The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.08.2010, 15:20
Niektórzy z Was powinni wyluzować. Zatrudnienie Holendrów dało jasny znak że będziemy budować nową mocną drużynę. Rewolucja w kadrze była do przewidzenia ,Pewni piłkarze muszą po prostu odejść żeby zrobić miejsce dla nowych a jeśli można na nich zarobić to super. Ja zawsze szanowałem Juniora i nadal szanuję i życzę mu powodzenia ale to nie był zawodnik nie do zastąpienia. Jakiś czas temu wszyscy na Niego jechaliście żeby pozbyć się go od razu a teraz nagle wszyscy płaczą po Nim. Wg mnie nie był to wybitny boczny obrońca , ostatnio w słabszej formie i z dobrymi skrzydłowymi sobie nie radził, nie był zaporą nie do przejścia ( zresztą każdy kto oglądał mecze to widział ) choć waleczności to nie można mu odmówić ale jednak jeśli chcemy awansować do LM to musimy mieć po prostu kogoś lepszego. Dla mnie te ruchy kadrowe są zapowiedzią budowy "nowej mocnej Wisełki " .
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 31.08.2010, 15:20
Jestem przekonany, że nasz dyrektor (w końcu profesjonalista w swoim fachu) ma w notesie zapisanych co najmniej kilku interesujących zawodników do wyjęcia na każdą pozycję.
Ta "wyprzedaż" to nie są nieprzemyślane nerwowe działania jak to zazwyczaj było. Prawdopodobnie po oglądnięciu video z naszych meczów w tym sezonie trener stwierdził że boczni obrońcy są do wymiany. Na dodatek na ostatnich treningach i meczu potwierdziło się to w 100 %, więc dał zielone światło do zmian na tych pozycjach.
Pytanie tylko czy zmiennicy Valckxa pojawią się jeszcze dziś czy już jako wolni zawodnicy w ciągu najbliższych tygodni.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 31.08.2010, 15:21
ja też nie mogę tego do końca zrozumieć..
mam tylko nadzieję , że Pieta w takim razie zostanie. Bo inaczej to wtedy będzie katastrofa dopiero
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 31.08.2010, 15:21
No to jeszcze Pietia do kompletu i bedzie rekord Guinessa: cala obrona sprzedana w ciagu jednego okienka - jak szalec to szalec
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Św. Mikołaj
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 31.08.2010, 15:23
szczepanwislak napisał(a):Wyświetl post
ja też nie mogę tego do końca zrozumieć..
mam tylko nadzieję , że Pieta w takim razie zostanie. Bo inaczej to wtedy będzie katastrofa dopiero
Przecież Pietia na obronie to jest katastrofa ;P
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 31.08.2010, 15:24
Sinlgar, Alvarez, Marcelo, Głowacki, Jop, Diaz czyli jak sprzedać całą obrone w jednym okienku transferowym.
To jest ku*wa chore...
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 31.08.2010, 15:24
Uważacie,że sprzedano Diaza,pozbyto się Singlara i nie ma nikogo na ich miejsce. A skąd macie pewność,że nie ma już podpisanych nowych grajków na ich miejsce?wartościowych. Nie rozumiem waszego narzekania i ciągłego ujadania.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 31.08.2010, 15:25
Zaraz kogoś kupią i znów będzie wielka radość...

Ten temat działa na zasadzie sinusoidy...

Jeśli się natomiast okaże, że nikogo nie kupią to tylko pogratulować, ale z tymi "gratulacjami" wstrzymałbym się jednak do jutra.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 31.08.2010, 15:26
Poul1983 napisał(a):Wyświetl post
ten klub zaczyna by po prostu śmieszny ;/
Rozumiem, że można być niezadowolonym, ale koleś zastanów się zanim coś napiszesz. Ban dla tego idioty, nikt nie będzie obrażał mojej kochanej Wisełki !

Spokojnie, poczekajmy do północy, może się coś jeszcze wydarzy, mam nadzieję, że mają kogoś na oku, jak nie to jest katastrofa..
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 31.08.2010, 15:28
Ja nie zaluje sprzedazy Diaza. Ten pilakrz nigdy mnie do siebie nie przekonal. Gral chaotycznie, slabo w obronie ale takze wkaldal cale serce w gre i nie odpuszczal gdy inni sie poddawali. Reasumujac wolalbym bardziej przewidywalnego i solidnego gracza. Oczywiscie sama w sobie sprzedaz jest kolejnym oslabieniem jesli nie bedziemy mieli nowego zmiennika. No chyba ze liczymy na kogos z ME
DysoN
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Stary 31.08.2010, 15:29
no może nie gra najlepiej ostatnimi czasy , ale jak nam jeszcze on odpadnie , to już obrona na wykruszeniu , myśląc tu nie tylko o Diazie , ale również o Singlarze , teraźniejszej kontuzji Burligi , czy być może ( a raczej na pewno ) niedługiej emeryturze Clebera. A Bunoza ,Cikos nawet Chavez , nie myślać już o Kowalskim to nie ma się co oszukiwać już nie to co Głowacki , Marcelo czy Baszczu..
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 31.08.2010, 15:30
Nie koniecznie musi byc dzis znany nowy lewy obronca, moga np 1 lub 2 wrzesnia podpisac kontrakt z wolnym zawodnikiem za darmo. Przeciez darmo jest lepsze wedlug wladz naszego klubu
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 31.08.2010, 15:31
I co optymiści, I co się pytam !?
Super, jesteśmy w czarnej, wielkiej, murzyńskiej, głębokiej dupie... I na dzień dzisiejszy nie mamy boków. Tego chcieliśmy wszyscy, prawda
Modle się, by te pozostałe 7 godzin nie były jednymi z najgorszych od 1998 roku dla Wisły...
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 31.08.2010, 15:32
Nienawidziłem oglądać jego grę. Diaz miał dobrą raptem jedną rundę. Jednak jakby nie patrzeć pozbywamy się 4 obrońcy w tym okienku. W zimie również odchodzi Cleber, bądź co bądź na piłkarską emeryturę ale odchodzi.

Jedynym kołem ratunkowym wydają się być ewentualne transfery last minute...
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Stary 31.08.2010, 15:34
A oto coś co mnie bardzo zaciekawiło i zainteresowało :
" Przegląd sportowy " :
Wiśle Kraków przedstawiono propozycję kupna Rodrigo Millara. 29-letni środkowy pomocnik z Chile jako ostatni strzelił gola Hiszpanom podczas mistrzostw świata w RPA.

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Snoop1906
Banita

Od: 06.2009

Stary 31.08.2010, 15:34
Tak na szybko kilka bramek Juniora w Wisle:
http://egoals.pl/videos/junior-diaz-w-wisle-krakow
Odpowiedz cytując
szczebel
Banita

Stary 31.08.2010, 15:35
Coś wiesz to gadaj , zrozum pierwszy raz widzę taką akcję odchodzi 11 piłkarzy w tym cała obrona oprócz piety , a przychodzi prawie drugie tyle i jak dla mnie Boguś , Kowalski i Łobo jak odejdą w ciągu 2 następnych okienek będzie dobrze.
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 31.08.2010, 15:37
Radze niektórym ochłonąć, Valckx i Maaskant nie przyszli do Wisły, żeby firmować swoim nazwiskiem wielkiej wyprzedaży rodem z MediaMarkt.
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

szprotson napisał(a):Wyświetl post
E; nagle okazuje sie ze Alvaraz, Singlar, ba moze nawet Jop byli zajebisci.
hipokryci...
Byli zajebisci, w porownaniu z Cikosem, Kowalskim czy jeszcze innym Bunozą to byli wirtuozi obrony ;]
Odpowiedz cytując
Falmokirak
Member

Od: 07.2010

Może liczą że Burliga powalczy z Cikosem na prawej stronie.
Odpowiedz cytując
fcb4
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 31.08.2010, 15:38
Panowie spokojnie skoro Holendrzy dostali 2 lata na budowe drużyny to już teraz trzeba zacząc składac cegiełki i pozbywac się nie pasujacych ogniw myśle że nie pozbędziemy się Pieti bo jakaś równowaga też musi być między polakami a obocokrajowcami.

Mam nadzieje że do dzisiejszego wieczora poznamy następców Diaza no i Singlara.

Nie dawno przewineło się gdzie nazwisko Marcio Valverde prawego obronce peruwiańskiego ze Sportingu Cristal Lima a więc czekamy obyśmy się nie rozczarowali ale znajac naszych działaczy wszystko możliwe.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 31.08.2010, 15:40
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
Byli zajebisci, w porownaniu z Cikosem, Kowalskim czy jeszcze innym Bunoza to byli wirtuozi obrony ;]
przypomnij mi, co takiego zrobili że oceniach ich jako zajebistych?
Pomijając Jopa który zajebał wszystko co mógł, rozpoczynając na Levadii kończąc na Suchych Stawach.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Tak się podniecacie tymi transferami jak dzieci. Ja rozumiem, że 6,5 mln euro.Tylko teraz pytanie: co z tego mamy? Skończymy jak Legia. Handelek, straganik, a na koniec po 3ech latach nie mają ani jednego Mistrzostwa, ani jednego Pucharu i zero drużyny. Bo tez rozsprzedali tylko zapomnieli ze bez zawodników nie da się osiągnąć sukcesu. Nie ma sukcesu nie ma pieniędzy,. I co wam z 6,5 mln euro kiedy musicie z tej kupki dokładać do czynnosci zwanej rokroczne gonienie własnego ogona. Dla mnie to znak, że runda jesienna upłynie nam w okolicach 5 miejsca.
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Jestem ciekaw, ile tak naprawdę dostaliśmy za Diaza?
600 tyś euro? Brzmi rozsądnie.
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 31.08.2010, 15:46
Czyli puki co zostalismy z jednym prawym obronca, i bez zadnego lewego obroncy, bo Piotr Brozek to nie obronca. Wiec na dobra sprawe kogos dzis musza zakontraktowac.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 31.08.2010, 15:48
Piotr Brozek jest solidnym obronca i pomocnikiem
przeciez to co pokazal z Azerami na lewej obronie to ja juz go nie chce wiecej widziec na lewej obronie, tak samo pamietam jak sie zagapil jak gralismy z Legia w Sosnowcu

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.08.2010, 15:51
Wisła znow negatywnie zadziwia i bije rekordy glupoty.

Nieprzypadkowo nikt na świecie nie wymienia w ciągu jednego okna CAŁEJ defensywy i to na gorszą. Dla nas to nie jest jednak żaden problem. Oczywiście taka operacja musi odbić się negatywnie na wynikach, tu nie ma przeproś.

Niestety, polityka klubu od lat jest stała i się nie zmienia, zmieniają się tylko ludzie firmujący ją.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Zlatan93
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 31.08.2010, 15:53
Popatrzcie sobie tutaj:

http://www.youtube.com/watch?v=S2YoD...embedded#at=73

i zwróćcie uwagę na zagranie Łobodzińskiego przy bramce Diaza. Gdzie Łobo jest teraz...
Odpowiedz cytując
konrad1991tsw
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 31.08.2010, 15:55
DeadOrAlive napisał(a):Wyświetl post
I co optymiści, I co się pytam !?
Super, jesteśmy w czarnej, wielkiej, murzyńskiej, głębokiej dupie... I na dzień dzisiejszy nie mamy boków. Tego chcieliśmy wszyscy, prawda
Modle się, by te pozostałe 7 godzin nie były jednymi z najgorszych od 1998 roku dla Wisły...
Zastanów się nad sensem ostatniego zdania... Czy naprawdę w tym klubie nie było gorszych momentów niż sprzedanie Diaza i rozwiązanie umowy z kontuzjowanym od ponad roku Singlarem? Wg mnie wreszcie zaczyna się realna przebudowa zespołu, nie żałuję piłkarzy (poza Marcelo, to jest inna bajka) którzy odeszli od Nas w tym okienku, bo wszyscy z nich przyłożyli rękę do wielu klęsk tej drużyny, mieli 'piętno' porażek... Dlatego przebudowa drużyny jest niezbędna żeby wreszcie nastała normalnośc... Holendrzy wiedzą co robią, to są doświadczeni ludzie i mają raczej gotowy plan działania, raczej Maaskant i Valckx wiedzieli o planach Basałaja i podejrzewam, że gdyby nie mieli pomysłu na tą drużynę i wzmocnienia nie ładowali by się w bagno. Dlatego spokojnie czekajcie na rozwój sytuacji. Pozdrawiam!

PS. Jeszcze 2 miesiące temu Jop był człowiekiem katastrofą, Alvarez wrzucał baloniki, Diaz wporwadzał chaos i był zapchajdziurą, Singlar w ogóle jest owiany mitem świetnego obrońcy (bo zagrał w dwa lata całe 20 meczów) a dzisiaj stają się symbolami uapdku Wisły , bo ich sprzedaliśmy
Odpowiedz cytując
matys2
Member

Od: 08.2010

Stary 31.08.2010, 15:55. Co jest grane??
Jak na razie to pozbyli się wszystkich, którzy potrafili grać w piłkę. W klubie zostały same cieniasy... To ma być budowa silnej Wisły?

Ps:Sorry. Jest jeszcze jeden, który cos umie - Małecki..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów