Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Audycje radiowe (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7579)

LoRd 30.08.2010 15:13

Audycje radiowe

Wielu słucha radia. Czasem mamy ochotę posłuchać jakiejś konkretnej muzyki lub ciekawej audycji radiowej. Proponuję aby zebrać w tym temacie ulubione audycje radiowe podając stację, nazwę audycji, dzień/godzinę emisji oraz krótko opisać. Podajemy czy jest to jakaś lista przebojów, program publicystyczny a może jeszcze coś innego. Może uda nam się dzięki temu wyłuskać z masy treści jakimi jesteśmy zasypywani przez rozgłośnie radiowe to co jest dla nas najistotniejsze.
Ja przyznam się, że radia słucham niemal "na chybił trafił".

Stacje których słucham najczęściej:
Radio Alfa
Esska Rock
Radio Kraków
PR 3 Polskiego Radia
(kolejność przypadkowa)

Zaczynamy

DominoForza 30.08.2010 15:21

w samochodzie prawie zawsze vox w zadnej stacjii nie graja mojej muzyki wiec wybieram " przeboje zawsze mlode "
( nie dam rady sluchac Lady Gagi i jakis piosenek ktore sa moze rytmiczne ale po godzinie jazdy idze po raz setny i na kazdej czestotliwosci = rzygac sie chce )

Jarza 30.08.2010 15:31

Ostatnio wrzuciłem "Czwórkę" w Krakowie na 97,2 fajna alternatywna muzyka, bez siekaniny rodem z RMF MAXXX i Eski

Rock, Electro, Rap, House, Drum'Bass, Reagge, Dub - naprawdę niezła mieszanka z dala od mainstreamu

PrawdziwośćDlaGry 30.08.2010 15:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jarza (Post 971302)
Ostatnio wrzuciłem "Czwórkę" w Krakowie na 97,2 fajna alternatywna muzyka, bez siekaniny rodem z RMF MAXXX i Eski

Rock, Electro, Rap, House, Drum'Bass, Reagge, Dub - naprawdę niezła mieszanka z dala od mainstreamu

zgadzam się :)

oprócz tego jeszcze złote przeboje.
byle nie maxxx i eska.

Awe 30.08.2010 15:38

Też polecam Czwórkę (Radio BiS -> Euro -> Czwórka o ile się nie mylę). Kiedyś częściej słuchałem i znałem więcej audycji, teraz chyba poznikały, ale z tego co wiem dalej lecą Wszystkie covery świata Uli Kaczyńskiej i to gorąco polecam.

Maciejj 30.08.2010 18:16

Trójka:)

w ostatnią niedziele każdego miesiąca po 19 jest super audycja dla każdego historyka:)

polecam

Watts 30.08.2010 18:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciejj (Post 971385)
Trójka:)

w ostatnią niedziele każdego miesiąca po 19 jest super audycja dla każdego historyka:)

polecam

Jaka :) ? Moja przygoda z radiem to głównie bezsenne noce i jestem wręcz zażenowany, że najciekawsze (jak dla mnie) audycje puszczane są o nieludzkich porach. Kiedyś bodaj o 3 w nocy trafiłem na 'Sensacje XX wieku' czytane przez Wołoszańskiego, nie mówiąc już o innych historycznych programach.

Maciejj 30.08.2010 18:34

alternatywna, wręcz czasami futurystyczna czasami z domieszką czarnego humoru ale we wszytsko wplątane pewne fakty historyczne
np. wczoraj było że Niewiadomski zastrzelił w przeddzień bitwy warszawskiej prezydenta Piłsudzkiego

Endrju 1906 30.08.2010 19:02

Trójka 99,4 , każdy piątek od 6 do 9 rano , audycje prowadzi Wojciech Mann . Kto lubi jego poczucie humoru na pewno sie nie zawiedzie ! Dobra zabawa z rana, luźny opis bieżących wydarzeń. Polecam

siara 30.08.2010 19:02

Trójka i jeszcze raz Trójka

spartan 30.08.2010 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Endrju 1906 (Post 971421)
Trójka 99,4 , każdy piątek od 6 do 9 rano , audycje prowadzi Wojciech Mann . Kto lubi jego poczucie humoru na pewno sie nie zawiedzie ! Dobra zabawa z rana, luźny opis bieżących wydarzeń. Polecam

Trójka - 3...
Uwaga na prognozę pogody pana Manna :D

Mareq 30.08.2010 19:25

Radio Kraków

,,Nocny Szlak''

To była zdecydowanie moja ulubiona audycja radiowa , ale to już niestety melodia przeszłości.

Generalnie jak już słucham jakiegoś radia(a raczej rzadko mi się to obecnie zdarza) , to jest to wyżej wspomniana rozgłośnia.

Maciejj 30.08.2010 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mareq (Post 971440)
Radio Kraków

,,Nocny Szlak''

To była zdecydowanie moja ulubiona audycja radiowa , ale to już niestety melodia przeszłości.

Generalnie jak już słucham jakiegoś radia(a raczej rzadko mi się to obecnie zdarza) , to jest to wyżej wspomniana rozgłośnia.

i ten jazz o 4 nad ranem:)

PvD 30.08.2010 19:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mareq (Post 971440)
Radio Kraków

,,Nocny Szlak''

"Nocny szlak" też miałem okazję wielokrotnie słuchać.

W drodze do pracy rano zawsze 101.6 Radio Kraków i "Co niesie dzień". Od czasu do czasu PR 1 i PR3.

picasso 30.08.2010 19:54

ponieważ większość życia spedzam w samochodzie (chyba nawet zmienię adres na ford focus),to sila rzeczy odpadają stacje lokalne.
generalnie slucham różnych stacji w zalezności od pory dnia.rano gdzies tak do 9.00 RMF,a póxniej Trójka na zmianę z Jedynką.zalezy od tego o ktorej sa informacej sportowe.
lubię RMF,ale muzyke maja denna.pod tym wzgledem nr 1 dla mnie to Trójka.

eryk_cartman 30.08.2010 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 971397)
Jaka :) ? Moja przygoda z radiem to głównie bezsenne noce i jestem wręcz zażenowany, że najciekawsze (jak dla mnie) audycje puszczane są o nieludzkich porach. Kiedyś bodaj o 3 w nocy trafiłem na 'Sensacje XX wieku' czytane przez Wołoszańskiego, nie mówiąc już o innych historycznych programach.

Były na Radiu Zet o 2 w nocy dokladnie:) bylem w woju wtedy i na nockach zawsze sie czekalo na sensacje:) na Pebie sa wszystkie audycje do pobrania. A co do stacji to od 6 rano rmf fm, pozniej to roznie Eska Rock albo akademickie radio centrum(

PvD 30.08.2010 20:24

Mam kilkanaście tych odcinków Sensacji XX Wieku.

Dobre audycje są w nocy podobnie jak dobre filmy czy też programy.

eryk_cartman 30.08.2010 20:28

Ja wszystkie, gdyby ktoś chciał moge udostępnić.

Krissu 30.08.2010 20:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eryk_cartman (Post 971496)

Ktoś by chciał. :)

PvD 30.08.2010 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eryk_cartman (Post 971496)

Jeśli jest ich więcej niż 61 to mi czegoś brakuje :) jeżeli nie to znaczy, że mam wszystkie :D

emjot 30.08.2010 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siara (Post 971422)
Trójka i jeszcze raz Trójka

kiedyś był Program Trzeci. Teraz Trójka
czasem słucham
i żałuję że Program Trzeci to już (pre) historia

eryk_cartman 30.08.2010 21:52

http://rapidshare.com/files/41611148...e_xx_wieku.rar Proszę bardzo. Nie wiem ile dokładnie tutaj ich jest ale koleś który mi to dawał twierdził, że to wszystkie audycje. Miłego słuchania.

PvD, tez mam 61 ;)

LuKaS TSW 30.08.2010 21:58

Ja najczęsciej słucham Vox Fm,na drugim miejscu Zetka,nie raz sobie włączałem Radio Zet w nocy ,ale gdy zaczynały się Sensacje XX wieku to się przebudzałem i słuchałem Wołoszańskiego:)

LoRd 14.12.2010 23:11

Radio Alfa 102,4FM każdy wtorek w godz 22:05-0:00 audycja "dylematy". Poruszane są tematy religii, istnienia Boga. Mega ciekawe dyskusje. Głównie naukowcy odpowiadają na pewne pytania dotyczące religii i Boga w kontekście różnych dyscyplin naukowych. Zupełnie przez przypadek trafiłem na tę audycję parę tygodni temu i w zasadzie co tydzień staram się usiąść na te dwie godziny i posłuchać (bez reklam jedynie z kilkoma przerywnikami muzycznymi utrzymanymi w klimacie dyskusji). Polecam !

eryk_cartman 23.07.2011 13:31

Odkopuje temat ponieważ trafilem przez przypadek na stronę, która może wielu z was zainteresować.
http://moje.polskieradio.pl/slowo
Jednym słowem dla każdego coś milego, wiele naprawde ciekawych audycji np o Janie Pawle II, kosmosie, historii najnowszej, archiwalne nagrania z Radia Wolna Europa. . Miłego słuchania.

wiśnia 24.07.2011 21:43

cartman mógłbyś jeszcze raz wstawić Sensacje XX wieku???

eryk_cartman 25.07.2011 08:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiśnia (Post 1132769)
cartman mógłbyś jeszcze raz wstawić Sensacje XX wieku???

Wrzuce dzisiaj póznym wieczorem albo jutro rano bo w pracy siedze ;)

banasik 25.07.2011 13:44

Czwórka! Alternatywna muzyka i ciekawe audycje tematyczne. Szczególnie polecam w sobotnie popołudnia od 14 "Dancehall Masak-rah" oraz w poniedzialki od 21 "DJ Pasmo" z popluranym "Makenem" czyli dwie godziny tradycyjnych rootsów, dubów i pokrewnych dźwięków rodem z Jamajki. Po prostu bajka.

W dodatku Czwórka to "Radio z wizją" - można oglądać niemal na wszystkich platformach.

jurukuru 25.07.2011 14:18

Junior Stress i Pablopavo prowadzą audycje w polskim radiu? wow :)

murray 25.07.2011 14:23

Moje polskie radio dobre audycje ma. Polecam szczególnie "Las" :D

A czwórka wymiata jak dla mnie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl