|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Kompromitacja! Znajdźcie mi jakiś inny klub na świecie, gdzie w jednym okienku pozbywa się sześciu obrońców!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
1q2 napisał(a):
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
?Piotrek nigdy sobie w pomocy nie radził i stąd ta zmiana.Na obronie to już lepiej zazwyczaj wyglądało.Takie życie- Cantoro do nas przyszedł jako napastnik, chwilę później był już def pomocnikiem.Kaliciak dawno temu też u nas strzelał gole ale później już nie strzelał i Smuda zrobił z niego w miarę solidnego....lewego obrońcę.Dudka przyszedł jako lewy, nie radził sobie, u Petrescu grał solidnie na środkups chyba że uważasz że Piotrek lepiej prezentuje się w pomocy niż w obronie - wtedy ok, każdy ma prawo do swojego zdania ale to nie jest tak że zaczynał jako lewy pomocnik to jest lewym pomocnikiem i zawsze nim będzie ![]()
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 31.08.2010 o godz. 16:07.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() Uploaded with ImageShack.us ![]()
BIEZANÓW STARY
BIEZANÓW NOWY BIEZANÓW ZAWSZE TRÓJKOLOROWY |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
ten brożek to strasznie drogi piłkarz http://www.transfermarkt.de/de/piotr...ler_14893.html czemu wojciechowski go za 300 nie brał taka promocja
![]() Dziś w Krakowie radość wielka,
Bo Wisełka nasza gra. Jak tak dalej dobrze pójdzie, To na wiosnę mistrza ma. Aleluja, Aleluja, Aleluja, nasz TS |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Jop na pewno jest lepszy od Kowalskiego, co udowadnia grą w Górniku czy nawet w niektorych meczach u nas (vide Lech). Sprzedazy Diaza nie ma co komentowac. Jezeli chcemy go zastapic Piotrkiem Brozkiem, to smiech na sali. Ale przeciez nic sie nie stalo - sprzedalismy tylko szesciu obroncow w jednym okienku ![]() |
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Stary wszyscy u Ciebie zdrowi? Gdzie ty widzisz przebudowe
Sprzedaż najlepszych i ściąganie przeciętniaków to jest przebudowa? Rozsądna przebudowa polega na pozbywaniu się zawodników nieprzydatnych i ściąganiu na ich miejsce wartościowych. Jak na razie jest tylko DEMOLKA!!! Miejmy nadziej, że będą jeszcze jakieś transfery do klubu bo z tym składem Jaga w następnym meczu nas rozjedzie! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nie wierzę, nie chcę wierzyć, że nie mamy już podpisanych 2 zawodników na pozycje prawego i lewego obrońcy. Byłby to szczyt amatorszczyzny całkowicie dyskwalifikujący Basałaja i jego świtę. No ale może panowie wyszli z założenia, że zdobyliśmy 9 pkt, jesteśmy w czołówce, wiec nie jest źle.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Mnie osobiście nigdy Diaz nie zachwycał poza tą Jego wymiennością pozycji. Szczuplutki, wysoki i chaotyczny. Tak zapamiętam Kostarykańczyka. Z drugiej jednak strony nie wiem czy tak radykalne zmiany w ciągu jednego okienka transferowego są rozsądnym rozwiązaniem. Śmiem zaryzykować twierdzenie, że to wielki błąd działaczy, który odbije się czkawką w starciach z rywalami o mistrzowski tron w Ekstraklasie.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Pytanie za 100 punktów. Ile razy Wisła rozgrała mecz w ustawieniu Singlar, Głowacki, Marcelo, Diaz?
A teraz mamy: Cikos, Bunoza, Cleber, Piotr Brożek. A ja bardzo chciałbym być optymistą... |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Brać Golańskiego. Raz, że za darmo, dwa ... jeden polak więcej
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Serce boli, gdy patrzę na to co się dzieje w Wiśle. Nie trafia do mnie argument, że trener wie co robi. Trudno wysuwać takie stwierdzenia po kilku dniach pracy. Po prostu przyszła oferta i go sprzedali, mam nadzieję, że chociaż za rozsądną cenę.
Co do wzmocnień piszecie, że może jeszcze dziś kogoś nam sprowadzą. Równie dobrze może dołączyć do nas kolejny piłkarz ze szrotu w przyszłym tygodniu, albo i za miesiąc... Sorry za pesymizm, ale jakoś nie wierzę teraz w budowę nowej drużyny. ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
(no poprostu Dani Alves z Krakowa), raz na rok zagra dobry mecz... Kolejny geniusz Jop, już nie pamiętacie Levadii, nie pamiętacie przegranego mistrzostwa, już pozapominaliście jak to go objeżdżali trzecioligowcy w PP? Zrozumcie, że z tymi ludzmi nie byliśmy w stanie osiągac sukcesów w Europie, dlatego wreszcie ktoś zaczął żegnac się ze słabymi ogniwami. Jeśli szczytem marzeń jest dla Nas mistrzostwo Polski to ok, tylko potem nie płaczcie że w pucharach Jop(lub ktoś w tym typie) spie**oli mecz... Jakoś w lidze jesteśmy w czołówce nawet bez tych 'gwiazd', dajcie spokojnie popracowac Holendrom a będzie dobrze... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
a nie gościa co chce odbudować sobie formę < żaden z niego grajek,więcej o kasę mu chodzi niż zapier... po bojsku![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Dzięki za tego posta!!!Niby mieliśmy świetną obronę, ale i tak oprócz Mistrzostwa Polski niczego więcej ona nam nie dała -w pucharach czy jak grał Głowa czy Marcelo czy wcześniej Baszczu czy później Alvarez, to i tak dostawaliśmy regularny wpie... l od jakiś Levadii. Pytanie zatem - za kim płaczecie? Jedynym piłkarzem, którego żal był Marcelo - ale to był kopacz z innej, lepszej półki, więc cieszmy się, że trochę pocieszył nas swoją grą i dał nam zarobić dobre pieniądze. A Junior Diaz? Waleczny na pewno, ambitny też - tylko co z tego? Poza tym chaotyczny, często łapał niepotrzebne kartki i dodatkowo denerwował symulkami. Ta obrona i tak nie była już ze sobą zgrana i tak, a Diaz był średni, więc powinniśmy się cieszyć, że na rok przed końcem jego kontraktu znalazł się ktoś, kto chciał wydać za niego kasę. Teraz Maaskant i Valckx będą mogli zakontraktować kogoś ze swoich wypatrzonych zawodników. Budujemy nową Wisłę - mam nadzieję, że w przerwie zimowej będzie kolejny etap czyszczenia klubu z zawodników wiecznie kontuzjowanych lub średnich piłkarsko. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
![]() Cikos przynajmniej jest ambitny i jest szansa, że coś zacznie grać w przeciwieństwie do Pietii ![]()
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() Może kogoś jeszcze dokoptują ale jak to ma być ktoś w stylu Bunozy i Cikosa - czyli jeśli będą z nich ludzie to najwcześniej na wiosnę - to już lepiej się przemęczyć do zimy. Tak na marginesie - nie krzyczę ale napisze dużymi żeby choć do kilku dotarło ![]() DIAZ ZA PÓŁ ROKU MÓGŁ JUŻ PODPISYWAĆ Z INNYM KLUBEM a z tego co wiadomo to nie miał zamiaru przedłużać z nami. Tak więc nie dostalibyśmy ani grosza a wpadł milion czy nawet trochę więcej a dwa to nie byłby zawodnik na którym można by coś budować na przyszłość bo i tak by za rok odszedł. Tak więc jest to dobra decyzja choć mi chłopa żal bo to facet z jajami był(a wcale na takiego nie wyglądał, pozory mylą ![]() |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Nigdy nie przepadałem z Diazem. Po mojemu piłkarz mocno średni.
Valckx i Maaskant to zdaje mi się profesjonaliści i nie wierzę, że zgodziliby się na odejście i Singlara i Diaza, gdyby nie mieli kogoś na oku. Ale z drugiej strony mamy już po 17, a my jesteśmy bez obrony. No chyba, że ten sezon spisujemy na straty. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
ktośc coś wie na ten temat http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html inaczej prawda czy fałsz że Wisła ma mieć kolege Marka Gonzaleza w składzie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Taka generalna wyprzedaż wygląda tak jakby BOSS nie tylko wyraził na to zgodę ale i sam tego chciał: "Niech mi znikną z oczu to niedołegi, a za tych co coś tam pokazywali wziąć jakiś dobry grosz". Dalsze wietrzenie składu i tak już nic nie zmieni w obecnej sytuacji Wisły. Jest na tyle źle, przyszedł nowy trener, że tę runde i tak pewnie już spisano ew. na straty. Ma się zacząć nowa Wisła powoli od nowej rundy, a już pewnie na całego od nowego sezonu. Poza tym nie wierzę by to takich ruchach przynajmniej jeden nowy obrońca nie przyszedł jeszcze dziś. Nie pozwoliłby sobie pewnie na to nawet i sam Maaskant. Tak więc tak to widzę i nie rozpaczam co też polecam innym.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Trzeba im jedno przyznać - wyprzedaż poszła znakomicie. O dwunastej wpadnę sprawdzić jeszcze, czy nie udało im się spieniężyć Małeckiego. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Nie wolno natomiast dopuścić do sytuacji "przemęczenia do zimy" - nie raz, nie dwa kontuzje eliminowały 2-3 zawodników z jednej formacji a w tej chwili na boki obrony nie mamy ŻADNYCH zmienników. Stąd rozsądne skądinąd posunięcie w przypadku braku podpisanych zastępców uznam za skrajną nieodpowiedzialność.
Ostatnio edytowane przez Aimable : 31.08.2010 o godz. 16:35.
![]()
OLE SUPER WISEŁKA, OLE SUPER WISEŁKA...
MARTINA - I BELIEVE YOU!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Diaz jest ambitny ,waleczny etc....
Szkoda tylko ,że słabo gra w piłkę ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
W Polskiej lidze nie ma czegoś takiego jak spisanie rundy na straty. Wisła pokazuje od kilku lat, że można grać lipę i w miarę regularnie punktować
![]() Przecież ja jestem zawsze zdumiony jak patrzę na mecz, a później na sytuację w tabeli ![]() |
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Oto co pojawiło się na oficnalnym profilu Wisły na Facebooku:" Drodzy Kibice! Spokojnie, pozytywne informacje też będą…
wystarczy poczekać "![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co za brednie...
Cikos z Brożkiem grają lepiej. Była w ogóle jakaś decyzja Wisły, z którą się nie zgadzałeś? ![]() ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|