|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Patrząc po tym co wyczyniali z Baku i Spartą, myślałem że Dnipro ich rozpie*doli w kawałki, bo w sumie byli skazani na porażkę, więc życzyłem im pogromu, a tu proszę, bardzo ładnie wyszło
![]() Cieszę się, że Kuchenki awansowały, bo uciułają trochę punktów do rankingu krajowego UEFA. Niby to niewiele w ogólnym rozrachunku, ale, ku*wa, zawsze coś! U siebie w lidze możemy nienawidzić Lecha, Legii, Cracovii etc, ale w pucharach? A co to szkodzi, niech se grają, skoro w jakiś sposób pomagają ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
To forum to kopalnia wszystkowiedzących fachowców.
po losowaniu...
![]() Lech uratował honor polskich zespołów w pucharach europejskich, to jedyny plus po wcześniejszych fatalnych meczach (Lecha z Azerami, Ruchu z Valettą) i kompromitacjach (Wisły z Azerami). Gratulacje. Za rok życzyłbym sobie Wisły w fazie grupowej LM i Lecha w fazie grupowej LE (bo ta drużyna potrafi grać w pucharach i ma potencjał). Niestety, to pierwsze jest bardzo odległą perspektywą, a biorąc pod uwagę ostatnie 15 miesięcy wyczynów Wisły w Europie - wręcz szaleństwem ![]() |
||
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Lech POZnan pokazał że nie grając całkowitej padaki można coś w tej Europie zwojować.Nie wnikam czy ze szczęściem czy bez niego.Na razie od 3 lat to Lech wiedzie prym w Europie wśród polskich drużnym i nikt tego nie zakwestionuje.
Niech mają muszą ciułać punkty..... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Już z Dnipro miał być pogrom. Nie ma co gdybać, mogą w lidze puchnąć a mogą golić ogórków co tydzień.
![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
PS. Trochę późno na kajanie się, ale w momencie losowania Dnipro wyglądało na drużynę nie do przejścia.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 26.08.2010 o godz. 21:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Mnie to mało obchodzi co Leszek sobie będzie grał oby za rok Wisła dała radę i grupę wywalczyła.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Co by nie mówić, przeczuwałem awans Lecha, choć typowałem 1:1, co już wcześniej pisałem. Sądziłem, że Dnipro jednak swoim "poukładaniem" i dojrzałością pokona Lecha. Przeliczyłem się. Lech konsekwentny, ambitny, dobra gra Kiełba i obrony. Z przodu nie ma czym kąsać. Widać, że uciekło 50% wartości po odejściu Lewego, a gdyby dodać jeszcze niezbyt dobrą formę Peszki, to w ogóle jest tragedia z przodu. No ale na grupę będzie już możliwa gra Rudnevsa, który jednak "robi różnicę". Jeśli powiedzie im się w losowaniu, to nie mówię, że mają szansę na przejście fazy grupowej, ale na pewno nie powinni się skompromitować. A i proszę jeszcze, aby z hasła: "kompromitacja polskich klubów w pucharach" wyłączyć jednak Jagiellonię, która pewnie przy braku solidarności sędziego z Grekami dałaby radę. I nie deprecjonujcie ławki Lecha. Bo ten dwumecz wygrali właśnie dublerzy pokroju Henriqueza, czy Kikuta.
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 26.08.2010 o godz. 21:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
Zazdroszcze im tych pucharów... Mają okazje przeżywać i oglądać takie widowska. Do nas przyjadzie na R22 Marek Bazik i reszta ekipy... Szkoda mi Wisły że w tym roku też dali plame w pucharach, ale nie ma co patrzeć na innych wierze że od tego sezonu idą nowe lepsze czasy dla Wisełki.
Wole chodzić na mecze Wisły nawet w 2 lidze niż sprzedać się tak jak oni i cieszyć się z sukcesów w Europie no właśnie Amiki czy Lecha ? chyba najlepszą nazwą będzie Amica Poznań... Pytanie czy oni są świadomi tego że teraz to nie jest Lech ? Że kibicują nie wiadomo komu ? Pewnie wiedzą o tym tylko udają głupków.
Ostatnio edytowane przez WISŁA 1906 NH : 26.08.2010 o godz. 21:30.
![]()
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nie ma co dyskutować o stylu, formie i nie wiadomo czym jeszcze. Oni awansowali, my nie. Przyznam, że cholernie mnie to boli, nie tyle ich awans, co nasza kompromitacja, ale w zasadzie nie ma o czym mówić, bo wszystko już zostało na ten temat powiedziane. U nas zmiany i nowe nadzieje, może za rok, to my, będziemy ciągnąć naszą piłkę do Europy. Pożyjemy zobaczymy.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Można mówić co się chce ale Lech gra znowu w grupie , a u nas jest Bach Bach..... Zastanawia mnie jedno, co Herr Roman von Kołtoń ma do Stilica. Oglądałem mecz w Pradze i rewanż plus dzisiejsze spotkanie i gość wręcz z pasją mówi o tym jaki to Stilić jest żenujący i nic nie wnosi do gry. A ja w żadnym z tych meczów nie widziałem żeby był gorszy od reszty. Natomiast o analfabecie piłkarskim Krivtsu ani słowa, jak się kompromitował dzisiaj pod koniec meczu, to go usprawiedliwiał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Oczywiscie ze tak, 1 meczu nie licze bo na farcie wywiezli 3 pkt
nikt mi nie wmowi ze Dnipro to gorsza druzyna od Amiki.. i tak samo Barcelona na rowni z Wisla z Barcelona (bo za pierwszy razem jak rowny z rownym z nia walczyla (3:4) czy jako pierwsza Polska druzyna z nia wygrala takie mecze po prostu sie zdarzaja, ale w ogolnym rozrachunku Dnipro zjadloby Amike.. i w tym wlasnie sek, Dnipro jest kompletnie bez formy a mimo to ona prowadzila gre przez wiekszosc meczu, a w drugiej polowie zjadla Poznaniakow (nie liczac ostatnich minut) grupa, grupa.. ale faktow nie mozna oszukac, co boli to to ze po sprzedaniu sie Amice (bo inaczej zbankrutowaliby) sa jedna z lepszych druzyn w Polsce.. a nie wywalczyli tego sami.. pieniedzy nie wylozyli, sponsorow nie znalezli, grajkow nie zakontraktowali, a wszystko to delikatnie piszac przejeli do siebie rozpeirdalajac inny klub,
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 26.08.2010 o godz. 21:48.
![]() ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
PS. Odwołuje bo w sumie wyparli się zarzutów korupcyjnych i starego Lecha i nowej Amiki. .... wie co to jest.
Ostatnio edytowane przez Pancratius : 26.08.2010 o godz. 21:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Nie robcie jaj. Ok awansowali, niech graja, neich puchna w lidze. Ale zastanowcie sie nad tym czy to rzeczywiscie jest sukces na miare takiego kraju jak Polska. Jedna druzyna z czterech ledwo ledwo wchodzi do fazy grupowej drugorzednego pucharu a tutaj juz ogloszono podboj Europy. Ok. Z takim podejsciem to chyba nie pogadamy. Zaloz sobie ksozulke Messiego i udawaj ze nim jestes. Nazwisko na plecach jest? Jest. Reszta nas nie obchodzi krolu futbolu. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Gratulacje dla Lecha. Grali słabo, ale walczyli i awansowali. Po prostu Arboleda, Djurdjevic, Bandrowski, Kiełb, Wichniarek, a także Peszko (choć ten akurat nie grał) mają jaja do gry w piłkę. U nas niestety można to tylko powiedzieć o Cleberze, Sobolu (jak mu sił wystarcza) i Małeckim (jeśli coś mu na głowę w danym momencie nie padło). To stanowczo za mało. Jesteśmy na maxa bezjajeczną drużyną. Mimo wszystko liczę jeszcze na charakter Bunozy, Cikosza i Wilka, ale nie wiadomo jak u nich z umiejętnościami.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() Ale to tylko w przypadku gdy w końcu wypracowali by sobie choć 1 sytuacje bramkową.Jak widać 180 minut to za mało dla nich , Amica też nie miała żadnej okazji z gry więc wynik odzwierciedla poziom Tak czy inaczej awans mają, coś co dla nas jest nie do przeskoczenia. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez Pancratius : 26.08.2010 o godz. 21:42.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Wnioski dla nas na przyszłość po meczu pyr nie są budujące.W tej drużynie jest grupa walczaków(Bandrowski,Arboleda,Kiełb,Peszko czy Rudnevs),której nie uświadczymy w Wiśle.Sobol i Cleber,którzy kiedyś tacy byli,to powoli retro melodia.Nie liczyłbym też na ich zmęczenie LE.Poprzednio jak grali,to na jesieni nam w lidze sporo uciekli,a dopiero wiosną Smuda zawalił przygotowania.Pyry i Polonia są faworytami ligi,a my i Legia hmm...No ale w sukurs przybyli Holendrzy,więc kto wie.
Ostatnio edytowane przez rozarian : 26.08.2010 o godz. 21:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Przestancie sie juz napinac.
Zamknijcie ten temat. |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
nikt mi nie wmowi ze Dnipro to gorsza druzyna od Amiki.. i tak samo Barcelona na rowni z Wisla z Barcelona (bo za pierwszy razem jak rowny z rownym z nia walczyla (3:4) czy jako pierwsza Polska druzyna z nia wygrala takie mecze po prostu sie zdarzaja, ale w ogolnym rozrachunku Dnipro zjadloby Amike.. i w tym wlasnie sek, Dnipro jest kompletnie bez formy a mimo to ona prowadzila gre przez wiekszosc meczu, a w drugiej polowie zjadla Poznaniakow (nie liczac ostatnich minut)" Sam się kompromitujesz pisząc takie bzdury. Dnipro w lidze ukraińskiej grało jak z nut, a nie zjadło Lecha!!! |
|
|
|
Member
Offline |
|
Sam się kompromitujesz pisząc takie bzdury. Dnipro w lidze ukraińskiej grało jak z nut, a nie zjadło Lecha!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
bo gdybys czytal co pisze to bys zrozumial... "takie mecze sie zdarzaja".. a akurat trafili na Dnipro ktore ma spory kryzys i sa bez formy, my tez walczylismy jak rowny z rownym nie tak dawno z Tottenhamem... ktore teraz zajmuje czolowe lokaty w Anglii.. i jak to madralo wytlumaczysz? zrozum ze mecz meczowi nierowny , dlatego na 10 meczow Dnipro 7 wygraloby bez wiekszego wysilku, gdyby przed Amika stanal Dnipro.. a nie kilkunastu pilkarzy przezywajacych krzyzys na ktorych ciazy presja od paru tygodni
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
No i Amica w przyszłorocznych pucharach, jak teraz dobrze pogra, może być nawet rozstawiana w eliminacjach do grup, a Wisła niestety - nierozstawiana i to od pierwszej rundy raczej. To dość duża różnica w porównaniu do Amici. Trudno, ale za darmo, w pucharach, gra się na darmo
Ciekawe, kiedy Cupiał zechce, jeszcze chcieć z Wisełką
Ostatnio edytowane przez kot : 26.08.2010 o godz. 21:51.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Z jednej strony dobrze bo gra w LE sprawi, że piłkarze Lecha będą zmęczeni
a to dobrze dla nas ![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Zgadzam się z Tobą że mecz meczowi nigdy nie jest równy, ale na tym polega piękno piłki. Rzecz w tym, że liczy się tylko zwycięstwo i to nie ważne w jakim stylu. Można grać pięknie a przegrać a nie oto w tym wszystkim chodzi. Lech zainkasuje co najmniej 10 mln zł i dalej się będzie rozwijał a u nas przyszłość nie wygląda zbyt kolorowo:-(
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
- Oczywiście że Dniepr na dziś jest gorszy bo dostał , jest to proste jak drut a porównując jakieś przegrane mecze z Barceloną albo wygraną przy 0-4 w pierwszym meczu..co to ma udowodnić, jakaś analogia ?..a że są bez formy.Kogo to obchodzi bo nie kumam,Amica też bez formyŻal Ci dupę ściska i tyle. Co w ogóle nie zmienia faktu że Amica jest przeciętnym zespołem, ale jaja ma i co miała zrobić to zrobiła.Tyle |
|
|
|
Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
gratulacje dla Lecha.
lepsze wyniki w Europie to lepsi piłkarze zainteresowani grą w naszej lidze, lepsi piłkarze ..to wiadomo itd. co do szans Lecha w grupie, ja myślę że może być całkiem ciekawie. Trzeba pamiętać, że nasze kluby przegrywają w 75% przez swoją psychikę. Słabych lekceważymy, z lepszymi boimy się blamażu i mamy spętane nogi. Teraz gdy Lech osiągnął swoje, może na luzie zagrać kilka niezłych meczów i wyniki mogą być różne. Nie ma presji, są wyniki. Taka nasza mentalność. |
|
|
|
Member
Offline |
|
Tylko, że to jest cytat!!!! Ja się cieszę że Polska drużyna gra dalej. ![]() |
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ale generalnie dla dobra polskiej piłki to dobrze że chociaż jedna polska drużyna awansowała do LE. Może to da nam kopa do większego rozwoju i w przyszłym roku na nowym stadionie z nowym trenerem z dobrymi transferami i z zdrową ambicją pokażemy że stać nas na grę o wyższe cele niż tylko polska ekstraklasa.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|