The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2010, 19:54
No to teraz dmuchamy balonik znowu xD
Odpowiedz cytując
biała gwiazda
Senior Member

Od: 07.2006

i nie padła, w sumie dużej kasy LE nie będą mieli a czekają ich baty w grupie. Dokładają sobie kolejne rozgrywki na bark. Chyba pierwszy poza Jagą przyzwoity występ polskiego klubu w pucharach.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Sposob na dobra gre Lecha? Brak Sławomira Peszki.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Dnipro dramatycznie slabe a Lech zagral ciut lepiej.
Odpowiedz cytując
biała gwiazda
Senior Member

Stary 19.08.2010, 19:57
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Dnipro dramatycznie slabe a Lech zagral ciut lepiej.
to my jak graliśmy bo nie znajduję epitetów w twojej skali? Można było ich okładać za Azerów i Spartę, ale trudno się czepiać ich za dzisiejszy mecz w kontekście tego co grali z Arką.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.08.2010, 19:58
harthausen napisał(a):Wyświetl post
ten mecz jasno pokazuje, że żadnej wielkiej przepaści między naszymi grajkami a resztą europejskiej drugiej ligi nie ma.
Wystarczyło, że się graczom polskiego zespołu chciało grać i grały dwie równorzędne drużyny.
90 minut wystarczyło i już jesteśmy prawie jak Ukraińcy? Proszę cie... Tylko "chęci" brakuje nam by powalczyć z ekipami z ligi, której reprezentant (albo dwóch) regularnie kopie w LM, a Szachtar nie tak dawno wygrał PU ?
Do mnie bardziej przemawiaja standardowe lipcowo - sierpniowe wojaże polskich ekip w Europie.

Ale ok, oddać trzeba Lechowi, że jako jedyna ekipa od paru lat nas nie kompromituje w Europie. NIezależnie od tego jak wypadną w dwumeczu
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 19.08.2010, 20:00
jotbe1 napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem tej polskiej zawiści.Proste pytanie : gdzie teraz jest nasza Wisła?W jakich rozgrywkach gra?Życzyłbym sobie żeby nasi kopacze choć w połowie mieli taką kondycję na takim strasznym boisku.I teraz można mnie zbanować za wolność słowa.Pozdrawiam i życzę troszke rozsądku i skromności.
Kończą się wakacje, od września powrót do szkoły, więc aktywna grupa dzieci wymachujących flagami Wisły zaczyna odczuwać wewnętrzne napięcie i musi jakoś odreagować.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Maxior
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 19.08.2010, 20:01
Lech może się cieszyć z jedno bramkowa przewaga na wyjeździe, dziwi mnie tylko tak słabo grające Dnipro, spodziewałem się dobrej gry z ich strony, a tu lipka
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Z jednej strony mamy drużynę z wielkopolskiego miasta Wronki, na którą w Poznaniu wołają "Lech". Klub, który mam w dużym poważaniu.

Z drugiej strony natomiast mamy bandy UPA. Jako, że cierpię na chroniczną nienawiść do Ukraińców, im również nigdy nie będę kibicował.

Oglądając ten mecz miałem serdeczną nadzieję, że po stadionie w Dniepropietrowsku zostanie dymiący lej po bombie.
Odpowiedz cytując
miki007
Member

Od: 07.2009

No i jak zwykle zamilkli Ci co wskazywali dwucyfrową porażkę Lecha. Nie ma co się oszukiwać. To jedyny Polski klub który nie kompromituje nas na arenie Europejskiej czy komuś się to podoba czy nie.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 19.08.2010, 20:05
felipe napisał(a):Wyświetl post
90 minut wystarczyło i już jesteśmy prawie jak Ukraińcy? Proszę cie... Tylko "chęci" brakuje nam by powalczyć z ekipami z ligi, której reprezentant (albo dwóch) regularnie kopie w LM, a Szachtar nie tak dawno wygrał PU ?
Do mnie bardziej przemawiaja standardowe lipcowo - sierpniowe wojaże polskich ekip w Europie.

nie napisałem, że po 90 minutach jest polska piłka jak ukraińska, tylko że jak im się chce, to przepaści wielkiej nie ma.

A że im się raczej nie chce, przemęczeni są, przygotowywani przez polską myśl szkoleniową to mamy takie właśnie czerwcowo - sierpniowe wojaże polskich ekip w Europie.

Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 19.08.2010, 20:10
Widać,,ze polscy piłkarze wcale nie są tacy beznadziejnie słabi,szkoda,że nie grali tak w innych meczach.Brawa dla Lecha A zawodnik meczu-Bandrowski.Jeżeli utrzyma formę to znajdzie się w kadrze.Oczywiście to dopiero połowa sukcesu,wydaje mi się,że Dnipro będzie groźniejsze na wyjeździe,o czym swego czasu przekonał się GKS Bełchatów.Poza tym Lech w tym sezonie lepiej grał na wyjazdach niż u siebie.Mimo wszystko życzę powodzenia,chociaż uważam,że szansę są dalej 50/50.
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 19.08.2010, 20:10
Dalej uważam, że Dniepro awansuje.
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
MiszczMan
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 19.08.2010, 20:13
Lechici zaprezentowali sie przyzwoicie i wcale mnie nie dziwi, ze pod koniec nie mieli juz sily. Na takim pastwisku to powinno byc zabronione grac. Pilkarze Dnipro graja tam na codzien wiec sa przyzwyczjeni do takich warunkow ( W Poznaniu jest z murawa cienko ale nie az tak ). Ciesza na pewno punkty do rankingu. Jednak trzeba przyznac, ze gdyby nie szczescie w koncówce to rownie dobrze Lech mogl przegrac 2:1 .... I teraz tylko nalezy postawić1 pytanie.

Gdzie teraz jest Wisła
Odpowiedz cytując
OPTIMUS_(konto_usunięte)
Banita

Od: 09.2007

Stary 19.08.2010, 20:13
Jeśli jakimś cudem Lech przejdzie to jakąś kasę zarobi , za bilety , transmisję od UEFA więc parę milionów dostaną a jak na Polskie realia to dużo kasy więc nie gadajcie bzdur że całe g... dostaną . Na szczęście i tak nie awansuje
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.08.2010, 20:16
Cytat:
No i jak zwykle zamilkli Ci co wskazywali dwucyfrową porażkę Lecha. Nie ma co się oszukiwać. To jedyny Polski klub który nie kompromituje nas na arenie Europejskiej czy komuś się to podoba czy nie.
Widze ze Cie opetala magia lecha. Amica nie skompromitowala sie w sezonie gdzie odpadli z Udine. Rok pozniej z Bruggia tez nie dali ciala a w tym roku tez sa tacy zajebisci? Bo co bo wygrali w karnych z Azerami? Bo odpadli ze Sparta ktora jest w kryzysie? Jak narazie to na 5 meczow pucharowych w tym sezonie to zagrali jeden dobry mecz, ten dzisiaj ...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
MiszczMan
Junior Member

Stary 19.08.2010, 20:16
Jesli przejdzie ( bedzie baaaardzo ciezko im ) to na bank zarobi jakies 3 mln €. Co mecz bedzie komplet kibiców, transmisje TV, pamiatki, kasa za mecze .... Lech bedzie mial kase za gre, a Wisła bedzie sie zadowalało pokonanie 1:0 Polonii Bytom :(
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.08.2010, 20:18
miki007 napisał(a):Wyświetl post
Terek Grozny już zapomniałeś ? Azerów z karnymi też ?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.08.2010, 20:29
Chce się ktoś założyć, ze odpadną?
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 19.08.2010, 20:30
Lech raczej awansuje do kolejnej rundy.. Jeśli tak się stanie, moim zdaniem wypadną z walki o mistrza.
Odpowiedz cytując
MiszczMan
Junior Member

Stary 19.08.2010, 20:31
Ciekawe czy Zielinski wroci w rewaznu do swoich gwiazdeczek, czy jednak postawi tak jak w dzisiejszym meczu na tą samą 11 ...
Odpowiedz cytując
miki007
Member

Od: 07.2009

Stary 19.08.2010, 20:33
Zastanawiam się jaka jest kompromitacja w np. przejściu Azerów, wygraniu z Feyenoordem, Austrią Wiedeń, remisami z Deportivo itd. Dla mnie kompromitacja to przegrać po 3-4 do zera dwumecz z jakimś średniakiem europejskim. Nie traktuje meczu ze Spartą jako kompromitacje ale na pewno za chwile znajdą się tacy którzy nie potrafią uszanować mojego zdania i są zapatrzeni w Wisłę nie dostrzegając faktu iż nie idziemy w dobrym kierunku w ostatnich latach. Pozdr dla normalnych kibiców Białej Gwiazdy która niestety ostatnio nie świeci jasnym blaskiem.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Miszczu, ile masz zamiar wyprodukować postów w tym wątku. 100, 200, 300?
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
jotbe1
Junior Member

Od: 07.2007

Niektórzy z was nie potrafią odróżnić nienawiści/niechęci do danego klubu z podsumowaniem rzecywistości.Kocham Wisłę lecz nie zmienia to faktu iż Amica zaprezentowała się przyzwoicie i jako jedyna reprezentuje nasz kraj na arenie międzynarodowej.Pokory troszkę i zdrowego rozsądku!!
Odpowiedz cytując
MiszczMan
Junior Member

A Wisła bez problemu mistrza zdobedzie? Bo przecież nie gra w glupich europejskich pucharach, ktore tylko marnują kondycje naszym pilkarzom. Lepiej odpaść zaraz na poczatku z pucharów i walczyć o arcyważnego mistrza, ktory i tak gowno pozniej daje ...
Odpowiedz cytując
Robson_ABG
Member

Od: 01.2010

Stary 19.08.2010, 20:34
Człowieku... terek był wieki temu a ty bedziesz to wypominać przez następne 10 lat ?
nam wypomina się levadie i teraz tych śmiesznych karabachów

ogarnij się
TYLKO WISŁA !
http://www.zapunktuj.pl/rejestracja,30818.html zaloguj się tu a ja zaloguje się w twojego linka
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 19.08.2010, 20:38
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Z jednej strony mamy drużynę z wielkopolskiego miasta Wronki, na którą w Poznaniu wołają "Lech". Klub, który mam w dużym poważaniu.

Z drugiej strony natomiast mamy bandy UPA. Jako, że cierpię na chroniczną nienawiść do Ukraińców, im również nigdy nie będę kibicował.

Oglądając ten mecz miałem serdeczną nadzieję, że po stadionie w Dniepropietrowsku zostanie dymiący lej po bombie.
Akurat imho ta część Ukrainy niespecjalnie kocha UPA - tam jak i na całym wschodzie Ukrainy jest raczej silny sentyment do Rosji. Na punkcie UPA mają hopla na zachodniej Ukrainie - im bliżej do granicy z nami - tym bardziej.

A mecz dziwny, oglądałem go piąte przez dziesiąte, ale po Dnipro spodziewałem się zdecydowanie więcej, a po Lechu zdecydowanie mniej. Co by nie mówić - mecz, którego kibice z Poznania wstydzić się nie muszą.

Przy okazji: nasze miejsce pokazuje teraz BVB, które na totalnym luziku prowadzi sobie w 30' 3-0 i nie pozwala Karabachowi totalnie na nic...
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.08.2010, 20:38
tofik napisał(a):Wyświetl post
Chce się ktoś założyć, ze odpadną?
Chętnie odzyskam te pieniądze które dziś wtopiłem na Dnipro : )
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 19.08.2010, 20:39
całkiem przyzwoicie zagrał Kiełb,mam nadzieje że nasz nabytek z Korony Wilk też tak będzie szarpał.

Ogólnie myślałem ze to Dipro to mocniejsze od Sparty ale jednak pieniądze szczęścia nie dają
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 19.08.2010, 20:48
O Lidze Europy możecie podyskutować TU
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów