|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Wielu słucha radia. Czasem mamy ochotę posłuchać jakiejś konkretnej muzyki lub ciekawej audycji radiowej. Proponuję aby zebrać w tym temacie ulubione audycje radiowe podając stację, nazwę audycji, dzień/godzinę emisji oraz krótko opisać. Podajemy czy jest to jakaś lista przebojów, program publicystyczny a może jeszcze coś innego. Może uda nam się dzięki temu wyłuskać z masy treści jakimi jesteśmy zasypywani przez rozgłośnie radiowe to co jest dla nas najistotniejsze.
Ja przyznam się, że radia słucham niemal "na chybił trafił". Stacje których słucham najczęściej: Radio Alfa Esska Rock Radio Kraków PR 3 Polskiego Radia (kolejność przypadkowa) Zaczynamy ![]()
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
w samochodzie prawie zawsze vox w zadnej stacjii nie graja mojej muzyki wiec wybieram " przeboje zawsze mlode "
( nie dam rady sluchac Lady Gagi i jakis piosenek ktore sa moze rytmiczne ale po godzinie jazdy idze po raz setny i na kazdej czestotliwosci = rzygac sie chce ) ![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Ostatnio wrzuciłem "Czwórkę" w Krakowie na 97,2 fajna alternatywna muzyka, bez siekaniny rodem z RMF MAXXX i Eski
Rock, Electro, Rap, House, Drum'Bass, Reagge, Dub - naprawdę niezła mieszanka z dala od mainstreamu |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
![]() oprócz tego jeszcze złote przeboje. byle nie maxxx i eska. ![]()
PdG.
TYLKO WISŁA! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Też polecam Czwórkę (Radio BiS -> Euro -> Czwórka o ile się nie mylę). Kiedyś częściej słuchałem i znałem więcej audycji, teraz chyba poznikały, ale z tego co wiem dalej lecą Wszystkie covery świata Uli Kaczyńskiej i to gorąco polecam.
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Trójka
![]() w ostatnią niedziele każdego miesiąca po 19 jest super audycja dla każdego historyka ![]() polecam |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
? Moja przygoda z radiem to głównie bezsenne noce i jestem wręcz zażenowany, że najciekawsze (jak dla mnie) audycje puszczane są o nieludzkich porach. Kiedyś bodaj o 3 w nocy trafiłem na 'Sensacje XX wieku' czytane przez Wołoszańskiego, nie mówiąc już o innych historycznych programach.
Ostatnio edytowane przez Watts : 30.08.2010 o godz. 18:32.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
alternatywna, wręcz czasami futurystyczna czasami z domieszką czarnego humoru ale we wszytsko wplątane pewne fakty historyczne
np. wczoraj było że Niewiadomski zastrzelił w przeddzień bitwy warszawskiej prezydenta Piłsudzkiego |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Trójka 99,4 , każdy piątek od 6 do 9 rano , audycje prowadzi Wojciech Mann . Kto lubi jego poczucie humoru na pewno sie nie zawiedzie ! Dobra zabawa z rana, luźny opis bieżących wydarzeń. Polecam
![]()
WISŁA NA ZAWSZE !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Trójka i jeszcze raz Trójka
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Uwaga na prognozę pogody pana Manna ![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Radio Kraków
,,Nocny Szlak'' To była zdecydowanie moja ulubiona audycja radiowa , ale to już niestety melodia przeszłości. Generalnie jak już słucham jakiegoś radia(a raczej rzadko mi się to obecnie zdarza) , to jest to wyżej wspomniana rozgłośnia. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
W drodze do pracy rano zawsze 101.6 Radio Kraków i "Co niesie dzień". Od czasu do czasu PR 1 i PR3. ![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
ponieważ większość życia spedzam w samochodzie (chyba nawet zmienię adres na ford focus),to sila rzeczy odpadają stacje lokalne.
generalnie slucham różnych stacji w zalezności od pory dnia.rano gdzies tak do 9.00 RMF,a póxniej Trójka na zmianę z Jedynką.zalezy od tego o ktorej sa informacej sportowe. lubię RMF,ale muzyke maja denna.pod tym wzgledem nr 1 dla mnie to Trójka. ![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
bylem w woju wtedy i na nockach zawsze sie czekalo na sensacje na Pebie sa wszystkie audycje do pobrania. A co do stacji to od 6 rano rmf fm, pozniej to roznie Eska Rock albo akademickie radio centrum(![]()
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......
Rafał Ziemkiewicz. http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/ |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
Mam kilkanaście tych odcinków Sensacji XX Wieku.
Dobre audycje są w nocy podobnie jak dobre filmy czy też programy.
Ostatnio edytowane przez PvD : 30.08.2010 o godz. 20:27.
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja wszystkie, gdyby ktoś chciał moge udostępnić.
![]()
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
Jeśli jest ich więcej niż 61 to mi czegoś brakuje
jeżeli nie to znaczy, że mam wszystkie ![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kiedyś był Program Trzeci. Teraz Trójka
czasem słucham i żałuję że Program Trzeci to już (pre) historia ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://rapidshare.com/files/41611148...e_xx_wieku.rar Proszę bardzo. Nie wiem ile dokładnie tutaj ich jest ale koleś który mi to dawał twierdził, że to wszystkie audycje. Miłego słuchania.
PvD, tez mam 61 ![]()
Ostatnio edytowane przez eryk_cartman : 30.08.2010 o godz. 21:54.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Ja najczęsciej słucham Vox Fm,na drugim miejscu Zetka,nie raz sobie włączałem Radio Zet w nocy ,ale gdy zaczynały się Sensacje XX wieku to się przebudzałem i słuchałem Wołoszańskiego
![]() ![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Radio Alfa 102,4FM każdy wtorek w godz 22:05-0:00 audycja "dylematy". Poruszane są tematy religii, istnienia Boga. Mega ciekawe dyskusje. Głównie naukowcy odpowiadają na pewne pytania dotyczące religii i Boga w kontekście różnych dyscyplin naukowych. Zupełnie przez przypadek trafiłem na tę audycję parę tygodni temu i w zasadzie co tydzień staram się usiąść na te dwie godziny i posłuchać (bez reklam jedynie z kilkoma przerywnikami muzycznymi utrzymanymi w klimacie dyskusji). Polecam !
Ostatnio edytowane przez LoRd : 14.12.2010 o godz. 23:14.
![]()
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Odkopuje temat ponieważ trafilem przez przypadek na stronę, która może wielu z was zainteresować.
http://moje.polskieradio.pl/slowo Jednym słowem dla każdego coś milego, wiele naprawde ciekawych audycji np o Janie Pawle II, kosmosie, historii najnowszej, archiwalne nagrania z Radia Wolna Europa. . Miłego słuchania. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
cartman mógłbyś jeszcze raz wstawić Sensacje XX wieku
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wrzuce dzisiaj póznym wieczorem albo jutro rano bo w pracy siedze
![]() ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Czwórka! Alternatywna muzyka i ciekawe audycje tematyczne. Szczególnie polecam w sobotnie popołudnia od 14 "Dancehall Masak-rah" oraz w poniedzialki od 21 "DJ Pasmo" z popluranym "Makenem" czyli dwie godziny tradycyjnych rootsów, dubów i pokrewnych dźwięków rodem z Jamajki. Po prostu bajka.
W dodatku Czwórka to "Radio z wizją" - można oglądać niemal na wszystkich platformach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Junior Stress i Pablopavo prowadzą audycje w polskim radiu? wow
![]() ![]()
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada! |