|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]() 2. Nie, jestem wyluzowany. 3. Nie zrozumiałeś mojego poprzedniego posta. Nie rozpatrywałem go w kategoriach głupi Wiślak - mądry Legionista tylko w kategorii przykra mentalność wszystkich (no 99%) naszych piłkarzy - brak dziennikarza s....ysyna, który porozstawia ich słodką paplaninę w wywiadach po kątach. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
Wy nie narzekacie na zachowanie Brożka, Małeckiego czy Boguskiego? A Pączek na temat meczu z Bełchatowem wypowiadał się dokładnie tak samo, jak kibice czy komentatorzy. I pewnie, że go boli, ale akurat dyrdymały o wygrywaniu w brzydkim stylu, to ja pamiętam z zeszłego sezonu. Ogólnie wybuchłeś jakimiś dziwnymi najazdami nie wiadomo skąd i po co... ![]()
Legionista
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Wszędzie wszystko działa jak towarzystwo wzajemnej adoracji. Zaczynając od piłkarzy w szatni, kończąc na dziennikarzach. Co innego zabrać piłkarza do studia i wtedy zrobić misz-masz.Tylko że oni tacy glupi nie sa i z reguły chcą wcześniej pytania przeczytać zanim zostaną zadane. Ale czy to miało by sens?
![]() Może moj dziwny najazd, jak masz racje, spowodowany jest tym, ze przez 2 miesiące, znajomi kibice (L) katowali mnie swoją "Legia o jakiej marzyłem". Zresztą, kto pompował balonik ? Skorża vs. Wenger ...a powinno być Skorża vs. Szatałow tudzież Bochynek. Sazankow i Zieniu bardzo blisko Lechii ponoć. "Kiedy zobaczyłem tę jedyną flagę na trybunach z moim nazwiskiem, poczułem się niesamowicie. To jeden z najmilszych momentów w moim życiu. Byłem bardzo zaskoczony. Dobrze ulokowałem swoją miłość, pracowałem na to całe życie. Utwierdziło mnie to w przekonaniu, że warto być lojalnym człowiekiem. " - Zagadka, kto to powiedział Szacun dla Sebka i autorów http://sebastianmila.pl/wp-content/u...ransparent.jpg
Ostatnio edytowane przez szprotson : 30.08.2010 o godz. 16:18.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
"Kiedy zobaczyłem tę jedyną flagę na trybunach z moim nazwiskiem, poczułem się niesamowicie. To jeden z najmilszych momentów w moim życiu. Byłem bardzo zaskoczony. Dobrze ulokowałem swoją miłość, pracowałem na to całe życie. Utwierdziło mnie to w przekonaniu, że warto być lojalnym człowiekiem. " - Zagadka, kto to powiedział
[/QUOTE]Sebek Mila ![]()
Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi.K.Błaszczykowski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
![]() Co wygrałem
Ostatnio edytowane przez bebeto : 30.08.2010 o godz. 16:18.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Poza tym, z ręką na sercu, powiedz mi, gdyby coś takiego działo się z Wisłą, to byś się nie jarał? Pewnie, że powinno być vs. Szatałow tudzież Bochynek, ale było vs. Wenger i wyglądało to zajebiście pieknie na plakacie nad Rotundą, na rogu Marszałkowskiej i Alei ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Oj tych baloników było wiele pompowanych przed tym sezonem.
1. Amica rozdęła już swojego do granic możliwości, a po dwumeczu ze Spartą ledwo co powietrza z nim zostało. Tak czy siak mają grupe LE i balonik może nabrać trochę powietrza. 2. Legijny balonik był moim zdaniem pompowany niepotrzebnie, sam starałem się tonować entuzjazm, ale fakt faktem było wiele czynników tj. nowy stadion, porozumienie na linii KP - SKLW, nowy trener i zawodnicy za milion(y), które wzbudziły u ludzi od dawna niespotykany entuzjazm. Balonik wciąż się trzyma i wydaje się, że nawet przy fatalnej grze i możliwej zmianie trenera dociągnie do końca tego sezonu. 3. Discopolo swój balonik pompowało po cichu, a Wojciechowski twierdząc że może kupić każdego naraził się tylko na śmieszność. Początek sezonu pokazał, że balonik ma szansę utrzymać się dłużej niż do końca rundy, czego im oczywiście nie życzę. 4. Najciekawszy balonik ma barwy pasiaste, a głównym dmuchającym stał się profesor Filipiak. Popełnił on mianowicie jeden błąd. Zapomniał sprawdzić przed sezonem czy nie ma dziury przez, którą po 4 kolejkach uciekło całe powietrze, a dziurą tą był spec Ulatowski. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
emj10 napisał(a):
2.Kafarski 3.Szatałow Ulatowski ma znaczną odprawę a profesor nie przepłaca gdy nie musi. Dodatkowo stara się maksymalnie różnić od Wojciechowskiego więc żadnych gwałtownych ruchów nie wykona. Zieliński zostanie zmieniony tylko jeśli Lech/Amica straci do lidera więcej niż 10-15 pkt do zimy Skorża ma(jak ćwierkają wróbelki) blisko milion zł odprawy. Legii nie stać na taką zmianę Co do typowań drużyny do mistrzostwa. Polonia/Groclin długo długo nic i dopiero Jaga, Wisła, Śląsk(w tej właśnie kolejności). Na temat Legii na razie się nie wypowiadam bo wiadomym przed sezonem było że 6-8 kolejek Legia będzie grała źle(albo raczej nie będzie grała tego na co ją tak naprawdę stać). po 12 kolejce można będzie napisać coś więcej o tej drużynie. Lech/Amica po nie kupieniu napastnika w miejsce Lewandowskiego(bo ani Rudnevs ani tym bardziej Czibamba czy Wichniarek tej luki nie zapełnią) stracił szanse na mistrzostwo. Zaś wejście do fazy grupowej LE jeszcze bardziej obniża i tak już iluzoryczne szanse. |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
ale musisz postawić się w mojej sytuacji, gdzie od małego nauczono mnie że (L) jest "be". nie zapominaj że to Wy wchodziliście na forum Wisły i pisaliście o swoich zawodnikach jacy to nie są super, pomijając bramkarz który do Chelsea ma trafić. Więc nie dziw sie mojej radości, wszak jesteśmy wychowani w zazdrości i zawiści. To my śpiewamy "gdzie twoje berło" bo WAS uważamy za naszych najwiekszych i chyba jedynych przeciwników od wielu lat. My vs. Wy, to niczym Barcelona vs. Real. Nie dziw sie że na swoim forum, czasem mam ochote pocieszyć się z waszych porażek. J.W : http://www.sport.pl/pilka/1,65039,83...strzostwo.html
Ostatnio edytowane przez szprotson : 30.08.2010 o godz. 16:44.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
![]() Generalnie mało kto z Legionistów ufnie podchodził i podchodzi do nowego trenera, transferów i działań ITI. Zwłaszcza trenera. Poza tym po tej gehennie, którą przeżyli, światełko w tunelu i zawieszenie broni ma prawo cieszyć. Trochę wyrozumiałości ![]() Pompowanie balonika było ale raczej dzięki mediom i to też tylko przez chwilę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Stawowy wraca na trenerska ławke.
http://www.90minut.pl/news/133/news1...-Katowice.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 30.08.2010 o godz. 16:58.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
Zwłaszcza po porozumieniu z kibicami, wtedy wszystko zaczęło wyglądać, jakby szło ku dobremu, ku słońcu, gwiazdom i fazie grupowej Champions League ![]() ![]()
Legionista
|
||
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Zaraz na Śląsku powstanie "grupa stu" i zaczną się czary mary ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Wojciechowski to jest gosc
Wiadomo pieniazki nie graja, ale nie oszukujmy sie, jesli Polonia zrobi konkretne zakupy to reszta tez bedzie musiala siegnac do kieszeni. GKS to bedzie mial przekichane...Stawowy ich tam tak poustawia, ze nastepny trener bedzie musial rok sprzatac ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
![]() Którzy nie za bardzo wierzą Walterowi i spodziewają się prędzej czy później jakiejś prowokacji. Porozumienie porozumieniem, ale np sprawa flagi OFMC była/jest nadal kością niezgody. Popraw mnie jeśli się mylę, gdyż po wakacjach nieco nie na bieżąco jestem. ______________ 0 22 - A jednak ![]() To postęp jest. GW musi się wściekać ![]()
Ostatnio edytowane przez Ela : 30.08.2010 o godz. 17:37.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
OFMC wisi sobie w centralnym punkcie Żylety
![]() Edit: Ela - a no wścieka się. Trudno o lepszy dowód na to, że porozumienie było wygraną ![]()
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 30.08.2010 o godz. 18:12.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
ciekawe, czemu nie mowią o teoriach spiskowych w Chorzowie w przedostatniej kolejce poprzedniego sezonu... krótką mają pamięć. Jak widze te dziennikarzyny to smiac mi sie chce... Nikt nie wpadl na pomysl zeby na konferencji, jak Zielinski płakał zapytać "czemu pan nic nie mowił o decyzjach sędziego w meczu z Ruchem w Chorzowie?" Takich mamy pseudo reporterów, ale jak cos trzeba o kibolach napisać, to nagle plaga pomysłów... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To po kiego chuja wiedząc jaki jest poziom intelektualny tych artykułów non stop wklejacie durnowate linki do portali gazeta.pl i sport.pl Szczerze nie rozumiem wizji dawania komuś pieniędzy za żenujące wypowiedzi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Sypnie, wygra MP, nawet dwa razy z rzędu awansuje do LM. I co dalej? Oczywiście cały czas naiwnie zakładam, że kibicowski układ sił w stolicy się nie zmieni. Mam tylko tyle lat, że ta moja naiwność może graniczyć z pewnością a to oznacza, że na oszałamiająca frekwencję (a co za tym idzie wpływy) w dniu meczy liczyć nie będzie mógł. Nakłady poniesione na inwestycje i transfery, prędzej czy później, przerosną wpływy nawet z LM i znów trzeba będzie dopłacać. A chęci pokazania się wszystkim w kraju będzie mniej niż jest dziś. Markę można sobie wyrobić na Lechu, na Legii, na Wiśle, na Widzewie, na Ruchu czy Górniku albo Jagiellonii ale nie na Polonii. To nie jest klub mogący działać jak PSV, Olympique Lyon czy inni średniacy gdzie kibice poza identyfikacją z klubem w dniu meczu mogą się identyfikować an co dzień w 101 przedsięwzięć około piłkarskich. A wierzę, że taka jest przyszłość. Legia pójdzie tą drogą dzięki ITI. Nie wierzę w mocarstwowość Polonii na długie lata. Dla mnie klub meteoryt. Prędzej czy później znudzi się to JW. ![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dowiedz się ile kosztuje wynajęcie m2 biura w centrum Warszawy, dowiedz się ile m2 powierzchni użytkowej można zmieścić na 25 tyś stadionie i wtedy przeprowadź swoją analizę zysków i strat. Jeśli Wojciechowski po ewentualnym zdobyciu mistrzostwa i ewentualnym wejściu do fazy grupowej LM nie dostanie przyzwolenia na budowę stadionu na konwiktorskiej to jego tam nie będzie równie szybko jak się pojawił
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Przecież od dawno wróbelki ćwierkają, że JW napalił się na ten grunt na Nowym Mieście i dalsza przyszłość tego klubu jest uzależniona od tego czy położy na nim łapy. Jak widać dzierżawa go nie interesuje, a liczy na zwrot gruntów w ręce klubu, czyli w jego ręce.
Z dzisiejszego wywiadu w Rzepie: Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Zresztą krążymy w sferze domysłów, które może zweryfikujemy za ok 10 lat.
Ostatnio edytowane przez spartan : 30.08.2010 o godz. 20:03.
![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
Ja jestem zdania ze gdyby Polonia przez dlugie lata stala sie najlepszym klubem w Polsce to mogliby liczyc na wielka widownie. Widownie a nie kibicow bo wiadomo ze kibicem trzeba sie stac a przyjsc na mecz jak do teatru to nie to samo. Niemniej uwazam ze grajac w LM i zdobywajac MP to mogliby liczyc na 30 tys frekwencje- bo niby czemu nie?
Ale mysle ze z Polonia bedzie tak jak w tamtym sezonie. Wojciechowskiemu nie wyjdzie i bedzie chcial rzucic ta zabawke. Teraz wpompowal sporo kasy, jesli nie zdobedzie MP to moze sie porzadnie wkur..., jesli wzmocni znowu klub za rok i znowu nie uda sie zdobyc MP to strata kilku mln Euro naprawde zaboli bo koles dojdzie do wniosku ze ile musialby wjebac kasy w klub aby zagwarantowano mu sukcesy. No i po takich nastepnych 2 latach niepowodzen moze zrezygnuje. Oczywiscie wszystko to takie teoretyzowanie. Przyszlosc pokaze jak sie to ulozy. Po 2 kolejkach Polonia juz byla wynoszona na piedestal, grali najpiekniejsza pilke, mieli Smolarka ktory wchodzil na boisko i strzelal bramki (az strach bylo wtedy pomyslec co bedzie jak zacznie grac od 1 minuty) no ale po 4 kolejkach chyba entuzjazm juz spada, pojawila sie pierwsza strata pkt, gra juz nie taka olsniewajaca, Smolarek juz nie taki krol. Naprawde liga jest ciekawa, z kolejki na kolejke owiadujemy sie coraz wiecej, odkrywane sa kolejne puzzle. Ciekaw jestem jak sytuacja bedzie wygladac po 10 kolejkach, ciekaw jestem tej formy Polonii, ciekaw jestem czy nasza gra sie poprawi, ciekaw jestem czy Legia zacznie cos grac bo jak narazie to fajnie wygladaja/li (?) tylko na papierze, ciekawe jak tam Amica, mam nadziej ze Ceacovia dalej podtrzyma swoja passe itd itd Mysle ze po 4 kolejkach jest pozytywnie ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Warszawa to duze miasto, piknikow czy malych ktorzy sie zaraza sportem moze byc duzo. Jesli Wojciechowski dostanie teren to wybuduje ten stadion, jak nie on to ktos znajomy. Wtedy bedzie ciekawie...
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Czy to prawda, że Morientes podpisał kontrakt z Legią ?
info, Orange Sport |
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
NIE. Ile mozna pisac
? To sciema z naszego forum i z glownej w komentach. Zejdzmy na ziemie. Morientes to za wysokie progi nawet w jego wieku. Dodatkowo podpisal kontrakt na komentowanie wiec wiecej zarobi niz mu ktokolwiek z naszej ligi da ![]() Jest to najbardziej kuriozalne info w tym sezonie. Nawet info o Kluivercie w Wisle nie przebija tego ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Hmm, jeśli tak to zwracam honor, ale na Orange Sport, tak podali, więc chciałem się upewnić.
|
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Zaczelo sie od komentarzy na oficjalnej, potem ktos napisal na LL i LN i sie zaczelo... Eurosport, potem Orange Info
Kosmala nie zaprzeczyl bo pewnie mial niezly ubaw ![]() Zejdzmy na ziemie. Nie ma szans na tego typu ruchy transferowe. Taki Morientes moze isc na Cypr czy chocby do Kataru i tam zarobi 10 razy wiecej. Legia nie da mu nic, nawet pograc w pucharach ( na dzien dzisiejszy ) ![]() Nie mamy napastnika i tak sie konczy nieporadnosc transferowa plus jajcarskie wpisy na forach ![]() PS: Na testach
Ostatnio edytowane przez kreseq : 30.08.2010 o godz. 20:13.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Razak Omotoyossi, a nie Morientes
![]() Cytat:
![]()
Habemus Dubletum
|
|