|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Po owocach (a nie plotkach) ich poznacie
![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
heh, nie wiem jaki jest ten wasz nowy trener ale w jednym ma przewagę nad polskimi miszczami tenerki - nie ma głowy skażonej polskim podejściem do piłki, a to moim zdaniem jest baaardzo dużo i może okazać się, że ktoś przeciętny w Holandii okaże się znakomitym rozwiązaniem w Polsce. Kwestia tylko, na ile umożliwi mu się owe holenderskie standardy wprowadzać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ja takiego goscia wlasnie sobie wyobrazalem ,bo na dzis dzien to jest nasz próg.
Facet niby nieznany a z solidnej ligi gdzie jest powazany i szanowany ,a gdzie ponoc( I tak Polska pilka jest tak słaba ,gdzie my pilkarsko ,technicznie,fzycznie,taktycznie jestesmy doslownie ułomni na skale swiatowa ,tak wiec przyjscie kogos kto choc troche bedzie potrafil cos zmienic bedzie i tak duzym krokiem do przodu. Licze ze uda sie szybko wdrozyc jakies nowe pomysly samego trenera jak i dyr sportowego ,ktory pracujac w PSV poobcowal "troche" z tym wiekszym i lepszym futbolem i miejsmy nadzieje ze choc troche pdzieli sie tym w Wisle oby
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 26.08.2010 o godz. 00:34.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Może już był ten link,ale zapodam :
http://www.youtube.com/watch?v=CJXzpakqkG8 Program o odejściu Maaskant'a z NAC, swoją drogą ci goście w tym programie to straszne dupki,jakbym ich spotkał na ulicy to bym im dał po ryjach.
Ostatnio edytowane przez blanco : 26.08.2010 o godz. 01:17.
![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
To jest czlowiek, ktory od lat styka sie z nowinkami szkoleniowymi, pracuje w lidze, ktora ma ogromny potencjal, bedaca wyznacznikiem najnowszych trendow w szkoleniu zarowno seniorow jak i mlodych pilkarzy. Wystarczy spojrzec na ilosc holenderskich trenerow na swiecie. Do tego jest mlody, glodny sukcesow i zapewne kasy (coz moze sie to podobac jak i nie, ale imo rzecz normalna). Jedyna moja obawa jest 2 letni kontrakt dla duetu pomaranczowych. 3-4 lata to chyba odpowiedni czas aby zbudowac druzyne i struktury klubu, a takze okres na realizacje celow jaki przed nimi postawiono.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Lecz gdyby eksperyment okazał się niewypałem to łatwiej, i taniej przeciąć umowę roczną niż dwu-trzyletnią.
Ja to odbieram w ten sposób że pracujemy dwa lata razem i zobaczymy jak nam się współpraca układa. Czy idzie jak po grudzie czy jest powiedzmy pasja i sukcesy. Jeśli obie strony będą usatysfakcjonowane umowy można przedłużyć. Mimo wszystko jest to pewien krok w nieznane. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki To się może skończyć źle [*] |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Ja się obawiam czy nawet te 2 lata będą tutaj pracować. Ja mam szczerą nadzieje, że będzie i nie będziemy znowu w sierpniu przyszłego roku szukać i trenera i dyrektora sportowego. Jeśli tak będzie to jest szansa, że Cupiał zmądrzał jeśli nie trzeba będzie czekać na nowego właściciela, który to rozumie, że aby coś zbudować potrzeba czasu. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
mozna robic normalne treningi?
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...czny_czwartek/ mozna, szkoda tylko, ze raz dziennie, chyba ze mam zle info Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Myślę że holender jest świadomy faktu że jakby zrobił teraz 2 treningi dziennie to by grajki umarły ale myślę że to jest melodia przyszłości i wierzę że za miesiąc będą to już pełne 2 treningi dziennie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Czy waszym zdaniem zwiększenie zawodnikom obciążeń treningowych jest celem samym w sobie? Trzeba im "przykręcić śrubę" dla zasady, by gwiazdeczki miały ciężej? Pytam, bo takie odnoszę wrażenie czytając niektórych. Najwyraźniej znacie się na profesjonalnych treningach znacznie lepiej niż ja
, bo ja nie potrafię ocenić jaki cykl treningowy byłby optymalny dla zawodników Wisły. Wiem natomiast, że jeśli celem jest zbudowanie równej, wysokiej formy to rozumowanie typu "im ciężej, tym lepiej" rzadko daje dobre rezultaty. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Cytat:
chcemy równać do najlepszych, a później się dziwimy, CZEMU ?! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
2. Im lzej tym ch**** mozna by napisac widzac gdzie dzis jest Wisla, oraz patrzac na fochy gwiazdek. 3. Tak uwazam ze kilka osob zna sie lepiej na ocenie profesjonalnych treningow niz Ty vide ocena metod szkoleniowych Petrescu. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może dlatego żądamy dwóch treningów bo przy jednym mają siłę biegać tylko przez jedną połowę, to przy dwóch może wreszcie dociągniemy do upragnionych 90 minut biegania naszych super gwiazdeczek. I może dlatego chcemy żeby tyrali trochę bardziej bo najprawdopodobniej zapomnieli co to znaczy grać dla Wisły, może w ogóle zapomnieli że piłka to ich zawód i trzeba trochę popracować żeby zarobić na swoją pensję...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
obawiam się,że oni widzą to trochę inaczej.nie trzeba pracować,wystarczy podpisać kontrakt...
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dlatego może czas najwyższy zacząć podpisywać kontrakty z wieloma klauzulami który pozwoliły by takim nierobom obcinać pensje a nawet rozwiązywać kontrakt w momencie kiedy nie osiągali by odpowiednich wyników wydolnościowych itd. Bo wszystko wygląda na to że w Polsce nie można podchodzić poważnie do pseudo zawodników którzy są totalnie nieodpowiedzialni.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
jak rozwiążesz kontrakt, to pójdzie gdzie indziej, Ty im krzywdy nie robisz ; )
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oj myślę że kilku zrzucić z ich kontraktów o 150-200 tysiecy euro to zaraz by się bardzie starać zaczęli. A poza tym wypieprzając co po niektórych sami sobie krzywdy też byśmy nie zrobili.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Komentując zakontraktowanie Maaskanta trochę na raty dorzucam jeszcze jedną refleksje: Niedawno czytałem dyskusje o budowie stadionu, a konkretnie o konieczności dołożenia 75 mln do jednej z trybun ponieważ projektant zaprojektował konstrukcje bodajże z żelbetonu (która nie spełnia wymogów bezpieczeństwa) i trzeba użyć stali i dołożyć 50% wartości przetargu. Inne krętactwa w celu "podkręcenia kosztorysu" były związane z brakiem badań geadezyjnych i koniecznością wzmocnienia fundamentów za 30 mln zl. Dla mnie to po prostu zwykłe oszustwo dokonane przez zorganizowaną grupę przestępczą. Częścią całego szwindlu było klasyczne "podkręcanie kosztorysu". Za chwile została ogłoszona kolejna inwestycyjna "perełka" a mianowicie że ZiKiT ma zamiar zapłacić 350 tys zł za przeniesienie kontenerów w inne miejsce. Jako zapalony rolkarz i dumny właściciel najszybszego modelu rolek produkowanego seryjnie już kilka razy postanawiałem że policzę ile jest tych kontenerów do przeniesienia, ale myślę że w tej cenie zmieściłoby się wyprodukowanie i transport na docelowe miejsce tychże. I teraz konkluzja: Żałuję, że jakichś fachowców holenderskich nie zatrudniono do zaprojektowania stadionu i np pełnienia funkcji inwestora zastępczego wcześniej, takie ordynarne szwindle są w holenderskim społeczeństwie są nie do pomyślenia. A tacy "fachowcy - gospodarze" jak Obtułowicz, Niedziałkowska czy Majchrowski na bardzo długo odeszliby w zawodowy czy polityczny niebyt.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]() a tak poważnie, trochę z tą grupą przestępczą i podkręcaniem kosztorysu przegiąłeś |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Widząc jakie rządy wprowadza w Wiśle Maakant , to Petrescu przy nim to małe piwo . Tylko przyklasnąć . Widać że dostał pełne pozwolenie od Basałaja na 'reżim wojskowy' Oczywiście słowa przesadzone , ale codziennie 8 godzin w klubie , nagany za spóźniena czy chodzenie po piłki po fatalnych strzałach to dla naszych gwiazd szok . Zawodnicy sami zauważyli że żarty sie skończyły ;]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
jakoś nikt coś takiego nie mówił że ze sobą będą teraz cały czas spędzać czas. Masz jakieś potwierdzenie na to ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() ![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
Niestety Polska jest dość specyficznym krajem którym kombinowanie zakorzeniło się po latach zaborów. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Robercie!
Weź tych gwiazdorów za łeb i do roboty... Niech grają Ci najlepsi a nie pierwsza jedenastka za nazwiska! Także brać się do roboty panienki bo szkoda mi pieniędzy idąc na stadion i prądu oglądając w telewizji... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
nie czytam znudzonej młodzieży jak to ją nazwałes na w-o Wystarczy dobrze poszukać a informacje są pod ręką . |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
Mam nadzieje, ze nauczeni doswiadczeniami z Petrescu wlodarze nie dadza sie przekonac pilkarzykom, ze im zle i trener jest niedobry. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
|