The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.08.2010, 20:34
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
jedna rzecz mnie cieszy ze Brożek Brother's nie graja w pierwszej jedenastce, dalej beda sie opieprzac na treningach, nie przykladac to beda sobie siedziec na laweczce,
Mnie też to cieszy. Najwidoczniej Brożkom nie chce się zapierniczać na treningach.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 28.08.2010, 20:45
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
PS2. Kirm też ma asystę (z meczu z Arką).
Ta, pewnie, kopnij na afere i masz asyste. Przy takim toku rozumowania to nawet Pawelek by mial asyste przy wiekszosci bramek bo jakis tam udzial wczesniej mial.
Ani Kirm, ani Rios dzisiaj nie zaliczyli asyst, niektorzy chca oceniac zawodnikow jak nawet nie znaja definicji slowa "asysta". Ciekawe czy chociaz wiedza kiedy gol jest.
Ostatnio edytowane przez Wasiu : 28.08.2010 o godz. 20:53.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.08.2010, 20:55
kilka dni temu na tym forum ktoś (przperaszam, nie pamiętam kto) twierdził, że mamy kłopot bogactwa z napastnikami i że bardziej brakuje nam skrzydłowych.
Dzisiaj okazało się, że nie mamy napastnika (najlepszy Rios to cofniety napastnik, który musi mieć kogoś do pomocy z przodu).
Na co nam taki nominalny napastnik, Żurawski, którego średnia pozycja na boisku oscyluje wokół linii srodkowejj i ktory rozgrywa piłkę na 30 metrze ... od własnej bramki?
Większość znęca się się na Mackiem i całkowicie słusznie.
Ja dodam tylko jedną sytucję gdzieś około 80 minuty: 25 metrów przed bramką Polonii... atakujemy (jesli to można nazwac atakiem,) pilke ma Rios i biegnie z nią w poprzek boiska czekając aż ktoś zrobi ruch do przodu. Maciek stoi na 25 metrze. Nadal stoi. Zawodnicy Polonii też stoją. A co? Skoro Wisła "atakuje" stojąc... Rios biegnie z piłką w kierunku Maćka. Maciek stoi i podziwia. Albo myśli: po co ta cholera tak biega? Rios zniechęcony podbiega z piłką w kierunku Maćka i w akcie rozpaczy podaje z dwóch metrów do stojącego nadal Magica sam próbując zbegać w pole karne. Żurawski traci piłkę. Koniec akcji.

W sierpniu pracowałem w Luksemburgu. Oglądałemw w telewizji mecze III Bundesligi.
To były mecze piłki nożnej.
W przeciwieństwie do dzisiejszego spotkania na SS.
Kilku młodych Trzeciobundesligowców, ktorych widziałem na pozycji napastników czy ofensywnych pomocników, moim skromnym zdaniem grało tak, że spokojnie zmiesciliby się w naszym składzie (chocby taki Tobias Jänicke z Rostocka - tu link do fragmentu meczu Rostocka - III Bundesliga a mecz jak w polskiej ekstraklasie: http://www.youtube.com/watch?v=azWYliFMbgQ)
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.08.2010, 21:06
FraMat napisał(a):
Kilku młodych Trzeciobundesligowców, ktorych widziałem na pozycji napastników czy ofensywnych pomocników, moim skromnym zdaniem grało tak, że spokojnie zmiesciliby się w naszym składzie (chocby taki Tobias Jänicke z Rostocka - tu link do fragmentu meczu Rostocka - III Bundesliga a mecz jak w polskiej ekstraklasie: http://www.youtube.com/watch?v=azWYliFMbgQ)
ale jakbyśmy go sprowadzili, to byłby płacz na forum, że jakiegoś leszcza z 3 bundesligi kupujemy. Mimo tego, że przykład Palijca pokazuje, gdzie piłka polska, a gdzie niemiecka.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.08.2010, 21:07
Jedyny plus to gra Riosa, facet pokazuje,że ma nie mały potencjał. Lekkość gry,przegląd pola,tylko nie ma z kim grać. Szkoda. Druga bramka to jego indywidulane popisy,a zwód w polu karnym, po którym uderzył i dobił Zurawski,naprawdę pierwsza klasa. Reszta to taki żal. Holender musi odwalić kupę roboty aby to jakoś poustawiać. Brożek Paweł jest tak słaby,że nie gra,czy już pokazał swoje gwiazdorstwo?Tak czy siak jakoś jego braku nie widziałem,Rios wystarczy.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 28.08.2010 o godz. 21:13.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 28.08.2010, 21:07
wypowiedzi trenerów po meczu.
http://kiks.tv/2010/08/maaskant-ciez...je-w-trzy-dni/
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 28.08.2010, 21:13
FraMat napisał(a):Wyświetl post
W sierpniu pracowałem w Luksemburgu. Oglądałemw w telewizji mecze III Bundesligi.
To były mecze piłki nożnej.
W przeciwieństwie do dzisiejszego spotkania na SS.
Toż to Angole kupując w maju Muche z Legii, będąc na 2 czy 3 z rzędu meczu Legii w ekstraklasie stwierdzili, że nasze rozgrywki to co najwyżej poziom angielskiej 3-4 ligi... zespołów pół-amatorskich.
Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 28.08.2010, 21:20
spinna napisał(a):Wyświetl post
wypowiedzi trenerów po meczu.
http://kiks.tv/2010/08/maaskant-ciez...je-w-trzy-dni/

Podoba mi się jego podejście mam nadzieje, że popracuje i "zrobi tą różnice" z Wisła tak jak mówi

Co do meczu Liczą się 3 punkty oby lepiej to wyglądało z Jagą, choć łatwo napewno nie będzie
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.08.2010, 21:41
Masakra, nie dalo sie ogladac tego meczu. Podstawowy nasz problem jest taki, ze nie mamy napastnika, ANI JEDNEGO.

Pawełek 6 - Dobry mecz Pawelka, w jednej sytuacji, gdy swietnie wyszedl i tylko lekko zmienil lot pilki uratowal nam skore. Podejrzewam, ze gdyby na bramce byl Jovanic to do tej pilki by nie wyszedl. Mimo wszystko trzymanie w bramce Mariusza to tykająca bomba...

Cikos 1 - tragedia, tragedia, tragedia. W ataku jeszcze czasami mu cos wyjdzie, ale w obronie to jest MASAKRA. Najgorszy prawy obronca w Wisle od ładnych kilkunastu lat. Teraz naprawde zatesknilem za Alvarezem, a nawet za Singlarem.

Cleber 6+/7 - Ostoja defensywa. Tylko, ze za kilkanascie tygodni konczy kariere...

Bunoza 5+ - Nawet niezle. Kilka bledow, ale tez kilka niezlych interwencji. Moze z niego cos bedzie. Aha, bezsensowna kartka.

Diaz 6 - Sredni wystep Diaza. Niemniej gdyby nie wstawil w pierwszej polowie glowy przed Sawale, to byloby nieciekawie.

Małecki 6 - Dzisiaj nie zachwycił Mały, no ale bramke strzelił. Mało bylo rajdow w typowo jego stylu.

Sobolewski 4+ - Coraz gorzej gra Sobol. Zachodzi syndrom Mauro niestety. Wilk wyglada duzo lepiej.

Jirsak 1 - Ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie?

Paljic 5 - Przecietny wystep, ale w sumie czego mozna bylo sie po nim spodziewac. Brawo za bardzo dobre podanie przy pierwszej bramce.

Zurawski 3 - Masa nieudanych zagran Zurawia. Na szczescie ladnie zachowal sie po strzale Riosa, dobrze urwal sie obroncom i strzelil bramke.

Rios 7+ - W pierwszej polowie zupelnie bezbarwnie, za to w drugiej zachwycil mnie. Jedyny obok Małeckiego pilkarz, ktory moze zrobic roznice w naszej ofensywie. Technicznie naprawde z innej planety.

Rezerwowi - Bardzo dobre wejscie Wilka - mysle, ze zasluzyl na gre w pierwszym skladzie. Piotrek Brozek sie niczym szczegolnym nie wyroznil. Za to Boguski sie wyroznil swoimi znakomitymi przyjeciami. Profesor!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.08.2010, 21:47
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Rios biegnie z piłką w kierunku Maćka. Maciek stoi i podziwia.

Poprawiłeś mi dziś nastrój.

Cóż, ruch bez piłki był w meczu z Widzewem więc nasi dzielni chłopcy stwierdzili zapewne, że co za dużo to niezdrowo. Jeszcze się kibicom w dupach poprzewraca.

Jest źle, wszyscy to wiemy, a jak czytam o super-Pajliciu czy Bunozie+ to nie wiem, czy ludzie są tak zdesperowani w szukaniu pozytywów, czy po prostu tak ślepi. O Cikosu to w ogóle już nie wspomnę. Niestety, z naszą obecną kadrą to przyjeżdża dowolna drużyna która trochę będzie potrafiła i przy okazji będzie jej się chciało - pogrom.
Żeby nie było, że tylko mendzę - w naszej ekstraklasie oba powyższe warunki są bardzo trudne do spełnienia jednocześnie.

Tak całkiem serio jednak - 9 punktów po czterech meczach to niesamowity rezultat, biorąc pod uwagę co gramy.

Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
Za to Boguski sie wyroznil swoimi znakomitymi przyjeciami. Profesor!
OK, ale to już jest kopanie leżącego...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.08.2010 o godz. 22:02.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Stary 28.08.2010, 22:04
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Toż to Angole kupując w maju Muche z Legii, będąc na 2 czy 3 z rzędu meczu Legii w ekstraklasie stwierdzili, że nasze rozgrywki to co najwyżej poziom angielskiej 3-4 ligi... zespołów pół-amatorskich.
Kolego 3-4 liga z tego co mi wiadomo jest płatna na dobrym poziomie tam gracze zarabiają sporo kasy.
Także tam gracze do ligi conference to jest 5 czy 6 liga są raczej zawodowe ! w pełni ... wiem że mecze z niższych lig są transmitowane w telewizji .
A stadiony w lidze angielskiej są na lepszym poziomie niż u połowy Polskich klubów w ekstraklasie . Niedawno w Divsion One grało Leeds i co ciekawe w zeszłym sezonie sensacyjnie wyeliminowali Manchester Utd w Pucharze Anglii i to było na Old Trafford także nie ma przypadku tam akurat ....

Diwision One to jest 3 liga angielska Dwision Two 4 liga zatem te ligi na pewno są w pełni zawodowe . Mecze co tydzień z tych lig są w telewizji . Także Anglia ma najlepiej zorganizowany system lig zawodowych na świecie ...
Także osobiście nie jestem pewny czy Wisła wygrała by rozgrywki takiej Division Two bo tam się gra 48 meczy w sezonie i mecze są oparte na typowo wyspiarskim futbolu walka ... kondycja wybieganie ... .
Borinho
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.08.2010, 22:11
Mecz dramatyczny. No ale nie można było się spodziewać czegokolwiek innego, gdyż Wisła straciła nie tylko Głowę, Marcelo i Alvareza. Wisła straciła również Brożków, Sobola i Boguskiego. Jeśli w tym klubie w zarządzie jest choć jedna osoba trzeźwo i racjonalnie myśląca, to powinna ona na głowie stanąć i sprowadzić prawego obrońce i napastnika.
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 28.08.2010, 22:14
Jeszcze dwa tygodnie i Jaga nam dupe złoi póżniej Korona która zagra z nami na 120% i może sie okazac że....dalej mamy 9 pkt
chyba że nasz trener to cudotwórca.....ale raczej nie z tego materiału który ma nic dobrego nie bedzie
Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 28.08.2010, 22:18
Panowie! Przecież w klubie mamy ponad 20 piłkarzy - dwie kadry można zrobić! Brakuje jeszcze piłkarzy? W każdym okienku kogoś sprawdzamy, wydajemy na niego kase, tak jak chcecie - robimy transfery, a tu kogoś brakuje jeszcze? Już wrzucam kase do Wisły, jak do studni bez dna od ponad 10 lat, a jeszcze kable produkuje, więc pomyślcie zanim napiszecie. Skoro mamy złe transfery, to zaraz tu trzeba zwolnić "scoutów" Kapke i ludzi za to odpowiedzialnych. Trenera juz zmieniłem, teraz pora na inne odpowiedzialne osoby. A w zasadzie - nieodpowiedzialne. Do zwolnienia. Ktoś musi odpowiedzieć za transfery, nie tylko trenerzy, których u nas już nie ma. Dziękuję.

: D

Co do dzisiejszego meczu, to nie wywołał u mnie żadnych emocji. Wisła już przyzwyczaiła mnie do nudnej, rozpaczliwej quasi-walki mającej z futbolem mało wspólnego. Pamiętajmy jednak, że wpływ na negatywny odbiór meczu mają także warunki atmosferyczne (padający deszcz i smutne niebo) oraz ruina SS

: D

Dziwi mnie tylko jedno - że Wisła grając w ten sposób ciuła jakiekolwiek punkty. Ale to chyba przez podświadomą bojaźń ze strony przeciwnika. Bo wiadomo, jak trafi się zmotywowany przeciwnik, to taki Ruch pakuje nas do zera : )
Ostatnio edytowane przez nicolas : 28.08.2010 o godz. 22:24.
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Stary 28.08.2010, 22:18
wiśnia napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze dwa tygodnie i Jaga nam dupe złoi póżniej Korona która zagra z nami na 120% i może sie okazac że....dalej mamy 9 pkt
chyba że nasz trener to cudotwórca.....ale raczej nie z tego materiału który ma nic dobrego nie bedzie

tak źle nie będzie ta liga nie jest aż tak silna .... typuje 2 pkt lub optymistycznie 5 pkt
Borinho
Odpowiedz cytując
didzej132
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 28.08.2010, 22:21
wiśnia napisał(a):Wyświetl post
trzeba myśleć optymistycznie
ja typuje w białym stoku remis albo zwycięstwo oczywiście Wisełka
a z koroną tylko zwycięstwo wkońcu wracamy na R22 musimy wygrać
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.08.2010, 22:30
wrocimy na Reymonta to wtedy po paru meczach bede mogl ocenic przydatnosc kazdego z zawodnikow.. o dupe rozbic bylo ta gre na Hutnikach i w Sosnowcach, po wszystkim moge to napisac, nie zamierzam ich usprawiedliwiac ale to jednak nie jest R22, i jestem w 100% pewien ze gdyby chocby koncowka sezonu byla rozgrywana przy Reymonta to MP zostaloby w Krakowie (paru komentatorow i dziennkarzy mialo podobne zdanie) , oczywiscie nie jest to regula, ze kazdy mecz na R22 bedziemy wygrywac, ale na pewno nie zaliczylibysmy tylu wpadek jak przez gre po Hutnikach i Sosnowcach, czlowiekowi odechciewalo sie wszystkiego i poniekad nie dziwie sie pilkarzom ze padali co nie zmienia faktu ze ich usprawiedliwiam, ale jednak to dwa rozne swiaty.. i nie chodzi tylko o doping.. o sama przynaleznosc.. atmosfere unoszaca sie w powietrzu.. te trybuny.. murawa.. to miejsce.. zawsze byla gadka ekip przyjezdzajacych na Reymonta ze bedzie bardzo bardzo trudno (wlasnie przez to miejsce), pewnie, zdarzylo sie 1-4 z Amika, zdarzyly sie tez inne wyniki, ale nie zapominajmy ze to do Wisly nalezy rekord wszech czasow w europejskiej pilce jesli chodzi o ilosc nieprzegranych meczow pod rzad u siebie, na Reymonta i tu tez przezywalismy niezapomniane chwile jak z FCB, Beitarem i reszta, takze ligowa, a to do czegos zobowiazuje
na Reymonta, bedzie lepiej, musi
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 28.08.2010 o godz. 22:57.
Odpowiedz cytując
ksych
Member

Od: 04.2006

Stary 28.08.2010, 22:37
Skrót meczu do pobrania:

Wisła Kraków - Polonia Bytom (70.01 Mb)
Pobierz!

Pozostałe skróty/bramki/całe mecze z 4 kolejki Ekstraklasy:
TUTAJ!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.08.2010, 22:45
Borinho napisał(a):Wyświetl post
tak źle nie będzie ta liga nie jest aż tak silna .... typuje 2 pkt lub optymistycznie 5 pkt
5?

W sensie dwie wygrane i -1 za styl, czy wygrana i remis i +1 nam z litosci dadzą?
Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 28.08.2010, 23:07
relacja filmowa z meczu oraz wypowiedź Żurawskiego:
http://kiks.tv/2010/08/debiut-maaska...chymi-stawami/
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 28.08.2010, 23:35
nicolas napisał(a):Wyświetl post
(...) Już wrzucam kase do Wisły, jak do studni bez dna od ponad 10 lat, a jeszcze kable produkuje (...)
Jeżeli nie jesteś BC (a raczej nim nie jesteś) to lepiej uważaj, bo za podszywanie się pod kogoś może być prokurator...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 28.08.2010, 23:43
Kolejny mecz z gatunku 'co to za gra bo na pewno nie piłka nożna'
Nikt chyba nie zwrócił uwagi na rzecz która nie często się zdarza.W pierwszej połowie przycisnęli nas pressingiem na naszej połowie i była komedia.Kilka podań i jebut dzida do przodu.Nie było to zamysłem grajków, tyle że nie byli w stanie podaniami wyjść z pressingu kilku rywali.

Cleber to jest gość i jak słusznie Eustachy zauważył - bez niego byśmy kwiczeli.Na kolanach błagać by dograł do końca sezonu i dać podwyżkę bo ponoć zarabia grosze.On 'kosi' 3 na 4 akcje.Wygląda to tak jakby pika i napastnicy drużyny przeciwnej go szukali a dobrze wiemy jak to jest na prawdę.
Bunoza przy Cleberze to dziecko ale zrobił na mnie pozytywne wrażenie dziś - Nie zgodzę się z Tobą Eustachy że był przeraźliwie wolny - on wygrał kilka pojedynków typowo biegowych z napastnikami.Może będą z niego ludzie ale to jest melodia przyszłości.

Na plus też Rios, widać ten strzał/asysta go podbudowała ale też trzeba powiedzieć że odżył jak zrobił się luz na boisku.Przy takiej napierdalanko-kopaninie jaka dominuje w naszej lidze to ciężko mu na razie.

Na plus tez Mały i mimo wszystko Paljic , nie wiem tylko dlaczego nadal Mały bije wolne i rożne...Na plus też Diaz - był głównym winowajca bramki ale też przyczynił się do gola na 2-1.To w nim lubię , tą ofiarność.

skrzynka wódki temu co terminarz ułożył ale nie zmienia to faktu że żart się skończyły i niewyraźnie widzę najbliższe mecze
Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 28.08.2010, 23:54
@1q2

Przestańmy tak najeżdżać na naszą ekstraklasę. Typową "napierdalanko-kopanine" jak napisałeś gra akurat z premedytacją niewiele drużyn, w tym oczywiście Wisła, choć dziś próbowała sobie przypomnieć grę podaniami po ziemi. Za to ładnie - uważam, a przynajmniej stara się grać Górnik Zabrze (z najmarniejszym skutkiem), Arka, Zagłębie, GKS, Śląsk, Lech, Polonia Warszawa, Jagiellonia, Lechia. No, może jeszcze Legia (Arsenal łądnie klepali : D). Nasza liga nie jest "napierdalanko-kopaniną"! Są mecze ładne i są mecze Wisły, Bytomia, Pasów i Ruchu. Tak bym rzekł, tak mi wychodzi : D
Ostatnio edytowane przez nicolas : 29.08.2010 o godz. 00:04.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 29.08.2010, 00:14
@1q2

Przestańmy tak najeżdżać na naszą ekstraklasę. Typową "napierdalanko-kopanine" jak napisałeś gra akurat z premedytacją niewiele drużyn, w tym oczywiście Wisła, choć dziś próbowała sobie przypomnieć grę podaniami po ziemi. Za to ładnie - uważam, a przynajmniej stara się grać Górnik Zabrze (z najmarniejszym skutkiem), Arka, Zagłębie, GKS, Śląsk, Lech, Polonia Warszawa, Jagiellonia, Lechia. No, może jeszcze Legia (Arsenal łądnie klepali : D). Nasza liga nie jest "napierdalanko-kopaniną"! Są mecze ładne i są mecze Wisły, Bytomia, Pasów i Ruchu. Tak bym rzekł, tak mi wychodzi : D
Nie przeczę że oprócz naszych meczów to średnio chce mi się oglądać ligę ale to nie jest tak że jej w ogóle nie oglądam
Ale niech będzie - w tych meczach co grał Rios to była straszliwa kopanina, połączona z zagęszczeniem rywali na własnej połowie i on rady nie dawał co w sumie jeszcze o niczym nie świadczy.

Domyślam się że raz inna piłka , dwa inny świat, to dla takiego młodziaka może być stresogenne i jest lekko zagubiony.
Tak w ogóle to ta druga połowa była całkiem całkiem w naszym wykonaniu.Chyba to w ogóle najlepsza połowa w tym sezonie, wliczając Azerów.No ale to była tylko Polonia Bytom - Teraz przed nami Jaga i Korona , obie drużyny właśnie starające się grać bardziej widowiskowo i drużyny które małymi kroczkami pną się w górę.
To będzie niezły test dla naszych orłów
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.08.2010, 00:20
Za to ładnie - uważam, a przynajmniej stara się grać Górnik Zabrze (z najmarniejszym skutkiem), Arka, Zagłębie, GKS, Śląsk, Lech, Polonia Warszawa, Jagiellonia, Lechia. No, może jeszcze Legia (Arsenal łądnie klepali : D). Nasza liga nie jest "napierdalanko-kopaniną"! Są mecze ładne i są mecze Wisły, Bytomia, Pasów i Ruchu. Tak bym rzekł, tak mi wychodzi : D
Subiektywnym (bardzo) okiem spoglądasz. I delikatnym. Mało konkretnym. Sam Cabral przyznał, że gra mu się w Polsce ciężko, bo tutaj piłka jest "fizyczna".

Ładnie, grały do tej pory tylko GKS, Śląsk (w dwóch meczach), Polonia W. (w dwóch meczach, bo z Lubinem to już tak sobie, o Widzewie nie wspominając) no i Jagiellonia. I to by było na tyle.

Lech wypalił z Cracovią, zmiażdżył ją, ale styl jaki prezentował był generalnie beznadziejny, zresztą zaprezentować się jako tako na tle Cracovii nie potrafiła chyba tylko Legia. My, Widzew, Bytom, Cracovia i cała reszta to masakra. I tu się z Tobą zgodzę. Legia też jest w tej grupie, na co zresztą nawet sam Skorża zwraca uwagę. Koronę ratuje Niedzielan, nas ratuje doświadczenie i teoretycznie łatwi rywale, Lecha w zasadzie też (doświadczenie), choć myślę, że dzisiaj szykuje im się dwu-trzy bramkowy oklep od Jagiellonii, jeśli zagrają na miarę swoich możliwości, a te są spore. Legię raz uratował sędzia, do spółki z Cabajem, a drugi raz "impotencja strzelecka" Śląska.

Natomiast jeszcze co do "ładnego grania". Warto odnotować, że Polonia W. z tych dwóch meczy, które zagrała ładnie - to raz zagrała z żałosną Legią. Do tej grupy ładnie grających na upartego można by wrzucić Ruch, ale ten ładny mecz to zagrali z nami, więc się w sumie nie liczy.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 29.08.2010, 00:27
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Bunoza przy Cleberze to dziecko ale zrobił na mnie pozytywne wrażenie dziś - Nie zgodzę się z Tobą Eustachy że był przeraźliwie wolny - on wygrał kilka pojedynków typowo biegowych z napastnikami.Może będą z niego ludzie ale to jest melodia przyszłości.
Cieszę się, że ktoś w końcu docenił Gordana. Naprawdę denerwujące jest to ciągłe nazywanie go "szortem", jechanie po nim, stawianie w jednym rzędzie z Cikosem, który owszem na razie sprawia wrażenie beznadziejnego. Bunoza został powołany do reprezentacji Bośni a ogórki tam raczej nie grają. Miał jeden nieudany mecz z Karabachem, ale można to zrzucić na karb debiutu oraz fantastycznego partnera w postaci Kowalskiego. Z Gordana będą ludzie, zobaczycie, już w meczach z Widzewem i Polonią bardzo mi się podobał, jak nabierze ogrania, niezbędnego na tej pozycji, to ze swoimi warunkami fizycznymi, świetną mimo wzrostu koordynacją oraz co najmniej dobrą jak na stopera techniką, może być ostoją naszej defensywy. W dodatku posiada bardzo dobre uderzenie z lewej nogi, co pokazał m.in z Widzewem, próbował też dzisiaj. Także moja ocena tego zawodnika jest jak najbardziej pozytywna, współpraca z Cleberem wygląda coraz lepiej.

Inna sprawa to występ Radka Sobolewskiego. Chciałbym poruszyć pewną delikatną sprawę, która na forum czasami się tak cicho przemyka, co odważniejsi zaczynają o tym mówić, ale tak jakoś nie wprost. A prawda jest taka, że niestety Sobol, to już nie jest ten sam Sobol, co choćby sprzed roku nawet. W tym momencie jest to zawodnik kompletnie bez formy. Pokazały to już mecze z Azerami, pokazały mecze ligowe. W środku mamy dziurę, nie ma pressingu, nie ma odbioru, nie ma kreacji.. Mizeria. Fatalnie układa się jego współpraca z Jirsakiem, co w dużej mierze jest też winą Czecha, który przeważnie gra tak, że należy się zastanawiać czy czasami nie uciekł z boiska, bo jest tak niewidoczny. Tym niemniej jednak środek pola to nasz bardzo słaby punkt, a Radek z zapory nie do przejścia, z płuc i z serca Wisły stał się jej jednym z najsłabszych graczy. Już Wilk, który teoretycznie powinien się dopiero od Sobola uczyć sprawiał znacznie lepsze wrażenie i to nie tylko dzisiaj, ale także z Widzewem. Uspokoił grę, zanotował kilka ważnych odbiorów, regulował tempo, a w dodatku wystawił piękną "patelnię" Żurawskiemu (który pomijając bramkę i udział przy pierwszej zagrał dzisiaj tragicznie). Moim zdaniem czas Sobolewskiego w Wiśle powoli mija. Nie chce burzyć, żadnych mitów, wiem że Sobol zawsze daje z siebie wszystko, ale myślę że z Jagą od pierwszych minut powinien zagrać jednak Wilk. Jest w naprawdę dobrej formie(może dlatego, że większość okresu przygotowawczego przepracował u tych z Klerychowa), warto dać mu szansę. W dodatku liczę na powrót do formy Garguły, bo sądzę że stworzyliby całkiem ciekawą parę środkowych pomocników - "Guła" jako ten bardziej ofensywny i Wilk jako ten trochę cofnięty.

Mecz z Polonią pokazał, że piłkarze i trener mają duuużo pracy przed sobą. Liczę, że styl gry, szybkość i polot wrócą wraz z powrotem na Reymonta. Bo dzisiaj, włączając w to jeszcze pogodę to wszystko tak smutno wyglądało, nasza gra, stadion Hutnika, doping. Na Reymonta, w naszym domu będzie lepiej! Trener pozna drużynę, wcieli w życie swój pomysł na grę, my pomożemy fanatycznym dopingiem i będzie lepiej, także poczekajmy jeszcze z lamentami
Ostatnio edytowane przez fialo : 29.08.2010 o godz. 00:31.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 29.08.2010, 00:30
Pilkarze i kibice maja juz chyba dosc tej tulaczki.

tyle czasu poza Reymonta i chyba kazdy jest tym zmeczony.

2 sprawy

z nowych na razie dobrze Rios i Pajlic ,slabiej Bunoza ale jest jakis tam postep ,gre Cikosa zostawiam bez kometarza choc do chlopa nic nie mam

zastanawia fakt nieobecnosci Chaveza ,,,,,czyzby niby etatowy reprezentant kraju byl tak cienki ze przegrywa pierwsza jedenstke z Bunoza....w to uwierzyc jakos nie moge.Musi byc jakis inny powod...

Generalnie gra slaba ale nie ma co jej jescze definitywnie oceniac,musimy wrocic do domu ,zregeneowac sily i dopiero wtedy zobaczymy jaka maamy druzyne.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 29.08.2010 o godz. 00:43.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 29.08.2010, 00:57
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Pilkarze i kibice maja juz chyba dosc tej tulaczki.

tyle czasu poza Reymonta i chyba kazdy jest tym zmeczony.

2 sprawy

z nowych na razie dobrze Rios i Pajlic ,slabiej Bunoza ale jest jakis tam postep ,gre Cikosa zostawiam bez kometarza choc do chlopa nic nie mam

zastanawia fakt nieobecnosci Chaveza ,,,,,czyzby niby etatowy reprezentant kraju byl tak cienki ze przegrywa pierwsza jedenstke z Bunoza....w to uwierzyc jakos nie moge.Musi byc jakis inny powod...

Generalnie gra slaba ale nie ma co jej jescze definitywnie oceniac,musimy wrocic do domu ,zregeneowac sily i dopiero wtedy zobaczymy jaka maamy druzyne.
Nie wiem czy dzisiaj tobie czasem nie odpisywałem na to pytanie czy komuś innemu,ale musze to zrobic drugi raz ...;/: Nie rozumiesz ze on tu trenuje dopiero 2 tydzień, nie grał w żadnym sparingu? Jak chcesz, zeby srodek obrony z Widzewem, czy Bytomiem wyglądał jak w meczu z Karabachem na wyjeździe? On ma być sukcesywnie wprowadzany, po woli, bo za duzo jest zawirowań w składzie, co mecz to inny i my sie dziwimy, ze grają dno, no tak jest jak nie ma m.in. zgrania.
Marcelo tez nie wszedł na Bełchatów, Amike, czy Tottenham, dopiero wpuscił go w 4 meczu i to do ataku w rewanzu...

ma ktoś wywiad z Maaskantem w c+

Po raz kolejny się potwierdza:
Sobol - powoli kończymy dajmy moze pograc Wilkowi
Boguski - do Bełchatowa,
Bunoza: gosć z olbrzymim potencjałem, ale najpierw sromotna nauka z pozycji rezerwowego , musi gość nauczyć się ustawiać, bo z Widzewem tak glówkował, ze zrobiło się z tego nieciekawie w końcówce, a dzisiaj przy bramce to on zawalił, bo krył kogoś z przodu ten mu zszedł na bok i on się zagubił, bo za nim nie poszedł potem nie wiedział kogo kryć i Cleber musiał przesunąć, i skakać do główki Cikosz miał dwóch i tak się skończyło jak sie skończyło a wystarczy, żeby pokrył tego kogo musiał kryć Cleber i by nie było problemu, bo wszyscy byliby obstawieni.
Rios- dobrze ze mamy opcję pierwokupu licze, że jak drużyna wróci do formy, to będzie lider ataku
Ostatnio edytowane przez palikot : 29.08.2010 o godz. 01:16.
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 29.08.2010, 00:58
na razie holender schował się za Kulawikiem i obserwuje. Może uda się mu coś zobaczyć i w następnym meczu drużyna będzie jego autorskim składem. W tym momencie musi wykazać się bardziej umiejętnościami selekcjonerskimi niż trenerskimi. Musi wybrać odpowiednich wykonawców ,którzy przybliżą WISŁE do głównego celu jakim jest mistrzostwo. W tej rundzie przede wszystkim musimy liczyć na łut szczęścia i słabą formę głównych przeciwników co nie jest takie niemożliwe. bedzie dobrze!!!!!
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 29.08.2010, 06:17
Wczorajszą wygraną z Bytomiem odrobił część strat do Polonii i odskoczył od Legii. Zawsze to jakieś plusiki na starcie. Trzeba szukać pozytywów

Co do stylu, taktyki i pomysłów na skład, to chyba zbyt wcześnie na komentarze...ile tych treningów poprowadził Holender?
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów