The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Edo
Senior Member

Od: 09.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.09.2010, 09:46
Ale po co tak lamentować i płakać? Myślę, że Dr sprowadzi kogoś z kartą w ręku i na pewno będzie to gracz przyzwoity...poczekajmy do końca tygodnia spokojnie
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 01.09.2010, 09:46
kubawislak napisał(a):Wyświetl post

Dokładnie to samo myślę, mało tego, większość tych pomocników to miernoty o lukratywnych kontraktach...

!
Tak samo pewnie myśli Holender i chce ich się pozbyć. Jakoś nie mam złudzeń,że gdyby wcześniej dyrektorem sportowym został ten Holender to już dawno byśmy mieli wyprzedaż towaru piłkarzo podobnego. Od Maaskanta oczekuje się wyników a jak on ma je osiągać takim składem personalnym? Dlatego uważam,że będą sprzedawać,sprzedawać i jeszcze raz sprzedawać. O ile się kupiec znajdzie. Niektórzy to wyglądają tak jakby znaleźli sobie tutaj ciepłą posadkę i jakoś się ślizgają, nic nie wnosząc do gry zespołu. Garguła,Jirsak,Łobodziński. Oni pierwsi powinni iść do odstrzału w kolejnym okienku,bo rozwiązać z nimi umowy za porozumieniem stron pewnie się nie da. Garguła to ten sam przypadek co Singlar, kontuzje,urazy. Nie wiem ile można się oszukiwać,że facet coś zagra. Jirsak,żadnej wartości dodanej. Podejrzewam,że tyle samo by do zespołu wniósł Bazik z Polonii Bytom. Łobodziński,wiadomo. Mogę czekać nawet rok bez sukcesów,byleby zaczęli tu przychodzić zawodnicy z prawdziwego zdarzenia.

Mam takie dziwne przeczucie,że skoro w Holandii są taki problemy finansowe,to może mają kogoś upatrzonego,kto rozwiąże kontrakt,bo klub nie wywiązuje się wobec niego z płatności i na zasadzie wolnego transferu przyjdzie do nas.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.09.2010, 09:48
it napisał(a):
Jak rozumiem - pisząc "można było podjąć odpowiednie kroki" - masz na myśli wynajęcie płatnego zabójcy, by ich odstrzelił?
Bo chyba nie myślałeś o tym, by rozwiązać z nimi kontrakty bez ich zgody?
Hehe, bardziej humanitarnym sposobem od wynajecia platnego zabojcy, byloby porwanie i uwiezienie w piwnicy, gdzie karmionego paprykarzem moznaby trzymac do konca kontraktu, choc Wisla juz zdaje sie po pol roku od czasu zaginiecia, moglaby zlozyc papiery w sprawe o rozwiazanie kontraktu z winy zawodnika

Z innych rozwiazan, pozostaje zatrudnienie prawdziwego psychola w MESie, ktory juz by zadbal o to, zeby Wojtek nigdy nie byl niedotrenowany (czyt."zajebany" po 45 min.gry) i tak intensywnie pracowal nad jego kondycja, ze rozwiazanie kontraktu za porozumieniem, staloby sie faktem po kilku tygodniach wspolnej pracy
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 01.09.2010 o godz. 09:53.
Odpowiedz cytując
Ikki
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 01.09.2010, 09:50
Może trenerzy obrońców z Młodej Ekstraklasy wezmą i będą ich wprowadzać? Na przykład Michał Czekaj i Michał Nalepa? Bo jakiś obrońców w kadrze to powinniśmy mieć.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 01.09.2010, 09:53
dawiss napisał(a):Wyświetl post
Kiedys gralismy 3-5-2 i wygladalo to zaskakujaco dobrze .

Siedzicie tu i piszecie... piszecie...
Kazdy wie, ze nawet swietnie wygladajace druzyny na papierze moga grac kiepsko. Jakos mnie nie martwia te oslabienia. Diaz, tylko ostatnio wrocil na lewa obrone, moim zdaniem popelnia bardzo duzo bledow przy ustawianiu. Singlar w ogole nie gral, wiec trudno tu mowic o jakims oslabieniu. To, ze tylko Diazowi sie chcialo grac moge skwitowac jednym slowem: .......icie...
Zrozum jedną podstawową rzecz.
Nikt nie rozrywa szat, że odszedł Diaz czy Singlar.
Problem w tym, że nikogo na ich miejsce nie pozyskano.
A zdajesz sobie na pewno sprawę z tego, że zgranie całkiem nowego bloku defensywnego to nie jest kwestia nawet rundy. To kwestia sezonu!
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
atut
Junior Member

Od: 04.2008

Stary 01.09.2010, 09:54
Cerber napisał(a):Wyświetl post
no to prawie na pewno wezmą Golańskiego. A jakich mamy lewych obrońców bez kontraktu, Panowie?
Niekoniecznie lewi

Wolni obrońcy:
Kurt Elshot
Pierre Wome
Vinícius Bergantin
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.09.2010, 09:55
Nie wiem czy mam się tym podniecać czy nie...

WISŁA FACEBOOK:
Zbliża się 11, a wciąż nie mamy informacji o prezentacji Boukhariego. Czyżby było coś jeszcze..? Są ku temu przesłanki...
Odpowiedz cytując
_barszczu
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.09.2010, 10:04
pierwszym krokiem z Szewczykiem powinno być przesunięcie go od razu do trenowania z pierwszą drużyną.
Chłopak ma 18 lat(!), ponoć wielki talent - dlatego nie warto zaprzątać mu głowy treningami z ME, niech od początku trenuje wraz z nowym trenerem i z kopaczami z 1 zespołu.

Że będzie za słaby i nie będzie się łapał do 18stki meczowej? Trudno, pojedzie w weekend na mecz Młodej Ekstraklasy, ale niech trenuje na obciążeniach treningowych rodem z Holandii i niech się przyzwyczaja do profesjonalnego futbolu.

Za granicą 18-latkowie regularnie grywają w 1 składach drużyn(pierwszy z brzegu - Wilshere w Arsenalu), w Polsce też powinniśmy zmienić podejście.
Odpowiedz cytując
Johnny B
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 01.09.2010, 10:04
Weźcie jednak pod uwagę ze to nie jest facebook oficjalnej, ale tez liczę na jakaś niespodziankę
-Ale panie Franku...
-****a won! Wypierdalaj!...Panie Franku.. Matoł
XxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXx XxXxXxXxXx
http://www.youtube.com/watch?v=IT86Y...elated&search=
Banjo Boy is godlike >.<
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.09.2010, 10:08
kosaTS napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy mam się tym podniecać czy nie...

WISŁA FACEBOOK:
Zbliża się 11, a wciąż nie mamy informacji o prezentacji Boukhariego. Czyżby było coś jeszcze..? Są ku temu przesłanki...
Czekaja aż Szewczyk dojedzie na stadion
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.09.2010, 10:11
Mam nadzieję, że nasi nie będą przebijać JW za Golańskiego, bo skończy się jak z Gargułą...
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.09.2010, 10:16
Na waszym miejscu nie podniecałbym sie tym co piszą na facebooku, wczoraj tez pisali wieczorem ze beda jakas pozytywne informacje i na tym sie skonczylo, ktoś niepotrzebnie robi zamieszanie, trzeba czekac do nastepnego okna transferowego bo jak sam powiedział nasz dyrektor sportowy od 1 września szykuje sie do zimowego okienka. a co do tego mlodego 18-latka to zgadzam sie z poprzednikiem ze chlopak jesli naprawde to taki talent to powinien odrazu przejsc do pierwszej druży i niech sie tam uczy, na zachodzie takie zawodnika ma sie na lawce rezerwowej i czasem gra juz w meczach, dlatego jesli chcemy isc w dobrym zachodnim kierunku to nie ma na co czekac.
Odpowiedz cytując
coonta
maurotanin

Od: 04.2004

Stary 01.09.2010, 10:16
cytat z historii Aston Villi, klubu który był na dnie, a odrodził się ja feniks z popiołów (na szczęście ):
Atkinson został zwolniony w listopadzie 1994 po fatalnym starcie ligowego sezonu, półtorej roku po zdobyciu mistrzostwa, wysokim miejscu w pucharze UEFA i zdobyciu pierwszego poważnego trofeum od dziesięciu lat.
Następca Atkinsona, Brian Little, rozpędził stado zdemoralizowanych gwiazdek i latem 1995 rozsprzedał starszych zawodników, a za uzyskane fundusze zakupując młodych, świetnych graczy. Nowa "dostawa" futbolistów zawierała takie talenty, jak: Alan Wright, Gary Charles, Ian Taylor, Mark Draper, Savo Milosević, Gareth Southgate czy Tommy Johnson. Kilku "rodowitych" graczy także poczynało sobie udanie w Villi, głównie czarnoskórzy Dwight Yorke i Ugo Ehiogu.
Pod wodzą Little'a Aston Villa zanotowała ogromny postęp w sezonie 1995/96. Zwyciężyli oni Puchar Ligi, dotarli do Pucharu Anglii i zdobyli czwarte miejsce w Premiership. Dwight Yorke był teraz uważany za napastnika klasy światowej, podobnież Ehiogu oraz Southgate zbierali same pochwały i budowali swoją pozycję w międzynarodowym futbolu.

Piszę jak większość się domyśla, bo w wyboldowanym fragmencie spora tu analogia do naszego klubu. Nie ma co się kierować sentymentem, tylko zrobić porządki. Mówiono o Kasperczaku, że nowa miotła itd., ale on nic nie zdziałał. Myślę, że Maaskant "przewietrzy" trochę skład i pokaże co poniektórym, że nie są nie do ruszenia.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 01.09.2010, 10:23
http://www.youtube.com/watch?v=irSfj9xUVV8 bramka Szewczyka z meczu Zatorzanka - Wisełka

Odpowiedz cytując
ArturRosner
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 01.09.2010, 10:27
Ok ściągamy dość dobrego fachowca z Holandii?
chcemy żeby przemeblował nam drużynę i stworzył wreszcie coś co ma ręce i nogi, nie pozostaje nam teraz nic innego jak po prostu uwierzyć w kompetencje Pana Roberta.
Bo nasze gdybanie i narzekanie nic tu nie da, on jak obejmował drużynę doskonale wiedział co będzie robił miał już nakreślony plan działania.
Trzeba mu zaufać, może się to nie skończy tak jak zwykle...
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.09.2010, 10:33
coonta napisał(a):Wyświetl post
cytat z historii Aston Villi, klubu który był na dnie, a odrodził się ja feniks z popiołów (na szczęście ):
Atkinson został zwolniony w listopadzie 1994 po fatalnym starcie ligowego sezonu, półtorej roku po zdobyciu mistrzostwa, wysokim miejscu w pucharze UEFA i zdobyciu pierwszego poważnego trofeum od dziesięciu lat.
Następca Atkinsona, Brian Little, rozpędził stado zdemoralizowanych gwiazdek i latem 1995 rozsprzedał starszych zawodników, a za uzyskane fundusze zakupując młodych, świetnych graczy. Nowa "dostawa" futbolistów zawierała takie talenty, jak: Alan Wright, Gary Charles, Ian Taylor, Mark Draper, Savo Milosević, Gareth Southgate czy Tommy Johnson. Kilku "rodowitych" graczy także poczynało sobie udanie w Villi, głównie czarnoskórzy Dwight Yorke i Ugo Ehiogu.
Pod wodzą Little'a Aston Villa zanotowała ogromny postęp w sezonie 1995/96. Zwyciężyli oni Puchar Ligi, dotarli do Pucharu Anglii i zdobyli czwarte miejsce w Premiership. Dwight Yorke był teraz uważany za napastnika klasy światowej, podobnież Ehiogu oraz Southgate zbierali same pochwały i budowali swoją pozycję w międzynarodowym futbolu.

Piszę jak większość się domyśla, bo w wyboldowanym fragmencie spora tu analogia do naszego klubu. Nie ma co się kierować sentymentem, tylko zrobić porządki. Mówiono o Kasperczaku, że nowa miotła itd., ale on nic nie zdziałał. Myślę, że Maaskant "przewietrzy" trochę skład i pokaże co poniektórym, że nie są nie do ruszenia.
Nasz problem polega na tym, że nikt tych "zdemoralizowanych gwiazdek" nie chce od nas kupić. Cieszy to, że takie próby zostały podjęte, natomiast nie liczyłbym, że z klubem przed koncem kontraktu pożegna się choćby taki Łobo.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 01.09.2010, 10:37
dawiss napisał(a):Wyświetl post
Kiedys gralismy 3-5-2 i wygladalo to zaskakujaco dobrze .
Tak tylko że na skrzydłach wtedy grał Baszczyński i Mijajlovic, także boczni obrońcy ustawieni bardzo wysoko.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 01.09.2010, 10:38
Prezentacja naszego nowego skrzydłowego będzie jutro.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 01.09.2010, 10:39
willow napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że to był żart.
6 obrońców powiadasz?
No to policzmy:

1. Cleber za chwilę kończy karierę.
2. Cikos to jest dopiero kandydat na obrońcę.
3. Kowalski nawet kandydatem na kandydata nie jest.
4. Z Chavezem jest jak z Yeti. Wszyscy wiedzą, że jest, ale nikt go jeszcze nie widział.
5. Bunoza fakt, gra z meczu na mecz coraz lepiej, ale do zawojowania pucharów mu daleko jak stąd na Madagaskar.
6. No i został Piotr Brożek.i...
Chyba trzeba będzie błagać Clebera aby pograł jeszcze z pół roku dłużej...
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 01.09.2010, 10:41
Baala napisał(a):Wyświetl post
Tak tylko że na skrzydłach wtedy grał Baszczyński i Mijajlovic, także boczni obrońcy ustawieni bardzo wysoko.
Z tego co pamiętam to Baszczyński grzał wtedy ławe, a na prawej pomocy grał Błaszczykowski.
Wciąż mam nadzieję, że pojawi się informacja o pozyskaniu przynajmniej jednego obrońcy... strasznie naiwny jestem
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 01.09.2010, 10:45
Wisła ma zamiar zostać pierwszym klubem w historii, który zdobył Mistrzostwo bez nominalnych bocznych obrońców. Z tym, że Pi.Brożek na ligę wystarczy.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.09.2010, 10:48
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Z tego co pamiętam to Baszczyński grzał wtedy ławe, a na prawej pomocy grał Błaszczykowski.
Wciąż mam nadzieję, że pojawi się informacja o pozyskaniu przynajmniej jednego obrońcy... strasznie naiwny jestem
Nie przejmuj sie nie tylko ty
ja co 10 minut zerkam na oficjalna
majac cicha nadzieje, że może chociaz 1 obronca podpisal
chociazby Golanski
Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 01.09.2010, 10:51
Prezentacja naszego nowego nabytku Boukhariego jutro ( facebook oficjalnej info w komentarzu) więc może coś jest na rzeczy i jeszcze ktoś przyjdzie
Odpowiedz cytując
ArturRosner
Junior Member

Stary 01.09.2010, 10:51
bridgeburner ja tez widze ze o tym samym myślimy heehhe
jak wczoraj diaz poszedł to też lukałem i myśle jeszcze 6 godzin okienka może coś wpadnie i nagle jest
Odpowiedz cytując
ArturRosner
Junior Member

Stary 01.09.2010, 10:54
mgła no ja mam taką nadzieje faktycznie jakby nie było na rzeczy to on dziś miał prezentacje, minimalnie jeden może dwóch ale myślę ze to będą jakieś znaczące nazwiska.
Tak btw fajnie ze Zieniu przyszedł do Lechii
Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 01.09.2010, 11:04
Ja poważnie licze na jeszcze jakieś wzmocnienie bo z tą obroną to będzie nieciekawie... No ale zobaczymy oby ta jutrzejsza prezentacja była conajmniej podwójna
Odpowiedz cytując
pchelas
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 01.09.2010, 11:09
Wzmocnienia obrony to się robi przed sezonem a nie w środku (zresztą i tak ich nie ma ).
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 01.09.2010, 11:48
Jeżeli nie będzie wzmocnień na bokach obrony, to na miejscu Maaskanta szykowałbym się do zmiany systemu na grę trójką w obronie.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 01.09.2010, 11:48
prezentacja Boukhariego jutro.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 01.09.2010, 11:57
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Spoko, Valckx był swego czasu dobrym obronca
a jak na nasze warunki to nawet bardzo dobrym
miesiac po trenuje i i tak bedzie lepszy niz Kowalski

TS Girl - dobre, naprawde dobre
No ewentualnie Marek Zając zagra, albo Adam Musiał.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów