The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.08.2010, 19:25
Proud napisał(a):Wyświetl post
Dawno nie widziałem w polskiej lidze tak pewnego strzału głową jak teraz Żewłakowa. Chodzi o taką pewność siebie, że zdobędzie się bramkę. Kurde, po nabiegu było widać że bedzie 0:1.

Zobaczymy jak się to dalej potoczy. Legia gra nieźle.
2 gole Rudnevsa widział ?
Ale fakt, wiem o co Ci chodzi. No cóż, nasze młode gwiazdy mają w większości problem z panowaniem nad piłką nogą. Nie wymagajmy zatem szaleństw z główkami.
Odpowiedz cytując
szymonw7
Member

Od: 07.2010

Stary 27.08.2010, 19:26
Jednak w nowej legii jest nowa jakość
Dziś w Krakowie radość wielka,
Bo Wisełka nasza gra.
Jak tak dalej dobrze pójdzie,
To na wiosnę mistrza ma.
Aleluja, Aleluja, Aleluja, nasz TS

Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 27.08.2010, 19:27
Dawno nie widziałem w polskiej lidze tak pewnego strzału głową jak teraz Żewłakowa. Chodzi o taką pewność siebie, że zdobędzie się bramkę. Kurde, po nabiegu było widać że bedzie 0:1.
Dokładnie, jak na treningu.

Żewłakow to zawodnik, który ponad 10 lat spędził na zachodzie i na ogół grał.

Byle jaki polski kopacz by się tyle czasu za granicą nie utrzymał.
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Stary 27.08.2010, 19:28
Belchatow gra calkiem calkiem, licze ze cos jeszcze wepchna. Sprawiedliwie trzeba jednak dodac, ze bramki dla GKS nie powinno byc, chwile wczesniej byl faul na Manu, ktorego sedzia nie odgwizdal, poszla kontra i gol :]
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Stary 27.08.2010, 19:30
jaki faul na manu? nic tam nie było, już minął jakąś tam pipę bełchatowską i próbował wymusić cwaniak faul. tam żółta kartka powinna być nie faul. legia jak narazie tylko wymuszanie fauli pokazuje, ten idiota rybus najlepszy: idzie z kontrą, dwóch na trzech, i faulu szuka.
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Stary 27.08.2010, 19:32
Szymkowiak stojacy przy linii jest zupelnie innego zdania, wedlug niego byl zdecydowany faul :]
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

gdyby zagwizdal to nikt by nie mial mu za to za zle.. kontrowersyjna sytuacja po czym padl gol dla Belchatowian
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

felipe napisał(a):Wyświetl post
2 gole Rudnevsa widział ?
Ale fakt, wiem o co Ci chodzi. No cóż, nasze młode gwiazdy mają w większości problem z panowaniem nad piłką nogą. Nie wymagajmy zatem szaleństw z główkami.
Widziałem tego z Widzewem. Tego drugiego nie. Tylko wiesz, tam było cwaniactwo. I trudniejsza sytuacja. I gol ładniejszy.

Ale mi chodzi o takie "wyjście po swoje, po coś co mi się należy, coś co robiłem tysiące razy" w wykonaniu Żewłakowa. Tak jak napisał MCX, jak na treningu.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.08.2010, 19:33
Żewłakow to nie jest jakiś przypadkowy frajer, który tylko potrafi narzekać na kolegów (np. Wichniarek). Chłopak robi swoje. Strzela bramki i o to w tym wszystkim chodzi. To był cichy powrót ale za to jak efektywny bez zbędnego podniecania się.
Tak jeszcze dodając. Koleś wyjeżdżając nie porywał się z motyką na księżyc tylko rozsądnie sobie wybierał kluby, w których wiedział, że spokojnie da rade. Nie jak np Matusiak.
Co do Cracovii. Znowu cudowni obrońcy moim zdaniem zawiedli przy bramce. No i ten Niedzielan Nie ma co gadać, że nie dostawał szans za Skorży, bo akurat w czasie kiedy on wracał po kontuzji para Brożek - Boguski była najlepsza w lidze. Błędem było go oddawać. Można było pokusić się np. o wypożyczenie do Ruchu. Ale cóż nie ma co biadolić.
Teraz Craxa jedzie do Lechii, która w tym sezonie póki co mnie przynajmniej zawodzi. Ale chyba łatwiejszego rywala do przełamania się nie mogli sobie wymarzyć.
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Stary 27.08.2010, 19:35
szymkowiak nie miał zbliżenia i powtórki w zwolnionym tempie, a manu to wywraca się co chwila, za każdym razem efektowniej. w ogóle conajmniej 50% fauli w polskiej lidze to wymuszenia
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.08.2010, 19:36
Dobry mecz GKS-u,widać,że wiedzą co mają grać. Muszę przynać się,że bardzo przyjemnie ogląda się to spotkanie,stadion jednak robi wrażnie. A co do Legii,jak to u Skorży,nie wiedzą jak mają grać,jak do ciebie ty do mnie. Ich akcje nie stanowią żadnego zagrożenia dla GKS-u. Iwański już się obraca,kółka kręci,nie ma komu podać.

Pisząc tego posta GKS móg już strzelić dwie bramki.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Stary 27.08.2010, 19:36
Jezu jaka ta legia słaba, już 0:3 powinno być
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Stary 27.08.2010, 19:37
Bełchatów zmarnował drugą 100% sytuację.
Skorża robi zmianę w 29 minucie.
Robi się ciekawie
Odpowiedz cytując
Pauwe
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.08.2010, 19:38
Spotkanie bliźniaczo podobne do meczu Legii z parchami ,też goście prowadzili ,też mieli 2-3 setki , a wiadomo jak się skończyło...
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 27.08.2010, 19:39
Powtarza się mecz Legia-Cracovia...Tez mogło być 3:0 dla Pasów, a sończyło sie 2:1 dla Legii ;-) Magia stadionu!!!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 27.08.2010, 19:40
Przypuszczam że Legia strzeli jakąś przypadkową bramkę, a potem drugą i znów im się uda. Za dużo tych sytuacji GKS marnuje. Chciałbym się mylić, ale nie robię sobie nadziei.
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Stary 27.08.2010, 19:40
rybus pokazał klasę
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.08.2010, 19:43
Zeby sie nie skonczylo jak z Cracovia czli niewykorzystane sytuacje sie zemscily. Powinno juz byc minimum 3:0 a tak to nadal wszystko niepwene. No i musze sie zgodzic z Marszalkiem Legia nie wie co grac. Niby sa aktywni, niby biegaja, wymieniaja podania ale maja zero pomyslow jak zaskoczyc Belchatow zeby sobie wyrobic taka 100% sytuacje.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.08.2010, 19:43
Widziałem tego z Widzewem. Tego drugiego nie. Tylko wiesz, tam było cwaniactwo. I trudniejsza sytuacja. I gol ładniejszy.

Ale mi chodzi o takie "wyjście po swoje, po coś co mi się należy, coś co robiłem tysiące razy" w wykonaniu Żewłakowa. Tak jak napisał MCX, jak na treningu.
O, to tym bardziej zobacz tego drugiego sprzed tygodnia na 2,3 czy tam 4:0 z parchami. Też bomba ładna.

Co do meczu - Legia czuję, że i tak się ogarnie i to jeszcze wygra. Jak to ktos napisał - "magia stadionu". W ogóle świetnie się ogląda ten mecz. Szybki, ludzi dużo, fajny doping, akcje...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.08.2010, 19:46
35 minuta i pierwsza udana akcja Legii,co jest wynikiem raczej indywidualnego zrywu niż czegoś przemyślanego. A GKS coraz grożniejszy. Zewłakow im się w ktorymś momencie urwie i będzie dwójeczka. Tylko żeby GKS owi starczyło pary. Także Manu w ogóle nie widoczny, słaby,przereklamowany czy nie ma z kim grać?Albo jest fatalnie ustawiony.

GKS odwala profesurę. 2-0
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Stary 27.08.2010, 19:46
gks jedzie ich bez mydła. tu jak narazie jest różnica KLAS
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.08.2010, 19:47
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Dobry mecz GKS-u,widać,że wiedzą co mają grać. Muszę przynać się,że bardzo przyjemnie ogląda się to spotkanie,stadion jednak robi wrażnie. A co do Legii,jak to u Skorży,nie wiedzą jak mają grać,jak do ciebie ty do mnie. Ich akcje nie stanowią żadnego zagrożenia dla GKS-u. Iwański już się obraca,kółka kręci,nie ma komu podać.

Pisząc tego posta GKS móg już strzelić dwie bramki.
Czyli nasz ulubieniec się nie poprawił. Nie wiedzą, co mają grac, bo to samowolka.
I teraz nasuwa się pytanie, on ze swoimi pilkarzami nie rozmawia, czy może jego warsztat jest tak mizerny, że nie potrafi nic konstruktywnego nakreślić ?
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Belchatow gra naprawde baaaardzo dobry mecz. Szacunek.
Ale to co Legia zrobila przy 2 bramce to jak jakas za przeproszeniem Cracovia.... 4 obroncow i nikt nie pokryl znow Zewlakowa. Sami sie o to prosili.
DysoN
Odpowiedz cytując
klusek106
Senior Member

Od: 06.2007

No to chyba powtórka z meczu z Cracovia sie nie powtorzy
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)

"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP !

Odpowiedz cytując
szymonw7
Member

Stary 27.08.2010, 19:49
Żewłakow 5 trafienie
Dziś w Krakowie radość wielka,
Bo Wisełka nasza gra.
Jak tak dalej dobrze pójdzie,
To na wiosnę mistrza ma.
Aleluja, Aleluja, Aleluja, nasz TS

Odpowiedz cytując
pchelas
Senior Member

Od: 04.2004

Albo obrona była na grzybach, albo Antolović ostro się okopał przy lini bramkowej i ni chu-chu nie ruszy?
Ten Poźniak niezły nawet, młody, niespełna 21 letni
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Zastanawia mnie co by zrobił GKS z Arsenalem... ;]
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 27.08.2010, 19:51
Szacun dla obrony Legii, ....a wymiatają jak złoto.
Szacun dla Macieja "liga bedzie ciekawsza i wypada przeprosić kibiców", za perfekcyjne przygotowanie drużyny, chyba ze wciąż jest na naszej liscie płac. Obawiam się że tam przekazanie paru starych łachów, nie zapewni sympatii trybun.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Niedługo na Łazienkowskiej zatęsknią za Urbanem
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Obrona Legii to takie buraki, ze szok Jak Slask z nimi przegral Wiselka ich rozjedzie :]
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów