|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Przy tej akcji były błędy naszej drugiej linii (Jirsak Sobolewski) bo nie nadążyli za bramka ale jak widać to Matawu strzelił bramkę ostatecznie - a jego nie miał kryć na pewno ani Jirsak, ani Sobolewski a tym bardziej Małecki.
Oczywiście można gdybać że jakby piłki nie przejął Matawu a ta wpadła pod nogi któregoś innego pomocnika Polonii to padła by bramka. Ale Barcik zrobił Tobie na złość i piłki nie wycofał do nadbiegających pomocników tylko idealnie do Matawu którego powinien kryć albo Bunoza albo Cikos. Nie zmienia to faktu że 2 linia nie nadążyła.... ale bramka nie padła przez nich. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
Powiem Ci tak - to, że mam inną opinię na temat jakiegoś zawodnika nie znaczy, że jestem geniuszem Niepotrzebnie się unosisz, ja tylko wyraziłem swoje zdanie na temat Boguskiego. Ty masz na temat jego gry odmienne zdanie i ja je szanuję.Zawsze uważałem Rafała za ligowego przeciętniaka - jego powołania do kadry bardzo mnie dziwiły, tak samo jak jego pewne miejsce w podstawowej jedenastce Wisły. Jeśli jednak przed kontuzją potrafiłem zrozumieć, że trenerzy widzą w nim coś czego ja absolutnie nie dostrzegam, to teraz z jego tragiczną formą (jak to ładnie nazwałeś - chwilowy kryzys... szkoda że trwa już z rok) jest dla mnie niepojęte jak taki zawodnik może być w kadrze pierwszego zespołu. Mało tego - jest pierwszym zmiennikiem! Na koniec napiszę Ci jeszcze, że również kibicuję Rafałowi i życzę mu powrotu do jego najlepszej dyspozycji - prosiłbym tylko, by do tej dyspozycji wracał na wypożyczeniu lub w ME. Bo teraz - przykro to pisać - niektórymi swoimi zagraniami delikatnie mówiąc się ośmiesza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Następnym razem niech sie nie wraca nikt, będzie 5 zawodników atakujących na jednego Bunozę, ale i tak wina, że bramka padła będzie należała do Bośniaka ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() "Gdzie był Małecki" FTW ![]() 63,5 - jesteś mistrzem w pisaniu niczego nie wnoszących do tematu postów. Ludzie na forum źli ( acha ) - ale co to ma wspólnego z padlina, którą grają nasi piłkarze, to tylko Ty chyba wiesz. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Analiza ciekawa, może oprócz tego ' gdzie był Małecki'
![]() 5 kolesi w polu karnym vs 3 naszych obrońców a druga linia sobie truchta poza polem karnym i to w sytuacji gdzie o jakiejś szybkiej akcji czy kontrze ze strony Bytomian nie ma mowy. Swoją drogą Mały musi się choć trochę angażować w pomoc partnerom |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
_barszczu napisał(a):
Wybaczcie, nie mogłem się powstrzymać ![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.08.2010 o godz. 20:58.
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Więc winę ponosi i on i linia pomocy. Najpierw niech zadba o swoją strefę, bo jego dupy nikt nie asekuruje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Nie, Bunoza powinien zając miejsce Clebera, ten przejąl by pozycje Cikosa i Cikos krylby zawodnika na dlugim slupku. Wtedy Sobol i Jirsak powinni dojsc do tych zawodnikow, ktorzy stali na 11 - 12 metrze.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tylko: gdzie byłby wtedy Małecki?! ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
kłóciłby się z sędzią...
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Małecki zamykał akcję.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
http://www.youtube.com/watch?v=-k8JHvliRRg http://www.youtube.com/watch?v=wbSZBBFnJuI Obie sytuacje przy stanie 0 : 0. I w obu przypadkach po jego jajach zaczynamy mecz od 0 : 1. Oba mecze oczywiście przegrane. Każdy jego sezon w Wisle przynosi niestety kolejne. Ostatni numer w Chorzowie napewno nie jest jego ostatnim. Wpuszczanie go do bramki Wisły jest sabotażem. Jak wnoszenie zapalonej pochodni do składu amunicji. Maaskant powinien dostać film z jego zagraniami. Ukrywanie go przed nim powoduje, że facet ma niepełna wiedzę o jego umiejętnościach i wkrótce nadzieje się na minę. Pytanie czy ktos mu go pokaże. Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 30.08.2010 o godz. 07:45.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Buczo, o pawełku nie wiesz wielu rzeczy, i jeżeli piszesz, że nie wierzysz, to nie zabieraj w tej kwesti głosu, ten gość nie ma papierów na grę nawet w 2 lidze, tylko układy go ratują....., można dawać szansę 1, 2, 3, 4 razy, ale jeżeli obrona ma zaplecami takiego "asa" to sami czują watę w nogach......
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Błędy w obronie będa jeszcze chwile zanim wytworzy sie chemia pomiedzy zawodnikami. Niepokoi para grajaca w ME i tracąca 4 bramki z BytomME ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Co do Boguskiego, to również wierze w chłopaka. Aczkolwiek chyba tylko trening od podstaw, lub wypożyczenie na pół roku do jakiegoś słabszego klubu mogą wpłynąć na to by wrócił do dawnej dyspozycji. Ja go zapamiętałem jako skromnego chłopaka, który na boisku walczył bezkompromisowo, miał świetny strzał jak na tym filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=Nl4aCNEBObM (swoją drogą ciekawe co tam rozrysowali Irsakowi ) |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|