The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.08.2010, 18:11
palikot napisał(a):Wyświetl post
wtedy nikt nic nie mówił... a my sie wkuriwamy do dzisiaj
I oczywiscie mamy prawo sie wkuriwac. Ogladajac powtorki meczow z Cracovia, Legia u siebie, Arka, Korona, Belchatow... Mistrza sami przegralismy, a nie przez zadnych sedziow, juz nie ma co wracac do tego. Brawo dla Jagi, jednak wolal bym remis. Jaga jeszcze namiesza w tym seoznie. Amica w takim skladzie i z tym trenerem szanse na mistrza ma mniejsze.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 29.08.2010, 18:15
TSW Fanatyk napisał(a):Wyświetl post
za 2 tygodnie

Jaga zaimponowała mi walecznością i przygotowaniem kondycyjno-dynamicznym (nie wiem czy jest takie określenie ale wiadomo o co chodzi ) Brawo dla chłopaków. Biegali jak w 2 lidze angielskiej (to komplement dla graczy Jagi wbrew pozorom ) żeby tylko tak nasi grajkowie hasali po boisku to by było dobrze bo jesteśmy cieniem nich jeśli o dynamikę chodzi...

W V kolejce będzie baaardzo ciężko.
2 tygodnie Znowu będą meczarnie z reprezentacją

Ale przynajmniej będzie czas na dociśnięcie śruby przez nowego trenera i może coś ruszy
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 29.08.2010, 18:22
gigant napisał(a):Wyświetl post
Dla nas obecnie ciężko będzie w kolejkach od 5 do 30. Takie czasy.
e gigant opowiadasz... nowy trener, nasi cudowni grajkowie i nie będzie problemu. Boguski w pierwszym składzie z łobo i Jaga da nam walkowera
I
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.08.2010, 18:24
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Ale przynajmniej będzie czas na dociśnięcie śruby przez nowego trenera i może coś ruszy
No terminarz mamy naprawdę wymarzony w tym sezonie. Gramy kupsko straszne, a i tak 9/12 pkt i ścisła czołówka. Do tego teraz 2 tyg przerwy przed meczem z Jagą - jak dar niebios
Pisałem wczesniej, że Jaga spuchnie - widać trochę się przejechałem. Ale tu przychodzi nam z pomocą reprezentacja. W 2 tygodnie może wydarzyć się wiele, czas biegnie na naszą korzyść - Jaga móże straci Grosickiego, nasz Maaskant może ogarnie ciut ten burdel. Wszyscy z grubsza zdrowi (Garguły to od początku nie traktowałem poważnie, tylko jako pensjonariusza sanatorium w Wiśle), jest wiec szansa poznać kopaczy i wybrać rzeczywiście najlepszych.
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 29.08.2010, 18:32
Jagiellonia potwierdza swoje aspiracje do osiągnięcia czołowych lokat w naszej lidze. Jest rozpędzona i za dwa tygodnie będzie próbowała nas tak samo potraktować. Zapowiada się ciekawie, tym bardziej, że Polonia Warszawa zgubiła punkty. Górnik Zabrze wygrał derby Śląska, co ich z pewnością podbuduje. W następnym spotkaniu z Cracovią będą jeszcze bardziej chcieli odbić się od strefy niebezpiecznej trzymając "superdrużyny" z miejsc 15. i 16. na dystans.

P.S. Nie oglądałem meczu Jagiellonii, więc pytam: Arboleda jak otrzymał czerwoną kartkę, płakał przed sędzią czy już nauczył się przyjmować kartki z pokorą?

Odpowiedz cytując
Seb@.
Member

Od: 08.2007

Stary 29.08.2010, 18:32
Dla szukajacych dziury w calym przy czerwonej kartce dla Arboledy, ile to fauli musial ow popelnic zeby doczekac sie w koncu czerwieni ? Ano piec gdzie w pierwszej polowie dwu krotnie z tylu wchodzil w nogi Frankowskiego. Czym roznil se pierwszy faul od drugiego, ano tym ze przy drugim faulu Arboleda juz mial zoltko. Ile fauli mial Kescelan? dwa poczym zostal zmieniony. Ja nie rozumiem czemu mozna bylo poblazac Arboledzie a Kescelanowi juz nie, kazda sytlacje mozna zinterpretowac po swojemu. Najlepsze jednak byly jeki komentatorow odnosnie kartek , ostatni sprawiedliwi...
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 29.08.2010, 18:40
Stavanger napisał(a):Wyświetl post
P.S. Nie oglądałem meczu Jagiellonii, więc pytam: Arboleda jak otrzymał czerwoną kartkę, płakał przed sędzią czy już nauczył się przyjmować kartki z pokorą?
Jak zawsze się kłócił, rzucił kilka słów po polsku do kamery (nie zrozumiałem dokładnie co mówił) i do końca meczu opierał się o bandy reklamowe.
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
Pawlolek
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 29.08.2010, 18:49
Seb@. napisał(a):Wyświetl post
Dla szukajacych dziury w calym przy czerwonej kartce dla Arboledy, ile to fauli musial ow popelnic zeby doczekac sie w koncu czerwieni ? Ano piec gdzie w pierwszej polowie dwu krotnie z tylu wchodzil w nogi Frankowskiego. Czym roznil se pierwszy faul od drugiego, ano tym ze przy drugim faulu Arboleda juz mial zoltko. Ile fauli mial Kescelan? dwa poczym zostal zmieniony. Ja nie rozumiem czemu mozna bylo poblazac Arboledzie a Kescelanowi juz nie, kazda sytlacje mozna zinterpretowac po swojemu. Najlepsze jednak byly jeki komentatorow odnosnie kartek , ostatni sprawiedliwi...
Ta, plus to doliczone pięć minut. Jeśli się nie mylę, to ten sam sędzia, który nie podyktował karnego za faul za Riosie z Ruchem. Pan z Płocka powoli zaczyna być kolejnym ulubieńcem kibiców Wisły...
Odpowiedz cytując
Bialix
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 29.08.2010, 18:54
Arboleda z tego co zrozumiałem darł się "Uważaj! Uważaj! <słowo niezrozumiałe> ma do mnie pretensje"
Ale zamiast iść do szatni oparł się o reklamy i się gapił, podobnie jak ten kierownik Lecha, którego sędzia wypieprzył na trybuny
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 29.08.2010, 19:07
Wie ktos po cholere teraz bedzie grala reprezentacja?
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 29.08.2010, 19:13
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
oni po cholore bedą grać jeszcze 2 lata
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 29.08.2010, 19:19
Jednak niespodzianka. Nie liczyłem, że Jaga potrafi tak długo utrzymać dobrą formę z europejskich pucharów.

Bramka Grosickiego - palce lizać.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 29.08.2010, 19:19
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Bo jest to termin FIFA?
Nie wspominajac juz o tym, ze dla nas to swietnie. 2 tygodnie treningow, praktycznie pelna kadra.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 29.08.2010, 19:21
Nie zdziwie sie jak mistrza zdobedzie Groklyn albo Jaga. Legia i my mamy maly chaos w skladach a Lech bedzie wymeczony po europejskich pucharach i ogolnie przez wuefiste.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 29.08.2010, 19:26
Dokładnie - jak pisał felipe - te 2 tygodnie przerwy to dla nas błogosławieństwo

Jaga zagrała dobrze no i miała trochę szczęścia. Ciekawe jak będzie wyglądała konfrontacja Clebera i Bunozy z Grosickim?

No cóż - trzeba wierzyć w kunszt Maaskanta.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 29.08.2010, 19:28
Prawdopodobnie Grosicki jutro odchodzi z Jagi.

IN Plus dla nas
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 29.08.2010, 19:57
Oczywiście są winni dzisiejszej porażki. A raczej winny:

http://www.sport.pl/lechpoznan/1,104...y_o_meczu.html

Oczywiście Zieliński zapomniał, kto dzięki pomyłkom sędziów zdobył mistrzostwo w zeszłym sezonie.

Generalnie: mnie to cieszy, że puszczają mu nerwy. Im dłużej ten fachowiec na trenerskim stolcu w POZnaniu, tym dla nas lepiej.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.08.2010, 20:01
Wg C+ Kamil Grosicki odchodzi do Arisu Saloniki. Patrząc w niedaleką przyszłość to dobrze dla Wisły, natomiast sama liga no i oczywiście Jaga bardzo dużo straci sportowo...
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 29.08.2010, 20:03
Sensej napisał(a):Wyświetl post
Prawdopodobnie Grosicki jutro odchodzi z Jagi.

IN Plus dla nas
W anal+ przed chwilą oznajmili, że Grosicki odchodzi do Arisu Saloniki.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.08.2010, 20:12
To by było na tyle jeśli chodzi o mocarstwowe plany Jagi Ciekawe za ile poszedł.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.08.2010, 20:20
tofik napisał(a):Wyświetl post
To by było na tyle jeśli chodzi o mocarstwowe plany Jagi Ciekawe za ile poszedł.
Nie wiem, ale coś czuję, że stracą na tym jak my po odejściu Kosowskiego. Ciekawe, jak teraz będzie sobie radził Frankowski, jak nie będzie miał kto piłek dogrywać?

My przynajmniej mamy ten luz psychiczny w kolejnych okienkach transferowych, że nasz skład to leszcze których:
a) nie idzie sprzedać
b) nawet jak sprzedadzą, to i tak żadna strata.
Po prostu bardziej upośledzić się już nie możemy
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 29.08.2010, 20:25
lepiej nie szukajmy "możliwości" w osłabieniu przeciwnika tylko w poprawie własnej gry
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.08.2010, 20:26
Dla Wisly dobrze, dla Jagielloni i ligi zle... Jeden z lepszych pilkarzy w OE odchodzi do przecietniaka greckiego. Czy doczekamy sie czasow kiedy pilkarz majacy do wybotu przecietniaka z zachodu i polska lige wybierze ta druga opcje?

A swoja droga fajnie sie musi czuc Probierz gdy za piec dwunasta sprzedaje mu sie wazne ogniwo mozolnie budowanej druzyny.....
Ostatnio edytowane przez RAF : 29.08.2010 o godz. 20:28.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 29.08.2010, 20:26
Każdy piłkarz jaki odchodzi do tych smoluchów jest wg mnie niespełna rozumu. Który piłkarz poszedł tam i nie miał problemów z pieniędzmi czy z działaczami greckimi? Praktycznie każdy. Dla mnie to niezrozumiałe jak lludzie nie potrafią uczyć się na błędach innych.
PS. No to tyle po Jadze. Choc i tak wciąż są faworytem w starciu z nami.
Odpowiedz cytując
Dzim89
Junior Member

Od: 04.2010

Stary 29.08.2010, 20:29
No ta czwarta kolejka była niesamowita Lech, cracovia, Legia w dupe i remis Polonii odrabiamy!
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 29.08.2010, 20:31
A nie mówiłem, że Jaga bedzie grozna?

To co mi bardzo imponuje to to, ze Probierz im wpoil gre PIŁKĄ, PODANIAMI PO ZIEMI, a nie ciągle daleką dzidą jak my. Na dzisiaj prezentują sie duuuużo lepiej od nas. W ogóle najlepiej w lidze się prezentują.

wolfy - nie porownywalbym odejscie Grosickiego do odejscia Kosowskiego. Grosicki w tamtym sezonie strzelil raptem 4 bramki, a i asyst nie mial za wiele. Ba, nawet czesto zaczynal na ławce. To nie jest zawodnik, ktory mialby az tak wielki wplyw na druzyne jak Kosowski. Nie mniej szkoda dla ekstaraklasy, ze odchodzi. Miejmy nadzieje, ze Smuda sobie o nim przypomni chociaż
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.08.2010, 20:33
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
lepiej nie szukajmy "możliwości" w osłabieniu przeciwnika tylko w poprawie własnej gry
A to moja wina, że jestem realistą?

W dwa tygodnie cudów nie będzie i trzeba to sobie od razu jasno powiedzieć.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 29.08.2010, 20:33
Kogo oni tam jeszcze mają do ataku ?
Apetyty w Białymstoku na ten sezon zapewne są spore , może mają jeszcze jakiś transfer w zanadrzu ?

wolfy napisał(a):Wyświetl post
W dwa tygodnie cudów nie będzie i trzeba to sobie od razu jasno powiedzieć.
być może cuda nie będą potrzebne ....
Ostatnio edytowane przez jachting : 29.08.2010 o godz. 20:36.
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 29.08.2010, 20:38
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Każdy piłkarz jaki odchodzi do tych smoluchów jest wg mnie niespełna rozumu. Który piłkarz poszedł tam i nie miał problemów z pieniędzmi czy z działaczami greckimi? Praktycznie każdy. Dla mnie to niezrozumiałe jak lludzie nie potrafią uczyć się na błędach innych.
PS. No to tyle po Jadze. Choc i tak wciąż są faworytem w starciu z nami.
On został tylko wypożyczony na rok z opcją pierwokupu.Zawsze jak coś się nie powiedzie, albo nie spodoba może wrócić.
I to nie Canal+ poinformował o tym pierwszy, tylko to było wiadomo jeszcze przed meczem.A Rosłoń, który komentował nawet o tym nie wspomniał.
Artykuł z 16:42 -----> http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...88/story.shtml
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.08.2010, 20:42
jachting napisał(a):Wyświetl post
być może cuda nie będą potrzebne ....
W naszej ekstraklasie pewnie nie. Niemniej - pierwsze efekty pracy Maaskanta będzie na dobre widać dopiero po zimowym okienku transferowym. Teraz to on może robić to co Kulawik - trochę ich poukładać, postarać się wtłuc do głów jakieś warianty, poprawić przygotowanie fizyczne.

Nie zaczniemy grać dobrze, bo:
a) nie jesteśmy dobrze przygotowani
b) nie mamy dobrych piłkarzy.

A pisze o tym po to, żeby nie zaczęły się jazdy po przegranym meczu, albo nawet serii. Trzeba tonować oczekiwania, bo nasza obecna zdobycz punktowa nie ma absolutnie pokrycia w grze.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów