|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...minute,1525573 ![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Ktoś porównywał Nourdina Boukhari do pyzy.
![]() ![]() A tak zupełnie serio, to uważam, że transfer bardzo ciekawy, jeden z lepszych w tym okienku. Ciekawe tylko czy Maaskant szykuje go na środek pola, czy na lewą stronę. I tak ma dość duże pole manewru na obu pozycjach (Kirm, Pietia, Paljić - lewa strona, Garguła, Jirsak - środek). Mam nadzieję, że Boukhari nie będzie dochodził pół roku do formy, nie połamie się na pierwszym treningu i okaże się wzmocnieniem na miarę jego ciekawego CV. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Natomiast to, o czym piszesz nie uwzględnia jednej rzeczy - to nie są Polscy pseudoprofesjonaliści, tylko piłkarze grający w poważniejszych ligach z nastawieniem do wygrywania, a nie do odbębniania meczu. I o ile CV polskiego piłkarza należy traktować z przymrużeniem oka, to taki Marokańczyk, Paljic czy Chavez to jednak zupełnie co innego, to inna kultura pracy. ![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Moim zdaniem Wisła nie ma problemu z zawodnikami ale z trenerami.
Nikt nas nie umie przygotować zwłaszcza na puchary. W lidze zreszta też jest padaka pod względem motoryczno-taktycznym. Z takimi zawodnikami przy dobrym trenerze nasza gra powinna wyglądać znacznie lepiej. Tacy zawodnicy jak Łobodziński, Kirm, Paweł Brożek, Żurawski, Garguła, Sobolewski czy Pawełek daliby nam mistrzostwo z palcem w d... gdyby ich przygotować do sezonu dobrze. Co do sprzedanej obrony. Podejrzewam ze do zimy musimy strzelać 2-3 bramki na mecz zeby wygrać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
Tak naprawdę nawet jeśli kogoś podpisali w ostatniej chwili to teraz siedzą już w domach przed TV, info podadzą jutro na konferencji prezentując tego Marokańczyka i wtedy ewentualnie nowych. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Z Cikosem, Bunozą i Chavezem trzeba poczekać, pisałem już, że mam wątpliwości czy dobrze przepracowano okres przygotowawczy i czy komunikacja w zespole jest na odpowiednim poziomie. Trudno żeby po 5 kolejkach drużyna, w której wymieniono niemal cały skład od razu się rozumiała - będzie można oceniać zawodników po całej rundzie. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Największa padaka to jest pod względem technicznym, chyba nie wyobrażasz sobie że trener będzie uczył 25-8 letnich byków jak przyjmować piłkę.
Taki punkt widzenia - 'zawodników mamy wspaniałych tylko trenerzy to dziady' - powoduje właśnie non stop rotacje na stanowisku i złudne nadzieje że jak przyjdzie inny to będzie lepiej. ps nie mówię że trenerów to mamy wspaniałych, tyle że wystarczy oglądnąć mecz by zobaczyć że to są techniczne dziwolągi i Mourinho by po pół roku przy nich zwolnili. |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Szybcy są... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
A po drugie nie grał on w młodzieżówce. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Łobodziński czy Kirm najlepiej grali zaraz po przysciu do nas... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Z oficjalnej:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
on jest szczuplutki, co widac po tym zdjeciu http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/w...2694138080.jpg widzialem jego bramke w barwach Ajaxu jak sie rozebral, tuz to byl drugi Diaz, i nic sie nie zmienil.. akurat sie usmiechnal na tej focie, policzki nabraly powietrza i tyle ![]()
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 31.08.2010 o godz. 22:08.
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 31.08.2010 o godz. 22:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
![]() Hmmm... umknęły mi pewne informacje względem kończącego się okienka transferowego. Jakie gaże roczne mają u nas Palijć, Bunoza, Cikos, Chavez, Rios i Wilk ? Bo Żuraw zakładam że coś około 300 tys euro. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Burliga, jak się wyleczy oczywiście
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Spokojnie panowie. Zagramy futbol totalny. 1-2-6-2
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Wygląda jednak na to, że nowy trener i dyrektor sportowy chcieli transferów "last minute".
Trochę dziwne, bo obecnie mamy 3 lewoskrzydłowych: Kirma, Pajlica i marokańskiego Pączka, a zaledwie 1 lewego obrońcę, który w ostatnim meczu przesiedział cały mecz na ławce (Piotr Brożek). Mam nadzieję, że dojdzie 1 obrońca mogący grać na prawej i lewej stronie. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jest dwóch?
jest nie mówiłem o jakości ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A co do meczu z Widzewem to najwyraźniej przeoczyłem. ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Widac ze niektorym to naprawde ciezko dogodzic ale jak ktos pisal wczesniej koniec wakacji to moze i poziom forum sie poprawi. Moze jestem zbyt duzym optymista ale wydaje mi sie ze sprawy transferowe w klubie zmierzaja w pozytywnym kierunku. Pozbywamy sie ktorzy nie wiele wnosili do druzyny vide Singlar. Sprzedajemy tych na ktorych niezle zarobilismy vide Diaz. Nawet jak nikogo nie pozyskamy do konca dzisiejszego dnia to zgodnie z opinia nowego dyr. sportowego na rynku jest duza liczba dobrych pilkarzxy ktorzy obecnie sa bez klubu a takich mozna kontraktowac nawet po zamknieciu okna. Bo chyba tylko sami frustraci mysla ze w obronie bedziemy grac tymi pilkarzami ktorych mamy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Aha, z Kirma taki lewoskrzydłowy... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a może będziemy grac w 3 obrońców ale za to w 3 napastników (Boukhari,Rios,Żuraw) ?
Bardzo ofensywnie, po holendersku.Futbol totalny. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mylisz się moderatorze, trzeba było ten ostatni mecz na trzeźwo obejrzeć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
tofik -- tutaj bardzo latwo sie latki przykleja. Bunoza juz zawsze bedzie drewno, Cikos grac nie umie, a Marokanczyk to paczek. I chocby 42kg wazyl, to paczkiem zostanie
![]() taki urok tego forum. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Co do tego Marokańczyka... Wszyscy tutaj piszą "widziałem go w Ajaxie" itp. ale ludzie: kiedy to było!
Sceptycznie jestem do niego nastawiona, ale cóż... zobaczymy. Oby nasza liga faktycznie była słaba ;P Noi ja też nie rozumiem pozbycia się Singlara [przynajmniej na tę chwilę] oraz szkoda Diaza. Mam nadzieję, że bedzie jednak dobrze, że coś tam nasi spece od transferów wymyślili. I, że Piotrek Brożek nie został sprzedany (tym bardziej do Polonii W!), przez co dostanie więcej szans w Wiśle. Bo ja do niego większych zastrzeżeń nie mam.
Ostatnio edytowane przez masterlag : 31.08.2010 o godz. 22:26.
![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|