|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Mylisz sie.Tam ma byc kostka, byc moze przykryja ja sztuczna nawierzchnia. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Mała zagadka- jaki to stadion?
![]() ![]() Tu narazie jest KARtoflisko*, ale będzie SANfrancisco*
Ostatnio edytowane przez simone : 25.08.2010 o godz. 21:42.
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
moze POZnan?
EDIT: A sorry, POZnan* ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Stadion Amiki w Poznaniu?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Oni tam tak będą mieli co pół roku. Krótko mówiąc pyrowisko pełną gębą
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Pyrowianka Pyrów
![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
a ziemniaki gdzie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Już wykopali
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
To wszystko przez bardzo wysoką koronę dachu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Panowie więcej obiektywizmu przy ocenie stadionu Cracovii!
Na ich możliwości świetny stadion (w sensie wielkości, ale także jakości) Nie gadajcie bzdur, że przypomina supermarket, materiały wykończeniowe (elewacja) są chyba wysokiej jakości, zresztą wiadomo było, że w tym miejscu architektura musi być bardzo zrównoważona i taka jest. Według mnie bardzo przyzwoity stadion choć nie dorównuje w "detalach" (pomijam wielkość) np. Legii ![]()
Legia 2010/11 TAK! O takiej marzyłem!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Starając się być obiektywnym, to stadion Cracovii z zewnątrz buzi dać w porównaniu do naszego. Iluminacja, wykończenie, nawet głupie napisy. Z zewnątrz podoba mi się. Natomiast wewnątrz to jest dramat. Stadion Korony to przy tym architektoniczne cudo.
Zazdroszcze Legii szybkiego oddania stadionu. Oglądając wczorajszy mecz słychać było ten doping 20 kilku tysięcy kibiców i naprawdę, robi wrażenie. Nie mogę się doczeka oddania stadionu Wisełki, dopiero pokażemy reszcie co to znaczy doping W końcu my jesteśmy szlachta ;-) |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Kilka zdjęć z Gdyni z 22.08:
http://stadiony.net/buildings/pol/st..._gdynia071.jpg http://stadiony.net/buildings/pol/st..._gdynia072.jpg http://stadiony.net/buildings/pol/st..._gdynia073.jpg http://stadiony.net/buildings/pol/st..._gdynia076.jpg I przeglądając stadiony.net trafiłem na coś takiego zbudowane niedawno na Węgrzech: http://stadiony.net/pictures/hun/eto...eto_park05.jpg http://stadiony.net/pictures/hun/eto...eto_park03.jpg http://stadiony.net/pictures/hun/eto...eto_park06.jpg Pojemnośc 15000 Jak dla mnie pomysł ciekawy o tyle że taki stadion mając 15 000 miejsc posiada plac na ewentualną rozbudowę czyli za np 10-20 lat jeżeli klub do czegoś dochodzi, zwiększa się liczba ludzi chodzących na piłkę można dostawić trybunę na 7000. W Polsce w przypadku stadionu Arki, Korony itd nie ma opcji dobudowy. Minusem oczywiście to że nie ma tutaj tego zamknięcia stadionu ucieka gdzieś ten czar i widowisko traci urok, ale powiedzmy sobie szczerze jakie może być widowisko w takiej Gdyni... ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
http://sport.wp.pl/kat,37154,title,E...wiadomosc.html
" Koncepcja kampanii reklamowej opiera się na komunikacie "A nam już trawa rośnie. Jesteśmy gotowi na Mistrzostwa 2012" " Ach, ich to pyrowiskio prezentuje się wyśmienicie. Ta trawa to im tam wymiera a nie rośnie ![]()
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 01.09.2010 o godz. 12:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
http://stadiony.net/projekty/fra/grand_stade_lille Popatrzcie na ten bajer. A w Polsce musza budować osobno stadiony, hale i na koniec nie ma parkingów. Jesteśmy 100 lat za Murzynami....
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Biorąc pod uwagę, że dla nas sprzedaje się obecnie jakies 20300 biletów to raczej wyśnił Zwłaszcza, że na żadnym z obu meczów nie było kompletu - aczkolwiek mimo złych wyników tendencja jest na razie rosnąca (16,5-18 tys).P.S. Podasz wreszcie tą Waszą frekwencje z meczów z KSP przy największym dostępnym stadione, bym mógł wreszcie porównać Wasz wynik z naszym? ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O, nie nie - tak łatwo nie będzie. Oni wtedy będą nadal topową ekipą ligi, a mecz będzie przedstawiany jako jeden z kilku rozstrzygających. Zależy mi na meczu w sytuacji, gdy oni grali na poziomie Cracovii. I taki mecz był, znalazłem na 90minut.pl i było 10 tys.
Poza tym, w takim razie trzeba poczekać i sprawdzić jaka frekwencja będzie na Cracovii u nas, gdy i Kryta będzie otwarta. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
wiec jak Ty to mozesz porownywac? macie nowy stadion, bojkotowaliscie mecze,bylo cisnienie na przyjscie na stadion, doping.. doping powrocil, transfery przynajmniej na papierze bardzo dobre, i mnie nie dziwi ze przychodzi Was teraz 18 czy 20 tys osob.. tylko czemu Ty ta frekwencje chcesz porownac do meczow za czasow starego stadionu Wisly, wrocimy na nowy to wtedy sily beda wyrownane.. poza tym czemu to Polonia ma byc wyznacznikiem? nie wiem jak jest w Warszawie podczas derbow, ale w Krakowie chocby Cracovia zajmowala ostatnie miejsce to tak czy siak bedzie frekwencja zblizona, taka sama, a nawet wieksza od tej gdy Wisla gra z druzynami pokroju Legii czy Amiki.. dla Was Polonia nie powinna byc zadnym "topowym zespolem" tylko rywalem zza miedzy, jak Cracovia u nas, i tu nie ma nic do rzeczy ich poziom sportowy.. bo w takich meczach ten poziom jest niewazny czemu wlasnie ze wzgledu na Polonie mamy porownac frekwencje Wisly i Legii.. dla nas Polonia to jak Odra Wodzislaw, a dla Was to kosa numer jeden, to moze porownajmy w meczach z Cracovia (choc ona jest dla Was i tak jedna z glownych kos, ale niech Wam bedzie..).. przeciez Polonia to jest Wasz wrog nr 1 i wiadomo ze bedzie (a przynajmniej powonien byc) zapelniony stadion, o, nie nie, tak latwo nie bedzie w skrocie wyglada to tak, dla nas Polonia W bez wzgledu na to ze maja sezon zycia to kibicowsko jak Odra Wodzislaw czy inny Piast Gliwice, dla Legii to kosa numer jeden..i Ty chcesz porownywac poprzez taki mecz frekwencje na Lazienkowskiej i Reymonta, uwazasz to za normalne i logiczne? bo wedlug mnie tu nie ma logiki..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 01.09.2010 o godz. 17:22.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Cytat:
![]() ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Chyba chodzi o porównanie Polonia na Wiśle vs. Cracovia na Legii.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie zrozumiałeś. Wziąłem frekwencje Legia - Cracovią i zaczłałem porównywać do Wisła - Polonia, bo chyba zgodzimy się, że Polonia dla Was to to co dla nas Cracovia. Polecam czytać ze zrozumieniem.
A wszystko zaczęło się od tego, że dla Gwiaździstego 15 tysięcy, które zakładałem na Legia-Cracovia to mało. Okazało się ostatecznie, że było troche powyżej 16 tysięcy (w poniedziałek, po derbach 0-3). Zaproponowałem więc, by podał frewkencje na meczu z podobnym rywalem - KSP u Was na możliwie największym stadionie. Znalazłem frekwencje na poziomie 10 tysięcy. Niestety Gwiaździsty już nic nie odpisał. Co do Arki - takie porównanie będzie ok w przyszłym sezonie. Bo tak się składa, że w tym Wy zagracie z nimi w maju na całym stadionie, a my w listopadzie bez Krytej. ![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Aha to sorki za zamieszanie ale tutaj tez mam pewne "ale"
![]() Nie no tak serio. Na Cracovii bylo Was 15 tys, nie wiem czy malo czy duzo, mozna sie klocic ale chyba czynnikiem decydujacym moglo byc otwarcie stadionu, pierwszy mecz na nowej twierdzy, porozumienie z ITI. Z drugiej strony mecz z tego co pamietam byl rozgrywany w poniedzialek wiec tez to zapewne bylo spore utrudnienie. Ja proponuje Wam przelozyc dyskusje na przyszly rok i zobaczyc jak w nastepnym sezonie gdzie stadiony juz nie beda takie nowe, takie fajne, warte obejrzenia i mecze miejmy nadzieje rozegrane zostana w weekendy dopiero wtedy porownac liczby ![]() ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to tym bardziej dziwne porownanie..
nie oszukujmy sie, od wielu lat Polonia nie robi na nas wiekszego wrazenia... i chyba nie tylko na nas, poza Legia.. skad takie przypuszczenia? ide o zaklad ze dla duzej wiekszosci ekip mecz z Cracovia duzo bardziej interesujacy niz z Polonia, bez wzgledu na poziom sportowy.. dla tego przyklad nietrafiony, ja sam mecz z Polonia W traktuje jak spotkanie z Odra czy Piastem, i multum moich znajomych, w PP wolalbym trafic na kogos z 3 ligi niz na nich.. dosyc smieszna gadka sie zaczyna.. po co. na co.. takie porownanie nie maja sensu (patrz wyzej)..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 01.09.2010 o godz. 17:33.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Też nie rozumiem. Chcecie w ten sposób sprawdzić liczbę aktywnych kibiców?
Legia przez ostatni rok miała od 3 do 5 tys. kibiców na stadionie co nie znaczyło, że te liczby odzwierciedlały potencjał kibicowski. Proponuję zrobić jednak innego typu porównanie jak już otworzymy całe stadiony, zarówno na Legii, jak i na Wiśle. Porównamy liczbę kiibców na meczach Legia-Wisła i Wisła-Legia oraz liczbę kibiców przyjezdnych. Może to być ciekawe porównanie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ale na razie nie mamy o czym myslec, oddadza stadion Wisly za 5 lat to powrocimy do tematu
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 01.09.2010 o godz. 17:42.
![]() ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|