The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.08.2010, 19:22
W Okocimskim gra Reprezentant U-20 Jakub Czerwiński.To boczny obrońca, może warto sie nim zainteresowac zamiast szukac 3-4 rzędnych obcokrajowców ?
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=11680
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 25.08.2010, 21:28
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Gdybym był, ściągnął bym jakimś cudem sponsora Fly Emirates ajjj marzenie
I niech dają 10mln euro rocznie. Dla nich to drobne dla nas 2 budżet i byłoby 5 mln na zawodników reszta na ich kontrakty.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.08.2010, 16:06
Oglądałem przedwczoraj mecz Partizan - Anderlecht. Grał tam dość dobry środkowy defensywny pomocnik - Petrovic. Grał całkiem przyzwoicie, miał niezły odbiór, dobre przyspieszenie. Mógłby się przydać do naszej drużyny. Kłopotem mogłaby być cena zaporowa, bo zawodnik gra w drużynie, która weszła do Ligi Mistrzów. O Cleo - napastniku nie mówię, bo cena za niego wzrosła pewnie dziesięciokrotni i byłby nie do wyciągnięcia.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.08.2010, 17:16
A ja oglądałem Żline ze Spartą. I ze zdumieniem zobaczyłem że skauci Żliny znaleźli parę tygodni temu w Belgi wielkiego murzyna grającego na pozycji środkowego napastnika. Gość strzelił w tym meczu nawet bramkę (i to jaką!) i grał naprawdę nieźle (pomimo wysokiego wzrostu jest szybki i sprawny). Nazywa się Cisse. Jak pomyślę że my szukamy piłkarza o takich parametrach od kilku lat to ....

A tak w ogóle to Żlina jest naprawdę dobra. Oprócz Cisse mają co najmniej kilku innych niezłych piłkarzy.Ciekawe jak im pójdzie w CL.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 26.08.2010, 17:43
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
A ja oglądałem Żline ze Spartą. I ze zdumieniem zobaczyłem że skauci Żliny znaleźli parę tygodni temu w Belgi wielkiego murzyna grającego na pozycji środkowego napastnika. Gość strzelił w tym meczu nawet bramkę (i to jaką!) i grał naprawdę nieźle (pomimo wysokiego wzrostu jest szybki i sprawny). Nazywa się Cisse. Jak pomyślę że my szukamy piłkarza o takich parametrach od kilku lat to ....

A tak w ogóle to Żlina jest naprawdę dobra. Oprócz Cisse mają co najmniej kilku innych niezłych piłkarzy.Ciekawe jak im pójdzie w CL.
Tak na pewno skauci Ziliny go wypatrzyli. Gość przez 2 lata w Belgii żadnej bramki nie strzelił.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 26.08.2010, 17:57
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Przyjdzie tylko Kopunek Janse i Bonetto i tyle w tym oknie
chyba masz słabe te źródła wątpie by ktokolwiek z tej 2ójki (Bonetto niekatualny) przyszedł
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.08.2010, 18:44
Kon®ado napisał(a):Wyświetl post
chyba masz słabe te źródła wątpie by ktokolwiek z tej 2ójki (Bonetto niekatualny) przyszedł
Kopunek poszedł do Saturna.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 27.08.2010, 08:51
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Tak na pewno skauci Ziliny go wypatrzyli. Gość przez 2 lata w Belgii żadnej bramki nie strzelił.
Tym większe brawa dla skautów Żiliny. W dwumeczu ze Spartą strzelił dwie bramki i zapewnił im fazę grupową CL.
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 27.08.2010, 09:58
Ciekawe jak go mieli Ci skauci wypatrzec. Koleś na pewno został podesłany przez jakiegos menago.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.08.2010, 10:09
Nie przyjechał z podpisanym kontraktem przecież. Ktoś musiał go ocenić pozytywnie. Ma 21 lat, 195 cm wzrostu pewnie pomyśleli, że warto zaryzykować. Młody, wysoki, taki chodliwy towar wśród napastników,
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 27.08.2010, 23:43
Mishau napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe jak go mieli Ci skauci wypatrzec. Koleś na pewno został podesłany przez jakiegos menago.
Ciekawe dlaczego menago nie podesłał go nam tylko Żilinie .
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 28.08.2010, 00:59
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Lubię się powoływać na przykląd Forlana W Man U w 50 meczach strzelił ledwo 10 bramek... co jest teraz każdy widzi, chyba nie ma klubu który by pogardził takim gościem w swojej kadrze.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 28.08.2010, 12:09
warto się przyjrzeć temu Kamilowi Poźniakowi, wczoraj kapitalnie rozdzielał piłeczki w I połowie, coś jak gargulec za najlepszych czasów
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 28.08.2010, 12:19
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
warto się przyjrzeć temu Kamilowi Poźniakowi, wczoraj kapitalnie rozdzielał piłeczki w I połowie, coś jak gargulec za najlepszych czasów
Prawda.
Ale Gol według mnie rozegrał jeszcze lepsze zawody.
Można ich obserwować, bo po jednym meczu i to szczególnie przeciwko Legii, trudno coś wyrokować.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 28.08.2010, 12:24
dokładnie Gol też super zawody rozegrał, przy czym oboje są stosunkowo młodzi, chociaż Gol to już raczej pewnego poziomu wg mnie nie przeskoczy, a Poźniak może..

jeśli jesteśmy już w temacie " gdybym był bogaty .. "
to bym podebrał Arbolede amice ..
kontrakt mu się powoli kończy, więc będzie za darmo, Smudy w Poznaniu już nie ma .. zaoferować mu 400-450 k rocznie kontrakt na 2 lata z opcją + 1

płace i tak będą szły ostro w górę, wg mnie do Euro osiągniemy granicę ok 600 k rocznie, a za niego nie trzeba nic płacić .. za 200 k takiego obrońcy nie znajdziemy
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 28.08.2010, 12:29
dokładnie Gol też super zawody rozegrał, przy czym oboje są stosunkowo młodzi, chociaż Gol to już raczej pewnego poziomu wg mnie nie przeskoczy, a Poźniak może..

kontrakt mu się powoli kończy, więc będzie za darmo, Smudy w Poznaniu już nie ma .. zaoferować mu 400-450 k rocznie kontrakt na 2 lata z opcją + 1

płace i tak będą szły ostro w górę, wg mnie do Euro osiągniemy granicę ok 600 k rocznie, a za niego nie trzeba nic płacić .. za 200 k takiego obrońcy nie znajdziemy
Ja osobiście nie chciałbym chama i płaczka w drużynie. Nie lubię go.
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 28.08.2010, 12:45

Nie lubie Arboledy, jego zachowanie w stosunko do innych piłkarzy na boisku jest godne pogardzenia, bije po rękach, specjalnie kopie rywala itp. po za tym wiekowy, ma propozycje z Turcji i Grecji.

Wczoraj bardzo mi się podobał Janusz Gol, ale on ma już 25 lat(!), więc wg. mnie jest troche za stary. Co innego Kamil Poźniak, rocznik 89, z niego będa ludzie
Odpowiedz cytując
Forza
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.08.2010, 12:50
No pewnie ;-) W Polsce piłkarz jest młody i perspektywiczny do 29 roku życia ;-) haha

Z tego co piszecie można wywnioskować że obaj chłopcy są starsi od Małeckiego ;-)

Ja bym zostawił w drużynie Riosa za cenę tych dwóch.

A jeżeli mówimy o młodych i utalentowanych - to sprowadziłbym na nowo Leszczaka i Jonczyka

W ogole któryś ze skautów powinien obowiązkowo jeździć na wszystkie mecze mlodziezówek począwszy od U-16.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.08.2010, 20:20
Tymczasem Soriano znów trafia dla Barcy, tym razem B.
Makinwa grał 65' w Larisie, nic nie strzelil, jak ktos ogladal to niech powie cos wiecej o nim.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.08.2010, 20:29
Weźcie dajcie sobie spokój z Januszami Golami, czy Poźniakami czy choć kim. Jak chcemy kupować jakiegoś polskiego piłkarza, to tylko młodego, perspektywicznego - jak Kuba Błaszczykowski. Reszta niech przychodzi z zagranicy. W Polsce znaleźć jakiegoś piłkarza, który byłby wzmocnieniem dla drużyny, to tak, jakby myśleć tylko o Ekstraklasie i niczym innym, zapominając o tym że są jeszcze europejskie puchary.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 28.08.2010, 20:52
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Weźcie dajcie sobie spokój z Januszami Golami, czy Poźniakami czy choć kim. Jak chcemy kupować jakiegoś polskiego piłkarza, to tylko młodego, perspektywicznego - jak Kuba Błaszczykowski. Reszta niech przychodzi z zagranicy. W Polsce znaleźć jakiegoś piłkarza, który byłby wzmocnieniem dla drużyny, to tak, jakby myśleć tylko o Ekstraklasie i niczym innym, zapominając o tym że są jeszcze europejskie puchary.
Tylko żeby mieć możliwość startu w europejskich pucharach to najpierw trzeba "myśleć tylko o Ekstraklasie" i wyciągać z niej najlepszych piłkarzy. W przeciwnym wypadku nie będzie nic z europejskich pucharów. Obecnie mamy przewagę obcokrajowców w składzie, i co z tego? Jakiejś kosmicznej drużyny na tle reszty zespołów z ekstraklasy w związku z tym nie posiadamy...

Jeśli chcemy być najlepsi w kraju, to tacy piłkarze jak Sobiech, Sadlok powinni grać u nas. A oto nowy Błaszczykowski. Niestety zamiast w Wiśle, gra w Jagielloni:

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,75914,t...l?ticaid=1ac34
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 28.08.2010 o godz. 20:54.
Odpowiedz cytując
Halleluja
Junior Member

Od: 01.2003

Stary 28.08.2010, 23:16
David Trezeguet rozwiązał kontrakt z Juve, ma dopiero 32 lata, więc to ciekawa propozycja na gwiazdę, którą chciał dyrektor marketingu do przyciągania ludzi na stadion, pewnie na rok-dwa za 0,5 mln Euro rocznie by zagrał w Wiśle ...

Ponoć interesuje się nim beniaminek z Primera Division, może ich przebijemy )))

Jazda!! Jazda!! Jazda!! Biała Gwiazda!!
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 28.08.2010, 23:31
Halleluja napisał(a):Wyświetl post
David Trezeguet rozwiązał kontrakt z Juve, ma dopiero 32 lata, więc to ciekawa propozycja na gwiazdę, którą chciał dyrektor marketingu do przyciągania ludzi na stadion, pewnie na rok-dwa za 0,5 mln Euro rocznie by zagrał w Wiśle ...

Chyba kpisz...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 29.08.2010, 00:47
Halleluja napisał(a):Wyświetl post

ha ha
juz widze naglowek "Trezeguet do Wisly,transferowa ofensywa kontynuowana !"

a na drugi dzien ,ta sama gazeta ,naglowek" Trezeguet jednak nie dla WIsly"
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 29.08.2010, 08:57
My musimy szukać promocji wśród tych napastników, którzy strzelają bramki, a nie jakichś cieci co kiedyś zagrali raz w rep młodziezowej Brazylii itp
Pierwszy z brzegu przykład król strzelców z Vojvodiny Dragan Mrdja. Niby wyśmiał propozycję z Polski, a ostatecznie poszedł do przeciętnego klubu ze Szwajcarii FC Sion. I to za 600k euro. Dlatego trzeba trzymać rękę na pulsie i być przekonywującym
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.08.2010, 12:39
http://www.primeradivision.pl/index....artykul=177535

Macie swojego Trezegueta ;d
1,5 mln rocznie, damn'...
Odpowiedz cytując
Forenza
Junior Member

Od: 09.2006

Stary 29.08.2010, 18:13
Grzegorz Sandomierski - to jest gość którego warto kupić. Szkoda ze wydajemy 500 tys euro na gościa który nie wydaje się lepszy od Pawełka.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 29.08.2010, 18:27
Ten goc sie nie wydaje lepszy od Pawelka bo ten gosc jest poprostu lepszy...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 29.08.2010, 18:28
Jovanic kosztował 300 tysięcy, a nie 500. Z kontraktem i prowizją może?
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.08.2010, 00:10
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Nadal wierzycie w to PS pisze
Bardziej persona non grata na tym forum i choć zdarzyło mu się czasem chybić to jakimś laikiem w tym temacie nie jest.
I według PNG jest możliwość że jeszcze ktoś odejdzie z klubu. Do innego z Ekstraklasy. Nazwiska nie podał, jedynie go zatkało.
Ale wierzę że po raz kolejny chybi i Piotrek(?) zostanie.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów