The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
LoRd
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.08.2010, 15:13. Audycje radiowe
Wielu słucha radia. Czasem mamy ochotę posłuchać jakiejś konkretnej muzyki lub ciekawej audycji radiowej. Proponuję aby zebrać w tym temacie ulubione audycje radiowe podając stację, nazwę audycji, dzień/godzinę emisji oraz krótko opisać. Podajemy czy jest to jakaś lista przebojów, program publicystyczny a może jeszcze coś innego. Może uda nam się dzięki temu wyłuskać z masy treści jakimi jesteśmy zasypywani przez rozgłośnie radiowe to co jest dla nas najistotniejsze.
Ja przyznam się, że radia słucham niemal "na chybił trafił".

Stacje których słucham najczęściej:
Radio Alfa
Esska Rock
Radio Kraków
PR 3 Polskiego Radia
(kolejność przypadkowa)

Zaczynamy
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 30.08.2010, 15:21
w samochodzie prawie zawsze vox w zadnej stacjii nie graja mojej muzyki wiec wybieram " przeboje zawsze mlode "
( nie dam rady sluchac Lady Gagi i jakis piosenek ktore sa moze rytmiczne ale po godzinie jazdy idze po raz setny i na kazdej czestotliwosci = rzygac sie chce )
.....
Odpowiedz cytując
Jarza
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 30.08.2010, 15:31
Ostatnio wrzuciłem "Czwórkę" w Krakowie na 97,2 fajna alternatywna muzyka, bez siekaniny rodem z RMF MAXXX i Eski

Rock, Electro, Rap, House, Drum'Bass, Reagge, Dub - naprawdę niezła mieszanka z dala od mainstreamu
Odpowiedz cytując
PrawdziwośćDlaGry
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 30.08.2010, 15:36
Jarza napisał(a):Wyświetl post
Ostatnio wrzuciłem "Czwórkę" w Krakowie na 97,2 fajna alternatywna muzyka, bez siekaniny rodem z RMF MAXXX i Eski

Rock, Electro, Rap, House, Drum'Bass, Reagge, Dub - naprawdę niezła mieszanka z dala od mainstreamu
zgadzam się

oprócz tego jeszcze złote przeboje.
byle nie maxxx i eska.
PdG.

TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 30.08.2010, 15:38
Też polecam Czwórkę (Radio BiS -> Euro -> Czwórka o ile się nie mylę). Kiedyś częściej słuchałem i znałem więcej audycji, teraz chyba poznikały, ale z tego co wiem dalej lecą Wszystkie covery świata Uli Kaczyńskiej i to gorąco polecam.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
Maciejj
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 30.08.2010, 18:16
Trójka

w ostatnią niedziele każdego miesiąca po 19 jest super audycja dla każdego historyka

polecam
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 30.08.2010, 18:28
Maciejj napisał(a):Wyświetl post
Trójka

w ostatnią niedziele każdego miesiąca po 19 jest super audycja dla każdego historyka

polecam
Jaka ? Moja przygoda z radiem to głównie bezsenne noce i jestem wręcz zażenowany, że najciekawsze (jak dla mnie) audycje puszczane są o nieludzkich porach. Kiedyś bodaj o 3 w nocy trafiłem na 'Sensacje XX wieku' czytane przez Wołoszańskiego, nie mówiąc już o innych historycznych programach.
Ostatnio edytowane przez Watts : 30.08.2010 o godz. 18:32.
Odpowiedz cytując
Maciejj
Senior Member

Stary 30.08.2010, 18:34
alternatywna, wręcz czasami futurystyczna czasami z domieszką czarnego humoru ale we wszytsko wplątane pewne fakty historyczne
np. wczoraj było że Niewiadomski zastrzelił w przeddzień bitwy warszawskiej prezydenta Piłsudzkiego
Odpowiedz cytując
Endrju 1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.08.2010, 19:02
Trójka 99,4 , każdy piątek od 6 do 9 rano , audycje prowadzi Wojciech Mann . Kto lubi jego poczucie humoru na pewno sie nie zawiedzie ! Dobra zabawa z rana, luźny opis bieżących wydarzeń. Polecam
WISŁA NA ZAWSZE !
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Stary 30.08.2010, 19:02
Trójka i jeszcze raz Trójka
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Stary 30.08.2010, 19:13
Endrju 1906 napisał(a):Wyświetl post
Trójka 99,4 , każdy piątek od 6 do 9 rano , audycje prowadzi Wojciech Mann . Kto lubi jego poczucie humoru na pewno sie nie zawiedzie ! Dobra zabawa z rana, luźny opis bieżących wydarzeń. Polecam
Trójka - 3...
Uwaga na prognozę pogody pana Manna
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 30.08.2010, 19:25
Radio Kraków

,,Nocny Szlak''

To była zdecydowanie moja ulubiona audycja radiowa , ale to już niestety melodia przeszłości.

Generalnie jak już słucham jakiegoś radia(a raczej rzadko mi się to obecnie zdarza) , to jest to wyżej wspomniana rozgłośnia.
Odpowiedz cytując
Maciejj
Senior Member

Stary 30.08.2010, 19:42
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Radio Kraków

,,Nocny Szlak''

To była zdecydowanie moja ulubiona audycja radiowa , ale to już niestety melodia przeszłości.

Generalnie jak już słucham jakiegoś radia(a raczej rzadko mi się to obecnie zdarza) , to jest to wyżej wspomniana rozgłośnia.

i ten jazz o 4 nad ranem
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 30.08.2010, 19:50
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Radio Kraków

,,Nocny Szlak''

"Nocny szlak" też miałem okazję wielokrotnie słuchać.

W drodze do pracy rano zawsze 101.6 Radio Kraków i "Co niesie dzień". Od czasu do czasu PR 1 i PR3.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.08.2010, 19:54
ponieważ większość życia spedzam w samochodzie (chyba nawet zmienię adres na ford focus),to sila rzeczy odpadają stacje lokalne.
generalnie slucham różnych stacji w zalezności od pory dnia.rano gdzies tak do 9.00 RMF,a póxniej Trójka na zmianę z Jedynką.zalezy od tego o ktorej sa informacej sportowe.
lubię RMF,ale muzyke maja denna.pod tym wzgledem nr 1 dla mnie to Trójka.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
eryk_cartman
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 30.08.2010, 20:21
Watts napisał(a):Wyświetl post
Jaka ? Moja przygoda z radiem to głównie bezsenne noce i jestem wręcz zażenowany, że najciekawsze (jak dla mnie) audycje puszczane są o nieludzkich porach. Kiedyś bodaj o 3 w nocy trafiłem na 'Sensacje XX wieku' czytane przez Wołoszańskiego, nie mówiąc już o innych historycznych programach.
Były na Radiu Zet o 2 w nocy dokladnie bylem w woju wtedy i na nockach zawsze sie czekalo na sensacje na Pebie sa wszystkie audycje do pobrania. A co do stacji to od 6 rano rmf fm, pozniej to roznie Eska Rock albo akademickie radio centrum(
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......

Rafał Ziemkiewicz.

http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 30.08.2010, 20:24
Mam kilkanaście tych odcinków Sensacji XX Wieku.

Dobre audycje są w nocy podobnie jak dobre filmy czy też programy.
Ostatnio edytowane przez PvD : 30.08.2010 o godz. 20:27.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Odpowiedz cytując
eryk_cartman
Senior Member

Stary 30.08.2010, 20:28
Ja wszystkie, gdyby ktoś chciał moge udostępnić.
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......

Rafał Ziemkiewicz.

Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 30.08.2010, 20:35
eryk_cartman napisał(a):Wyświetl post
Ktoś by chciał.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 30.08.2010, 20:51
eryk_cartman napisał(a):Wyświetl post
Jeśli jest ich więcej niż 61 to mi czegoś brakuje jeżeli nie to znaczy, że mam wszystkie
Cytat:
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 30.08.2010, 20:57
siara napisał(a):Wyświetl post
Trójka i jeszcze raz Trójka
kiedyś był Program Trzeci. Teraz Trójka
czasem słucham
i żałuję że Program Trzeci to już (pre) historia
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
eryk_cartman
Senior Member

Stary 30.08.2010, 21:52
http://rapidshare.com/files/41611148...e_xx_wieku.rar Proszę bardzo. Nie wiem ile dokładnie tutaj ich jest ale koleś który mi to dawał twierdził, że to wszystkie audycje. Miłego słuchania.

PvD, tez mam 61
Ostatnio edytowane przez eryk_cartman : 30.08.2010 o godz. 21:54.

Rafał Ziemkiewicz.

Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 30.08.2010, 21:58
Ja najczęsciej słucham Vox Fm,na drugim miejscu Zetka,nie raz sobie włączałem Radio Zet w nocy ,ale gdy zaczynały się Sensacje XX wieku to się przebudzałem i słuchałem Wołoszańskiego
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
LoRd
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 14.12.2010, 23:11
Radio Alfa 102,4FM każdy wtorek w godz 22:05-0:00 audycja "dylematy". Poruszane są tematy religii, istnienia Boga. Mega ciekawe dyskusje. Głównie naukowcy odpowiadają na pewne pytania dotyczące religii i Boga w kontekście różnych dyscyplin naukowych. Zupełnie przez przypadek trafiłem na tę audycję parę tygodni temu i w zasadzie co tydzień staram się usiąść na te dwie godziny i posłuchać (bez reklam jedynie z kilkoma przerywnikami muzycznymi utrzymanymi w klimacie dyskusji). Polecam !
Ostatnio edytowane przez LoRd : 14.12.2010 o godz. 23:14.
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
Odpowiedz cytując
eryk_cartman
Senior Member

Stary 23.07.2011, 13:31
Odkopuje temat ponieważ trafilem przez przypadek na stronę, która może wielu z was zainteresować.
http://moje.polskieradio.pl/slowo
Jednym słowem dla każdego coś milego, wiele naprawde ciekawych audycji np o Janie Pawle II, kosmosie, historii najnowszej, archiwalne nagrania z Radia Wolna Europa. . Miłego słuchania.

Rafał Ziemkiewicz.

Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 24.07.2011, 21:43
cartman mógłbyś jeszcze raz wstawić Sensacje XX wieku?
Odpowiedz cytując
eryk_cartman
Senior Member

Stary 25.07.2011, 08:44
wiśnia napisał(a):Wyświetl post
cartman mógłbyś jeszcze raz wstawić Sensacje XX wieku?
Wrzuce dzisiaj póznym wieczorem albo jutro rano bo w pracy siedze

Rafał Ziemkiewicz.

Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.07.2011, 13:44
Czwórka! Alternatywna muzyka i ciekawe audycje tematyczne. Szczególnie polecam w sobotnie popołudnia od 14 "Dancehall Masak-rah" oraz w poniedzialki od 21 "DJ Pasmo" z popluranym "Makenem" czyli dwie godziny tradycyjnych rootsów, dubów i pokrewnych dźwięków rodem z Jamajki. Po prostu bajka.

W dodatku Czwórka to "Radio z wizją" - można oglądać niemal na wszystkich platformach.
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 25.07.2011, 14:18
Junior Stress i Pablopavo prowadzą audycje w polskim radiu? wow
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 25.07.2011, 14:23
Moje polskie radio dobre audycje ma. Polecam szczególnie "Las"

A czwórka wymiata jak dla mnie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów