The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.08.2010, 19:20
Przy tej akcji były błędy naszej drugiej linii (Jirsak Sobolewski) bo nie nadążyli za bramka ale jak widać to Matawu strzelił bramkę ostatecznie - a jego nie miał kryć na pewno ani Jirsak, ani Sobolewski a tym bardziej Małecki.

Oczywiście można gdybać że jakby piłki nie przejął Matawu a ta wpadła pod nogi któregoś innego pomocnika Polonii to padła by bramka. Ale Barcik zrobił Tobie na złość i piłki nie wycofał do nadbiegających pomocników tylko idealnie do Matawu którego powinien kryć albo Bunoza albo Cikos.

Nie zmienia to faktu że 2 linia nie nadążyła.... ale bramka nie padła przez nich.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 29.08.2010, 19:21
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Był okres,(nie tak dawno), gdy Boguski był naprawdę jednym z najlepszych ofensywnych zawodników w Polsce. Widziałem to ja ale widzieli to trenerzy Wisły i reprezentacji.
Ale oczywiście serek.c2 zawsze uważał że Boguski to cienias ..... i teraz wychodzi na jego ..... !!! jesteś geniuszem serek.c2
Ja jednak kibicuje Boguskiemu bo mniej się znam na piłce niż ty więc wydaję się mi że chłopak potrafi grać a jego aktualna forma jest kryzysem chwilowym.
No to mi się dostało...

Powiem Ci tak - to, że mam inną opinię na temat jakiegoś zawodnika nie znaczy, że jestem geniuszem Niepotrzebnie się unosisz, ja tylko wyraziłem swoje zdanie na temat Boguskiego. Ty masz na temat jego gry odmienne zdanie i ja je szanuję.

Zawsze uważałem Rafała za ligowego przeciętniaka - jego powołania do kadry bardzo mnie dziwiły, tak samo jak jego pewne miejsce w podstawowej jedenastce Wisły. Jeśli jednak przed kontuzją potrafiłem zrozumieć, że trenerzy widzą w nim coś czego ja absolutnie nie dostrzegam, to teraz z jego tragiczną formą (jak to ładnie nazwałeś - chwilowy kryzys... szkoda że trwa już z rok) jest dla mnie niepojęte jak taki zawodnik może być w kadrze pierwszego zespołu. Mało tego - jest pierwszym zmiennikiem!

Na koniec napiszę Ci jeszcze, że również kibicuję Rafałowi i życzę mu powrotu do jego najlepszej dyspozycji - prosiłbym tylko, by do tej dyspozycji wracał na wypożyczeniu lub w ME. Bo teraz - przykro to pisać - niektórymi swoimi zagraniami delikatnie mówiąc się ośmiesza.
Odpowiedz cytując
_barszczu
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.08.2010, 19:26
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Przy tej akcji były błędy naszej drugiej linii (Jirsak Sobolewski) bo nie nadążyli za bramka ale jak widać to Matawu strzelił bramkę ostatecznie - a jego nie miał kryć na pewno ani Jirsak, ani Sobolewski a tym bardziej Małecki.

Oczywiście można gdybać że jakby piłki nie przejął Matawu a ta wpadła pod nogi któregoś innego pomocnika Polonii to padła by bramka. Ale Barcik zrobił Tobie na złość i piłki nie wycofał do nadbiegających pomocników tylko idealnie do Matawu którego powinien kryć albo Bunoza albo Cikos.

Nie zmienia to faktu że 2 linia nie nadążyła.... ale bramka nie padła przez nich.
to jest ewidentna wina 2 linii. Gdyby zachciało im się ruszyć tyłek i się wrócić, to zzupełnie inaczej w obronie mógłby się ustawić Bunoza, podobnie Cikos.

Następnym razem niech sie nie wraca nikt, będzie 5 zawodników atakujących na jednego Bunozę, ale i tak wina, że bramka padła będzie należała do Bośniaka
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 29.08.2010, 19:31
_barszczu napisał(a):Wyświetl post
ANALIZA ODNOŚNIE BRAMKI:

KADR 1
podanie na skrzydło do bocznego pomocnika, dobra reakcja Diaza, który doskakuje do niego i nie zostawia go samego. Zawodnik, który stoi koło Diaza zostaje wtedy bez krycia - na zasadzie 'przejścia' asekuruje tu Bunoza.
ZASADNICZE PYTANIE: gdzie jest MAŁECKI oraz dlaczego środkowi pomocnicy nie wracają za swoim kryciem

KADR 2

Dośrodkowanie.
Diaz blisko gracza, ale przepuszcza - ok, zdarza się najlepszym.
Bunoza - moim zdaniem dobre zachowanie - w przypadku podania po ziemi w pole karne - przetnie podanie, w przypadku wycofania na 16-stkę - zdąży doskoczyć
ZASADNICZE PYTANIE: gdzie jest MAŁECKI oraz dlaczego środkowi pomocnicy nie ruszą dupy pomóc obrońcom?

KADR 3
Piłka przechodzi górą do Matawu, który strzela bramkę.
Na zielono - zaznaczyłem gracza Wisły oraz zawodnika, który był przez niego kryty.
ZASADNICZE PYTANIE: gdzie jest MAŁECKI oraz dlaczego środkowi pomocnicy nie ruszą dupy pomóc obrońcom?

WNIOSEK:
bramka to wina drugiej linii, która dopuściła do sytuacji, gdzie 5(!!!) zawodników Polonii znajduje się w polu karnym, w tym 2 nie ma krycia ze względu na brak powrotu ze strony MAŁECKIEGO oraz ŚRODKA POMOCY. Wysnuwanie wniosków o błędzie w ustawieniu Cikosa czy Bunozy - raczej nie na miejscu, fizycznie nie mieli możliwości zaasekurować po 2 graczy przy biernej postawie pomocników BG... Gdyby Bunoza zszedł do środa - skrzydłowy Polonii mógłby wycofać na 11 metr do nieobstawionego wtedy gracza(cyfra 1), bądź też przerzucić na długi słupek do gracza oznaczonego przeze mnie cyfrą 2.
ślicznie to zrobione a o braku wsparcia obrony też już pisałem (Cikos praktycznie zawsze gdy Mały gra na PP jest sam)
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.08.2010, 19:48
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post

A tam się znasz
"Gdzie był Małecki" FTW

63,5 - jesteś mistrzem w pisaniu niczego nie wnoszących do tematu postów. Ludzie na forum źli ( acha ) - ale co to ma wspólnego z padlina, którą grają nasi piłkarze, to tylko Ty chyba wiesz.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 29.08.2010, 19:54
Analiza ciekawa, może oprócz tego ' gdzie był Małecki'
5 kolesi w polu karnym vs 3 naszych obrońców a druga linia sobie truchta poza polem karnym i to w sytuacji gdzie o jakiejś szybkiej akcji czy kontrze ze strony Bytomian nie ma mowy.
Swoją drogą Mały musi się choć trochę angażować w pomoc partnerom
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 29.08.2010, 19:58
wolfy napisał(a):Wyświetl post
63,5 - jesteś mistrzem w pisaniu niczego nie wnoszących do tematu postów.
Zabrzmiało to tak, jakby Ron Jeremi miał pretensje do Rocco Siffrediego o niemoralne prowadzenie się.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.08.2010, 20:31
gigant napisał(a):Wyświetl post
Zabrzmiało to tak, jakby Ron Jeremi miał pretensje do Rocco Siffrediego o niemoralne prowadzenie się.
Nie kojarzę za bardzo, ale pewnie wiesz o czym piszesz.

_barszczu napisał(a):
ZASADNICZE PYTANIE: gdzie jest MAŁECKI
A ja się pytam: gdzie byli rodzice?!

Wybaczcie, nie mogłem się powstrzymać
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.08.2010 o godz. 20:58.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 29.08.2010, 20:36
_barszczu napisał(a):Wyświetl post
Gdyby Bunoza zszedł do środa - skrzydłowy Polonii mógłby wycofać na 11 metr do nieobstawionego wtedy gracza(cyfra 1), bądź też przerzucić na długi słupek do gracza oznaczonego przeze mnie cyfrą 2.
i gdyby Bunoza zszedł do środka i bramke strzelił nieobstawiony gracz na 11 metrze od razu byłoby wiadomo że winni byli pomocnicy. A tak Bunoza zerwał linie krycia, może przez to że ta strefa była przez niego kryta nie wrócił się pomocnik i bramka padła ze strefy w której Bunoza powinien być.

Więc winę ponosi i on i linia pomocy. Najpierw niech zadba o swoją strefę, bo jego dupy nikt nie asekuruje.
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 29.08.2010, 20:54
witeq napisał(a):Wyświetl post
i gdyby Bunoza zszedł do środka i bramke strzelił nieobstawiony gracz na 11 metrze od razu byłoby wiadomo że winni byli pomocnicy. A tak Bunoza zerwał linie krycia, może przez to że ta strefa była przez niego kryta nie wrócił się pomocnik i bramka padła ze strefy w której Bunoza powinien być.

Więc winę ponosi i on i linia pomocy. Najpierw niech zadba o swoją strefę, bo jego dupy nikt nie asekuruje.
On gra od lewej strony środka podchodzi do asekuracji Diaza a cofnąć powinien się SOBOL
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 29.08.2010, 22:08
Nie, Bunoza powinien zając miejsce Clebera, ten przejąl by pozycje Cikosa i Cikos krylby zawodnika na dlugim slupku. Wtedy Sobol i Jirsak powinni dojsc do tych zawodnikow, ktorzy stali na 11 - 12 metrze.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.08.2010, 22:18
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
Nie, Bunoza powinien zając miejsce Clebera, ten przejąl by pozycje Cikosa i Cikos krylby zawodnika na dlugim slupku. Wtedy Sobol i Jirsak powinni dojsc do tych zawodnikow, ktorzy stali na 11 - 12 metrze.
W tym czasie Pawełek powinien już wbiegać w pole karne rywala na wrzutkę od Pajlicia.
Tylko: gdzie byłby wtedy Małecki?!
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.08.2010, 22:19
wolfy napisał(a):Wyświetl post
W tym czasie Pawełek powinien już wbiegać w pole karne rywala na wrzutkę od Pajlicia.
Tylko: gdzie byłby wtedy Małecki?!
kłóciłby się z sędzią...
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 29.08.2010, 22:29
Małecki zamykał akcję.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.08.2010, 07:32
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Wejdź sobie na profil tego gościa co to zrobił i zobacz komu kibicuje. Komu by się chciało tracić czas na taki filmik, tylko zakompleksionemu frajerowi. Niech zrobi o Turinie albo Dolsze jak wymiatał w Poznaniu...
Ale faktem jest, że tyle bramek ile sprezentował naszym przeciwinikom to żaden inny bramkarz w lidze tego nie zrobił. A materiału jest tyle że zabrakło w nim nawet takich perełek:
http://www.youtube.com/watch?v=-k8JHvliRRg

http://www.youtube.com/watch?v=wbSZBBFnJuI

Obie sytuacje przy stanie 0 : 0. I w obu przypadkach po jego jajach zaczynamy mecz od 0 : 1. Oba mecze oczywiście przegrane.
Każdy jego sezon w Wisle przynosi niestety kolejne. Ostatni numer w Chorzowie napewno nie jest jego ostatnim. Wpuszczanie go do bramki Wisły jest sabotażem. Jak wnoszenie zapalonej pochodni do składu amunicji.
Maaskant powinien dostać film z jego zagraniami. Ukrywanie go przed nim powoduje, że facet ma niepełna wiedzę o jego umiejętnościach i wkrótce nadzieje się na minę. Pytanie czy ktos mu go pokaże.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 30.08.2010 o godz. 07:45.
Odpowiedz cytując
zet
Member

Od: 01.2009

Stary 30.08.2010, 08:22
Buczo, o pawełku nie wiesz wielu rzeczy, i jeżeli piszesz, że nie wierzysz, to nie zabieraj w tej kwesti głosu, ten gość nie ma papierów na grę nawet w 2 lidze, tylko układy go ratują....., można dawać szansę 1, 2, 3, 4 razy, ale jeżeli obrona ma zaplecami takiego "asa" to sami czują watę w nogach......
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 30.08.2010, 11:15
palladynTS napisał(a):Wyświetl post
No i grono wybitnych ekspertów a'la Gmoch się poszerzyło
Zapytam wprost.Piórniki i plecaki kupione?
do Hogwartu miotła wystarczy.

Błędy w obronie będa jeszcze chwile zanim wytworzy sie chemia pomiedzy zawodnikami.

Niepokoi para grajaca w ME i tracąca 4 bramki z BytomME
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 30.08.2010, 11:46
szprotson napisał(a):Wyświetl post
do Hogwartu miotła wystarczy

Fakt.Kowalski z Chavezem w ME pokazali klasę.Jako że o pierwszym wiemy już że z tego drewna hebanowego fotela nie będzie,o tyle forma tego drugiego zadziwia in minus.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.08.2010, 22:02
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję,że bana nie dostanę,ale już rzygać mi się chce na te komentarze dotyczące Boguskiego...
Rafał w przeciwieństwie do wielu gwiazdorów zawsze gra(grał) na maksa, przed kontuzją był wyróżniającym się piłkarzem i widać,że w piłkę grać potrafi.
Tym bardziej należy mu się szacunek,bo karerę przyhamował mu drwal z Legii + nasi lekarze. A wy pierd... farmazony, znlaleźli sobie kozła ofiarnego.
Ja tam dalej wierzę w chłopaka-Boguś wracaj do formy i pokaż tym płaczkom na co Cię stać.
Ja kiedyś chciałem, a nie dostałem.

Co do Boguskiego, to również wierze w chłopaka. Aczkolwiek chyba tylko trening od podstaw, lub wypożyczenie na pół roku do jakiegoś słabszego klubu mogą wpłynąć na to by wrócił do dawnej dyspozycji. Ja go zapamiętałem jako skromnego chłopaka, który na boisku walczył bezkompromisowo, miał świetny strzał jak na tym filmiku:

http://www.youtube.com/watch?v=Nl4aCNEBObM
(swoją drogą ciekawe co tam rozrysowali Irsakowi )
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów