The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.08.2010, 16:37
Bunoza, Rios i Wilk baaardzo ładnie. Będą z nich ludzie. A Cikos to szkoda mówić..
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.08.2010, 16:39
Strach pomyslec co by sie dzialo, gdyby sie Cleber rozlecial. Porazka za porazka sypalaby sie chyba jak z rogu obfitosci.

Na Cikosa to juz sie normalnie patrzyc nie da. Dla niego wyprowadzenie pilki z wlasnej polowy = wywalenie bezmyslnego balona w powietrze, tudziez puszczenie rownie bezmyslnego szczura po ziemi, najczesciej do przeciwnika.
Z gra w obronie jest jeszcze gorzej. To w zasadzie nie jest gra w obronie, tylko nieudolne improwizowanie gry w obronie. Ten czlowiek nie wie co i jak ma grac. Do tego jego interwencje cechuja sie niepewnoscia, desperacja czy wrecz rozpacza.

Bunoza z kolei jak wolny byl, tak jest i chyba juz pozostanie. Blagam, niech mu ktos powie zeby pracowal nad tym, aby nie poruszac sie jak slon, bo a nuz da sie z niego ciut wiecej wycisnac.

A Zuraw gola w stylu Brozka z 4 metrow na pusta bramke wprawdzie wepchnal (na wiecej go raczej nie stac), ale ile podan schrzanil, ile akcji spowolnil, to jest cos niebywalego. Od nastepnego meczu lawa jak nic.

Ale zeby nie bylo samego narzekania, uwazam ze z obecnego dorobku nalezy byc szczesliwym. 9 pkt po 4 kolejkach przy takim potencjale kadrowym to bardzo dobry wynik. Dla mnie to jest najslabsza Wisla od czasow Cupiala, slabsza nawet od zespolu, ktory przed paru laty zajal w lidze 8 miejsce. Dlatego wielkich oczekiwan nie mam. Samo zakwalifikowanie sie do pucharow w ten czy inny sposob, uznam za wielki sukces. Chcac sie otrzasnac z tego marazmu, trzebaby chyba wymienic 80 procent aktualnego skaldu.

PS. zapomnialem wspomniec o Wilku, ktory moim zdaniem dal dobra zmiane i zaprezentowal sie lepiej od Jirsaka przez te pare minut. Natomiast zmiana Boguskiego za Maleckiego niestety wyszla na duzy minus. Rios potrafi zakrecic, tyle ze podbnie jak Bunozie brakuje mu gazu, co najlepiej bylo widac przy wyprowadzaniu kontry w drugiej polowie.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 28.08.2010 o godz. 19:44.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 28.08.2010, 16:39
AYALA napisał(a):Wyświetl post
zgoda ale kto za nich ? Wątpie że Cupiał da 3 mln € na transfery konkretnych zawodników a za darmoche czy za 400 tyś € to raczej lepszych od tych co są sie nie znajdzie.

.
Nieprawda. Tego okienka polskie kluby wielu dobrych pilkarzy sprowadzily za niewielkie pieniadze. I to pilkarzy, ktorzy spokojnie lapali by sie do Wisly. Trzeba miec rozeznanie (a to przy Valcxxu mam nadzieje bedzie) oraz czasami sypnac troche grosza dla menadzera, ktory w koncu od tego jest.

Z taka gra jak dzisiaj to wstyd wogole glosno o mistrzostwie mowic.
Odpowiedz cytując
Forza
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.08.2010, 16:43
wspaniale bo +3.

Tylko Rios grał.

Z Sobolem niestety dzieje się to samo co z Mauro...

Boguski mnie po prostu denerwuje... Ale to jest Polska mentalność, potem zrzuci wszystko na kontuzję kostki z której się nigdy nie mógł wyleczyć.

Na minus Żurawski... depresyjna mina jak piłka nie dochodziła... Trzeba biegać.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.08.2010, 16:48
Rios dobry jest. To co zrobił przy bramce pokazuje jak nietuzinkowym jest zawodnikiem. Będą z niego ludzie.
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 28.08.2010, 16:51
Pierwsze śliwki robaczywki jak to lubił mawiać Piotr Salak Nsport. Gra strasznie słaba, ale tego się spodziewałem. Widać że trener nie pragnął na siłę zmienić skład tylko zmiany będzie wprowadzał powoli. Gra się tak jak pozwala przeciwnik. Ma teraz 2 tyg czasu myślę że będzie lepiej !
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 28.08.2010, 16:52
Liczę jeszcze na kilka cudów :
1 kupienie prawego obrońcy
2 kupienie środkowego pomocnika
3 wywalenie Łobodzinskiego, wypozyczenie Boguskiego,
4 obudzenie Brozka i wywalenie z pierwszej 11 Żurawia
5 przebudzenie Kirma...
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 28.08.2010, 17:33
Wróciłem.

+
Rios jest z innej planety

-
Boguski (zapamiętałem tylko jego dwa "przyjęcia" piłki i tyle
Żuraw mimo gola
Jirsak wykopał sobie chyba gdzieś dół i sie schował.

Poza tym, trzeba to powiedziec ale Polonia dłuższymi chwilami to jechała z nami taką klepe że łeb odpada. A my 3 podania to jest jakis kosms. Mecz nudny, moze pod koniec cos sie ruszyło.
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.08.2010, 17:40
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Paljic? Przecież ten gość jest słabiutki, albo inaczej, to co pokazuje pozwala myśleć że taki jest bo może "jeszcze się nie zaklimatyzował".

I ani bramka strzelona Widzewowi, ani przypadkowa asysta dzisiaj (przecież on nawet nie popatrzył gdzie podaje) tego nie zmienia. W momentach gdy ma troche miejsca na skrzydle i powinien próbować dryblować to tego nie robi a zaraz potem idzie sam na pięciu.
.
Nie przesadzaj gościu ... na Polską ligę póki co nie gra tak słabo . To nie było przypadkowe ładnie wyszedł i wystawił piłkę
tak jak trzeba . Zupełnie nie rozumiem co chcesz . Póki co liczby zaczynają przemawiać za nim. Asysta Gol .. Oczywiście drugi Kosowski to nie będzie ale poziomem najgorszy obecnie nie jest !!!!
Borinho
Odpowiedz cytując
Falmokirak
Member

Od: 07.2010

Stary 28.08.2010, 17:41
już nie dziwie się że trener chciał sprowadzić z Bredy tego Janse bo Cikos bardzo miernie wypada na razie na tle tak słabych rywali.

Środkowy pomocnik by się przydał który ma dobry przegląd pola, umie zagrać jakąś prostopadłą piłke czy przytrzymać gdy trzeba. Co się dzieje z Gargułą Tego chyba nikt nie wie, czyżby syndrom Łobodzińskiego "mam duży kontrakt to nie musze się starać bo kasa co miesiąc i tak wpłynie na konto".

Temat Boguskiego to już wszyscy skomentowali i wiedzieli, po tym meczu to by miał problem zapewne w ME.

Jakimś pozytywem jest to że jak strzeliliśmy drugiego gola to już Polonia nam nie zagroziła ale niema to tutaj ukrywać że na Jagielonie nie jedziemy w roli faworyta i może być cieżko z taką grą i nie wierze że w 2 tygodnie trener coś zmieni (chociaż bardzo bym chciał) bo na to trzeba naprawde dużo czasu.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 28.08.2010, 18:13
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...ski__2_1_.html

1:03 Rios wykiwał... kamerzyste
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.08.2010, 18:18
Borinho napisał(a):Wyświetl post
Nie przesadzaj gościu ... na Polską ligę póki co nie gra tak słabo . To nie było przypadkowe ładnie wyszedł i wystawił piłkę
tak jak trzeba . Zupełnie nie rozumiem co chcesz . Póki co liczby zaczynają przemawiać za nim. Asysta Gol .. Oczywiście drugi Kosowski to nie będzie ale poziomem najgorszy obecnie nie jest !!!!
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Aby wszyscy byli tacy słabi, to co mecz może ktoś inny będzie nam wygrywać mecz.
Na razie Dragan w 3 meczach ma 1 gola i 1 asystę.

Więc o czym Ty w ogóle mówisz.
A potem zdziwienie że dostajemy z Azerami jak wam wystarcza że chłopak raz nieczysto trafi piłke i dzięki temu strzela bramka a drugi raz gra "na farta" na środek pola karnego ("a może ktoś tam będzie stał") i to już wystarcza żeby był pozytywnie oceniany. Co z tego że poza tym nie pokazał NIC, nie wracał się, ludzie narzekają że Małecki nie pomaga w obronie a to co robi Serb to jest dopiero kpina w biały dzień (polecam oglądnąć jeszcze raz ten mecz i zobaczyć jak notorycznie sobie truchta po tym jak traci piłke). Ogólnie daję zawodników kredyt zaufania ale Paljic już to zaufanie stracił i jest dla mnie pierwszym do wylotu, jak chcecie to dalej czarujcie się statystykami (2 pkt kanadyjskie z trzech meczach - no faktycznie Messi może zaczynać się bać widząc takie staty.)
Pamiętajcie tylko że nie zawsze Mielcarz będzie puszczał pawełki a Małecki nie będzie akurat znajdywał się tam gdzie sobie to wyobraża Serb i już może nie być tak bogato.

Po drugie, grywał chyba też Paljic w pucharach, czemu tych meczy nie wliczacie do statystyk? Bo już tak nie wygląda obiecująco?

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...cki__1_0_.html

Jak ktoś po oglądnięciu tego filmiku (szczególnie ostatniej powtórki) będzie mi dalej wmawiał że Paljic dobrze wiedział gdzie jest Małecki i dlatego tam zagrał a nie na farta to przepraszam, ale wychodze.

PS. Jak nie wierzycie w brak walki w obronie Paljica to oglądnijcie drugą bramkę http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...awu__1_1_.html Aż nogi strzelały jak Paljic ofiarnie próbował odebrać piłke, jeszcze później ten pressing, widać że brał korki u Maćka Iwańskiego. No ale tak, przecież trzeba się oszczędzać bo najważniejsze to mieć "dobre statystyki".

PS2. Znaczy wg was Boguski spełnia oczekiwania? W końcu dwie bramki w pucharach więc staty Serboszwaba zjada na wejściu.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 28.08.2010 o godz. 18:35.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.08.2010, 18:19
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
-
Boguski (zapamiętałem tylko jego dwa "przyjęcia" piłki i tyle
Żuraw mimo gola
Jirsak wykopał sobie chyba gdzieś dół i sie schował.
Nie zgadzam się, żeby Żurawskiemu przypisać ten minus. Gdyby nie on, może byśmy w ogóle przegrali ten mecz. Kto wie... To on wykreował sytuację na pierwszą bramkę, a drugą strzelił.

Ogólnie rzecz biorąc już było widać trochę lepszą grę niż dotychczasowa. Nie prowadziliśmy jednak w drugiej połowie piłki(w pierwszej połowie było może trochę inaczej), za szybko traciliśmy piłkę, na co kładzie jednak nacisk Maaskant, by to jego zespół prowadził grę, a nie by było inaczej.
Odpowiedz cytując
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 28.08.2010, 18:40
Jak ktoś po oglądnięciu tego filmiku (szczególnie ostatniej powtórki) będzie mi dalej wmawiał że Paljic dobrze wiedział gdzie jest Małecki i dlatego tam zagrał a nie na farta to przepraszam, ale wychodze.
nie wydaje mi się, żeby to była kwestia dostrzeżenia zawodnika - jeden zagrał tam, gdzie w takich sytuacjach powinien wbiegać napastnik, drugi wbiegł w miejsce, gdzie w takiej sytuacji powinna być dostarczona napatnikowi piłka. Jakby Małecki jej nie dorwał i wbił ją do bramki ten zawodnik, co to biegł zaraz za nim (Sobol, zdaje się), to też by było dobrze, właśnie na tym, m.in., takie akcje polegają. to nie jest gra na farta, to jest gra na miejsce, w którym napastnik ma być. po to się ćwiczy schematy, na tym, między innymi, zgranie polega ;p

swoją drogą, śmieszy mnie globalne pianie na temat tego, jak fantastyczny jest Rios - okej, fajnie się pokazał, ale nie przesadzajmy. Tak samo, jak nie trzeba było przesadzać z płakaniem na jego grę po wcześniejszych spotkaniach.
Ostatnio edytowane przez Zbyychu : 28.08.2010 o godz. 18:50.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 28.08.2010, 18:41
Ludzie dajcie sobie na wstrzymanie z tym flekowaniem naszych ....
"3/4 zawodników do wymiany ......." ?
Np taki Boguski - tak gra tragicznie ... - widać że utrata miejsca w drużynie działa na niego strasznie stresująco ..... każde dojście do piłki to u niego totalny strach ... ale ludzie 1 .. no może 1,5 roku temu ratował Wiśle tyłek był jednym z lepszych zawodników w kadrze .... i co ... ? .... teraz ma doła to wywalić ?
Gwizdaniem po kiepskim zagraniu też mu się nie pomaga .....
Boguś jeszcze nie raz będzie ciągnął Wisełkę do wygranej ...
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.08.2010, 18:41
jedna rzecz mnie cieszy ze Brożek Brother's nie graja w pierwszej jedenastce, dalej beda sie opieprzac na treningach, nie przykladac to beda sobie siedziec na laweczce,

Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.08.2010, 18:49
A potem zdziwienie że dostajemy z Azerami jak wam wystarcza że chłopak raz nieczysto trafi piłke i dzięki temu strzela bramka a drugi raz gra "na farta" na środek pola karnego ("a może ktoś tam będzie stał") i to już wystarcza żeby był pozytywnie oceniany. Co z tego że poza tym nie pokazał NIC, nie wracał się, ludzie narzekają że Małecki nie pomaga w obronie a to co robi Serb to jest dopiero kpina w biały dzień (polecam oglądnąć jeszcze raz ten mecz i zobaczyć jak notorycznie sobie truchta po tym jak traci piłke). Ogólnie daję zawodników kredyt zaufania ale Paljic już to zaufanie stracił i jest dla mnie pierwszym do wylotu, jak chcecie to dalej czarujcie się statystykami (2 pkt kanadyjskie z trzech meczach - no faktycznie Messi może zaczynać się bać widząc takie staty.)
Pamiętajcie tylko że nie zawsze Mielcarz będzie puszczał pawełki a Małecki nie będzie akurat znajdywał się tam gdzie sobie to wyobraża Serb i już może nie być tak bogato.

Po drugie, grywał chyba też Paljic w pucharach, czemu tych meczy nie wliczacie do statystyk? Bo już tak nie wygląda obiecująco?

PS. Jak nie wierzycie w brak walki w obronie Paljica to oglądnijcie drugą bramkę http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...awu__1_1_.html Aż nogi strzelały jak Paljic ofiarnie próbował odebrać piłke, jeszcze później ten pressing, widać że brał korki u Maćka Iwańskiego. No ale tak, przecież trzeba się oszczędzać bo najważniejsze to mieć "dobre statystyki".

PS2. Znaczy wg was Boguski spełnia oczekiwania? W końcu dwie bramki w pucharach więc staty Serboszwaba zjada na wejściu.
Idąc twoim tokiem rozumowania to do wylotu jest 90% drużyny bo gówno gra Ostaje tylko Cleber , Małecki , Wilk i powiedzmy Diaz ...
Bez przesady jeśli idzie o Gole Boguskiego to były z drużyną która gra na poziome 3 ligi .
Pajlic gra jak gra ale zdobywa ważne gole i asysty które otwierają wynik i przesądzają o meczu . Poza tym chyba póki co lepiej gra niż Krim i Brożek Piotrek oni jak grają nic nie notują w statystykach w takiej są formie
Musisz się przyzwyczaić że 80% tych nowych graczy zostanie w Wiśle na 2-3 lata !!!. Więc będziemy musieli grać tym co jest !!!. Gramy bagno w drużynie mamy szrocik ....i tak już będzie dopóki nie trafi się nowe pokolenie i nie trafimy na graczy pokroju Marcelo+Uche+Kosowski w jednym okienku wtedy będzie gra będą wyniki w Europie powalczymy ...
A tak to walczymy o puchary w tym sezonie i tyle a później czekamy na cud że przejdziemy wreszcie jakiś Karabach czy Levadie w końcu do 3 razy sztuka .... Później zaś na ziemie sprowadzi nas jakiś Juventus , Austria Wiedeń czy Szachtar i tyle gry w tej europie Takie czasy cóż począć ..
Borinho
Odpowiedz cytując
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 28.08.2010, 19:07
Swoją drogą, tak jeszcze patrzę na bramkę dla Polonii - broniła u nas tylko obrona (czterech zawodników) - ich było pięciu. Jeśli obrona nie jest w żaden sposób wspomagana, to siłą rzeczy czasem takie sytuacje się będą zdarzać - bo czwórka naszych nie upilnuje tamtej piątki. Zwłaszcza, że Bunoza zrywu do piłki świetnego nie ma. A przy omawianej akcji cała pomoc stała i patrzyła (Rios po nieudanym wślizgu poprawiał se getry, Paljic - po tym, jak mu siatę założyli - stał i patrzył. Najbliżej akcji z pomocników był Jirsak, który powoli se truchtał w stronę bramki).
Ostatnio edytowane przez Zbyychu : 28.08.2010 o godz. 19:10.
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 28.08.2010, 19:13
Wiele osób w ostatnich postach ma rację.Jeszcze więcej pisze takie bzdury że mi wstyd-że też tu piszę.
Sami wybierzcie odpowiednich. Uważam że: powinniśmy podziękować Boguskiemu,Jirsakowi Żurawskiemu.Ławka jak najbardziej zrobi(ła) dobrze Pawłowi Brożkowi,który powinien zagrać za tydzień właśnie w miejsce Macieja Ż. Dobrze że (jeszcze) jest Cleber. Cikos jeżeli już to prawa pomoc (jednak dziś co to za pomocnik który nie zagra równie dobrze w pomocy jak i w obronie {patrz.Alves} [wiem,poniosło mnie] lub odwrotnie). Pajić to dobry zawodnik,będzie pożytek. Rios podobnie jak Pajić. Niestety Sobolewski dramat. Diaz cały czas chaos. Mały-Szacunek.Wilk = przyszłość. Pawełek=przeszłość-oby.
Poza tym słowa trenera po meczu dobrze zwiastują.Dużo widzi.
Odpowiedz cytując
Zlatan93
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 28.08.2010, 19:30
Podpisuję się pod tym, że Brożki powinny siedzieć. Jak widzę Pawła na Widzewie, wchodzi na 10 minut i nie chce mu się ruszyć dupy to niech siedzi na tej ławce i do końca kariery. Martwi mnie, że znowu do bramki powrócił Pawełek. Kupiony został Jovanić i trzeba mu dać szansę, Pawełek otrzymał szans od groma. Nie wiem dlaczego Małecki został ściągnięty w 70 minucie. To wygląda tak jakby ktoś mu rzucał kłody pod nogi, mimo że był znowu najlepszy na boisku. Boguski to katastrofa, zaliczył ogromny regres. W tej chwili nie powinien mieścić się na ławce. Bunoza i Cleber dzisiaj pozytywnie. Wilk powinien grać na środku i powoli, powoli zastępować Sobola, wiem że go ciężko odstawić bo to ikona.
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 28.08.2010, 19:39
Sobolewski ikoną No nie wiem... Jak dla mnie nigdy nią nie był.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.08.2010, 19:57
Idąc twoim tokiem rozumowania to do wylotu jest 90% drużyny bo gówno gra Ostaje tylko Cleber , Małecki , Wilk i powiedzmy Diaz ...
Bez przesady jeśli idzie o Gole Boguskiego to były z drużyną która gra na poziome 3 ligi .
Pajlic gra jak gra ale zdobywa ważne gole i asysty które otwierają wynik i przesądzają o meczu . Poza tym chyba póki co lepiej gra niż Krim i Brożek Piotrek oni jak grają nic nie notują w statystykach w takiej są formie
Musisz się przyzwyczaić że 80% tych nowych graczy zostanie w Wiśle na 2-3 lata !!!. Więc będziemy musieli grać tym co jest !!!. Gramy bagno w drużynie mamy szrocik ....i tak już będzie dopóki nie trafi się nowe pokolenie i nie trafimy na graczy pokroju Marcelo+Uche+Kosowski w jednym okienku wtedy będzie gra będą wyniki w Europie powalczymy ...
A tak to walczymy o puchary w tym sezonie i tyle a później czekamy na cud że przejdziemy wreszcie jakiś Karabach czy Levadie w końcu do 3 razy sztuka .... Później zaś na ziemie sprowadzi nas jakiś Juventus , Austria Wiedeń czy Szachtar i tyle gry w tej europie Takie czasy cóż począć ..
Karabach też?

I nie wiem po czym wnioskujesz że wg mojego toku rozumowania do wylotu jest 90% zawodników. Ja powiedziałem że wg mnie do wylotu jest Paljic i tyle. Jaki był mój tok rozumowania wg Ciebie? Bo mi się wydawało że "najważniejsze jest to jak grają a nie to jakie mają statystyki" więc "Tylko Paljic to wylotu" spokojnie mieści się w tej koncepcji.

Po tym co piszesz wnioskuje że mam założyć różowe okulary i udawać że "gówno jest czekoladą". Nie, dziękuje, postoję.

PS. Oczywiście wywalibym też Małeckiego ale tu wiadomo, nie tylko względy sportowe decydują.
PS2. Kirm też ma asystę (z meczu z Arką).
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 28.08.2010 o godz. 19:59.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Adam
Member

Od: 05.2010

Stary 28.08.2010, 20:03
Pewnie sie sporej czesci naraże ale uwazam ze brak oprawy na ostatnim meczu na SS to jest Skandal... sorry bylo juz tyle meczow na kazdym zostaly zbierane fundusze na oprawy a oprawy... 1 oprawa na meczu w Łodzi i that's all juz nawet flag nie wywiesili na tym meczu...
Jak ktos daje na oprawy to chce widziec te oprawy... no chyba ze zbieramy na oprawy widmo to wtedy rozumiem

Natomiast co do meczu poza Riosem Małeckim i Wilkiem reszta totalnie olała mecz... Zurawski mam wrazenie ze z kazdym meczem sie cofa... sorry jak mozna tak grac mam nadzieje ze Maskaat zrobi cos z tym towarzystwem
Odpowiedz cytując
Pawlolek
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.08.2010, 20:05
Adam napisał(a):Wyświetl post
Pewnie sie sporej czesci naraże ale uwazam ze brak oprawy na ostatnim meczu na SS to jest Skandal... sorry bylo juz tyle meczow na kazdym zostaly zbierane fundusze na oprawy a oprawy... 1 oprawa na meczu w Łodzi i that's all juz nawet flag nie wywiesili na tym meczu...
Jak ktos daje na oprawy to chce widziec te oprawy... no chyba ze zbieramy na oprawy widmo to wtedy rozumiem

Natomiast co do meczu poza Riosem Małeckim i Wilkiem reszta totalnie olała mecz... Zurawski mam wrazenie ze z kazdym meczem sie cofa... sorry jak mozna tak grac mam nadzieje ze Maskaat zrobi cos z tym towarzystwem
Nikt nie ukrywał, że zbierane są pieniążki na oprawy już na naszym stadionie.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.08.2010, 20:07
zbierane fundusze to masz tutaj
http://legionisci.com/news/39049_Ult...y_zlotych.html
my tyle przez 4 spotkania nie uzbieralismy.. poza tym stadion Hutnika nie jest przystosowany do opraw (zbyt plaskie trybuny, za male i w ogole kiczowate), zreszta przy takiej frekwencji nie ma co sie osmieszac.. a co najwazniejsze bylo mowione ze uzbierane fundusze zostana przeznaczone na oprawy przy Reymonta..
(i moze nie wiesz ale dosc przyzwoita oprawa to koszt czasem 15 tys zl
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 28.08.2010 o godz. 20:15.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.08.2010, 20:12
Mecz po raz kolejny pokazał, kto jest w sensownej dyspozycji, a kto nie.

Obrona - Cikos znów udowadnia, że żaden z niego defensor. Jest łatwy do ogrania, źle się ustawia, źle kryje, mizernie radzi sobie w powietrzu. Nie ma dośrodkowania, więc kiwa się. Nawet gdy wbiega na pełnej szybkości, robi to chaotycznie i w nieodpowiedni sposób.

Cleber - obecnie nasza ostoja, choć prawem wieku jest bardzo wolny. Z napastnikami typu Smolarka, Rundowsa, będzie miał ogromne problemy.

Bunoza - gra lepiej niż na samym początku w Wiśle. Ale to najwyżej melodia przyszłości.

Jeden w miarę równy Diaz (który jednak wybitny nie jest) to bardzo malutko. Jestem rozczarowany sytuacją Chaveza - albo jest przeraźliwie słaby i stanowi kolejną pomyłkę transferową, albo bez formy. Nie wróży dobrze, że nie potrafi wygryźć ze składu niemal emeryta i popeliniającego błedy Bunozę.

Druga linia - nie ma środka pola. Sobolewski gra słabiutko, Jirsak w kreacji ofensywnej nie istnieje. Brak Garguły oznacza to samo, co brak Chaveza. Wilk daje zespołowi znacznie więcej niż Czech i Sobol.

Skrzydła nadal mamy slabiutkie. Nie ma tam zawodników, którzy mogliby zmienić ów stan. Wątpię, by Kirm się przebudził.

W ataku wreszcie błysnął paroma zagraniami Rios. Widać, że ma najlepszą technikę użytkową w całym zespole. To akurat dobrze wróży na przyszłość.

Żurawski mimo gola miał potwornie dużo nieudolnych zagrań. Dlatego trudno oceniać go pozytywnie.

Obawiam się też, że kiedyś nie zdzierżę i na widok kolejnego błyskotliwego przyjęcia piłki przez Boguskiego szlag mnie trafi na miejscu, bo nawet trampkarze potrafią to robić lepiej.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 28.08.2010, 20:13
Szacun dla Clebera. Szczerze mówiąc - mam wielką nadzieję, że synowie odziedziczyli choć część charakteru po ojcu i będą zapitalać dla naszej Wisełki, bo sam Clebi chce skończyć z piłką w zimie. Pod koniec meczu już nie wychodził na stałe fragmenty, itd - widać, że może nie taka kondycja, ale ciągle jak na naszą ligę jest NIESAMOWITY - waleczny, ambitny, choć w zasadzie osiągnął już wszystko co miał do osiągnięcia i mógłby mieć to wszystko w dupie, doczekać tylko do końca kontraktu...

E: Diaz nie potrafi blokować dośrodkowań, daje się łatwo obejść, ale za to ratuje nam dupę w 90% sytuacjach, gdzie żaden inny zawodnik by jej nie uratował... Dziwny zawodnik, doprawdy.
Ostatnio edytowane przez Maćko : 28.08.2010 o godz. 20:16.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.08.2010, 20:23

Ja nie mówię, jaki to Dragan jest pr0 zajeb*sty, tylko zwracam uwagę, że swój wkład w te 2 ostatnie zwycięstwa Wisły ma i boję się pomyśleć co by było, gdyby tam grał Łobo lub Boguski. Więc wyluzuj, bo nikt tu nie gloryfikuje Paljicia, tylko docenia jego postawe, ktora pozwolila nam wygrac 2 ostatnie spotkania.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 28.08.2010, 20:25
gościu po prostu ma pretensje do niego że coś mu wyszlo, że koleś który nie gral w Bundeslidze jakoś sobie radzi w beznadziejnej Polskiej (Ekstra )lidze.

po tym meczu nowe nabytki oceniam tak:

Rios od 2 polowy pokazal że z obrońcami z naszej ligi będzie robił co chcial, będzie grał coraz lepiej..
Bunoza gra coraz pewniej, nabytek na +
Paljic, jak narazie dzięki niemu mamy 6 punktów
Cikos, ma potencjał, tyle że jak narazie gra słabo
Żuraw, trudno go oceniać bramkę strzelił ale mecz mu nie wyszedl za bardzo.
Wilk pokazał że będzie z niego pociecha

Poziom meczu....Dno i dwa metry mułu, nawet czasami jednej albo drugiej drużynie coś wyszlo. Polonia zagrała chyba najlepszy mecz w tym sezonie
Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 28.08.2010, 20:30
http://kiks.tv/2010/08/galeria-wisla...polonia-bytom/

Galeria ze spotkania Wisła - Polonia
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów