The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.08.2010, 10:01
Może to wszystko tak specjalnie jest zaplanowane ;-) Najpierw Skorża poszedł do Legii i mały sabotaż tam odstawia, teraz Piotrek narobi dziadostwa w Polonii. Jeszcze kogoś naszego trzeba Lechowi wcisnąć ;-)
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 31.08.2010, 10:05
A ja zakładam że to prawda, Wojciechowski wyczuł że z Wisły można dobrego zawodnika wyciągnąć za małe pieniądze. I troche mi szkoda Pieti, mimo że ostatnie jego wyniki są katastrofalne (imho głównie przez niego Karabach + ławka + forma). Wychodzę z założenia, że sternicy klubu wiedzą znacznie więcej i zrobią tak, żeby było lepiej dla Wisły.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 31.08.2010, 10:06
Żuczek napisał(a):Wyświetl post
Może to wszystko tak specjalnie jest zaplanowane ;-) Najpierw Skorża poszedł do Legii i mały sabotaż tam odstawia, teraz Piotrek narobi dziadostwa w Polonii. Jeszcze kogoś naszego trzeba Lechowi wcisnąć ;-)
Proponuje Wojciecha Ł.
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 31.08.2010, 10:08
Pi. Brożek to mimo wszystko dobry grajek jak na polskie warunki. Dlatego moim zdaniem jest wart więcej niż 200-300 tyś euro. Wojciechowski zaś znany jest z szastania groszem, więc jakby chciał Brożka to by pewnie był skłonny zapłacić więcej. Dlatego moim zdaniem możliwe są przynajmniej dwa scenariusze:

1. Piotrek podpadł nowemu trenerowi i chcą się go po prostu pozbyć - bez względu na cenę.
2. Brożek nie chce siedzieć na ławie, sam chce odejść, bo w Polonii może grać i zarabiać więcej niż w Wiśle.

Niemniej pamiętaj Piotrze- w Polonii jest jedna gwiazda- jej prezes. Mocniej niż ona nie zabłyśniesz
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 31.08.2010, 10:10
Piotr Brożek - pewnie i nie jest w najwyższej formie, pewnie nie zagrał meczu życia z Karabachem, ale czy ktoś się zastanowił, kogo na lewej obronie mielismy wystawić w tych meczach, skoro na środku grał Kowalski, Cleber był kontuzjowany, itd. itp.
Biorąc pod uwagę, że za tego piłkarza jeszcze nie tak dawno Wolfsburg czy Trabzonspor wykładały po 800 tys euro, biorąc pod uwagę, że Polonia płaci za Sobiecha czy Sadloka kwoty sięgające 800 tys euro - za piłkarzy o podobnych umiejętnościach tylko młodszych, to cena 200 tys euro za Brożka jest żenująca.
Ponadto warto wziąć pod uwagę fakt, że o ile piłkarz ten nie zarabia kokosów - chociaż nie wierzę za bardzo w kontrakt na poziomie 50 tys euro rocznie, to cena podana przez Wojciechowskiego jest rażąco niska. Wolałbym, aby Piotr Brożek dostał szansę od nowego trenera na pokazanie sie w rundzie jesiennej, na konkretnej pozycji i powalczył o miejsce w pierwszej jedenastce. Tym bardziej, że wiemy iż stać go na to.
De facto pozbycie sie Brożka to pozbycie się chyba ostatniego zawodnika, który potrafi dośrodkować ze skrzydła, a nie przepraszam jest jeszcze Łobo - a ten pewnie wart jest kolejnej szansy.............
Jeżeli chcemy się kogoś pozbyć na siłę - niech to będzie Łobodziński.
Ciekawe, czy ktoś z Was wykonując taką samą pracę w zespole (raczej nawet większą) zgodziłby się zarabiać 7-8 razy mniejszą stawkę. To porównanie kontraktów Łobo i Pieti.....
Jest jeszcze jedne aspekt - w Europie Zachodniej wprowadzono przymus posiadania w 25 osobowej kadrze zespołu przynajmniej 7 wychowanków. Chyba lepszy byłby tutaj Pietia niż np. ktokolwiek z ME w razie wprowadzenia takiego zapisu w polskiej lidze w najbliższej przyszłości. Wychowanek wg tych przepisów, to piłkarz, który trenował określony czas w grupach młodzieżowych danego klubu......
pozdrawiam
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Stary 31.08.2010, 10:10
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Proponuje Wojciecha Ł.
No nie wiem, mimo wszystko trochę głupio by było, gdyby Lech spadł do pierwszej ligi.
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 31.08.2010, 10:13
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Proponuje Wojciecha Ł.

..no no.Już widze kopiącego się po czole Wojtka w meczu z Juve.Del Piero,Grygera,Melo na bank nie widzieli takiego wachlarza (w)zwodów jakimi dysponuje błyskotliwy Łobo...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 31.08.2010, 10:14
Zacznijmy od tego, że Brożek Piotr to przeciętny kopacz. Może grać na lewej pomocy, może również na lewej obronie. Ale prochu nie wymyśli. Jeśli idziemy w kierunku przewietrzenia składu, to 300k euro za takiego piłkarza jest wystarczające. Chcieliście Petrescu, zobaczcie co robi Rumun jak przychodzi do nowego klubu. Gdy ma władzę. 15 piłkarzy ląduje na aucie. Żeby zacząć prawdziwą pracę, trzeba mieć materiał. Maaskant również nie jest cudotwórcą, więc go potrzebuje.

Dodatkowo odnosze takie wrażenie, że niektórzy są już grą w Wiśle zmęczeni. Każdy człowiek potrzebuje w życiu zmnian. A Brożek, wygląda jakby był sfurstrowany grą tutaj. Nie wspomnę już, że przestał się rozwijać i zaczął cofać. Trzeba tych piłkarzy sprzedać i umożliwić im nowe wyzwania. W tym momencie męczą się oni, ale co ważniejsze, męczy się z nimi Wisła.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 31.08.2010, 10:21
Żuczek napisał(a):Wyświetl post
No nie wiem, mimo wszystko trochę głupio by było, gdyby Lech spadł do pierwszej ligi.

Co do transferu Brożka. Myśle, że błąd popełniają Ci, którzy patrzą na ten ruch przez pryzmat umiejętności czysto sportowych Piotrka.
Trener chce wstrząsnąc szatnią, pokazać naszym zawodnikom, że to on jest tutaj szefem i jeżeli ktoś nie chce pracować, to musi się liczyć z tym, że klub szybciej zrezygnuje z niego niż wypowie umowę szkoleniowcowi.

Taka polityka znamionuje profesjonalizm w klubie. Ja na to właśnie liczyłem i bardzo się cieszę, że nasi działacze od słów przeszli do czynów.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 31.08.2010, 10:28
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Ja bym to klasyfikował raczej jako próba szantażu,że będę siedział na ławie to mogę odejść. Poza tym Wojciechowski nie kupuje zawodników,którzy siedzą na ławce mają tendencje spadkową formy ale wręcz odwrotnie. Co nie zmienia faktu,że w naszym interesie byłoby sprzedać Brożka za dobre pieniądze.
Szantażu ale czym. Przecież ma ważny kontrakt i to jeszcze trochę czasu, a jak nie będzie mu się chciało grać to posiedzi na ławce a potem na trybunach. Chyba ma kontrakt motywacyjny więc jak siedzi to pieniądze dużo mniejsze a poza tym jak się nie gra to forma spada i w przyszłości będzie się o niego pytała nie Polonia Warszawa tylko Polonia Bytom

Jedyna możliwość to że idzie Diaz i nikt na jego miejsce nie przychodzi wtedy gdyby Piotrek zastrajkował była by dziura na obronie przy czym przy braku Diaza i nowego transferu Piotrek ma pewną grę więc i tak dalej jest to bez sensu.
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 31.08.2010, 10:33
Cytat:
Nie można wykluczyć, że Millar trafi właśnie do Krakowa. A jeśli nie on, to być może ktoś z Holandii. Nowy trener Wisły Robert Maaskant pojechał do rodzinnego kraju, by załatwić kilka spraw osobistych i służbowych. Ma też rozmawiać z zawodnikami, którzy rzutem na taśmę mogliby wzmocnić Białą Gwiazdę.
Maaskant jes ambitny , tak łatwo w Wiśle nikogo nie sprzedadzą , przynajmniej nie bez głowy .
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
Snoop1906
Banita

Od: 06.2009

Stary 31.08.2010, 10:56
a moze sprzedaz P. Brozka jest wynikiem pozytywnie zakonczonych rozmow z innym zawodnikiem ;p?
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 31.08.2010, 11:08
Snoop1906 napisał(a):Wyświetl post
a moze sprzedaz P. Brozka jest wynikiem pozytywnie zakonczonych rozmow z innym zawodnikiem ;p?
Oby! Janse byłby idealny
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 31.08.2010, 11:12
grosz napisał(a):Wyświetl post
nie jestem szczególnym wielbicielem talentu Brożek, jednak jak na polską ligę jest to zawodnik solidny. Wole jego niż jakiegos przecietnego kolesia z bałkanów za 500 tyś euro. W dodatku Brożek grał od napastnika, po obrońce wiec jest dość uniwersalny w dodatku podobno zarabia 15 tyś zł. Ciekawe gdzie znajdą tańszego zmiennika lub uzupełninie składu.
W 100% popieram,szkoda było by pozbywać się takiego gracza za marną kase,lepszego nie dostaniemy,lepiej sprzedać Diaza bo to jedyna okazja żeby dostać za niego 1,5mln Euro. A co do chilijczyka to pewnie plotka i nic z tego nie bedzie
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 31.08.2010, 11:12
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
O ile wiem to Piotr Brożek to pomocnik, a nie obrońca. To, że Skorża go tak dziwnie ustawiał nie znaczy, że jest obrońcą. Diaz z kolei to lewy obrońca, a Skorża na siłe chciał z niego robić def. pomocnika. Ja jednak kiedy to przeczytałem to o mało z krzesła nie spadłem. Domniemana kwota 300 tys. euro, ale z drugiej strony może to aż 300tys za bumelanta. Może zarząd z właścicielem faktycznie zrezygnowali z walki o mistrza w tym roku i budują zespół na przyszły
Nie widzę sensu w takim myśleniu. Nie widzę też jak dotąd przesłanek, które pozwalają na to liczyć, jak dla mnie dominuje tymczasowość.
Cleber, Żuraw, Sobol, Singlar - goście na ostatniej prostej
Rios, Cikos, Chavez - póki co na 1 rok
Pawełek - kontrakt do grudnia
Cóż - chyba trzeba się uzbroić w cierpliwość do zimy-okaże sie czy jest to co zawsze czy może idzie to w dobrą stronę.
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.08.2010, 11:13
Titto napisał(a):Wyświetl post
Oby! Janse byłby idealny
Janse raczej nie gra na pozycji lewego obrońcy.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Stary 31.08.2010, 11:13
wg radia Kraków Pietia jest dogadany z Wojciechowskim
Odpowiedz cytując
czera84
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 31.08.2010, 11:14
Titto napisał(a):Wyświetl post
Oby! Janse byłby idealny
O ile się nie mylę to Janse jest prawym obrońcą ale Bunoza podobno może grać na lewej obronie
Ps. Ajjj ubiegł mnie
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 31.08.2010, 11:15
Z jednej strony rozłąka bliźniaków mogłaby dobrze wpłynąć na Pawła. W dodatku Brożek nie jest tak dobry by po nim płakać. Jednak sprzedaż go do Polonii to pokaz degrengolady sportowo-finansowej Wisły. Co by nie mówić jeszcze za Skorży i Kasperczaka czyli nie tak dawno to był podstawowy zawodnik Wisły. Tak naprawdę jest rezerwowym od trzech meczy. I teraz jeśli to Polonia wyszła z ofertą transferową to robi się nie bezpiecznie bo pokazuje że Wojceichowski jest w stanie wyjąć każdego grajka w lidze, a trzeba powiedzieć że on dopiero startuje tak na dobre w budowaniu składu od tego sezonu. Jeśli to jednak Wisła wyszła z taką propozycją to pokazuje jak niepoważna jest to polityka. Pozbywać się zawodnika który co prawda obecnie siedzi na ławce ale obstawia wrazie czego dwie pozycje. Na transfer do klubu za Brożka nie wierze gdyż jest za mało czasu. i Teraz by oznaczało znowu sytuacje taką że będziemy liczyć na pół roku na szczęście na zasadzie jakoś to będzie może Diaz nie złapie kontuzji.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 31.08.2010, 11:17
Jeżeli rzeczywiście Piotr Brożek rozwala atmosferę w drużynie to brać 300 tysięcy ojrasków i trzeba płacić z tych pieniędzy kontrakt dla Wojtka
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 31.08.2010, 11:21
LooNatyk napisał(a):Wyświetl post
Wszystko to mi troche smierdzi, bo to chyba Valckx obecnie odpowiada za transfery. Czyli to on powinien podejmowac decyzje o sprzedazy zawodnika.
Chyba, ze jest marionetka, ale w to nei uwierze ;]
Nie wiesz jak jest w klubie.
Może to Pietia widząc że nie ma placu pewnego, ciśnie na transfer.
A wiadomo, że z reguły nowi zawodnicy kupieni przez klub graja w podstawie.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 31.08.2010, 11:32
Myślę, że ostatecznie tak to się skończy, że nikt nie odejdzie i nikt nie przyjdzie, zostanie po staremu.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.08.2010, 11:39
Niepoważne dla mnie to jest, Brożek przecież dopiero co był przymierzany jako reprezentacyjny obrońca, za Skorży przecież grał solidnie, śmiem twierdzić że sporo lepiej od Diaza, a tu nagle po dwóch słabszych meczach niby mamy się go pozbyć... Brożek to nie tylko solidny zawodnik, ale także wartość marketingowa, ikona Wisły.
Sprzedawanie go do innej polskiej drużyny to strzał w stopę.
Jedynym wytłumaczeniem dla takiego ruchu jest fakt że klub uznał iż Brożek w jakimś stopniu ma zły wpływ na szatnię, ale i tak wzmacnianie rywala jakoś w pale mi się nie mieści...
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Massi91
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 31.08.2010, 11:53
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...hodzi_z_wisly/

ciekawe kto za niego
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 31.08.2010, 11:53
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Niepoważne dla mnie to jest, Brożek przecież dopiero co był przymierzany jako reprezentacyjny obrońca, za Skorży przecież grał solidnie, śmiem twierdzić że sporo lepiej od Diaza, a tu nagle po dwóch słabszych meczach niby mamy się go pozbyć... Brożek to nie tylko solidny zawodnik, ale także wartość marketingowa, ikona Wisły.
Sprzedawanie go do innej polskiej drużyny to strzał w stopę.
Jedynym wytłumaczeniem dla takiego ruchu jest fakt że klub uznał iż Brożek w jakimś stopniu ma zły wpływ na szatnię, ale i tak wzmacnianie rywala jakoś w pale mi się nie mieści...

Brożek to obibok i leser.Do tego wszystkiego ma wieczne muchy w nosie.Nie wiem dlaczego niektórzy uważają że to solidny gracz.Wystarczającą klasę pokazał we wspomnianym przeze mnie meczu z Karabinem.
Sprzedanie go do polskiej drużyny to strzał w 10!Osłabi tylko Polonie swoim podejściem do zawodu.A Wojciechowski nie pozwoli na to by Piotruś był najważniejszy w klubie,co oznacza że już niebawem skończy w jakimś Podbeskidziu czy LKS Nieciecza.Pamiętajcie. Z niewolnika nie ma pracownika.A odnoszę wrażenie że Piotruś od pewnego czasu ma Wisłę w dupie.
Dlatego jak tylko potwierdzi się fakt jego przenosin na Konwiktorską,to ja zbuduję pożegnalną bramę przy wylocie trasy Kraków-Kielce.Z hasłem "Nigdy tu nie wracaj".

No i się czystka ze szrotu w Wisełce dokonuje.Singlar-out.Panie dyrektorze...czekamy na nowe twarze!!! Okienko z tego co wiem jest dziś do 24?Zapewne kogoś pozyskamy.
Ostatnio edytowane przez palladynTS : 31.08.2010 o godz. 11:58.
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 31.08.2010, 11:56
Massi91 napisał(a):Wyświetl post

ciekawe kto za niego
I bardzo dobra decyzja. A Piotrek MUSI zostać !
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 31.08.2010, 11:57
Massi91 napisał(a):Wyświetl post

ciekawe kto za niego

za nim jeszcze Piotr Brozek i niech jeszcze Diaz odejdzie.. zagramy Krzoskiem na obronie..
Piotr moze nie ma swojego dnia (kazdy ma gorsze dni).. ale to solidny zawodnik i przyda sie Wisle, a jak ma odejsc to k.. nie do zespolu, ktory jest naszym rywalem w walce o MP!!!!!!!! oni mysla co robia? jak mozna zasilac swoimi zawodnikami rywala, z ktorymi toczymy boj o Mistrzostwo bo ja za ch.. nie moge tego pojąć.. to tak jakby Ardoleda czy Peszko przeszedl do Wisly.. a Pawel Brozek do Legii..

checie sie pozbywac? prosze... Lobodzinski, Kowalski.. i jak juz tak was przyciska to Boguski.. ale nie zawodnikow, ktorzy sa solidnymi pilkarzami na miare Polskiej ligi i zawsze sie moga przydac i nie do naszych rywali o najwyzsze cele..!!

sugestia ze Robertowi nie pasuja obroncy jest z dupy.. przeciez on dopiero co jeden mecz z Wisla rozegral i on juz wie kogo na cos stac? takim profesjonalizem nawet Polska mysl szkoleniowa z A-klasy nie tryska..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 31.08.2010 o godz. 12:03.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 31.08.2010, 11:57
Piotrek to mi cholernie podpadł tym jak do Skorży kiedyś wyleciał z tym "sam sobie zagraj" i wtedy stwierdziłem że Brożki to są jednak symbolem degrengolady wiślackiej niestety...

Cały czas wszyscy jadą po Cikosu a wg mnie to wcale gorszy od ostatnich poprzedników nie jest, do Baszcza mu dużo brakuję ale tak jak mówiłęm od początku trzeba go oceniać po całej rundzie a nie 4 meczach w lidze w których ani jedna bramka nie padła z jego winy. Tak naprawdę na jego konto można zapisać tylko jedna w spotkaniu z Azerami.
Ostatnio edytowane przez pawelwislak : 31.08.2010 o godz. 12:02.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 31.08.2010, 11:58
Piotr Brozek i transfer do Polonii - bzdura. 200 tys. euro ? Kilka razy tyle dadza kluby zachodnie, wiec... Fatalna informacja z Singlarem, bo to oznacza ze zostajemy bez prawego obroncy(Cikos bylby dobry w zespole z I-szej ligi) na cala runde. Nie chce nawet myslec ile bramek padnie po bledach z tamtej strony.

P.S - Jesli jeszcze Diaz odejdzie, tzn ze rozsprzedaz druzyny trwa w najlepsze. Szkoda tylko, ze za sprzedawanych pilkarzy przychodza slabsi pilkarsko...jak to sie bedzie konczylo mozna sie domyslic.
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 31.08.2010, 11:59
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Piotr Brozek i transfer do Polonii - bzdura. 200 tys. euro ? Kilka razy tyle dadza kluby zachodnie, wiec... Fatalna informacja z Singlarem, bo to oznacza ze zostajemy bez prawego obroncy(Cikos bylby dobry w zespole z I-szej ligi) na cala runde. Nie chce nawet myslec ile bramek padnie po bledach z tamtej strony.
Kurde, jakby taki Golański niespodziewanie dzisiaj przyszedł, albo właśnie ten Janse.
Myślę, że ktoś przyjdzie jeszcze w miejsce Singlara.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów