The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2010, 11:59
mateusz212 napisał(a):Wyświetl post
oglądając skrót meczu nie moge uwierzyć jakim cudem ten bramkarz obronił strzał Jirsaka czy Żurawskiego z rewanżu... przeciwko Borusii puszczał wszystko co ledwo leciało...
Krótko mówiąc miał pełne gacie jak mu tylko za głową krzyczało 10 tys kibiców Borussi a u nas na całym stadionie w sumie było 4,5 tys
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.08.2010, 17:16
Cytat:
Panowie, niektóre posty powyżej naprawdę mnie przerażają. To ja sam, z wielkim żalem, nawet o Jagiellonii w pucharach nie piszę zbyt wiele, bo niektórych to może drażnić :-( A tutaj DUŻYMI literami pro-wroniecka propaganda. Czy na amicowskim forum też tak wychwalają Wisłę? A może po drugiej stronie Błoń? Wybaczcie, ale w Białymstoku i okolicach takiego rozdwojenia to raczej się nie znajdzie.
Weszlismy do UE i teraz sa takie wymogi. Nie wolno powiedziec pedal, trzeba mowic gej, powinno sie byc tolerancyjnym, nie wolno mowic na Cracovie Zydy i na jej kibicow bo przeciez nie wszyscy z nich to Zydy, w pucharach trzeba kibicowac wszystkim klubom dla dobra polskiej pilki bo bardo wazne sa punkty w rankingu krajowym. Trzeba trzymac kciuki za Lecha w pucharach bo w pucharach reprezentuja Polske, nie wolno pisac Amica tylko Lech, nie wolno ublizac Lechowi bo od razu jest sie posadzanym o kompleksy. I jeszcze by wymienial i wymienial, jednym slowem takie kociejebał, trzeba miec neutralne poglady i zdanie na kazdy temat bo inaczej to sie jest homofobem, chamem, zakompleksionym Polakiem a przeciez Europa kreuje inne trendy!
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 26.08.2010, 12:10
Przed rewanżem z Ukraińcami:

Reiss: Lech jest zdecydowanie lepszy od Dnipro
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/rei...wiadomosc.html

Pomocnik Lecha: niech Dnipro się nas boi
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/pom...wiadomosc.html

Zaczęła się napinka i buńczuczne zapowiedzi
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.08.2010, 13:02
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post

Reiss: Lech jest zdecydowanie lepszy od Dnipro
Rozpędził się koleś. Może są w lepszej sytuacji przed rewanżem, ale piłkarsko na pewno nie są lepsi, a to zasadnicza różnica.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 26.08.2010, 15:48
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Rozpędził się koleś. Może są w lepszej sytuacji przed rewanżem, ale piłkarsko na pewno nie są lepsi, a to zasadnicza różnica.
Jeśli dzisiaj awansują, to bez względu, czy Dnipro samo sobie wbije 3 bramki, czy to Lech je strzeli - to jednak to Lech będzie lepszy.
Ja natomiast podchodzę do tego na razie chłodno. Przed pierwszym meczem spodziewałem się lekkiego oklepu - tak ze 3:0 dla Dnipro, ale nie udało się. Wszystko zależy od formy dnia i szczęścia, a na to drugie Lech raczej nie powinien narzekać. Taki skromny typ to 1:1.
Odpowiedz cytując
Neon
Member

Od: 05.2008

Stary 26.08.2010, 16:35
Przed pierwszym meczem buki płaciły ~6.5 na Lecha do ~1.4 na Dnipro. Teraz kursy są takie same. Dnipro nic wielkiego nie pokazało w 1 meczu, Lech ma dość komfortową sytuację i jest faworytem do awansu. Mój typ to 0:0, ale jeżeli Dnipro coś strzeli to będzie powtórka z Bruggią.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 26.08.2010, 16:42
Neon napisał(a):Wyświetl post
Przed pierwszym meczem buki płaciły ~6.5 na Lecha do ~1.4 na Dnipro. Teraz kursy są takie same. Dnipro nic wielkiego nie pokazało w 1 meczu, Lech ma dość komfortową sytuację i jest faworytem do awansu. Mój typ to 0:0, ale jeżeli Dnipro coś strzeli to będzie powtórka z Bruggią.
A ja widzę, że dla buków to Amica jest faworytem tego spotkania i mają spore szanse na pokazanie się w fazie grupowej i zgarnięcie całkiem przyjemnej kaski do budżetu klubu.

Średnie kursy:
1 - 2.46
X - 3.19
2 - 2.67
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 26.08.2010, 20:02
Amikorz wcale nie gra tak zle, za to Dnipro cieniaczy na maksa.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.08.2010, 20:11
Amica zrobiła olbrzymi postęp od meczu ze Spartą zupełnie inny zespół, dobrze że nie gramy z nimi w najbliższym czasie bo mu leżymy i kwiczymy. Bóg nam zesłał ten terminarz że mamy teraz przeciętną Polonię i aż 3 tyg do Korony. Póki co nie widzę szans żeby Amica pożegnała się z LE. Dlatego budżet im ładnie się wypełni dodatkowo faza grupowa na otwartym stadionie :(
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Stary 26.08.2010, 20:13
Znając życie Dnipro wtoczy jakąś fartowną bramę i będzie po meczu..chociaż chciałbym się mylić
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 26.08.2010, 20:15
gdybys znal zycie to wiedzialbys ze po farcie moze wtoczyc bramke tylko jeden zespol.. i dla podpowiedzi dodam ze nie jest to Dnipro
zaraz ktorys z Ukraincow dostanie czerwien, za duzo tych zoltek, jeszcze w obronie, a to boisko to jest masakra, a co gorsza tak ono bedzie wygladac co jakis czas przez dach w formie grzyba, na tym sie grac nie da, strach podac po ziemi czy podawac do bramkarza bo pilka moze psikusa zrobic jak Przyrowskiemu w meczu z Wisla, dlatego Dnipro powinno walic co po chwila z armat, bo na tym pastwisku trudno o gre techniczna..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 26.08.2010 o godz. 20:21.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 26.08.2010, 20:32
Teraz pytanie czy Lech powinien odpaść ci nie byłoby tej gadki o obronie honoru polskiej piłki czy przejść i się zbłaźnic w LE, a w dodatku rozegrać kilka meczy które nie pomogą im w Ekstraklasie
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.08.2010, 20:36
Moim zdaniem Amica powinna odpasc dla dobra polskiej pillki. Maja waska kadre jesli awansuja dalej to dojdzie minimum 6 meczow, do tego powolania do kadr narodowych i przez to cale zamieszanie z graniem w dni powszednie beda musieli przekladac mecze w ekstraklasie. Niech odpadna dla swojego dobra
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.08.2010, 20:42
chyba komus koncza sie baterie - przygotowanie fizyczne polskich druzyn jest na zenujacym poziomie

majac w pamieci slupek i poprzeczka w koncowce na Ukrainie pewnie dostana bramke w 90 minucie,
a potem w dogrywce beda sie słaniać na nogach (cos jak Iraklis-Wisla czy Sampdoria-Werder) i skończy się 0:2
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 26.08.2010 o godz. 20:52.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Stary 26.08.2010, 20:54
Ciężko mi uwierzyć żeby którakolwiek z drużyn była w stanie strzelić jakąś bramkę chyba że totalnym przypadkiem mecz na wyjątkowo kiepskim poziomie.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Stary 26.08.2010, 20:54
To jest skandal.
Profesjonalni sportowcy (w założeniu), kopią te pilke od kilkunastu lat i nie potrafi jeden z drugim wytrzymac wiecej niz 60 minut ciaglego biegu...

Nie chodzi mi tylko o Lecha ta przypadlosc dotyczy wszystkich polskich "pilkarzy".
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Stary 26.08.2010, 21:02
A w ogóle gra tego super zawodnika kuchenkorzy Krivetsa czy jak mu tak to jest jakiś śmiech na sali czy oni tego nie widzą że koleś jest bardziej żenujący niż ich przygotowanie kondycyjne. Coś czuję że ta faza grupowa im się ostro czkawką odbije. Bo nie wiem czy oni są w stanie wytrzymać tę o la boga 6 dodatkowych meczy. POLSKA PIŁKA TO DNO. Inna sprawa to że to całe mega bogate Dniepro to jeszcze gorsze przynajmniej za mecz w Poznaniu powinni zostać wysłani na Syberię i myślę że ich właściciel im to zafunduje...
Ostatnio edytowane przez pawelwislak : 26.08.2010 o godz. 21:07.
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 26.08.2010, 21:06
No szkoda ... zobaczymy co Lech pokaże w grupie , zawiodłem się trochę na Dnipro ...
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.08.2010, 21:07
M.Borek: witaj fazu grupowo
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 26.08.2010, 21:07
pawelwislak napisał(a):Wyświetl post
A w ogóle gra tego super zawodnika kuchenkorzy Krivetsa czy jak mu tak to jest jakiś śmiech na sali czy oni tego nie widzą że koleś jest bardziej żenujący niż ich przygotowanie kondycyjne. Coś czuję że ta faza grupowa im się ostro czkawką odbije. Bo nie wiem czy oni są w stanie wytrzymać tę o la boga 6 dodatkowych meczy. POLSKA PIŁKA TO DNO
No coz, ale obiektywnie trzeba przyznac, ze Amica jest perelka wsrod tej polskiej pilki. Z Dnipro mieli dostac baty, a wywalczyli wygrana i remis. W rundzie grupowej moze byc podobnie.
Odpowiedz cytując
pchelas
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 26.08.2010, 21:08
Pogratulować Amice, pokazali charakter, Dnipro słabe jak barszcz.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 26.08.2010, 21:10
No i Lech awansowal, a cos slyszalem ze Dnipro kupilo kogos za 7 mln euro, tak? jak widac nie zawsze polski klub musi sie skompromitowac.
Odpowiedz cytując
TS Girl
Member

Stary 26.08.2010, 21:10
Oj... będzie napinka... cóż, jedyna nadzieja, że mój drugi ulubiony klub, tzn. Liverpool, trafi na Lecha i zawitam w Poznaniu... no i, że powtórzy się historia z sezonu 08/09, kiedy na dwa fronty nie ujechali...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.08.2010, 21:11
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Amika wykończy się w grupowych rozgrywkach i w lidze zdechnie.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Stary 26.08.2010, 21:11
Zgadzam się że jednak Kuchenki cokolwiek grają umieją się zmotywować i skoncentrować nie to co nasze piłkarzyki. Bo oni zrobili to co mieli zrobić a u nas hańba i wstyd. Inna sprawa że naprawdę ta faza grupowa może ich wyłączyć z gry o ich "majstra". A co do Dniepro to chyba przeszacowałem tą ligę Ukraińską wydawało mi się że co to oni nie są a pokazali że potrafią być niesamowicie beznadziejni.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 26.08.2010, 21:12
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Amika wykończy się w grupowych rozgrywkach i w lidze zdechnie.
oby, oby... ale znajac ich farta moga trafic na laikow

pawelwislak na 10 meczow Dnipro wygraloby 7, jedna jaskolka wiosny nie czyni, czasem zdarzy sie taki mecz, dzien, te nieszczesne 90 minut.. ot cala pilka
Odpowiedz cytując
mikesz
Junior Member

Od: 03.2010

Stary 26.08.2010, 21:14
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Bo przecież mistrza zdobywa się po to by potem szybko odpaść z pucharów i nie zdychać w lidze.
wafle? nie, dziękuję
Odpowiedz cytując
miki007
Member

Stary 26.08.2010, 21:15
Oczywiście tak jak napisałem wcześniej jedyny polski klub który nie skompromitował się w pucharach. Czasami nie ważny jest styl tylko awans, dlaczego nasza Wisła nie zagrała równie słabo z Karabachem a nie awansowała. Znowu ucichli Ci co skazywali Lecha na wysoką porażkę z Dnipro.
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 26.08.2010, 21:16
Co do wąskiej ławki to okazało się że kilku zmienników mniej gwiazdorzy i nie potrzebują żelaznej jedenastki. Do tego dochodzi im ten Rundevs chyba. Także na pewno im to w meczach ligowych nie pomoże ale ławkę jako taką mają jak wrócą kontuzjowani i Peszko z banicji.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów