The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dudus
Junior Member

Od: 08.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.08.2010, 00:23
W momencie gdy tak wszyscy biadolimy na ten nasz stadion, powiem wam tylko tyle, że ja też popatrzyłem sobie ostatnio z "lotu ptaka" na Kraków, a konkretnie z Kopca Kościuszki. I choć wiem, że moglibyśmy książkę napisać o zaniedbaniach w budowie naszego stadionu. Choć wiem, że za tą kasę moglibyśmy mieć cacuszko, to jedno wam powiem - jak macie jakieś wątpliwości to wybierzcie się na ten Kopiec Kościuszki i popatrzecie, porównajcie tak z góry. Jak już tam będziecie na górze, to humor mimo wszystko wam się trochę poprawi. Bo zobaczycie wtedy z prawej strony... no trzeba trochę wytężyć wzrok, aha, jest hipermarket? A nie, to stadion... A później popatrzycie na lewo jak z zieleni wyłania się potężna budowla. Może niezbyt piękna, może zawierająca w sobie elementy osławionego "brutalizmu", ale NASZA! I mówcie co chcecie. Ja już nie mogę się doczekać jak ponad 30 tysięcy gardeł ryknie na tym wyszydzanym, obśmianym stadionie WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST! I wiecie co? Wtedy wszyscy poczujemy, że mamy nową twierdzę, której zdobycie dla nikogo nie będzie łatwe. Ja w to wierzę, bo czekam już z wytęsknieniem na R22 i mimo wszystkich mankamentów tego obiektu, wiem, że to my nadamy temu stadiownowi prawdziwą duszę.
Odpowiedz cytując
runner
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.08.2010, 05:23
65 dni odliczam dni do końca budowy (31 10 10)
14.00 obstawiam czas zakończenia zasadniczo dziś prac przy budowie trybuny

w takim tempie prac i nakładach robotników nie mają szans skończyć całości.
Runner

Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 28.08.2010, 09:01
willow napisał(a):Wyświetl post
spotkałem dzisiaj w mieście mojego kumpla ze szkolnej ławy. Siedliśmy na kawce i w trakcie rozmowy wyszło, że jego firma jest jednym z podwykonawców na stadionie Wisły. To, co chłopak opowiadał, to przekroczyło wszelkie moje pojęcie. Takich wałów, takiego zamieniania lepszych jakościowo materiałów na gorsze, takiej fuszery, to świat nie widział. Telebimy, elewacja i asfalt zamiast płyt to dopiero wierzchołek góry lodowej.
Musicie zrozumieć, że nie podam żadnych szczegółów, przede wszystkim dla dobra jego firmy, ale jakby tam teraz wjechało CBŚ, to mielibyśmy większą aferę niż ta, o której dzisiaj pisały media o budowie autostrady A 1...
i nie zgłaszajmy sprawy budowy do NIK ! Absolutnie .Jeszcze wstrzymają tą budowę pełna niedoróbek,przekrętów i podmian materiałów.Będzie tragedia. NIe będziemy mogli usiąść na trybunach tego bubla.
Nie odpisuje juz na te posty krytykujące pomysł z NIK bo widzę że kilku tu osobom brakuje wyobraźni co otrzymamy po odbiorach. Mnie mało interesuje jakie konsekwencje i czy wogóle wyciągną po oddaniu stadionu wobec ludzi odpowiedzialnych.Wtedy będzie dla stadionu musztarda po obiedzie
Odpowiedz cytując
voy2s
Member

Od: 04.2004

Stary 28.08.2010, 09:42
No tak, a sytuacja w której 95% stadionu jest już gotowa mam rozumieć, że wg Ciebie Arapaho, jest idealna do zgłoszenia do NIK. My jesteśmy w sytuacji w której pierwsze danie z obiadu już zjedliśmy i kończymy drugie po którym pozostaje deser i uregulowanie rachunku. Zgłaszając teraz zabiorą nam talerz sprzed nosa nie podadzą deseru a rachunek do zapłaty będzie dużo wyższy.
Zgłaszać nieprawidłowości to można było gdy stawiana była pierwsza trybuna (zakładam, że prace były na podobnym poziomie i zgodność z projektem jest dokładnie taka jak reszty stadionu). Teraz trzeba zjeść obiadek do końca a później cieszyć się nawet z tej musztardy. Spokojnie stadion i inne inwestycje to dobry hak na Majchra i z pewnością będzie wykorzystany. Obowiązkiem mieszkańców Krakowa jest nie pozwolenie mu na kolejną kadencję w ratuszu.
Niech skończą ten stadion, niech go przekażą Wiśle a wtedy niech wejdzie niezależny inspektor nadzoru budowlanego aby orzec że nam się dach na głowy nie zawali albo trybuna pod ziemię nie zapadnie, a następnie NIKi CBŚie ABW, CIA, KGB, Mocherowe Berety i Koledzy Kubusia Puchatka niech sprawdzą wszystkie wałki jakie miały miejsce i dobiorą się do dupy wszystkim za to odpowiedzialnym.
Odpowiedz cytując
Jonasz
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 28.08.2010, 09:53
Stadion ma sporo wad, o których mowa była już wcześniej, pewnie poszło sporo wałków, na których spora grupa osób ustawiła swoje rodziny na 2-3 pokolenia - niech tym zajmą się odpowiednie instytucje i czeszą do bólu każdego, którego przyłapią. To wszystko nie zmienia faktu, że to będzie NASZ stadion, nasz dom Mam nadzieję, że będzie nas tam często 30 tysięcy, koszulki, szaliki, oprawa, świecące banery z reklamami - to wszystko sprawi, że będzie to stadion-marzenie!
Odpowiedz cytując
emailowiec
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2005

Stary 28.08.2010, 09:54
Przecież NIK nie wstrzyma budowy stadionu, tak jak nie wstrzymał budowy stadionów na EURO, które kontrolował. Ile razy trzeba to tłumaczyć? Oni kontrolują w trakcie budowy. Co innego RIO.
Powód: dzięki willow ;)
Ostatnio edytowane przez emailowiec : 28.08.2010 o godz. 10:37.
Odpowiedz cytując
bondTSW
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.08.2010, 09:59
dudus napisał(a):Wyświetl post
W momencie gdy tak wszyscy biadolimy na ten nasz stadion, powiem wam tylko tyle, że ja też popatrzyłem sobie ostatnio z "lotu ptaka" na Kraków, a konkretnie z Kopca Kościuszki. I choć wiem, że moglibyśmy książkę napisać o zaniedbaniach w budowie naszego stadionu. Choć wiem, że za tą kasę moglibyśmy mieć cacuszko, to jedno wam powiem - jak macie jakieś wątpliwości to wybierzcie się na ten Kopiec Kościuszki i popatrzecie, porównajcie tak z góry. Jak już tam będziecie na górze, to humor mimo wszystko wam się trochę poprawi. Bo zobaczycie wtedy z prawej strony... no trzeba trochę wytężyć wzrok, aha, jest hipermarket? A nie, to stadion... A później popatrzycie na lewo jak z zieleni wyłania się potężna budowla. Może niezbyt piękna, może zawierająca w sobie elementy osławionego "brutalizmu", ale NASZA! I mówcie co chcecie. Ja już nie mogę się doczekać jak ponad 30 tysięcy gardeł ryknie na tym wyszydzanym, obśmianym stadionie WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST! I wiecie co? Wtedy wszyscy poczujemy, że mamy nową twierdzę, której zdobycie dla nikogo nie będzie łatwe. Ja w to wierzę, bo czekam już z wytęsknieniem na R22 i mimo wszystkich mankamentów tego obiektu, wiem, że to my nadamy temu stadiownowi prawdziwą duszę.
...Amen!!!
...CIERPIENIE KSZTAŁTUJE CHARAKTER!
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 28.08.2010, 10:15
emailowiec napisał(a):Wyświetl post
Przecież NIK nie wstrzymie...
chyba "wstrzyma"
jakby to była literówka, to bym się nie przyczepił, ale takie błędy gramatyczne na forum? nie wypada...
Ostatnio edytowane przez willow : 28.08.2010 o godz. 12:11.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
sebanop
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2010

Stary 28.08.2010, 10:28
A ja tak z innej beczki.... Nie wiecie jak to jest z cenami biletów na trybunę piętrową Bo jeśli na górę będą droższe a na dół tańsze a bilety będą sprawdzane tylko przy kołowrotach to wtedy będzie wyglądało to tak że będzie masowe wykupowanie tańszych biletów i siedzenie na schodach na górze... Chyba że bilet będzie jeszcze raz sprawdzany przez stewardów... Niech mi ktoś odpowie na nurtujące mnie pytanie...
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.08.2010, 10:39
mogę sobie jedynie wyobrazić, że będzie tak jak na starym A i B, czyli zero stania na schodach boi publika której zasłaniasz nie da Ci żyć
Odpowiedz cytując
emailowiec
Socios Wisła Kraków

Stary 28.08.2010, 10:40
Jeśli wejdziesz przez kołowroty prowadzące na parter to już nie przejdziesz do góry. To samo, kiedy wejdziesz przez kołowroty prowadzące na górę (na schody). Możesz jedynie wyjść całkowicie po za stadion, ale nie przejdziesz na inny poziom
Odpowiedz cytując
Sevenone
Member

Od: 08.2010

Stary 28.08.2010, 11:54
Wie ktoś może kiedy stadion przy R22 będzie gotowy
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.08.2010, 11:58
Myślę że nikt tego nie wie! A co więcej prędko się nie dowiemy. Osobiście po początkowym optymizmie myślę że jak w całości zostanie oddany na początku wiosny to będzie dobrze nie wierzę w termin z Legią.
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.08.2010, 12:52
jak ma zostac oddany w takim stanie jakim zapewne beda chcieli go oddac(czyt. pelnym niedorobek) to nie wiem czy jest sie na co spieszyc .. ale zawsze to Nasz stadion jaki by juz nie byl
Odpowiedz cytując
runner
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 29.08.2010, 08:34
Ciekawe jak aura deszczowa wpłynie na asfalt, który będą pewnie wylewali w tym tygodniu (muszą bo to ostatni tydzień).
Będzie inspektor czy akurat zniknie... ?

Jak myślicie kupią ławki trenerskie z fotelikami ze skóry czy przeniosą te z Suchych Stawów. Myślę, że przeniosą stare.

Ostatnio edytowane przez runner : 29.08.2010 o godz. 08:37.
Runner

Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 29.08.2010, 08:52
runner napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe jak aura deszczowa wpłynie na asfalt, który będą pewnie wylewali w tym tygodniu (muszą bo to ostatni tydzień).
Będzie inspektor czy akurat zniknie... ?

Chyba nie ma różnicy czy asfalt jest kładziony podczas deszczu czy w piękna pogodę. Pamiętaj jak asfaltowali wiadukt w Stróży (nowa zakopianka) to efekt był niesamowity jak krople deszczu parowały nad gorącym asfaltem.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
Xalax
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 29.08.2010, 10:13
Panowie szybka pilka ;D Na koronie gdzie bedzie mlyn c czy e.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 29.08.2010, 10:21
Jeśli będzie gdzieś, to E.
Na trybunie wschodniej będą miejsca dla VIP'ów, prasy, a tym raczej nie spodoba się zasłanianie widoku przez szaliki, stanie i oprawy.
Odpowiedz cytując
Xalax
Junior Member

Stary 29.08.2010, 10:22
dzieki dzieki, jak mam isc na mecz to wracac bez gardla a na zadne pikniki nie ide wiec wole sie dowiedziec dokladnie ;p
Odpowiedz cytując
wojti11795
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2010

Stary 29.08.2010, 10:25
Ale pamiętajcie, Majcher mówił, że cała E bedzie dla gości. To by było raczej bez sensu ale pomysły Jacka M zazwyczaj takie są.
Odpowiedz cytując
Xalax
Junior Member

Stary 29.08.2010, 10:37
Gdzie jest pogoda majchrowski gdzie jest pogoda ;d Tak na serio to mam nadzieje ze nic nie przeszkodzi i zagramy wkoncu w domu. Jakby ktos wiedzia ldokladnie gdzie bedzie mlyn to msg na priv. Nie bede juz zasmieciac tematu. Trzymajcie sie ;]
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 29.08.2010, 10:49
Jeśli Korona zamówi bilety, to młyn będzie gdzieś na wschodniej, pewnie w narożniku północno-wschodnim i okolicach. A jak nie zamówi, to na E.
Odpowiedz cytując
h3po4
Senior Member

Stary 29.08.2010, 12:03
rav napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Korona zamówi bilety, to młyn będzie gdzieś na wschodniej, pewnie w narożniku północno-wschodnim i okolicach. A jak nie zamówi, to na E.

Na pewno nie zamówią bo się nas boją Więc młyn na E
Być okrutny i odważny
Zmienić dolę swą przeklętą
Trochę zemsty, trochę krwi
Worek z forsą mieć pod głową
Wtedy ma się piękne sny
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 29.08.2010, 12:14
Ja się zastanawiam z jakiego powodu wyłączają trybunę południową, skoro tam wszystko jest gotowe na przyjęcie gości, a drogi dojścia mają być gotowe na 8 września.
Krata oddzielająca sektor przy okrąglaku jest? Jest. Wewnątrz odgrodzenia są? Są. Wystarczy postawić tylko płot przed trybuną oddzielający przejście dla kibiców Wisły od kibiców gości.
Odpowiedz cytując
Szymek_R22
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 29.08.2010, 12:25
Są tylko zwykłe pleksy, a brak jakichś porządniejszych odgrodzeń: http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...6593902619.jpg
Ostatnio edytowane przez Szymek_R22 : 29.08.2010 o godz. 12:29.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 29.08.2010, 12:48
A tam przypadkiem nie było kraty? Przynajmniej mi świta, że na derby była montowana.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 29.08.2010, 12:52
to zajebiscie to bedzie wygladac jak przyjedzie ekipa w sile 100-200 osob (bo i takie sa w Ekstraklasie) i grubo ponad 5 tys pustych miejsc komedia.. zreszta w tysiac osob, gora 2 przyjedzie moze 2 czy 3 ekipy. reszta od 100 do gora 500 glow
cale E dla gosci trzego oni jeszcze nie wymysla.. to niech wstawia tymczasowa krate, co oni tacy nieogarnieci , coz, pozostaje nie wpuszczac.. wole zeby naszych weszlo 5 tys wiecej niz przyjezdnych czasem 100 ktorzy beda spiewac 3/4 meczu hymn Cracovii, mecze bez kibicow gosci sa gorsze, owszem, ale z racji zaistnialej sytuacji nie mamy wyboru, skoncza stadion to sie zabawimy
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 29.08.2010 o godz. 13:00.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 29.08.2010, 12:53
Na tak prowizorycznym stadionie, do czasu jego ukończenia, nie wydaje mi się, aby od strony realnego bezpieczeńsjwa, istniała możliwość wpuszczania kibiców gości na taki stadion w trakcie budowy. Mimo szczerych chęci i zrozumienia dla nich, ja bym póki co, z gości zrezygnował w ogóle. Przecież podobno, tylko do Listopada, a więc na dwa miesiące wyłącznie
Niech Majcher kończy stadion, a nie kombinuje, gdzie tu "tymczasowo" na rok być może lub dłużej, gości zainstalować, tak na wszelki wypadek

Jeśli policja przymknie oko dla Majchra, to mam nadzieję, że Wisła nie pójdzie na taką prowizorkę z bezpieczeństwem, a potem z odpowiedzialnością za nią
Ostatnio edytowane przez kot : 29.08.2010 o godz. 13:01.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Stary 29.08.2010, 12:54
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
A tam przypadkiem nie było kraty? Przynajmniej mi świta, że na derby była montowana.
Bardzo długo był ten płot, ale go rozmontowali

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
sebanop
Socios Wisła Kraków

Stary 29.08.2010, 13:03
Niesamowite jest to co przed chwilą zobaczyłem!!!!!! Byłem sobie na błoniach na tym pieczeniu rekordowej pizzy a auto zostawiłem na parkingu przy stadionie... NA TRYBUNIE C TRWAŁY PRACE PRZY MONTAŻU TYCH OSŁON NA SAMEJ GÓRZE TRYBUNY!!!! W NIEDZIELĘ...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów