The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Yaro1984
Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.08.2010, 11:21
Hudy napisał(a):Wyświetl post
na tej fotce widać, że Kraków jednak stawia na asfalt czy się mylę?
http://www.wikipasy.pl/Plik:2010-08-...ebudowa_22.jpg

Mylisz sie.Tam ma byc kostka, byc moze przykryja ja sztuczna nawierzchnia.
Odpowiedz cytując
simone
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 25.08.2010, 21:09
Mała zagadka- jaki to stadion?

Tu narazie jest KARtoflisko*, ale będzie SANfrancisco*
Ostatnio edytowane przez simone : 25.08.2010 o godz. 21:42.

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.08.2010, 21:10
moze POZnan?

EDIT:
A sorry, POZnan*
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 25.08.2010, 21:10
Stadion Amiki w Poznaniu?
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 25.08.2010, 21:18
Oni tam tak będą mieli co pół roku. Krótko mówiąc pyrowisko pełną gębą
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.08.2010, 21:20
Pyrowianka Pyrów
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.08.2010, 23:37
a ziemniaki gdzie
Odpowiedz cytując
Sylwek1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 25.08.2010, 23:39
Już wykopali
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.08.2010, 13:46
To wszystko przez bardzo wysoką koronę dachu.
Odpowiedz cytując
Marcin(L)
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 27.08.2010, 23:02
Panowie więcej obiektywizmu przy ocenie stadionu Cracovii!
Na ich możliwości świetny stadion (w sensie wielkości, ale także jakości)
Nie gadajcie bzdur, że przypomina supermarket, materiały wykończeniowe (elewacja) są chyba wysokiej jakości, zresztą wiadomo było, że w tym miejscu architektura musi być bardzo zrównoważona i taka jest.
Według mnie bardzo przyzwoity stadion choć nie dorównuje w "detalach" (pomijam wielkość) np. Legii
Legia 2010/11 TAK! O takiej marzyłem!
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 28.08.2010, 10:52
Starając się być obiektywnym, to stadion Cracovii z zewnątrz buzi dać w porównaniu do naszego. Iluminacja, wykończenie, nawet głupie napisy. Z zewnątrz podoba mi się. Natomiast wewnątrz to jest dramat. Stadion Korony to przy tym architektoniczne cudo.

Zazdroszcze Legii szybkiego oddania stadionu. Oglądając wczorajszy mecz słychać było ten doping 20 kilku tysięcy kibiców i naprawdę, robi wrażenie. Nie mogę się doczeka oddania stadionu Wisełki, dopiero pokażemy reszcie co to znaczy doping W końcu my jesteśmy szlachta ;-)
Odpowiedz cytując
Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 01.09.2010, 11:30
Kilka zdjęć z Gdyni z 22.08:

http://stadiony.net/buildings/pol/st..._gdynia071.jpg
http://stadiony.net/buildings/pol/st..._gdynia072.jpg
http://stadiony.net/buildings/pol/st..._gdynia073.jpg
http://stadiony.net/buildings/pol/st..._gdynia076.jpg

I przeglądając stadiony.net trafiłem na coś takiego zbudowane niedawno na Węgrzech:
http://stadiony.net/pictures/hun/eto...eto_park05.jpg
http://stadiony.net/pictures/hun/eto...eto_park03.jpg
http://stadiony.net/pictures/hun/eto...eto_park06.jpg

Pojemnośc 15000
Jak dla mnie pomysł ciekawy o tyle że taki stadion mając 15 000 miejsc posiada plac na ewentualną rozbudowę czyli za np 10-20 lat jeżeli klub do czegoś dochodzi, zwiększa się liczba ludzi chodzących na piłkę można dostawić trybunę na 7000. W Polsce w przypadku stadionu Arki, Korony itd nie ma opcji dobudowy. Minusem oczywiście to że nie ma tutaj tego zamknięcia stadionu ucieka gdzieś ten czar i widowisko traci urok, ale powiedzmy sobie szczerze jakie może być widowisko w takiej Gdyni...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.09.2010, 12:08
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Zazdroszcze Legii szybkiego oddania stadionu. Oglądając wczorajszy mecz słychać było ten doping 20 kilku tysięcy kibiców i naprawdę, robi wrażenie.
Gdzies TY na Legii widział 20 kilku tysięcy kibiców ? Chyba, ze piłeś i Ci sie rozmnożyli.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 01.09.2010, 12:22
http://sport.wp.pl/kat,37154,title,E...wiadomosc.html

" Koncepcja kampanii reklamowej opiera się na komunikacie "A nam już trawa rośnie. Jesteśmy gotowi na Mistrzostwa 2012" "

Ach, ich to pyrowiskio prezentuje się wyśmienicie. Ta trawa to im tam wymiera a nie rośnie
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 01.09.2010 o godz. 12:42.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 01.09.2010, 12:30
http://stadiony.net/projekty/fra/grand_stade_lille Popatrzcie na ten bajer. A w Polsce musza budować osobno stadiony, hale i na koniec nie ma parkingów. Jesteśmy 100 lat za Murzynami....
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 01.09.2010, 16:05
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Gdzies TY na Legii widział 20 kilku tysięcy kibiców ? Chyba, ze piłeś i Ci sie rozmnożyli.

Biorąc pod uwagę, że dla nas sprzedaje się obecnie jakies 20300 biletów to raczej wyśnił Zwłaszcza, że na żadnym z obu meczów nie było kompletu - aczkolwiek mimo złych wyników tendencja jest na razie rosnąca (16,5-18 tys).

P.S. Podasz wreszcie tą Waszą frekwencje z meczów z KSP przy największym dostępnym stadione, bym mógł wreszcie porównać Wasz wynik z naszym?
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 01.09.2010, 16:19
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Biorąc pod uwagę, że dla nas sprzedaje się obecnie jakies 20300 biletów to raczej wyśnił Zwłaszcza, że na żadnym z obu meczów nie było kompletu - aczkolwiek mimo złych wyników tendencja jest na razie rosnąca (16,5-18 tys).

P.S. Podasz wreszcie tą Waszą frekwencje z meczów z KSP przy największym dostępnym stadione, bym mógł wreszcie porównać Wasz wynik z naszym?
Ależ podam Ci, będziemy z nimi grać przy R22 na wiosnę to wtedy podeślę jaka była frekwencja.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 01.09.2010, 17:03
O, nie nie - tak łatwo nie będzie. Oni wtedy będą nadal topową ekipą ligi, a mecz będzie przedstawiany jako jeden z kilku rozstrzygających. Zależy mi na meczu w sytuacji, gdy oni grali na poziomie Cracovii. I taki mecz był, znalazłem na 90minut.pl i było 10 tys.

Poza tym, w takim razie trzeba poczekać i sprawdzić jaka frekwencja będzie na Cracovii u nas, gdy i Kryta będzie otwarta.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Stary 01.09.2010, 17:07
O, nie nie - tak łatwo nie będzie. Oni wtedy będą nadal topową ekipą ligi, a mecz będzie przedstawiany jako jeden z kilku rozstrzygających. Zależy mi na meczu w sytuacji, gdy oni grali na poziomie Cracovii. I taki mecz był, znalazłem na 90minut.pl i było 10 tys.

Poza tym, w takim razie trzeba poczekać i sprawdzić jaka frekwencja będzie na Cracovii u nas, gdy i Kryta będzie otwarta.
to może porównamy np. jak bedziemy grać z Arką
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 01.09.2010, 17:10
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
http://stadiony.net/projekty/fra/grand_stade_lille Popatrzcie na ten bajer. A w Polsce musza budować osobno stadiony, hale i na koniec nie ma parkingów. Jesteśmy 100 lat za Murzynami....
na Legii jest parking chyba, na Narodowym jest odrazu wybudowany, wiec nie pisz bzdur. To że jeden czy dwa nie mają, to nie znaczy ze jest źle. Ale narzekac zawsze fajnie.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.09.2010, 17:12
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
http://sport.wp.pl/kat,37154,title,E...wiadomosc.html

" Koncepcja kampanii reklamowej opiera się na komunikacie "A nam już trawa rośnie. Jesteśmy gotowi na Mistrzostwa 2012" "

Ach, ich to pyrowiskio prezentuje się wyśmienicie. Ta trawa to im tam wymiera a nie rośnie
Strzelili sobie w piętę. Ironiczny uśmiech czytając takie hasła, mając w pamięci te kilkanaście ostatnich meczów rozegranych na kartoflisku.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 01.09.2010, 17:15

nie wiem od czego sie zaczela cala ta gadka.. bo pomieszaliscie strasznie.. ale jak domniemam chodzi Ci o frekwencje za czasow starego stadionu..
wiec jak Ty to mozesz porownywac? macie nowy stadion, bojkotowaliscie mecze,bylo cisnienie na przyjscie na stadion, doping.. doping powrocil, transfery przynajmniej na papierze bardzo dobre, i mnie nie dziwi ze przychodzi Was teraz 18 czy 20 tys osob..
tylko czemu Ty ta frekwencje chcesz porownac do meczow za czasow starego stadionu Wisly, wrocimy na nowy to wtedy sily beda wyrownane..
poza tym czemu to Polonia ma byc wyznacznikiem? nie wiem jak jest w Warszawie podczas derbow, ale w Krakowie chocby Cracovia zajmowala ostatnie miejsce to tak czy siak bedzie frekwencja zblizona, taka sama, a nawet wieksza od tej gdy Wisla gra z druzynami pokroju Legii czy Amiki..
dla Was Polonia nie powinna byc zadnym "topowym zespolem" tylko rywalem zza miedzy, jak Cracovia u nas, i tu nie ma nic do rzeczy ich poziom sportowy.. bo w takich meczach ten poziom jest niewazny
czemu wlasnie ze wzgledu na Polonie mamy porownac frekwencje Wisly i Legii.. dla nas Polonia to jak Odra Wodzislaw, a dla Was to kosa numer jeden,
to moze porownajmy w meczach z Cracovia (choc ona jest dla Was i tak jedna z glownych kos, ale niech Wam bedzie..).. przeciez Polonia to jest Wasz wrog nr 1 i wiadomo ze bedzie (a przynajmniej powonien byc) zapelniony stadion,
o, nie nie, tak latwo nie bedzie

w skrocie wyglada to tak,
dla nas Polonia W bez wzgledu na to ze maja sezon zycia to kibicowsko jak Odra Wodzislaw czy inny Piast Gliwice, dla Legii to kosa numer jeden..i Ty chcesz porownywac poprzez taki mecz frekwencje na Lazienkowskiej i Reymonta, uwazasz to za normalne i logiczne? bo wedlug mnie tu nie ma logiki..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 01.09.2010 o godz. 17:22.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 01.09.2010, 17:18
Cytat:
troche nie jestem w temacie i jesli zle interperetuje Wasza rozmowe to przepraszam. Co za sens jest porownywac ilu kibicow WIsly i Legi przyjdzie na mecz z Polonia Warszawa. Wiadomo derby to derby, maja swoj klimat wiec wiecej osob przyjdzie z Legii na Polonie niz z Wisly (przynajmniej teoretycznie) wiec jesli juz to chyba powinno sie porownac ile osob przyjdzie na Ł3 na derby a ile na R22 na derby z Cracovia
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Ribas
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.09.2010, 17:20
Chyba chodzi o porównanie Polonia na Wiśle vs. Cracovia na Legii.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 01.09.2010, 17:20
Nie zrozumiałeś. Wziąłem frekwencje Legia - Cracovią i zaczłałem porównywać do Wisła - Polonia, bo chyba zgodzimy się, że Polonia dla Was to to co dla nas Cracovia. Polecam czytać ze zrozumieniem.

A wszystko zaczęło się od tego, że dla Gwiaździstego 15 tysięcy, które zakładałem na Legia-Cracovia to mało. Okazało się ostatecznie, że było troche powyżej 16 tysięcy (w poniedziałek, po derbach 0-3). Zaproponowałem więc, by podał frewkencje na meczu z podobnym rywalem - KSP u Was na możliwie największym stadionie.

Znalazłem frekwencje na poziomie 10 tysięcy. Niestety Gwiaździsty już nic nie odpisał.

Co do Arki - takie porównanie będzie ok w przyszłym sezonie. Bo tak się składa, że w tym Wy zagracie z nimi w maju na całym stadionie, a my w listopadzie bez Krytej.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 01.09.2010, 17:26
Nie zrozumiałeś. Wziąłem frekwencje Legia - Cracovią i zaczłałem porównywać do Wisła - Polonia, bo chyba zgodzimy się, że Polonia dla Was to to co dla nas Cracovia. Polecam czytać ze zrozumieniem.

A wszystko zaczęło się od tego, że dla Gwiaździstego 15 tysięcy, które zakładałem na Legia-Cracovia to mało. Okazało się ostatecznie, że było troche powyżej 16 tysięcy (w poniedziałek, po derbach 0-3). Zaproponowałem więc, by podał frewkencje na meczu z podobnym rywalem - KSP u Was na możliwie największym stadionie.

Znalazłem frekwencje na poziomie 10 tysięcy. Niestety Gwiaździsty już nic nie odpisał.

Co do Arki - takie porównanie będzie ok w przyszłym sezonie. Bo tak się składa, że w tym Wy zagracie z nimi w maju na całym stadionie, a my w listopadzie bez Krytej.
Nie to Ty chyba nie zrozumiałeś, skoro dałeś mi frekwencję z tego sezonu i z nowo otwartego stadionu (dla którego przyszła większość tych kibiców), to ja Ci też dam frekwencję z tego sezonu i też z nowo otwartego stadionu. Ponimajesz oder verstehen ?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 01.09.2010, 17:26
Aha to sorki za zamieszanie ale tutaj tez mam pewne "ale" Przeciez nie odpuszcze Legioniscie
Nie no tak serio. Na Cracovii bylo Was 15 tys, nie wiem czy malo czy duzo, mozna sie klocic ale chyba czynnikiem decydujacym moglo byc otwarcie stadionu, pierwszy mecz na nowej twierdzy, porozumienie z ITI. Z drugiej strony mecz z tego co pamietam byl rozgrywany w poniedzialek wiec tez to zapewne bylo spore utrudnienie. Ja proponuje Wam przelozyc dyskusje na przyszly rok i zobaczyc jak w nastepnym sezonie gdzie stadiony juz nie beda takie nowe, takie fajne, warte obejrzenia i mecze miejmy nadzieje rozegrane zostana w weekendy dopiero wtedy porownac liczby
drozd:
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 01.09.2010, 17:28
Ribas napisał(a):Wyświetl post
Chyba chodzi o porównanie Polonia na Wiśle vs. Cracovia na Legii.
to tym bardziej dziwne porownanie..
nie oszukujmy sie, od wielu lat Polonia nie robi na nas wiekszego wrazenia... i chyba nie tylko na nas, poza Legia.. skad takie przypuszczenia? ide o zaklad ze dla duzej wiekszosci ekip mecz z Cracovia duzo bardziej interesujacy niz z Polonia, bez wzgledu na poziom sportowy.. dla tego przyklad nietrafiony, ja sam mecz z Polonia W traktuje jak spotkanie z Odra czy Piastem, i multum moich znajomych, w PP wolalbym trafic na kogos z 3 ligi niz na nich.. dosyc smieszna gadka sie zaczyna.. po co. na co.. takie porownanie nie maja sensu (patrz wyzej)..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 01.09.2010 o godz. 17:33.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 01.09.2010, 17:32
Też nie rozumiem. Chcecie w ten sposób sprawdzić liczbę aktywnych kibiców?

Legia przez ostatni rok miała od 3 do 5 tys. kibiców na stadionie co nie znaczyło, że te liczby odzwierciedlały potencjał kibicowski.

Proponuję zrobić jednak innego typu porównanie jak już otworzymy całe stadiony, zarówno na Legii, jak i na Wiśle. Porównamy liczbę kiibców na meczach Legia-Wisła i Wisła-Legia oraz liczbę kibiców przyjezdnych. Może to być ciekawe porównanie
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 01.09.2010, 17:36
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Też nie rozumiem. Chcecie w ten sposób sprawdzić liczbę aktywnych kibiców?

Legia przez ostatni rok miała od 3 do 5 tys. kibiców na stadionie co nie znaczyło, że te liczby odzwierciedlały potencjał kibicowski.

Proponuję zrobić jednak innego typu porównanie jak już otworzymy całe stadiony, zarówno na Legii, jak i na Wiśle. Porównamy liczbę kiibców na meczach Legia-Wisła i Wisła-Legia oraz liczbę kibiców przyjezdnych. Może to być ciekawe porównanie
to juz jest bardziej logiczne.. pod warunkiem ze bilety dla gosci beda po obu stronach po tej samej cenie... mecze beda rozgrywane w tych samych dniach (w sensie pierwszy mecz w sobote, drugi tez musi trafic w sobote, bo jak bedzie w srode to juz mozna o dupe rozbic porownanie) godzina meczu tez jest wazna.. niby drobiazgi, ale moga zawazyc i to mocno na frekwencji.. jak dzieci .. ze sie dalem wkrecic upss... porownanie raczej nie wyjdzie... bo pierwszy mecz bedzie podczas fajnej pogody, drugi podczas mrozow ,
ale na razie nie mamy o czym myslec, oddadza stadion Wisly za 5 lat to powrocimy do tematu
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 01.09.2010 o godz. 17:42.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów