The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mobik88
Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.08.2010, 22:01
Donki napisał(a):Wyświetl post
Jak Ci szkoda kasy to nie musisz ogladać, zmusza Cię ktos?
Oczywiście!
Miłość do tego klubu! I serce ściska jak teraz na to patrze.... Nasi piłkarze to oni są w pracy czy na wakacjach? co? Ja jakbym sobie pozwolił na takie podejście do pracy i takie klęski to mnie wypier**** i do widzenia pod most... a nie zarabiam takich pieniędzy jak oni. Każdy ma swoją cierpliwość, rok temu było to samo, wiesz jak bedzie za rok? to samo? DO ROBOTY LENIE!
Odpowiedz cytując
Pancratius
Member

Stary 26.08.2010, 22:12
No i gitara teraz mają normalny 8 godzinny dzień pracy.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 26.08.2010, 22:16
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
moze dlatego, że w najlepszych ligach w europie trenuje się minimum 2x dziennie, a nie spędza na treningu 2h i do domu ?
chcemy równać do najlepszych, a później się dziwimy, CZEMU ?!
W najlepszych ligach świata grają najlepsi na świecie piłkarze. My takiego komfortu nie mamy.
Swoją drogą, ciekawi mnie skąd się bierze przekonanie, że najlepsze zespoły zawsze trenują dwa razy dziennie. Ktoś mógłby to udowodnić? Rozpisać harmonogram treningów np. Manchesteru United, Barcelony i Bayernu?
Ja przypominam sobie wywiad z Tevezem, który narzekał na Manciniego i twierdził, że nowy trener szkodzi zespołowi zarządzając zbyt ciężkie treningi. Włoch mu odpowiedział, że nie rozumie tych zarzutów, bo dwa razy dziennie to City trenowało tylko cztery razy w ciągu pięciu miesięcy. O, tu można sobie poczytać te cytaty:
http://fourfourtwo.com/news/england/53134/default.aspx
Pamiętam też artykuły, które opisywały zasady, które Mourinho wprowadził w Realu. W tym treningi po 90 minut, raz dziennie.
http://www.dailymail.co.uk/sport/foo...cos-check.html

AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
1. Jova... przechodzilismy juz przez to i nie wyszlo na Twoje dlaczego wyciagasz trupa?
2. Im lzej tym ch**** mozna by napisac widzac gdzie dzis jest Wisla, oraz patrzac na fochy gwiazdek.
3. Tak uwazam ze kilka osob zna sie lepiej na ocenie profesjonalnych treningow niz Ty vide ocena metod szkoleniowych Petrescu.
Chyba masz urojenia. To Ty właśnie wspomniałeś o Petrescu. Wcześniej mogły to zrobić głosy w Twojej głowie, ale to na pewno nie byłem ja.

Uważam, że treningi nie powinny być ani zbyt lekkie, ani zbyt ciężkie. Powinny być skuteczne, a to moim zdaniem oznacza dopasowanie ich do możliwości piłkarzy.
Mam nadzieję, że ci lepiej znający się na treningach za chwilę przedstawią dowody, że podwójne treningi to norma, a przykłady które wymieniłem wyżej to rzadko spotykane wyjątki. Bez dowodów jakoś trudno mi uwierzyć domorosłym trenerom.
pawelwislak napisał(a):Wyświetl post
Może dlatego żądamy dwóch treningów bo przy jednym mają siłę biegać tylko przez jedną połowę, to przy dwóch może wreszcie dociągniemy do upragnionych 90 minut biegania naszych super gwiazdeczek.
To przed meczami pucharowymi może od razu róbmy cztery treningi dziennie? Wiesz, żeby mieli siły na mecz, dogrywkę i karne.
Ostatnio edytowane przez jova : 26.08.2010 o godz. 22:19.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.08.2010, 22:22
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Zawodnicy mają być w klubie codziennie od 8 do 16 .
Mógłbyś podać gdzie to przeczytałeś
bądż od kogo sie o tym dowiedziałeś?
Bo to niestey mało prawdopodobnie brzmi
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 26.08.2010, 22:24
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Ja się obawiam czy nawet te 2 lata będą tutaj pracować
Biorąc pod uwagę, że z tego co poczytałem to Maaskant tylko w jednym klubie wypełnił cały kontrakt - wątpię.

P.S. Zresztą z tego co słysze to 'ostro' zaczał z piłkarzykami. Słusznie - tylko, że ich jest ze 20, a on jest jeden. Znudzi im sie taki profesjonalizm w ciągu 6 miesięcy i 'przegrają' 2-3 mecze..
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 26.08.2010, 22:31
jova napisał(a):Wyświetl post

Uważam, że treningi nie powinny być ani zbyt lekkie, ani zbyt ciężkie. Powinny być skuteczne, a to moim zdaniem oznacza dopasowanie ich do możliwości piłkarzy.
Mam nadzieję, że ci lepiej znający się na treningach za chwilę przedstawią dowody, że podwójne treningi to norma, a przykłady które wymieniłem wyżej to rzadko spotykane wyjątki. Bez dowodów jakoś trudno mi uwierzyć domorosłym trenerom.
Różne są szkoły.Ileż to naszych narzekało że pojechało na zachód a tam się z nimi nikt nie cackał tylko musieli trenować jak pozostali
Jasne że głupotą by było przyjść tu i od razu im zacząć aplikować nie wiadomo ile, natomiast powoli muszą być zwiększane obciążenia tak by wydolność poprawiała się naturalnie - innej metody nie ma i to też nie jest tak że jak nasi są słabi to mają być słabi bo i tak się nic nie da zrobić.Oczywiście że się da ale powoli i stopniowo.

co do długości treningu to też powinno się to zwiększać, dłuższy trening nie oznacza że zawodnik będzie zajechany a patrząc na nieprawdopodobne wprost zaniedbania techniczno taktyczne, to jest przymus by oni dłużej trenowali

Natomiast samo - 'ja wam teraz k.. pokaże' , nie ma sensu.

0 22 napisał(a):Wyświetl post
P.S. Zresztą z tego co słysze to 'ostro' zaczał z piłkarzykami. Słusznie - tylko, że ich jest ze 20, a on jest jeden. Znudzi im sie taki profesjonalizm w ciągu 6 miesięcy i 'przegrają' 2-3 mecze..
Ja myślę że znajdzie się grupa której będzie się chciało a obiboki i spiskowcy odpadną.Pytanie czy oni są w stanie grać lepiej
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 26.08.2010 o godz. 22:35.
Odpowiedz cytując
albert02
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 26.08.2010, 22:33
jova napisał(a):Wyświetl post
Pamiętam też artykuły, które opisywały zasady, które Mourinho wprowadził w Realu. W tym treningi po 90 minut, raz dziennie.
Wprowadzil tez inna rzecz. Calodniowe przebywanie w klubie. To samo powinno byc u nas i z tego co piszecie powoli zostaje to wprowadzane. Moga sie opierniczac caly dzien, ale w klubie razem z kolegami z druzyn zeby wkoncu tworzyli druzyne.
Odpowiedz cytując
Orson
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 26.08.2010, 22:41
Jezeli chodzi o ilosc treningow to inaczej to wyglada niz dwa 90minutowe treningi z pilką na boisku.
Chodzi o całokształt - zawodnicy przyjeżdzają do klubu, śniadanie, odżywki itp.
dalej przykladowo trening z piłką
po treningu odnowa biologiczna - masaże, fizykoterapia - regeneracja organizmu która powinna być prowadzona indywidualnie do każdego zawodnika
przerwa - różnie jest to praktykowane - albo zawodnicy się rozjeżdzają albo spędzają czas w budynkach klubowych na przyklad na odprawach taktycznych.

popołudniu zajęcia na siłowni lub ćwiczenia motoryczne, ogólnorozwojowe (np fitness), albo znowu zajęcia z piłką ale o zupełnie innej charakterystyce (w ujęciu obciążeń partii ciała)
i do domu

dzień po meczu nie stosuje się jednej jednostki treningowej (zajecia z piłką/siłownia, fitness) w przypadku gry niedziela - sobota - niedziela

w przypadku gry sobota - sroda - niedziela - po meczu aplikowana powinna być dodatkowa jednostka odnowy biologicznej i lekki trening ruchowy. Najczesciej są to mocniejsze obciążenia na mięśnie grzbietu i obręczy barkowej (czyli siłownia) bo wszyscy w całej Europie wiedzą, że w ten sposób przyspiesza się restytucję kończyn dolnych.

Takie są zgrubsza ramy profesjonalnego cyklu treningowego - przynajmniej tak nam to szkicował prof. Żołądź na zajeciach. Wiadomo w każdym klubie to wygląda inaczej - np. odnowa biologiczna zawsze na zakonczenie dnia itp itd

Oczywiscie nie uwzględniam tutaj okresów przygotowawczych.

PS
Obroniłem pracę magisterską gdzie ten temat musiałem mocno poruszyć więć wiem o czym piszę.
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 26.08.2010, 22:49
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę że znajdzie się grupa której będzie się chciało a obiboki i spiskowcy odpadną.Pytanie czy oni są w stanie grać lepiej
Ja mam na poparcie - odpalenie Petrescu u Was i 'oj jak boli, jak ciężko' na Okukę u nas. A Ty?
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 26.08.2010, 22:54
Ja mam na poparcie - odpalenie Petrescu u Was i 'oj jak boli, jak ciężko' na Okukę u nas. A Ty?
Ja sobie tylko teoretyzuje .Petrescu był sam, spiskowali nie tylko piłkarze ale i część 'działaczy'.Maaskant dziś ma za sobą dyr sportowego, prezesa - sytuacja w składzie też jest trochę inna.Zobaczymy
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.08.2010, 22:59
Jak chcą go zwalniać to musieliby to zrobić od razu. Czyli zacząć przegrywać mecz za meczem począwszy od sobotniego spotkania z Polonią Bytom. W zimie być może czekają nas zmiany w składzie. Jedni odejdą, inni przyjdą. Ciekawy jestem jak zachowałby się w takiej sytuacji Cupiał.
Z tego co czytam na tym facebooku, to Maaskant ich tresuje jak dzieci jakieś.Uczy kultury, odnoszenia talerzy. Straszy karami. What the hell. To raczej bzdury są.
Ostatnio edytowane przez tofik : 26.08.2010 o godz. 23:02.
Odpowiedz cytując
Hrluc
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 26.08.2010, 23:01
Ja mam nadzieję,że Cupiał zrozumie,że lepiej zmienić piłkarzy niż trenera.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 26.08.2010, 23:10
"Jednej z naszych gwiazd nie spodobało się to, dostał polecenie by po strzale pójść po piłkę... Co się działo? Ci którzy byli na treningu we wtorek wiedzą..."

Wygląda na to że jest gorzej niż za Petrescue czyli wakacje się skończyły
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 26.08.2010, 23:18
royalmichael, ujawnij o którą z gwiazd ci chodziło
Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 26.08.2010, 23:22
Titto napisał(a):Wyświetl post
royalmichael, ujawnij o którą z gwiazd ci chodziło
To nie on napisal tylko maci0s, nie wiadomo o kogo chodzi, moze ktos jeszcze to widzial i napisze
Odpowiedz cytując
power1928
Senior Member

Od: 08.2007

Będzie przerwa na reprezentację, mam nadzieję że Robert zrobi jakiś mikrocykl i damy rade biegać przez 90 minut bo narazie to jest parodia piłki nożnej - nie mają siły. W zimie mają być jakieś przemyślane wzmocnienia, pasuje żeby pożegnano się z kilkoma "statystami".
Z tysięcy klubów wybrałem ten...
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

nie jemu a jednej z osob ktora przyglada sie treningom i ma wglad do tego co sie dzieje w klubie..

dla zainteresowanych jutro trening o 10:30.. podoba mi sie akcja z talerzami.. niby szczegol, ale duzo wnosi, a nie ze walne tym w stol i pojde dalej bo ja gram w Wisle.. zjadles za kase miedzy innymi tez kibicow to posprzataj, wyjebales pilke poza boisko treningowe to smigaj po nia a nie oczekuj ze malolat stojacy za siatka ja ci poda..spozniles sie na trening to na glebe i pompuj.. zarabiacie kosmiczne pieniadze, wiec chociaz od tego zacznijcie.. trener tego nie robi zeby Wam dokuczyc.. wrecz przeciwnie.. bedzie dyscyplina poza boiskiem to bedzie i na nim.. juz sie doczekac nie moge na jakie i gdzie beda jezdzic zgrupowania i z kim beda sparingi.. oby tylko do tego czasu nie uciekl z klubu

talerze itp utwierdzily mnie tylko w przekonaniu ze relacja SKWK byla jednak prawdziwa.. zle sie dzialo od srodka.. tam, gdzie nie ma kamer ..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 26.08.2010 o godz. 23:27.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 26.08.2010, 23:30
tofik napisał(a):Wyświetl post
Jak chcą go zwalniać to musieliby to zrobić od razu. Czyli zacząć przegrywać mecz za meczem począwszy od sobotniego spotkania z Polonią Bytom. W zimie być może czekają nas zmiany w składzie. Jedni odejdą, inni przyjdą.
Wątpie. Po pierwsze mecz z beznadziejnym (aktualnie naprawde beznadziejnym) Bytomiem u siebie jest hm.. 'nieprzegrywalny'. Zreszta teraz i tak wpadki będą szły na konto Kasperczaka. Przegrać dwa razy po 0-3 to oczywiste przejście obok meczu. Zaliczyć kilka wpadek nazwijmy to systemowo - remis u siebie, porazka na wyjezdzie, męczarnie u siebie w kolejnym meczu - a wszystko przy odjeżdzającym liderze. Dopiero to rzuci cień na trenera, a nie odpuszczających piłkarzy.

Jeżeli są takie jaja jak są (8 godzin treningu, bieganie po piłke) to dopiero w zimie im się odechce na zgrupowaniu, bo będzie zachodni rezim treningowy. Dlatego bardzo jestem ciekawy wiosny

Ogólnie ciekawy eksperyment. Kiedyś myślałem, że takie coś mogłoby nas uzdrowić. Wszyscy własciciele pierwszej ligi wrzucają sporą sumkę do kasy centralnej i za tą kase bierzemy 16 Petrescu/Maaskantów/Okuków w wersji z Legii/kogoś w ten deseń. Rozwiązanie systemowe. Jeden może zostac łatwo odpalony (pokazała historia jak, przypominam, że Okuka na poczatku też miał rekordowa serie porażek w Legii - niby przypadek?), ale przed systemem piłkarzyny musiałby się ugiąć. Ale cóż, plan totalnie nierealny dlatego nawet taki eksperyment to już coś.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 26.08.2010 o godz. 23:33.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.08.2010, 23:30
Widze ze Maaskant zaczyna wprowadzac jakie normy w tym lubie i na treninach

ja tak mysle ze ci pilkarze mieli za dobrze ,za milo i cukierkowo,poprostu czuli sie jakby byli na jakism obozie weekendowym gdzie przyjdzie raz w tyg zagrac mecz a tak caly tydz troche cwiczen z pilka a reszta czasu to zabawa i kluby.

teraz czas na zmiany,bo brak dyscypliny calkowicie zniszczyl mentalnosc tych ludzi ktos musi ich "wyprostowac" i nauczyc zeby szanowaili zawod ktory uprawiaja.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 26.08.2010 o godz. 23:32.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 26.08.2010, 23:35
Mam tylko nadzieję, że zagramy w ustawieniu 4-4-2. To jest moim zdaniem jedyne ustawienie w którym potrafią grać nasi kopacze i reprezentacja Polski.
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.08.2010, 23:39
widzę że sporo osób tutaj chce po 2 treningi dziennie w między czasie odnowe itp. Ja wam proponuje poczytać troszkę FIZJOLOGII człowieka, PODSTAW treningu i związanym z tym okresy przygotowawcze, startowe, podtrzymujące itp a dopiero później o tym pisać.
To nie jest takie hop siup. Zapominacie o tym że oni sa po okresie PRZYGOTOWAWCZYM i jak teraz by się zmieniło treningi i wprowadziło ostre to mecze w naszym wykonaniu wyglądałyby gorzej niż ten z Ruchem. Teraz trzeba dobierać tak mikro cykle by wyciągnąć z nich optimum i utrzymać jak najdłużej ..
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 26.08.2010 o godz. 23:42.

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 26.08.2010, 23:43
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
Mam tylko nadzieję, że zagramy w ustawieniu 4-4-2. To jest moim zdaniem jedyne ustawienie w którym potrafią grać nasi kopacze i reprezentacja Polski.
Ustawienie w nowoczesnym futbolu to pojęcie względne więc przestrzegam przed takim automatycznym wypisywaniem cyferek.Dobry zespół zmienia ustawienie w zależności od rywala, sytuacji na boisku,wyniku itp
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 27.08.2010, 00:07
Cytat:
Jeśli chcesz grać dobrze w piłkę, musisz tę piłkę posiadać. Dla mnie więc utrzymywanie się przy piłce jest ważną rzeczą. Oglądałem mecze Wisły i uważam, że drużyna za łatwo i za szybko traciła piłkę. Musimy więc zacząć utrzymywać się dłużej przy piłce i w ten sposób bardziej dominować w trakcie meczu. Jeśli dominujesz na boisku, a przecież Wisła w trakcie większości meczów jest mocniejszą drużyną, to nie masz zbyt wiele przestrzeni. Musimy więc sobie tą przestrzeń stworzyć, grając maksymalnie szeroko
Jeżeli Maaskant wdroży to o czym powiada w wywiadzie, to z każdym tygodniem powinno być lepiej. Innymi słowy, im lepiej będziemy grać bez piłki, tym przeciwnik będzie robił więcej kilometrów od nas. Zmierzajmy w kierunku stylu vel Guardiola, Wenger, Ferguson, van Gaal, a będzie dobrze. Jeżeli holendrowi wystarczy motywacji żeby taki system wprowadzić w Wiśle to na MP wystarczy z kilkukrotną nawiązką. Jak pisałem wcześniej, wyniki w ojczyźnie miał przeciętne, więc oby na gadaniu się nie skończyło...
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 27.08.2010, 00:21
Myślisz, że takich tekstów nie wymyślił żaden Fornalik, Skorża, Michniewicz czy Bartoszek?

Problem polega na tym, że Vrdoljak poda niezle po ziemi do Jędrzejczyka. Ten przeciętnie przyjmie (piłka odskoczy mu na metr), przybiegnie pressing, uda mu się jednak podać do Borysiuka, ale dwa metry za bardzo w lewo, ten jeszcze uratuje piłke ale już nie będzie celował tylko rzuci do przodu, gdzie będzie pojedynek główkowy. Sobolewski wygra, poda to Bunozy, ten przeciętnie przyjmie..... etc etc.

Wiadomo, ze chodzi o to, zeby miec piłke. Ale gadamy o lidze, gdzie nikt nie potrafi wymienic 5 podań po ziemi, mocno, z dobrym przyjęciem.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 27.08.2010, 00:25
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Różne są szkoły.Ileż to naszych narzekało że pojechało na zachód a tam się z nimi nikt nie cackał tylko musieli trenować jak pozostali
Jasne że głupotą by było przyjść tu i od razu im zacząć aplikować nie wiadomo ile, natomiast powoli muszą być zwiększane obciążenia tak by wydolność poprawiała się naturalnie - innej metody nie ma i to też nie jest tak że jak nasi są słabi to mają być słabi bo i tak się nic nie da zrobić.Oczywiście że się da ale powoli i stopniowo.

co do długości treningu to też powinno się to zwiększać, dłuższy trening nie oznacza że zawodnik będzie zajechany a patrząc na nieprawdopodobne wprost zaniedbania techniczno taktyczne, to jest przymus by oni dłużej trenowali

Natomiast samo - 'ja wam teraz k.. pokaże' , nie ma sensu.
Systematyczne zwiększanie obciążeń, aż do uzyskania maksymalnej formy każdego piłkarza, to konieczność, oczywiście. Co do tych dłuższych treningów to już pewności nie mam. Sądzę, że istnieje bardzo ważny powód, dla którego największe europejskie zespoły trening czysto piłkarski ograniczają do około 90-minutowych jednostek. Nie znam tego powodu, ale skoro wszyscy przestrzegają tej zasady, to musi być naprawdę dobry. Może chodzi o przyzwyczajenie organizmu do wysiłku trwającego tyle co mecz?

Jakiś czas temu czytałem wywiad z Albertem Capellasem (koordynatorem grup młodzieżowych Barcy) i właśnie zaskoczyło mnie jak mało trenują wychowankowie Blaugrany. Dopiero najstarsze roczniki wchodzą w rytm codziennych półtoragodzinnych treningów czysto piłkarskich i nie ma żadnych obowiązkowych zajęć na siłowni. Stąd sądzę, że w Wiśle powinna się zmienić jakość, intensywność treningów piłkarskich, a nie ich długość czy częstotliwość.
Jeśli dodatkowo zostaną wprowadzone zajęcia na siłowni i odprawy taktyczne to też byłby krok we właściwą stronę.

Jeśli idzie o to 'ja wam teraz k.. pokaże', to właśnie odniosłem wrażenie, że do tego sprowadzają się głosy domagające się wprowadzenia drugiej jednostki treningowej. Bo tak. Bo gwiazdeczki "se" zasłużyły. A że takie nagłe zwiększenie obciążeń mogłoby zaszkodzić zespołowi? Pfff! Kto by się przejmował takimi detalami! Najważniejsze by kopacze umierali na boisku, bo im się należy.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.08.2010, 00:34
jova a coś Ty myślał właśnie o to chodzi młodzi nie mogą za dużo trenować bo ich organizmy się rozwijają dlatego w odp wieku powinno kłaść się nacisk na odpowiednie elementy.

Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 27.08.2010, 00:39

Wiadomo, ze chodzi o to, zeby miec piłke. Ale gadamy o lidze, gdzie nikt nie potrafi wymienic 5 podań po ziemi, mocno, z dobrym przyjęciem.
To już jest właśnie kwestia treningu sposobu poruszania się. Nawet z chłopakami w B i C klasie można zrobić techniczną grę, coś o tym wiem - pod warunkiem że boisko pozwala Jeżeli otrzymując piłkę i masz "pod grą" ciągle 2-3 gości ze swojej drużyny to nawet niewielkie błędy nie odgrywają takiej roli. Problem polega na tym, że ten system nie jest znany w "polskiej myśli szkoleniowej", dlatego polska liga jest taka a nie inna.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 27.08.2010, 00:39
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
jova a coś Ty myślał właśnie o to chodzi młodzi nie mogą za dużo trenować bo ich organizmy się rozwijają dlatego w odp wieku powinno kłaść się nacisk na odpowiednie elementy.
Sądziłem, że ostateczna faza to będzie wprowadzenie jakiegoś naprawdę ostrego rygoru treningowego, który miałby odpowiadać temu, co przechodzą zawodnicy pierwszego zespołu. Okazało się, że jednostki treningowe na światowym poziomie trwają znacznie krócej niż mi się wydawało.
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 27.08.2010, 00:44
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
dlatego w odp wieku powinno kłaść się nacisk na odpowiednie elementy.
Ale wtedy taki trener mlodzieży nie mógłby byc przezajebisy bo wygrał lige północnej małopolski z kadrą U15.
Uścisk dłoni prezesa, jakaś premijka i się kręci.
Co z kolei prowadzi do masowych "oszustw" w tych rozgrywkach.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 27.08.2010, 00:47
ziz99 napisał(a):Wyświetl post
To już jest właśnie kwestia treningu sposobu poruszania się. Nawet z chłopakami w B i C klasie można zrobić techniczną grę, coś o tym wiem - pod warunkiem że boisko pozwala Jeżeli otrzymując piłkę i masz "pod grą" ciągle 2-3 gości ze swojej drużyny to nawet niewielkie błędy nie odgrywają takiej roli. Problem polega na tym, że ten system nie jest znany w "polskiej myśli szkoleniowej", dlatego polska liga jest taka a nie inna.
No, nie wiem. Rozumiem, ale w to nie wierzę. To są stare chłopy i nie bedzie im się chciało uczyć abecadła tylko dlatego, że jakiś wariat tak chce. Kaska się zgadza, miejsce w tabeli mniej wiecej tez.

Jeszcze raz: gdyby to było takie proste to Zahorski czy jakiś inny wynalazek Leo by odstawał od reszty. A jest taki sam.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów