The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.08.2010, 21:47
Transfer Diaza jakoś mogę zrozumieć kończyła się umowa kasa wpadła ma to jakieś racjonale przesłanki, ale dlaczego rozwiązali umowę z Singlarem
Na prawej obronie mamy teraz jednego zawodnika.

No chyba że jest zaklepany już jakiś transfer i dlatego dali mu wolną rękę
Odpowiedz cytując
elomike
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 31.08.2010, 21:47
Powiem krótko - może i jestem pesymistą, ale jaką my mamy obronę? Samych nieznających się ludzi z różnych stron świata. Nie ma już genialnego duetu Głowa - Marcelo, nie ma Diaza, za chwile nie będzie Clebera. (wg mnie na chwilę obecną jedyny kompetentny obrońca) Polityka transferowa Wisły wcale mi się nie podoba, bo w tym okienku jedynym udanym transferem moim zdaniem był Rios. (ew. jeszcze Pajlić) Reszta nie jest godna mianować się następcami tych, którzy odeszli z Krakowa.

Ogólnie mam wrażenie że to wszystko jest jakoś za bardzo nastawione na wyzysk...
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.08.2010, 21:49
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Transfer Diaza jakoś mogę zrozumieć kończyła się umowa kasa wpadła ma to jakieś racjonale przesłanki, ale dlaczego rozwiązali umowę z Singlarem

No chyba że jest zaklepany już jakiś transfer i dlatego dali mu wolną rękę
być może na samym końcu jest odpowiedź
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...minute,1525573
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 31.08.2010, 21:49
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem czemu wszyscy zachowują się jakby rozsprzedano Wisłę - jedyny naprawdę cenny zawodnik, który od nas odszedł to był Marcelo. Pozostali piłkarze to zawodnicy słabsi od tych, którzy do nas przyszli.
Jovanić przegrywa rywalizację z Pawełkiem. Cikos jest o klasę gorszy tak od Alvareza jak i od Singlara. Bunoza jest nawet niezły, ale z Głowackim nie ma żadnego porównania. Chavez jak dotąd nie gra... Oby to była kwestia braku zgrania z zespołem, bo jeśli jest gorszy od Bunozy... Wolę o tym nie myśleć. Palić jest przyzwoity. Żurawski jest w słabiusieńkiej formie i jest cieniem samego siebie. Rios i Wilk rozkręcają się z meczu na mecz i faktycznie mogą nas wzmocnić. Marokańczyka nie liczę, bo jeszcze nie widzieliśmy go na boisku.
To by było na tyle. Z dużej chmury mały deszcz.
Nie wiem czy nikt nie zauważył, że Wisła po raz kolejny wyprzedza całą ligę o krok, idzie w kierunku pozyskiwania piłkarzy przystosowanych do gry na zachodzie, tj. do profesjonalizmu, którego brakuje Polakom - a czego skutkiem była Levadia, Karabach, a wcześniej Valerenga i Tbilisi.
Skoro są to piłkarze przystosowani do gry na zachodzie, to fajnie byłoby gdyby zaczęli grać na zachodnim poziomie, bo jak dotąd skutecznie dostosowują się do poziomu naszych rodzimych grajków. Ligowiec Wilk gra lepiej niż te wszystkie "zachodnie" Bunozy, Cikosy i Paljicie.
Ostatnio edytowane przez jova : 31.08.2010 o godz. 21:56.
Odpowiedz cytując
hawkins
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 31.08.2010, 21:50
Ktoś porównywał Nourdina Boukhari do pyzy. Może dodam coś od siebie:

A tak zupełnie serio, to uważam, że transfer bardzo ciekawy, jeden z lepszych w tym okienku. Ciekawe tylko czy Maaskant szykuje go na środek pola, czy na lewą stronę. I tak ma dość duże pole manewru na obu pozycjach (Kirm, Pietia, Paljić - lewa strona, Garguła, Jirsak - środek).

Mam nadzieję, że Boukhari nie będzie dochodził pół roku do formy, nie połamie się na pierwszym treningu i okaże się wzmocnieniem na miarę jego ciekawego CV.
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.08.2010, 21:51
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Któż nie chciałby mieć takiego zawodnika A tak poważnie, to masz sporo racji, na papierze to całkiem przyzwoite transfery. Sam natomiast podchodzę dość sceptycznie do poczynionych zakupów, uważam , że co najwyżej 2-3 zawodników z tych co wymieniłeś się sprawdzi (Rios, Wilk, być może Chávez i Boukhari) , reszcie natomiast będziemy musieli podziękować w najbliższym okienku. W przeciwieństwie do panikarzy, uważam, że idzie ku dobremu - najważniejsze transfery jakie dokonaliśmy to w kolejności: dyrektor sportowy i trener. Będzie dobrze.
Powiem tak - nie zapomnę Łobodzińskiemu meczu z Lechią.

Natomiast to, o czym piszesz nie uwzględnia jednej rzeczy - to nie są Polscy pseudoprofesjonaliści, tylko piłkarze grający w poważniejszych ligach z nastawieniem do wygrywania, a nie do odbębniania meczu.

I o ile CV polskiego piłkarza należy traktować z przymrużeniem oka, to taki Marokańczyk, Paljic czy Chavez to jednak zupełnie co innego, to inna kultura pracy.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.08.2010, 21:52
Moim zdaniem Wisła nie ma problemu z zawodnikami ale z trenerami.
Nikt nas nie umie przygotować zwłaszcza na puchary.
W lidze zreszta też jest padaka pod względem motoryczno-taktycznym.
Z takimi zawodnikami przy dobrym trenerze nasza gra powinna wyglądać znacznie lepiej.
Tacy zawodnicy jak Łobodziński, Kirm, Paweł Brożek, Żurawski, Garguła, Sobolewski czy Pawełek daliby nam mistrzostwo z palcem w d... gdyby ich przygotować do sezonu dobrze.

Co do sprzedanej obrony. Podejrzewam ze do zimy musimy strzelać 2-3 bramki na mecz zeby wygrać.
Odpowiedz cytując
BronekTS
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 31.08.2010, 21:56
picasso napisał(a):Wyświetl post
nie wiem czy był czy nie było,ale dopiero przed godzina wróciłem z roboty i nie mialem czasu wszystkiego przegladać.
http://wislasoccer.com/news_item_11515.htm
Nie potrzebnie wrzuciłeś bo teraz pewnie większość będzie klikała F5 na oficjalnej czekając do północy. A o północy wyleje się tutaj wielki płacz i gorycz. Dobrze chociaż że jutro do szkoły niektórzy muszą iść.

Tak naprawdę nawet jeśli kogoś podpisali w ostatniej chwili to teraz siedzą już w domach przed TV, info podadzą jutro na konferencji prezentując tego Marokańczyka i wtedy ewentualnie nowych.
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Stary 31.08.2010, 21:57
jova napisał(a):Wyświetl post
Jovanić przegrywa rywalizacje z Pawełkiem. Cikos jest o klasę gorszy tak od Alvareza jak i od Singlara. Bunoza jest nawet niezły, ale z Głowackim nie ma żadnego porównania. Chavez jak dotąd nie gra... Oby to była kwestia braku zgrania z zespołem, bo jeśli jest gorszy od Bunozy... Wolę o tym nie myśleć. Palić jest przyzwoity. Żurawski jest w słabiusieńkiej formie i jest cieniem samego siebie. Rios i Wilk rozkręcają się z meczu na mecz i faktycznie mogą nas wzmocnić. Marokańczyka nie liczę, bo jeszcze nie widzieliśmy go na boisku.
To by było na tyle. Z dużej chmury mały deszcz.

Skoro są to piłkarze przystosowani do gry na zachodzie, to fajnie byłoby gdyby zaczęli grać na zachodnim poziomie, bo jak dotąd skutecznie dostosowują się do poziomu naszych rodzimych grajków. Ligowiec Wilk gra lepiej niż te wszystkie "zachodnie" Bunozy, Cikosy i Paljicie.
Jovanić nie przegrał rywalizacji z Pawełkiem. Kulawik przyszedł jako koło ratunkowe i musiał wprowadzić nieco spokoju do drużyny, więc Pawełek wrócił do bramki. Holender zostawił bramkę tak jak była gdy przyszedł, bo nie miał dość czasu żeby się zająć, zresztą nie była to sprawa najpilniejsza.

Z Cikosem, Bunozą i Chavezem trzeba poczekać, pisałem już, że mam wątpliwości czy dobrze przepracowano okres przygotowawczy i czy komunikacja w zespole jest na odpowiednim poziomie. Trudno żeby po 5 kolejkach drużyna, w której wymieniono niemal cały skład od razu się rozumiała - będzie można oceniać zawodników po całej rundzie.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 31.08.2010, 21:58
prezes85 napisał(a):Wyświetl post
W lidze zreszta też jest padaka pod względem motoryczno-taktycznym.
Największa padaka to jest pod względem technicznym, chyba nie wyobrażasz sobie że trener będzie uczył 25-8 letnich byków jak przyjmować piłkę.
Taki punkt widzenia - 'zawodników mamy wspaniałych tylko trenerzy to dziady' - powoduje właśnie non stop rotacje na stanowisku i złudne nadzieje że jak przyjdzie inny to będzie lepiej.

ps nie mówię że trenerów to mamy wspaniałych, tyle że wystarczy oglądnąć mecz by zobaczyć że to są techniczne dziwolągi i Mourinho by po pół roku przy nich zwolnili.
Odpowiedz cytując
verczett
Junior Member

Od: 06.2006

Stary 31.08.2010, 21:59
hawkins napisał(a):Wyświetl post

A tak zupełnie serio, to uważam, że transfer bardzo ciekawy, jeden z lepszych w tym okienku. Ciekawe tylko czy Maaskant szykuje go na środek pola, czy na lewą stronę. I tak ma dość duże pole manewru na obu pozycjach (Kirm, Pietia, Paljić - lewa strona, Garguła, Jirsak - środek).

Mam nadzieję, że Boukhari nie będzie dochodził pół roku do formy, nie połamie się na pierwszym treningu i okaże się wzmocnieniem na miarę jego ciekawego CV.
http://www.weszlo.com/news/5495

Szybcy są...
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 31.08.2010, 21:59
Jovanić nie przegrał rywalizacji z Pawełkiem. Kulawik przyszedł jako koło ratunkowe i musiał wprowadzić nieco spokoju do drużyny, więc Pawełek wrócił do bramki. Holender zostawił bramkę tak jak była gdy przyszedł, bo nie miał dość czasu żeby się zająć, zresztą nie była to sprawa najpilniejsza.
Już nie wymyślaj, bo w ostatnim meczu za Kulawika z Widzewem bronił Jovanić.

A po drugie nie grał on w młodzieżówce.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Stary 31.08.2010, 22:00
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Największa padaka to jest pod względem technicznym, chyba nie wyobrażasz sobie że trener będzie uczył 25-8 letnich byków jak przyjmować piłkę.
Taki punkt widzenia - 'zawodników mamy wspaniałych tylko trenerzy to dziady' - powoduje właśnie non stop rotacje na stanowisku i złudne nadzieje że jak przyjdzie inny to będzie lepiej.

ps nie mówię że trenerów to mamy wspaniałych, tyle że wystarczy oglądnąć mecz by zobaczyć że to są techniczne dziwolągi i Mourinho by po pół roku przy nich zwolnili.
Zawodników mamy jakich mamy ale zgodzisz sie ze nie graja na swoim poziomie?
Łobodziński czy Kirm najlepiej grali zaraz po przysciu do nas...
Odpowiedz cytując
sndr
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 31.08.2010, 22:01
Z oficjalnej:

Cytat:
Strona chwilowo niedostępna

Przepraszamy - strona chwilowo niedostępna - prosimy spróbować później
Powrót na stronę główną
Haha, idźmy lepiej spać co ma być to będzie. "Nie cofniesz kijem Wisły"
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 31.08.2010, 22:06
hawkins napisał(a):Wyświetl post

on jest szczuplutki, co widac po tym zdjeciu
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/w...2694138080.jpg

widzialem jego bramke w barwach Ajaxu jak sie rozebral, tuz to byl drugi Diaz, i nic sie nie zmienil..
akurat sie usmiechnal na tej focie, policzki nabraly powietrza i tyle
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 31.08.2010 o godz. 22:08.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

prezes85 napisał(a):Wyświetl post
Zawodników mamy jakich mamy ale zgodzisz sie ze nie graja na swoim poziomie?
Łobodziński czy Kirm najlepiej grali zaraz po przysciu do nas...
Ciężko im na to pytanie odpowiedzieć.Jest młody ambitny trener ze średniej holenderskiej półki - to powinno styknąć, zobaczymy co zrobi a być może nawet nie zobaczymy(w kwestii np Łobo,Kirma,Jirsaka,Boguskiego,Brożka)bo może ich czekać ława.Ja jednak bardziej wierze w tych nowych(Rios,Wilk,nawet Paljic czy Żuraw,+ ten nowy)niż na przebudzenie 'Łobów' i spółki
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 31.08.2010 o godz. 22:08.
Odpowiedz cytując
BronekTS
Senior Member

Od: 04.2007

sndr napisał(a):Wyświetl post
Z oficjalnej:

Haha, idźmy lepiej spać co ma być to będzie. "Nie cofniesz kijem Wisły"
Bo to pewnie jakieś świeżutkiego jak bułeczki newsa dorzucają

Hmmm... umknęły mi pewne informacje względem kończącego się okienka transferowego. Jakie gaże roczne mają u nas Palijć, Bunoza, Cikos, Chavez, Rios i Wilk ? Bo Żuraw zakładam że coś około 300 tys euro.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Stary 31.08.2010, 22:09
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Burliga, jak się wyleczy oczywiście
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 31.08.2010, 22:09
Spokojnie panowie. Zagramy futbol totalny. 1-2-6-2 Jestem dobrej myśli. Po naszych wynikach nikt juz nie krzyknie : Hej heja heja *racovia mistrzem hokeja Osobiście nie ma nic do tych transferów z jednym wyjątkiem:gdzie są następcy!?!!!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 31.08.2010, 22:14
Wygląda jednak na to, że nowy trener i dyrektor sportowy chcieli transferów "last minute".

Trochę dziwne, bo obecnie mamy 3 lewoskrzydłowych: Kirma, Pajlica i marokańskiego Pączka, a zaledwie 1 lewego obrońcę, który w ostatnim meczu przesiedział cały mecz na ławce (Piotr Brożek).

Mam nadzieję, że dojdzie 1 obrońca mogący grać na prawej i lewej stronie.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 31.08.2010, 22:15
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
Burliga, jak się wyleczy oczywiście
no to miodzio, prawa obrona jak się patrzy: Cikos i Burliga. Klękajcie narody!
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Stary 31.08.2010, 22:16
jest dwóch?
jest

nie mówiłem o jakości
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Stary 31.08.2010, 22:17
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Już nie wymyślaj, bo w ostatnim meczu za Kulawika z Widzewem bronił Jovanić.

A po drugie nie grał on w młodzieżówce.
Wiki mówi że grał.

A co do meczu z Widzewem to najwyraźniej przeoczyłem.
Odpowiedz cytując
Orrin
Junior Member

Od: 07.2010

Widac ze niektorym to naprawde ciezko dogodzic ale jak ktos pisal wczesniej koniec wakacji to moze i poziom forum sie poprawi. Moze jestem zbyt duzym optymista ale wydaje mi sie ze sprawy transferowe w klubie zmierzaja w pozytywnym kierunku. Pozbywamy sie ktorzy nie wiele wnosili do druzyny vide Singlar. Sprzedajemy tych na ktorych niezle zarobilismy vide Diaz. Nawet jak nikogo nie pozyskamy do konca dzisiejszego dnia to zgodnie z opinia nowego dyr. sportowego na rynku jest duza liczba dobrych pilkarzxy ktorzy obecnie sa bez klubu a takich mozna kontraktowac nawet po zamknieciu okna. Bo chyba tylko sami frustraci mysla ze w obronie bedziemy grac tymi pilkarzami ktorych mamy.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

flamengista napisał(a):Wyświetl post
Wygląda jednak na to, że nowy trener i dyrektor sportowy chcieli transferów "last minute".

Trochę dziwne, bo obecnie mamy 3 lewoskrzydłowych: Kirma, Pajlica i marokańskiego Pączka, a zaledwie 1 lewego obrońcę, który w ostatnim meczu przesiedział cały mecz na ławce (Piotr Brożek).

Wiem, że kochasz zeszło, ale już się tak nie rozpędzaj. Widziałeś go na żywo ?
Aha, z Kirma taki lewoskrzydłowy...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 31.08.2010, 22:18
a może będziemy grac w 3 obrońców ale za to w 3 napastników (Boukhari,Rios,Żuraw) ?

Bardzo ofensywnie, po holendersku.Futbol totalny.
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Stary 31.08.2010, 22:20
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Mylisz się moderatorze, trzeba było ten ostatni mecz na trzeźwo obejrzeć.
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 31.08.2010, 22:20
tofik -- tutaj bardzo latwo sie latki przykleja. Bunoza juz zawsze bedzie drewno, Cikos grac nie umie, a Marokanczyk to paczek. I chocby 42kg wazyl, to paczkiem zostanie
taki urok tego forum.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 31.08.2010, 22:23
Co do tego Marokańczyka... Wszyscy tutaj piszą "widziałem go w Ajaxie" itp. ale ludzie: kiedy to było!
Sceptycznie jestem do niego nastawiona, ale cóż... zobaczymy. Oby nasza liga faktycznie była słaba ;P
Noi ja też nie rozumiem pozbycia się Singlara [przynajmniej na tę chwilę] oraz szkoda Diaza.
Mam nadzieję, że bedzie jednak dobrze, że coś tam nasi spece od transferów wymyślili. I, że Piotrek Brożek nie został sprzedany (tym bardziej do Polonii W!), przez co dostanie więcej szans w Wiśle. Bo ja do niego większych zastrzeżeń nie mam.
Ostatnio edytowane przez masterlag : 31.08.2010 o godz. 22:26.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 31.08.2010, 22:24
Cytat:
9. Nourdin Boukhari - grał w Sparcie Praga, Ajaxie (17 meczy w Lidze Mistrzów !) Alkmaar i Bredzie.
Gral w Sparcie, ale Rotterdam ;]
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów