżet, natomiast pod względem sportowym nastąpiła totalna degradacja.
W klubie do połowy sierpnia nie było dyrektora sportowego, nowy prezes pracę rozpoczął dopiero 1 lipca. To spowodowało totalny chaos przy pozyskiwaniu piłkarzy. Skauci - Zdzisław Kapka i Edward Klejndinst do transferów wytypowali tak przeciętnych piłkarzy jak: Milan Jovanić, Erik Cikosz, Gordon Bunoza czy Dragan Paljić. Niewiele do zespołu wnosi Andres Rios. Uczestnik finałów mistrzostw świata z reprezentacją Hondurasu - Osman Chavez jest już w kubie prawie miesiąc, ale na razie wsławił się tym, że kierowana przez niego defensywa w meczu Młodej Ekstraklasy z Polonią Bytom straciła cztery gole. Sytuację miało poprawić zatrudnienie dyrektora sportowego z Holandii Stana Valckxa.
Początek jego pracy przy Reymonta okazał się jednak fatalny. Zgodził się na transfer Juniora Diaza, a w zamian pozyskał rezerwowego w zespole drugiej ligi tureckiej, zapuszczonego pod względem fizycznym Marokańczyka - Nourdina Boukhariego. To był dobry piłkarz, ale kilka lat temu, gdy strzelał bramki dla Ajaksu. Poza tym, po co drużynie kolejny pomocnik, skoro Wisła w defensywie ma bodaj najgorszą sytuację kadrową spośród wszystkich zespołów w Ekstraklasie?"
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 01.09.2010, 17:42
hiszpan00 napisał(a):Wyświetl post
Politykę transferową Wisły w tym oknie transferowym trafnie podsumowali na interii "
"
Jakie q...a trafnie.Co Ty za kibic jesteś?Ten sam Dragan dał 3 pkt z Widzewem,a Rios z Polonia ,to by było trafnie.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.09.2010, 17:43
hiszpan00 napisał(a):Wyświetl post
Politykę transferową Wisły w tym oknie transferowym trafnie podsumowali na interii " ........
Sporo bzdur i przeinaczeń, pisanych przez jakiegos legijnego pismaka w stylu "Jak to źle jest w Wiśle". Co by nie zrobić to wiecznie wszystko jest źle. Nawet nowy dyrektor ledwo zdążył zasiąść w fotelu już jest zły. Rios też zły (już pismak o tym wie). Marokańczyk oczywiście też (jeszcze piłki nie kopnął) itp. itd. Wspaniała jest za to Legia pod wodzą Maciusia i jej cudowne transfery.
Psy szczekają karawana jedzie dalej.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 01.09.2010, 17:47
Świetnie napisane. Niestety oddaje cała prawdę o Wiśle. Jak mówiłem o 5 miejscu po jesieni to byłem optymistą. Nie wiem czy zaskoczy Legia czy nie.Bo gówno mnie to obchodzi,wiem, że będziemy się męczyć w każdym meczu.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 01.09.2010, 17:49
Ciekaw jestem co będzie w następnych dwóch okienkach, wtedy to dopiero komedia będzie:
W zimie:
Odchodzi na emeryture Cleber plus Pawełkowi kończy się kontrakt
W lecie:
Czterech zawodników wypożyczonych było na rok (Cikos, Chavez, Rios i Bukhari) - już widzę jak wszystkich kupują...
Plus kontrakty kończą się dla Żurawskiego, Piotra Brożka i Sobolewskiego.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 01.09.2010, 17:50
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Świetnie napisane. Niestety oddaje cała prawdę o Wiśle. Jak mówiłem o 5 miejscu po jesieni to byłem optymistą. Nie wiem czy zaskoczy Legia czy nie.Bo gówno mnie to obchodzi,wiem, że będziemy się męczyć w każdym meczu.
A w tamtym sezonie, w którym meczu "nie męczyliśmy się" ?
Chyba tylko w przegranych i w tym na Ł3.

E: Czyli męczyliśmy się od początku do końca. Nihil novi w lidze, tylko inni podwykonawcy.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 01.09.2010 o godz. 17:53.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 01.09.2010, 17:51
No ale w tamtym seoznie przegraliśmy ich mało ;-)
Odpowiedz cytując
jacula
Member

Od: 08.2010

Stary 01.09.2010, 17:53
za to w tym przegramy dużo...
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 01.09.2010, 17:53
Dobra, chyba to już naprawdę koniec i żadna niespodzianka nas raczej nie czeka.

Można więc podsumować okienko transferowe. Nie będę się rozpisywał, fakty są takie:

1. Odeszli: Głowacki, Marcelo i Diaz - za łączną kwotę ok. 6 mln €. Plus pozbycie się Alvareza, Jopa oraz Singlara i ogłoszenie przez Clebera, że kończy karierę w zimie. Mało odkrywcze stwierdzenie, że całkowicie zdemontowaliśmy nieźle działający blok defensywny, czyli fundament na którym buduje się całą drużynę.

2. Przyszli: Jovanić, Bunoza, Chavez, Cikosz, Kowalski, Pajlić, Boukhari, Wilk, Rios, Żurawski. Abstrahując od realnej klasy sportowej tych zawodników, trzeba stwierdzić że:
a) Zaledwie 3 zawodników kupiliśmy za realne pieniądze: Jovanica Bunozę i Wilka. Reszta jest wypożyczona, lub przyszła z kartą w ręce
b) Zdecydowana większość nowych ma kontrakty roczne. Co doliczając rychłe odejście Clebera (zima) i Sobolewskiego (lato) oznacza brak stabilności i zwiastuje kolejne zmiany kadrowe. Część nowych się nie sprawdzi, innych pewnie nie zdołamy wykupić po okresie wypożyczenia/upływie kontraktu (Chavez&Rios).
c) Zastanawia dziwny dobór zawodników: na boki obrony pozyskano jedynie Cikosza, podczas gdy pozbyto się 3 bocznych obrońców. Na pozycję stopera pozyskano 3, z czego przeciętnego Kowalskiego i jednorocznego Chaveza, podczas gdy odeszło 2 najlepszych stoperów ligi, doświadczony Jop a w kadrze podstawowym zawodnikiem jest weteran Cleber, który za 3-4 miesiące kończy karierę.
d) w kadrze brakuje wysuniętego napastnika - jest tylko będący bez formy Brożek.
e) z drugiej strony mamy niezwykłe bogactwo lewoskrzydłowych: Pajlić, Boukhari, Kirm. Na tej pozycji mogą też grać Garguła, Piotr Brożek a nawet Małecki. Przy czym bogactwo tylko na papierze, bo na razie żaden z piłkarzy nie powala na kolana swoją formą.
f) mamy też kłopoty bogactwa na pozycji cofniętego napastnika: Żurawski, Boguski, Małecki, Rios
g) w środku pola - bogactwo na pozycji ofensywnego, środkowego pomocnika (Garguła, Jirsak, ew. Boukhari, Pajlić). Z drugiej strony - mizeria na pozycji defensywnego pomocnika: Wilk, podstarzały Sobolewski. A na tej pozycji łapie się najczęściej kontuzje i kartki

Jeśli to miała być ofensywa transferowa, to robił ją ktoś na dopalaczach. Jeśli miało być to czyszczenie kadry, to zrobiono je nieudolnie. Nie widać w tym żadnej wizji, żadnej strategii. A jeśli już, to jedną. Sprzedajemy wartościowych piłkarzy, ale nie reinwestujemy środków z transferów by wychować ich następców. Obecnie w kadrze mamy raptem paru piłkarzy, za których od biedy można dostać jeszcze jakieś sensowne pieniądze: Pawła Brożka (musi się odbudować), Patryka Małeckiego, Kirma (za występy w reprezentacji, nie w klubie).

Moim zdaniem okienko należy ocenić negatywnie. Niepokój budzi fakt, że brakuje w kadrze zawodników przyszłościowych, kandydatów na "gwiazdy". Gros kadry to zawodnicy, którym za rok kończą się kontrakty.

Jedyna nadzieja, to dwójka Maaskant-Valckx.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 01.09.2010, 17:56

A tutaj Stan Valcx do ostatnich minut walczył o Ronaldinho... niestety przegraliśmy walkę z czasem.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 01.09.2010, 17:58
najbardziej mnie rozwala fakt, że chcielismy Brozka na Lisowskiego wymienic hahaha
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 01.09.2010, 17:59
Jestem ciekawy czy ten Wojtowicz z Interii takie same zdanie jak o Bunozie miał o Marcelo który rozpoczynał tu karierę według mnie Bunoza ma potencjał i za niedługo może być jednym z lepszych stoperów w lidze. Moim zdaniem w ogóle na ocenianie piłkarzy jest jeszcze trochę za wcześnie, na ocenianie pracy Valcxka też. Przeprasza, ale czy Grzegorz Wojtowicz to nie przypadkiem jakiś zakompleksiony warszawiak?
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 01.09.2010, 18:00
westersyl napisał(a):Wyświetl post
A tutaj Stan Valcx do ostatnich minut walczył o Ronaldinho... niestety przegraliśmy walkę z czasem.
Nie chciął sie zgodzic pewnie na to żeby tylko jeden Brożek czyścił mu buty.
Z giełdy nauczyłem się jednego. Jak wszytsko wskazuje na to, że jest źle to może być tylko lepiej.Pod warunkiem, że wczęsniej nie zrobi się jeszcze gorzej
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 01.09.2010, 18:02
Przepraszam bardzo.

My faktycznie zostalismy w ogole bez bocznych obroncow.
Jest tylko Cikos ktory narazie nie zdaje egzaminu.
I Brozek ktory tam gra z przymusu.

No tego to jeszcze u nas nie bylo.

Ciekawe co bedzie jak obaj beda pauzowac za kartki labo beda mieli konztuzje...
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 01.09.2010, 18:02
Jak możecie oceniać Chaveza czy Boukhariego, skoro nie zagrali jeszcze w lidze ani minuty?
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 01.09.2010, 18:06
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam bardzo.

My faktycznie zostalismy w ogole bez bocznych obroncow.
Jest tylko Cikos ktory narazie nie zdaje egzaminu.
I Brozek ktory tam gra z przymusu.

No tego to jeszcze u nas nie bylo.

Ciekawe co bedzie jak obaj beda pauzowac za kartki labo beda mieli konztuzje...
Wtedy będziemy grać 3-4-3 ;]

Witoldon napisał(a):Wyświetl post
Jak możecie oceniać Chaveza czy Boukhariego, skoro nie zagrali jeszcze w lidze ani minuty?
Chyba jedynie i wyłącznie na podstawie tego, że zdecydowali się na grę w naszej lidze.
Odpowiedz cytując
Kris54
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 01.09.2010, 18:07
Titto napisał(a):Wyświetl post
Jestem ciekawy czy ten Wojtowicz z Interii takie same zdanie jak o Bunozie miał o Marcelo który rozpoczynał tu karierę według mnie Bunoza ma potencjał i za niedługo może być jednym z lepszych stoperów w lidze. Moim zdaniem w ogóle na ocenianie piłkarzy jest jeszcze trochę za wcześnie, na ocenianie pracy Valcxka też. Przeprasza, ale czy Grzegorz Wojtowicz to nie przypadkiem jakiś zakompleksiony warszawiak?

nie, to jest krakus, prywatnie z tego co mi wiadomo kibic Wisly (ale w 100% pewny nie jestem, pewnie lepiej nazwać go "sympatykiem krakowskiej piłki")
PSIA KREW

"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma...

ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
Odpowiedz cytując
TS Girl
Member

Od: 07.2009

Stary 01.09.2010, 18:16
Kris54 napisał(a):Wyświetl post
nie, to jest krakus, prywatnie z tego co mi wiadomo kibic Wisly
o.O to w młodości musiał być chyba forumowym płaczkiem, że teraz takie rzeczy wypisuje Przestroga dla Was, wiślaccy pesymiści, możecie skończyć jak ten pan
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów