The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.08.2010, 15:56
Kompromitacja! Znajdźcie mi jakiś inny klub na świecie, gdzie w jednym okienku pozbywa się sześciu obrońców!
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 31.08.2010, 15:56
1q2 napisał(a):
To kim jest Piotr Brożek?, bo na pewno nie pomocnikiem
drużynowym kapelanem?
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
sandiegoo
Member

Od: 03.2009

Stary 31.08.2010, 15:57
Zlatan93 napisał(a):Wyświetl post
Popatrzcie sobie tutaj:

http://www.youtube.com/watch?v=S2YoD...embedded#at=73

i zwróćcie uwagę na zagranie Łobodzińskiego przy bramce Diaza. Gdzie Łobo jest teraz...
Pewnie jest w barze na piwku i jakichś dziewczynkach ( czyt. Boguski ) bo pogoda taka barowa . Lepiej na trening nie wychodzić .
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 31.08.2010, 15:57
konrad1991tsw napisał(a):Wyświetl post

PS. Jeszcze 2 miesiące temu Jop był człowiekiem katastrofą, Alvarez wrzucał baloniki, Diaz wporwadzał chaos i był zapchajdziurą, Singlar w ogóle jest owiany mitem świetnego obrońcy (bo zagrał w dwa lata całe 20 meczów) a dzisiaj stają się symbolami uapdku Wisły , bo ich sprzedaliśmy
Dlatego popatrz kto pisze takie fanaberię. Piórniki nie zapakowane jescze?

Lepiej wyjść z domu, niż siedzieć i czytać malkontentów, tylko ciśnienie podnoszą. Wierni kibice...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 31.08.2010, 15:58
sayek89 napisał(a):Wyświetl post
To jest lewy pomocnik, tylko za Skorzy byl mianowany na obronce. A to ze jest terazs bez formy to inna sprawa.
A dlaczego był mianowany?Piotrek nigdy sobie w pomocy nie radził i stąd ta zmiana.Na obronie to już lepiej zazwyczaj wyglądało.Takie życie- Cantoro do nas przyszedł jako napastnik, chwilę później był już def pomocnikiem.Kaliciak dawno temu też u nas strzelał gole ale później już nie strzelał i Smuda zrobił z niego w miarę solidnego....lewego obrońcę.Dudka przyszedł jako lewy, nie radził sobie, u Petrescu grał solidnie na środku

ps chyba że uważasz że Piotrek lepiej prezentuje się w pomocy niż w obronie - wtedy ok, każdy ma prawo do swojego zdania ale to nie jest tak że zaczynał jako lewy pomocnik to jest lewym pomocnikiem i zawsze nim będzie
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 31.08.2010 o godz. 16:07.
Odpowiedz cytując
siwy0000
Member

Od: 07.2006

Stary 31.08.2010, 15:59
Zlatan93 napisał(a):Wyświetl post
Popatrzcie sobie tutaj:

http://www.youtube.com/watch?v=S2YoD...embedded#at=73

i zwróćcie uwagę na zagranie Łobodzińskiego przy bramce Diaza. Gdzie Łobo jest teraz...
Dziwne :

Uploaded with ImageShack.us
BIEZANÓW STARY
BIEZANÓW NOWY
BIEZANÓW ZAWSZE

TRÓJKOLOROWY
Odpowiedz cytując
szymonw7
Member

Od: 07.2010

Stary 31.08.2010, 16:00
ten brożek to strasznie drogi piłkarz http://www.transfermarkt.de/de/piotr...ler_14893.html czemu wojciechowski go za 300 nie brał taka promocja
Dziś w Krakowie radość wielka,
Bo Wisełka nasza gra.
Jak tak dalej dobrze pójdzie,
To na wiosnę mistrza ma.
Aleluja, Aleluja, Aleluja, nasz TS

Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 31.08.2010, 16:03
szprotson napisał(a):Wyświetl post
przypomnij mi, co takiego zrobili że oceniach ich jako zajebistych?
Pomijając Jopa który zajebał wszystko co mógł, rozpoczynając na Levadii kończąc na Suchych Stawach.
Nie pierd*l. Cikos, to moze Alvarezowi, ktory zawsze trzymal dobry poziom czyscic buty. Nie mowiac juz o Singlarze, ktory w meczu z Odra wrocil po roku przerwy i zagral swietny mecz.

Jop na pewno jest lepszy od Kowalskiego, co udowadnia grą w Górniku czy nawet w niektorych meczach u nas (vide Lech).

Sprzedazy Diaza nie ma co komentowac. Jezeli chcemy go zastapic Piotrkiem Brozkiem, to smiech na sali.

Ale przeciez nic sie nie stalo - sprzedalismy tylko szesciu obroncow w jednym okienku
Odpowiedz cytując
matys2
Member

Od: 08.2010

Stary 31.08.2010, 16:06
Wg mnie wreszcie zaczyna się realna przebudowa zespołu
Stary wszyscy u Ciebie zdrowi? Gdzie ty widzisz przebudowe?
Sprzedaż najlepszych i ściąganie przeciętniaków to jest przebudowa? Rozsądna przebudowa polega na pozbywaniu się zawodników nieprzydatnych i ściąganiu na ich miejsce wartościowych. Jak na razie jest tylko DEMOLKA!!!

Miejmy nadziej, że będą jeszcze jakieś transfery do klubu bo z tym składem Jaga w następnym meczu nas rozjedzie!
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 31.08.2010, 16:07
siwy0000 napisał(a):Wyświetl post
Dziwne :

Uploaded with ImageShack.us
Info że Diaz jest na celowniku Brugge pojawiło się ponad 10 dni temu.Tamtejsze media pisały że wysłannicy tego klubu go obserwowali i że będą jeszcze na meczu z Widzewem.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 31.08.2010, 16:08
Nie wierzę, nie chcę wierzyć, że nie mamy już podpisanych 2 zawodników na pozycje prawego i lewego obrońcy. Byłby to szczyt amatorszczyzny całkowicie dyskwalifikujący Basałaja i jego świtę. No ale może panowie wyszli z założenia, że zdobyliśmy 9 pkt, jesteśmy w czołówce, wiec nie jest źle.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 31.08.2010, 16:09
Mnie osobiście nigdy Diaz nie zachwycał poza tą Jego wymiennością pozycji. Szczuplutki, wysoki i chaotyczny. Tak zapamiętam Kostarykańczyka. Z drugiej jednak strony nie wiem czy tak radykalne zmiany w ciągu jednego okienka transferowego są rozsądnym rozwiązaniem. Śmiem zaryzykować twierdzenie, że to wielki błąd działaczy, który odbije się czkawką w starciach z rywalami o mistrzowski tron w Ekstraklasie.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 31.08.2010, 16:09
Pytanie za 100 punktów. Ile razy Wisła rozgrała mecz w ustawieniu Singlar, Głowacki, Marcelo, Diaz?
A teraz mamy: Cikos, Bunoza, Cleber, Piotr Brożek. A ja bardzo chciałbym być optymistą...
Odpowiedz cytując
Edłardo Da Sylwia
Member

Od: 07.2010

Stary 31.08.2010, 16:12
Brać Golańskiego. Raz, że za darmo, dwa ... jeden polak więcej
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 31.08.2010, 16:13
Serce boli, gdy patrzę na to co się dzieje w Wiśle. Nie trafia do mnie argument, że trener wie co robi. Trudno wysuwać takie stwierdzenia po kilku dniach pracy. Po prostu przyszła oferta i go sprzedali, mam nadzieję, że chociaż za rozsądną cenę.
Co do wzmocnień piszecie, że może jeszcze dziś kogoś nam sprowadzą. Równie dobrze może dołączyć do nas kolejny piłkarz ze szrotu w przyszłym tygodniu, albo i za miesiąc...
Sorry za pesymizm, ale jakoś nie wierzę teraz w budowę nowej drużyny.
What's new?

Odpowiedz cytując
konrad1991tsw
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 31.08.2010, 16:15
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
Nie pierd*l. Cikos, to moze Alvarezowi, ktory zawsze trzymal dobry poziom czyscic buty. Nie mowiac juz o Singlarze, ktory w meczu z Odra wrocil po roku przerwy i zagral swietny mecz.

Jop na pewno jest lepszy od Kowalskiego, co udowadnia grą w Górniku czy nawet w niektorych meczach u nas (vide Lech).

Sprzedazy Diaza nie ma co komentowac. Jezeli chcemy go zastapic Piotrkiem Brozkiem, to smiech na sali.

Ale przeciez nic sie nie stalo - sprzedalismy tylko szesciu obroncow w jednym okienku
Powiedz proszę ileż to Alvarez zaliczył asyst, ile zdobył bramek? Ile razy naprawdę imponował swoją grą? Świetny dałeś argument o Singlarze, zagrał świetny mecz z Odrą po roku przerwy (no poprostu Dani Alves z Krakowa), raz na rok zagra dobry mecz... Kolejny geniusz Jop, już nie pamiętacie Levadii, nie pamiętacie przegranego mistrzostwa, już pozapominaliście jak to go objeżdżali trzecioligowcy w PP? Zrozumcie, że z tymi ludzmi nie byliśmy w stanie osiągac sukcesów w Europie, dlatego wreszcie ktoś zaczął żegnac się ze słabymi ogniwami. Jeśli szczytem marzeń jest dla Nas mistrzostwo Polski to ok, tylko potem nie płaczcie że w pucharach Jop(lub ktoś w tym typie) spie**oli mecz... Jakoś w lidze jesteśmy w czołówce nawet bez tych 'gwiazd', dajcie spokojnie popracowac Holendrom a będzie dobrze...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 31.08.2010, 16:18
1q2 napisał(a):Wyświetl post
A dlaczego był mianowany?Piotrek nigdy sobie w pomocy nie radził i stąd ta zmiana.Na obronie to już lepiej zazwyczaj wyglądało.Takie życie- Cantoro do nas przyszedł jako napastnik, chwilę później był już def pomocnikiem.Kaliciak dawno temu też u nas strzelał gole ale później już nie strzelał i Smuda zrobił z niego w miarę solidnego....lewego obrońcę.Dudka przyszedł jako lewy, nie radził sobie, u Petrescu grał solidnie na środku

ps chyba że uważasz że Piotrek lepiej prezentuje się w pomocy niż w obronie - wtedy ok, każdy ma prawo do swojego zdania ale to nie jest tak że zaczynał jako lewy pomocnik to jest lewym pomocnikiem i zawsze nim będzie
Ja bym bardziej martwił się tym, że mamy dwóch zdrowych bocznych obrońców, z czego jednym jest Cikos.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 31.08.2010, 16:19
Edłardo Da Sylwia napisał(a):Wyświetl post
Brać Golańskiego. Raz, że za darmo, dwa ... jeden polak więcej
ja cię proszę jak się naćpałeś to wyłącz komputer.My potrzebujemy wzmocnienia a nie gościa co chce odbudować sobie formę < żaden z niego grajek,więcej o kasę mu chodzi niż zapier... po bojsku

Odpowiedz cytując
Jonasz
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 31.08.2010, 16:21
Zastanów się nad sensem ostatniego zdania... Czy naprawdę w tym klubie nie było gorszych momentów niż sprzedanie Diaza i rozwiązanie umowy z kontuzjowanym od ponad roku Singlarem? Wg mnie wreszcie zaczyna się realna przebudowa zespołu, nie żałuję piłkarzy (poza Marcelo, to jest inna bajka) którzy odeszli od Nas w tym okienku, bo wszyscy z nich przyłożyli rękę do wielu klęsk tej drużyny, mieli 'piętno' porażek... Dlatego przebudowa drużyny jest niezbędna żeby wreszcie nastała normalnośc... Holendrzy wiedzą co robią, to są doświadczeni ludzie i mają raczej gotowy plan działania, raczej Maaskant i Valckx wiedzieli o planach Basałaja i podejrzewam, że gdyby nie mieli pomysłu na tą drużynę i wzmocnienia nie ładowali by się w bagno. Dlatego spokojnie czekajcie na rozwój sytuacji. Pozdrawiam!

PS. Jeszcze 2 miesiące temu Jop był człowiekiem katastrofą, Alvarez wrzucał baloniki, Diaz wporwadzał chaos i był zapchajdziurą, Singlar w ogóle jest owiany mitem świetnego obrońcy (bo zagrał w dwa lata całe 20 meczów) a dzisiaj stają się symbolami uapdku Wisły , bo ich sprzedaliśmy
Jak to dobrze, że są na tym forum również dorośli Dzięki za tego posta!!!
Niby mieliśmy świetną obronę, ale i tak oprócz Mistrzostwa Polski niczego więcej ona nam nie dała -w pucharach czy jak grał Głowa czy Marcelo czy wcześniej Baszczu czy później Alvarez, to i tak dostawaliśmy regularny wpie... l od jakiś Levadii. Pytanie zatem - za kim płaczecie?
Jedynym piłkarzem, którego żal był Marcelo - ale to był kopacz z innej, lepszej półki, więc cieszmy się, że trochę pocieszył nas swoją grą i dał nam zarobić dobre pieniądze.
A Junior Diaz? Waleczny na pewno, ambitny też - tylko co z tego? Poza tym chaotyczny, często łapał niepotrzebne kartki i dodatkowo denerwował symulkami.
Ta obrona i tak nie była już ze sobą zgrana i tak, a Diaz był średni, więc powinniśmy się cieszyć, że na rok przed końcem jego kontraktu znalazł się ktoś, kto chciał wydać za niego kasę.
Teraz Maaskant i Valckx będą mogli zakontraktować kogoś ze swoich wypatrzonych zawodników.
Budujemy nową Wisłę - mam nadzieję, że w przerwie zimowej będzie kolejny etap czyszczenia klubu z zawodników wiecznie kontuzjowanych lub średnich piłkarsko.
Odpowiedz cytując
Orson
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 31.08.2010, 16:21
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ja bym bardziej martwił się tym, że mamy dwóch zdrowych bocznych obrońców, z czego jednym jest Cikos.
Gorzej, że drugim jest Piotr Brożek
Cikos przynajmniej jest ambitny i jest szansa, że coś zacznie grać w przeciwieństwie do Pietii
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 31.08.2010, 16:23
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To jest inna sprawa
Może kogoś jeszcze dokoptują ale jak to ma być ktoś w stylu Bunozy i Cikosa - czyli jeśli będą z nich ludzie to najwcześniej na wiosnę - to już lepiej się przemęczyć do zimy.

Tak na marginesie - nie krzyczę ale napisze dużymi żeby choć do kilku dotarło

DIAZ ZA PÓŁ ROKU MÓGŁ JUŻ PODPISYWAĆ Z INNYM KLUBEM a z tego co wiadomo to nie miał zamiaru przedłużać z nami.
Tak więc nie dostalibyśmy ani grosza a wpadł milion czy nawet trochę więcej a dwa to nie byłby zawodnik na którym można by coś budować na przyszłość bo i tak by za rok odszedł.

Tak więc jest to dobra decyzja choć mi chłopa żal bo to facet z jajami był(a wcale na takiego nie wyglądał, pozory mylą
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 31.08.2010, 16:27
Nigdy nie przepadałem z Diazem. Po mojemu piłkarz mocno średni.

Valckx i Maaskant to zdaje mi się profesjonaliści i nie wierzę, że zgodziliby się na odejście i Singlara i Diaza, gdyby nie mieli kogoś na oku.

Ale z drugiej strony mamy już po 17, a my jesteśmy bez obrony.

No chyba, że ten sezon spisujemy na straty.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 31.08.2010, 16:29
ktośc coś wie na ten temat http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html inaczej prawda czy fałsz że Wisła ma mieć kolege Marka Gonzaleza w składzie
Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 31.08.2010, 16:30
Taka generalna wyprzedaż wygląda tak jakby BOSS nie tylko wyraził na to zgodę ale i sam tego chciał: "Niech mi znikną z oczu to niedołegi, a za tych co coś tam pokazywali wziąć jakiś dobry grosz". Dalsze wietrzenie składu i tak już nic nie zmieni w obecnej sytuacji Wisły. Jest na tyle źle, przyszedł nowy trener, że tę runde i tak pewnie już spisano ew. na straty. Ma się zacząć nowa Wisła powoli od nowej rundy, a już pewnie na całego od nowego sezonu. Poza tym nie wierzę by to takich ruchach przynajmniej jeden nowy obrońca nie przyszedł jeszcze dziś. Nie pozwoliłby sobie pewnie na to nawet i sam Maaskant. Tak więc tak to widzę i nie rozpaczam co też polecam innym.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 31.08.2010, 16:32
Tak więc jest to dobra decyzja choć mi chłopa żal bo to facet z jajami był(a wcale na takiego nie wyglądał, pozory mylą
To się okaże po zakończeniu kolejki.

Trzeba im jedno przyznać - wyprzedaż poszła znakomicie.
O dwunastej wpadnę sprawdzić jeszcze, czy nie udało im się spieniężyć Małeckiego.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Aimable
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 31.08.2010, 16:32
To jest inna sprawa
Może kogoś jeszcze dokoptują ale jak to ma być ktoś w stylu Bunozy i Cikosa - czyli jeśli będą z nich ludzie to najwcześniej na wiosnę - to już lepiej się przemęczyć do zimy.

DIAZ ZA PÓŁ ROKU MÓGŁ JUŻ PODPISYWAĆ Z INNYM KLUBEM a z tego co wiadomo to nie miał zamiaru przedłużać z nami.
Tak więc nie dostalibyśmy ani grosza a wpadł milion czy nawet trochę więcej a dwa to nie byłby zawodnik na którym można by coś budować na przyszłość bo i tak by za rok odszedł.
Sprzedaż Diaza też uważam za słuszną - miał super serce do gry ale wkurzał mnie b. niebezpiecznymi faulami i chaosem w grze.
Nie wolno natomiast dopuścić do sytuacji "przemęczenia do zimy" - nie raz, nie dwa kontuzje eliminowały 2-3 zawodników z jednej formacji a w tej chwili na boki obrony nie mamy ŻADNYCH zmienników.
Stąd rozsądne skądinąd posunięcie w przypadku braku podpisanych zastępców uznam za skrajną nieodpowiedzialność.
Ostatnio edytowane przez Aimable : 31.08.2010 o godz. 16:35.
OLE SUPER WISEŁKA, OLE SUPER WISEŁKA...
MARTINA - I BELIEVE YOU!!
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.08.2010, 16:33
Diaz jest ambitny ,waleczny etc....
Szkoda tylko ,że słabo gra w piłkę
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 31.08.2010, 16:34
W Polskiej lidze nie ma czegoś takiego jak spisanie rundy na straty. Wisła pokazuje od kilku lat, że można grać lipę i w miarę regularnie punktować
Przecież ja jestem zawsze zdumiony jak patrzę na mecz, a później na sytuację w tabeli
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 31.08.2010, 16:35
Oto co pojawiło się na oficnalnym profilu Wisły na Facebooku:" Drodzy Kibice! Spokojnie, pozytywne informacje też będą…
wystarczy poczekać "
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 31.08.2010, 16:35
kristos napisał(a):Wyświetl post
Diaz jest ambitny ,waleczny etc....
Szkoda tylko ,że słabo gra w piłkę
Co za brednie...
Cikos z Brożkiem grają lepiej.

Była w ogóle jakaś decyzja Wisły, z którą się nie zgadzałeś?

Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów