The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.08.2010, 18:49
Po owocach (a nie plotkach) ich poznacie
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.08.2010, 22:58
heh, nie wiem jaki jest ten wasz nowy trener ale w jednym ma przewagę nad polskimi miszczami tenerki - nie ma głowy skażonej polskim podejściem do piłki, a to moim zdaniem jest baaardzo dużo i może okazać się, że ktoś przeciętny w Holandii okaże się znakomitym rozwiązaniem w Polsce. Kwestia tylko, na ile umożliwi mu się owe holenderskie standardy wprowadzać.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.08.2010, 00:31
Ja takiego goscia wlasnie sobie wyobrazalem ,bo na dzis dzien to jest nasz próg.

Facet niby nieznany a z solidnej ligi gdzie jest powazany i szanowany ,a gdzie ponoc() by l szykowany na trenera reprezentacji Holandii.

I tak Polska pilka jest tak słaba ,gdzie my pilkarsko ,technicznie,fzycznie,taktycznie jestesmy doslownie ułomni na skale swiatowa ,tak wiec przyjscie kogos kto choc troche bedzie potrafil cos zmienic bedzie i tak duzym krokiem do przodu.
Licze ze uda sie szybko wdrozyc jakies nowe pomysly samego trenera jak i dyr sportowego ,ktory pracujac w PSV poobcowal "troche" z tym wiekszym i lepszym futbolem i miejsmy nadzieje ze choc troche pdzieli sie tym w Wisle oby
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 26.08.2010 o godz. 00:34.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.08.2010, 00:46
Może już był ten link,ale zapodam :

http://www.youtube.com/watch?v=CJXzpakqkG8

Program o odejściu Maaskant'a z NAC, swoją drogą ci goście w tym programie to straszne dupki,jakbym ich spotkał na ulicy to bym im dał po ryjach.
Ostatnio edytowane przez blanco : 26.08.2010 o godz. 01:17.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.08.2010, 03:37
To jest czlowiek, ktory od lat styka sie z nowinkami szkoleniowymi, pracuje w lidze, ktora ma ogromny potencjal, bedaca wyznacznikiem najnowszych trendow w szkoleniu zarowno seniorow jak i mlodych pilkarzy. Wystarczy spojrzec na ilosc holenderskich trenerow na swiecie. Do tego jest mlody, glodny sukcesow i zapewne kasy (coz moze sie to podobac jak i nie, ale imo rzecz normalna). Jedyna moja obawa jest 2 letni kontrakt dla duetu pomaranczowych. 3-4 lata to chyba odpowiedni czas aby zbudowac druzyne i struktury klubu, a takze okres na realizacje celow jaki przed nimi postawiono.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 26.08.2010, 06:38
Lecz gdyby eksperyment okazał się niewypałem to łatwiej, i taniej przeciąć umowę roczną niż dwu-trzyletnią.

Ja to odbieram w ten sposób że pracujemy dwa lata razem i zobaczymy jak nam się współpraca układa. Czy idzie jak po grudzie czy jest powiedzmy pasja i sukcesy.

Jeśli obie strony będą usatysfakcjonowane umowy można przedłużyć.

Mimo wszystko jest to pewien krok w nieznane.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Wrona
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.08.2010, 10:17
blanco napisał(a):Wyświetl post
Może już był ten link,ale zapodam :

http://www.youtube.com/watch?v=CJXzpakqkG8

Program o odejściu Maaskant'a z NAC, swoją drogą ci goście w tym programie to straszne dupki,jakbym ich spotkał na ulicy to bym im dał po ryjach.
Nie ma to jak merytoryczny argument...
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki
To się może skończyć źle

[*]
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 26.08.2010, 14:06
nesta napisał(a):Wyświetl post
To jest czlowiek, ktory od lat styka sie z nowinkami szkoleniowymi, pracuje w lidze, ktora ma ogromny potencjal, bedaca wyznacznikiem najnowszych trendow w szkoleniu zarowno seniorow jak i mlodych pilkarzy. Wystarczy spojrzec na ilosc holenderskich trenerow na swiecie. Do tego jest mlody, glodny sukcesow i zapewne kasy (coz moze sie to podobac jak i nie, ale imo rzecz normalna). Jedyna moja obawa jest 2 letni kontrakt dla duetu pomaranczowych. 3-4 lata to chyba odpowiedni czas aby zbudowac druzyne i struktury klubu, a takze okres na realizacje celow jaki przed nimi postawiono.

Ja się obawiam czy nawet te 2 lata będą tutaj pracować. Ja mam szczerą nadzieje, że będzie i nie będziemy znowu w sierpniu przyszłego roku szukać i trenera i dyrektora sportowego. Jeśli tak będzie to jest szansa, że Cupiał zmądrzał jeśli nie trzeba będzie czekać na nowego właściciela, który to rozumie, że aby coś zbudować potrzeba czasu.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
dziadek44
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 26.08.2010, 15:03
mozna robic normalne treningi?
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...czny_czwartek/

mozna, szkoda tylko, ze raz dziennie, chyba ze mam zle info

Cytat:
Po końcowym gwizdku trener zebrał wszystkich piłkarzy wokół siebie i przez kilka chwil jeszcze im coś tłumaczył. Mimo że trening się już zakończył, to zawodnicy zostali na murawie. Jedni trenowali strzały z rzutów wolnych i karnych, a inni grali między sobą.
oby tak dalej
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.08.2010, 16:07
Myślę że holender jest świadomy faktu że jakby zrobił teraz 2 treningi dziennie to by grajki umarły ale myślę że to jest melodia przyszłości i wierzę że za miesiąc będą to już pełne 2 treningi dziennie...
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 26.08.2010, 17:24
Czy waszym zdaniem zwiększenie zawodnikom obciążeń treningowych jest celem samym w sobie? Trzeba im "przykręcić śrubę" dla zasady, by gwiazdeczki miały ciężej? Pytam, bo takie odnoszę wrażenie czytając niektórych. Najwyraźniej znacie się na profesjonalnych treningach znacznie lepiej niż ja , bo ja nie potrafię ocenić jaki cykl treningowy byłby optymalny dla zawodników Wisły. Wiem natomiast, że jeśli celem jest zbudowanie równej, wysokiej formy to rozumowanie typu "im ciężej, tym lepiej" rzadko daje dobre rezultaty.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 26.08.2010, 19:22
Cytat:
Czy waszym zdaniem zwiększenie zawodnikom obciążeń treningowych jest celem samym w sobie?
moze dlatego, że w najlepszych ligach w europie trenuje się minimum 2x dziennie, a nie spędza na treningu 2h i do domu ?
chcemy równać do najlepszych, a później się dziwimy, CZEMU ?!
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 26.08.2010, 19:32
jova napisał(a):Wyświetl post
Czy waszym zdaniem zwiększenie zawodnikom obciążeń treningowych jest celem samym w sobie? Trzeba im "przykręcić śrubę" dla zasady, by gwiazdeczki miały ciężej? Pytam, bo takie odnoszę wrażenie czytając niektórych. Najwyraźniej znacie się na profesjonalnych treningach znacznie lepiej niż ja , bo ja nie potrafię ocenić jaki cykl treningowy byłby optymalny dla zawodników Wisły. Wiem natomiast, że jeśli celem jest zbudowanie równej, wysokiej formy to rozumowanie typu "im ciężej, tym lepiej" rzadko daje dobre rezultaty.
1. Jova... przechodzilismy juz przez to i nie wyszlo na Twoje dlaczego wyciagasz trupa?
2. Im lzej tym ch**** mozna by napisac widzac gdzie dzis jest Wisla, oraz patrzac na fochy gwiazdek.
3. Tak uwazam ze kilka osob zna sie lepiej na ocenie profesjonalnych treningow niz Ty vide ocena metod szkoleniowych Petrescu.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Stary 26.08.2010, 19:39
Może dlatego żądamy dwóch treningów bo przy jednym mają siłę biegać tylko przez jedną połowę, to przy dwóch może wreszcie dociągniemy do upragnionych 90 minut biegania naszych super gwiazdeczek. I może dlatego chcemy żeby tyrali trochę bardziej bo najprawdopodobniej zapomnieli co to znaczy grać dla Wisły, może w ogóle zapomnieli że piłka to ich zawód i trzeba trochę popracować żeby zarobić na swoją pensję...
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.08.2010, 19:51
pawelwislak napisał(a):Wyświetl post
może w ogóle zapomnieli że piłka to ich zawód i trzeba trochę popracować żeby zarobić na swoją pensję...
obawiam się,że oni widzą to trochę inaczej.nie trzeba pracować,wystarczy podpisać kontrakt...
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Stary 26.08.2010, 20:20
Dlatego może czas najwyższy zacząć podpisywać kontrakty z wieloma klauzulami który pozwoliły by takim nierobom obcinać pensje a nawet rozwiązywać kontrakt w momencie kiedy nie osiągali by odpowiednich wyników wydolnościowych itd. Bo wszystko wygląda na to że w Polsce nie można podchodzić poważnie do pseudo zawodników którzy są totalnie nieodpowiedzialni.
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 26.08.2010, 20:26
jak rozwiążesz kontrakt, to pójdzie gdzie indziej, Ty im krzywdy nie robisz ; )
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Stary 26.08.2010, 20:34
Oj myślę że kilku zrzucić z ich kontraktów o 150-200 tysiecy euro to zaraz by się bardzie starać zaczęli. A poza tym wypieprzając co po niektórych sami sobie krzywdy też byśmy nie zrobili.
Odpowiedz cytując
adamd303
Member

Od: 01.2008

Stary 26.08.2010, 20:46
Komentując zakontraktowanie Maaskanta trochę na raty dorzucam jeszcze jedną refleksje: Niedawno czytałem dyskusje o budowie stadionu, a konkretnie o konieczności dołożenia 75 mln do jednej z trybun ponieważ projektant zaprojektował konstrukcje bodajże z żelbetonu (która nie spełnia wymogów bezpieczeństwa) i trzeba użyć stali i dołożyć 50% wartości przetargu. Inne krętactwa w celu "podkręcenia kosztorysu" były związane z brakiem badań geadezyjnych i koniecznością wzmocnienia fundamentów za 30 mln zl. Dla mnie to po prostu zwykłe oszustwo dokonane przez zorganizowaną grupę przestępczą. Częścią całego szwindlu było klasyczne "podkręcanie kosztorysu". Za chwile została ogłoszona kolejna inwestycyjna "perełka" a mianowicie że ZiKiT ma zamiar zapłacić 350 tys zł za przeniesienie kontenerów w inne miejsce. Jako zapalony rolkarz i dumny właściciel najszybszego modelu rolek produkowanego seryjnie już kilka razy postanawiałem że policzę ile jest tych kontenerów do przeniesienia, ale myślę że w tej cenie zmieściłoby się wyprodukowanie i transport na docelowe miejsce tychże. I teraz konkluzja: Żałuję, że jakichś fachowców holenderskich nie zatrudniono do zaprojektowania stadionu i np pełnienia funkcji inwestora zastępczego wcześniej, takie ordynarne szwindle są w holenderskim społeczeństwie są nie do pomyślenia. A tacy "fachowcy - gospodarze" jak Obtułowicz, Niedziałkowska czy Majchrowski na bardzo długo odeszliby w zawodowy czy polityczny niebyt.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.08.2010, 21:23
adamd303 napisał(a):Wyświetl post
I teraz konkluzja: Żałuję, że jakichś fachowców holenderskich nie zatrudniono do zaprojektowania stadionu i np pełnienia funkcji inwestora zastępczego wcześniej, takie ordynarne szwindle są w holenderskim społeczeństwie są nie do pomyślenia. A tacy "fachowcy - gospodarze" jak Obtułowicz, Niedziałkowska czy Majchrowski na bardzo długo odeszliby w zawodowy czy polityczny niebyt.
i teraz konkluzja: Jakiś Holender.... najlepiej Maaskant na prezydenta Krakowa

a tak poważnie, trochę z tą grupą przestępczą i podkręcaniem kosztorysu przegiąłeś
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.08.2010, 21:44
Widząc jakie rządy wprowadza w Wiśle Maakant , to Petrescu przy nim to małe piwo . Tylko przyklasnąć . Widać że dostał pełne pozwolenie od Basałaja na 'reżim wojskowy' Oczywiście słowa przesadzone , ale codziennie 8 godzin w klubie , nagany za spóźniena czy chodzenie po piłki po fatalnych strzałach to dla naszych gwiazd szok . Zawodnicy sami zauważyli że żarty sie skończyły ;]
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 26.08.2010, 21:45
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Widząc jakie rządy wprowadza w Wiśle Maakant , to Petrescu przy nim to małe piwo . Tylko przyklasnąć . Widać że dostał pełne pozwolenie od Basałaja na 'reżim wojskowy' Oczywiście słowa przesadzone , ale codziennie 8 godzin w klubie , nagany za spóźniena czy chodzenie po piłki po fatalnych strzałach to dla naszych gwiazd szok . Zawodnicy sami zauważyli że żarty sie skończyły ;]
A masz jakies potwierdzenie takich praktyk czy tylko komentarze znudzonej wakacjami mlodziezy na w-o?
Odpowiedz cytując
Falmokirak
Member

Od: 07.2010

Stary 26.08.2010, 21:47

jakoś nikt coś takiego nie mówił że ze sobą będą teraz cały czas spędzać czas. Masz jakieś potwierdzenie na to ?
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.08.2010, 21:48
Hehe a gdzie Ty kolego takie rzeczy wyczytałeś ?
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 26.08.2010, 21:49
FraMat napisał(a):Wyświetl post
i teraz konkluzja: Jakiś Holender.... najlepiej Maaskant na prezydenta Krakowa

a tak poważnie, trochę z tą grupą przestępczą i podkręcaniem kosztorysu przegiąłeś
Takie rzeczy u nas to normalka dla przyskladu http://www.newsweek.pl/artykuly/sekc...ez-mon,62593,1 nie mówiąc już o samolotach dla rządu które są dzierżawione od LOT-u za kase którą można by przeznaczyć na zupełnie nowy samolot o zdecydowanie większym zasięgu.
Niestety Polska jest dość specyficznym krajem którym kombinowanie zakorzeniło się po latach zaborów.
Odpowiedz cytując
mobik88
Member

Stary 26.08.2010, 21:50
Robercie!
Weź tych gwiazdorów za łeb i do roboty... Niech grają Ci najlepsi a nie pierwsza jedenastka za nazwiska! Także brać się do roboty panienki bo szkoda mi pieniędzy idąc na stadion i prądu oglądając w telewizji...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.08.2010, 21:54
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
A masz jakies potwierdzenie takich praktyk czy tylko komentarze znudzonej wakacjami mlodziezy na w-o?
Zawodnicy mają być w klubie codziennie od 8 do 16 , wyłaczając dni wolne oraz meczowe , to nowe zarządzenie trenera . Pozostałe informacje też nie są wyssane z palca

nie czytam znudzonej młodzieży jak to ją nazwałes na w-o

Wystarczy dobrze poszukać a informacje są pod ręką .
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 26.08.2010, 21:54
mobik88 napisał(a):Wyświetl post
Robercie!
Weź tych gwiazdorów za łeb i do roboty... Niech grają Ci najlepsi a nie pierwsza jedenastka za nazwiska! Także brać się do roboty panienki bo szkoda mi pieniędzy idąc na stadion i prądu oglądając w telewizji...
Jak Ci szkoda kasy to nie musisz ogladać, zmusza Cię ktos?
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 26.08.2010, 21:56
Zawodnicy mają być w klubie codziennie od 8 do 16 , wyłaczając dni wolne oraz meczowe , to nowe zarządzenie trenera . Pozostałe informacje też nie są wyssane z palca

nie czytam znudzonej młodzieży jak to ją nazwałes na w-o

Wystarczy dobrze poszukać a informacje są pod ręką .
No to milo, ze ktos sie wreszcie za nich wzial. Ciekawe tylko ktory pierwszy padnie Mam nadzieje, ze nauczeni doswiadczeniami z Petrescu wlodarze nie dadza sie przekonac pilkarzykom, ze im zle i trener jest niedobry.
Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Stary 26.08.2010, 21:58
Zawodnicy mają być w klubie codziennie od 8 do 16 , wyłaczając dni wolne oraz meczowe , to nowe zarządzenie trenera ..
Jeśli to prawda to tylko przyklasnąć Coraz bardziej mi się ten trener podoba
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów