The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bozar
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.08.2010, 12:40
Jeśli to prawda że rezygnujemy z Bonetto, to pokuszę się o stwierdzenie że oto mamy pierwszą zdroworozsądkową decyzję nowego dyrektora sportowego.
gasienica10: skąd masz takie info? Byłby to ciekawy nabytek, perspektywiczny zawodnik. Pytanie czy byłby realną konkurencja w składzie "na tu i teraz".
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.08.2010, 13:46
A czy to prawda, że Wisła interesuje się Ronaldinho? Darujcie sobie takie komentarze, bo to do niczego nie prowadzi. Zresztą kto to jest ten Mateusz Siebiert, gdzie on gra? Może to jest ewentualne wzmocnienie do ME, a nie do pierwszej drużyny. Dajcie już spokój, transferów raczej nie będzie w tym oknie. Spekulacje dziennikarskie są tylko po to byście czytali te brednie, a i żeby im sprzedaż dzienników rosła.
Odpowiedz cytując
Wisielak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 25.08.2010, 13:53
http://www.spartak.sk/?clanok=2930

Chyba transfer Kopunka odpada ...
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 25.08.2010, 14:02
Cytat:
Cikos gra na równym poziomie nieźle w obronie i lepiej niż nieźle w ataku.
nie wiem w którym meczu widziałeś niezłą defensywę z jego strony, bo ja w żadnym co grał .. przy lepszych przeciwnikach pięknie nas wypunktują , każda akcja z jego strony to jest dośrodkowanie w nasze pole karne
dla mnie w obronie = katastrofa, jeśli chodzi o atak to ogromny plus dla niego, włącza się w każdą praktycznie akcję, niestety brakuje mu trochę dokładnośći, ale ambicję ma ogromną, dla mnie to pomocnik nie obrońca ;/
Odpowiedz cytując
piotrekwrd
Member

Od: 08.2006

Stary 25.08.2010, 14:07
Baszczu jak do nas przychodził miał kłopoty z trafieniem lewą nogą w piłkę i co z niego 'wyrosło'? Może faktycznie masz rację z tą obroną, ale podkreśliłem już, to jest gość który będzie coraz lepszy, w to ślepo wierzę xD
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 25.08.2010, 15:58
Istnieje napewno mozliwosc sciagniecia Janse tak jak Milan wypozyczyl Boatenga z Genui...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.08.2010, 16:02
palladynTS napisał(a):Wyświetl post
Bardzo mnie zastanawiają wypociny niektorych forumowiczów.
Po czym wnosisz ze Maaskant juz potrafil ocenic umiejetnosci stricte pilkarskie Cikosa?Tm bardziej stwierdzasz ze Cikos jest slaby.Na jakiej podstawie?Znalazles sobie "nowego" Bunoze? Pewnie tak.Nagle Bunoza jest ok,a Cikos jest be.
A ja wole widziec szklanke do polowy pelna.Jeden z bardzo nielicznych pilkarzy Wisly ktorzy przejawiali do tej pory jakakolwiek chec do gry i ambicje to wlasnie ten,tak krytykowany przez ciebie piłkarz.
Red kartka?
Moment,moment.Glowacki nie dostawal?czerwien byla konsekwencja nierobstwa reszty obibokow na boisku.Takze proponuje wstrzymac sie z ostateczna ocena,bo wedug niektorych na tym forum Bunoza to drewno,a jak zycie pokazalo w ostatnim spotkaniu byl jednym z najlepszych wislakow na boisku.

ps.sory za brak polskich znakow ,ale mam defekt klawiatury.
to po co Maaskant chce ściągnac prawego obrońce Janse z Bredy ? Pomyśl troche.Cikos popełnia proste błędy w kryciu i co najgorsze podaje piłke do przeciwnika jeszcze na swojej połowie.To tak jakby ktoś wjechał na skrzyżowanie na czerwonym świetle.W 1 czy 2 lidze takie błędy są baz konswkwencji ale nie w ekstraklasie.Alvarez jak przyszedł to takich katastrofalnych błędów nie popełniał
Ostatnio edytowane przez AYALA : 25.08.2010 o godz. 16:05.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 25.08.2010, 16:11
AYALA napisał(a):Wyświetl post
to po co Maaskant chce ściągnac prawego obrońce Janse z Bredy ? Pomyśl troche.Cikos popełnia proste błędy w kryciu i co najgorsze podaje piłke do przeciwnika jeszcze na swojej połowie.To tak jakby ktoś wjechał na skrzyżowanie na czerwonym świetle.W 1 czy 2 lidze takie błędy są baz konswkwencji ale nie w ekstraklasie.Alvarez jak przyszedł to takich katastrofalnych błędów nie popełniał
A skąd wiesz że chce ściągnąć Janse? Bo Przegląd Sportowy tak napisał? Czy może któryś z dzieciaków na jakimś forum taką bajeczkę zapodał . A po drugie nawet jakby przyszedł do nas ten Holender to nie musi znaczyć że z Cikosza są niezadowoleni tylko po prostu potrzebują kogoś więcej na bok obrony . Szczerze mówiąc przydałby nam się jakiś dobry boczny obrońca który mógłby zagrać na obu bokach bo Pietia "podobno" woli grać na skrzydle, Diaz "podobno" ma zostać sprzedany, Singlar niestety się posypał ze zdrowiem i zostaje nam tylko Cikosz . Sam z chęcią zobaczyłbym tego Janse ale on w tym okienku podpisał kontrakt z NAC więc jego transfer jest małoprawdopodobny , wprawdzie Breda ma kłopoty finansowe ale będą chcieli się utrzymać a sprzedając podstawowych piłkarzy im się to nie uda a na sprzedaży jakiegoś zawodnika do Wisły nie zarobią kokosów bo kto jak kto ale Wisła im dużo nie zapłaci i wydaje mi się że sam zawodnik nie będzie chciał odchodzić już w tym okienku , najwcześniej w zimie albo nawet za rok bo nikt nie chce w takim tempie zmieniać klubów.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 25.08.2010 o godz. 16:15.
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 25.08.2010, 16:31
Brawa za rozsadek, Erik Cikos poddawany jest sporej probie w Wisle i znowu robi sie podzial tak jak bylo to i jest nadal z Patrykiem Maleckim. Jedni przytakuja na sposob gry Maleckiego, inni z checia pozbyliby sie go z Wisly na dzien dobry. Powod prosty, propaganda mediow, a wy to chloniecie i stajecie sie marionetkami Przegladu Sportowego czy wp.pl. Dla nich nie liczy sie prawda, tylko zeby zrobic cos co sie dobrze przeczyta. To samo bylo z odmowa gry przez Maleckiego, gdyby nie media ta sytuacja nie dotarlaby do nikogo i zostaloby to raczej z przymruzeniem oka potraktowane w Wisle. Bo takie sytuacje sa na porzadku dziennym w futbolu.
Dla mnie gadanie o transferze Janse, bo Cikos jest za slaby to jakas farsa. Maaskant nie widzial jeszcze tego chlopaka na treningu, a gazety juz stwierdzily, ze Cikos podpadl naszemu trenerowi. No nie robmy sobie jaj, zaden trener nie zrobilby czegos takiego, tylko dlatego ze chlopak dostal czerwona kartke. Bunoza gral piach, dostal czerwien i sie ogarnal. Troche wiary w naszych nowych gwiazdorkow.
Btw. Cikos moim zdaniem byl jednym z lepszych pilkarzy przez poczatek sezonu.

Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 25.08.2010, 17:01
wojtole14 napisał(a):Wyświetl post
To samo bylo z odmowa gry przez Maleckiego, gdyby nie media ta sytuacja nie dotarlaby do nikogo i zostaloby to raczej z przymruzeniem oka potraktowane w Wisle. Bo takie sytuacje sa na porzadku dziennym w futbolu..
Gdzie?W którym futbolowym świecie? Bo w takim co ja znam to są kary za krytykę sędziego, za odpychanie rywali zólte kartki,za gesty do kibiców dyskwalifikacje i kary finansowe. A niesubordynacja piłkarza i odmowa gry to kara po kieszeni.
No chyba, że dla ciebie futbolowy świat to Ameryka Płd gdzie finał pucharów kónczy sie naparzanką i strzelaniną...
Zobaczysz gdzie skończy Patryczek jak raz odpysknie Holendrowi.
Odpowiedz cytując
Wisielak
Senior Member

Stary 25.08.2010, 21:15
Święta racja jeszcze sprzedać Jirsaka oraz Kowalskiego
sprowadzić napadziora i ś.p i jest git !
Badyll a można wiedzieć jakie to forum ?
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 25.08.2010 o godz. 22:12.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 25.08.2010, 21:18
Ciekawy jestem tylko ciekawy jak to zniesie Zdzisiu. Przyszedł jakiś Holender i od razu nie chce sprowadzać szrotu, który on wynalazł. Jeśli to prawda to należy przyklasnąć tej decyzji. W naszej I czy II lidze lepsi są tylko pijawek nie mają dobrych, które by je gdzie opchnęły w lepszych polskich klubach.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Korbit
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 25.08.2010, 21:21
Jirsakowi dałbym szanse dla mnie do odstawki są Łobo Kowalski Pawełek(i to jak najszybciej) i za nich ( kasa za transfer +chora kasa którą ma łobo w kontrakcie) powinna wystarczyć na klasowego napadziora i obrońce pokroju Marcelo, oby holendrzy zobaczyli ze Ci grajkowie nie są warci aby nosić koszulki z Bialą Gwiazdą!

mi się spodobała ta reakcja trenera powiedział pewnie gościu to jest Wisła, z taką grą nie masz czego tu szukać a sam fakt, że jesteś z lazio nie przemawia do mnie! hehe mam nadzieję, że teraz transfery będą trafione i nie dostaniemy kolejnych dudu i christowów
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 25.08.2010 o godz. 21:36.
Odpowiedz cytując
Korbit
Senior Member

Stary 25.08.2010, 21:29
nie nie ja mówiłem o "goal machine" król strzelców ligi indyjskiej
Odpowiedz cytując
Wisielak
Senior Member

Stary 25.08.2010, 21:31
Korbit napisał(a):Wyświetl post
nie nie ja mówiłem o "goal machine" król strzelców ligi indyjskiej
wiem ale ja tak palnąłem z innej beczki bo potrzebujemy lewego obrońce bo Juniora to raczej się nie uda zatrzymać ...
Odpowiedz cytując
Korbit
Senior Member

Stary 25.08.2010, 21:34
wiesz co nawet nie chciałbym go zatrzymywać on potrafi zagrać super, ale głównie się bardzo myli, wziąść za niego 1.2 mln ojro i za to mamy klasowego defensora z mocniejszej ligi
Odpowiedz cytując
Korbit
Senior Member

Stary 25.08.2010, 21:53
Moim zdaniem to może być początek wielkiej Wisły tylko Cupiał musi dać kasiorkę a holendrzy muszą wygrywać żeby ich nie zwolnił ta budowa będzie pewnie powolna i na efekty możliwe, że trzeba będzie poczekać, miejmy nadzięje, że Boss jest bardziej cierpliwy niż miało miejsce ostatnimi laty
P.S. szkoda, że Wielki polski klub będzie tak naprawdę zagranicznym bo spójrzmy prawdzie w oczy polscy kopacze byli są i będą słabi, przeciętny obcokrajowiec np. argentyńczyk itd. będzie lepiej wyszkolony w Polsce wyjątkiem są tacy piłkarze jak Kuba ale znamy jego cenę...
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Stary 25.08.2010, 23:09
Tak przeglądam wyniki dzisiejszych meczów i z zaskoczeniem stwierdzam, że Žilina dostała się do LM ogrywając w dwumeczu Spartę Praga. Ten wynik przypomniał mi sytuację sprzed miesiąca kiedy grupa osób wykłócała się o tym jaka to liga Słowacka jest słaba, a jak się okazuje jest na tyle silna, że będzie miała swojego reprezentanta w Lidze Mistrzów, co Polsce nie udało się od bardzo dawna. Może jednak transfery z klubów Słowackich nie są takim złym pomysłem, np. taki Kopunek, którym się ponoć interesujemy.
Pozbycie się Jirsaka i pozyskanie Kopunka mogłoby nam jedynie wyjść na dobre...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.08.2010, 00:14
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Ciekawy jestem tylko ciekawy jak to zniesie Zdzisiu. Przyszedł jakiś Holender i od razu nie chce sprowadzać szrotu, który on wynalazł. Jeśli to prawda to należy przyklasnąć tej decyzji. W naszej I czy II lidze lepsi są tylko pijawek nie mają dobrych, które by je gdzie opchnęły w lepszych polskich klubach.

Towarzysz Zdzich napewno zasmucony bo nie bedzie juz jezdzil ,i ogladał meczy(pil wodke),i obserwowal pilkarzy (pil wodke) ....
tak wiec alkoholowe wojaze Zdzicha po ktorym to sprowadza nam Cikosa czy Bunoze czas zakonczyc bo tak daleko nie zajedziemy
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 26.08.2010, 07:20
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Towarzysz Zdzich napewno zasmucony bo nie bedzie juz jezdzil ,i ogladał meczy(pil wodke),i obserwowal pilkarzy (pil wodke) ....
tak wiec alkoholowe wojaze Zdzicha po ktorym to sprowadza nam Cikosa czy Bunoze czas zakonczyc bo tak daleko nie zajedziemy
Kto wie czy tak bedzie. Nowy dyrektor go oceni a nie pijawki z forum
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 26.08.2010, 08:00
Czy ktokolwiek mógłby zweryfikować informację o tym że Marko Milinkovic jednak wybrał Wisłe?
To prawda?
Odpowiedz cytując
PrawdziwośćDlaGry
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 26.08.2010, 08:12
a na jakiej podstawie tak stwierdziłeś?
PdG.

TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.08.2010, 09:11
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Czy ktokolwiek mógłby zweryfikować informację o tym że Marko Milinkovic jednak wybrał Wisłe?
To prawda?
Nieprawda, kompletna bzdura, nonsens
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.08.2010, 10:02
Wisła interesuje sie Mateuszem Siebertem z FC Metz.Siebert gra na prawej obronie.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/pol...wiadomosc.html

Skoro Cikos gra tak dobrze to po co nam kolejny prawy obrońca ?
Ostatnio edytowane przez AYALA : 26.08.2010 o godz. 10:05.
Odpowiedz cytując
Seth
Member

Stary 26.08.2010, 10:06
Wisła interesuje sie Mateuszem Siebertem z FC Metz.
Źródłem tej wiadomości jest fakt, a dla faktu podejrzewam że źródłem były komentarze na WO gdzie ktoś o tym napisał (równie lakonicznie jak w tym "newsie")
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 26.08.2010, 10:07
Wisła interesuje sie Mateuszem Siebertem z FC Metz.Siebert gra na prawej obronie.

Skoro Cikos gra tak dobrze to po co nam kolejny prawy obrońca ?
Siebert jest srodkowym obroncą, a nie prawym.
Odpowiedz cytując
gasienica10
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 26.08.2010, 10:12
wczoraj o tym pisałem
Odpowiedz cytując
marian paździoch
Senior Member

Stary 26.08.2010, 10:48
Nie taki zły ten pomysł z Siebertem .
Od kołyski ,aż po grób w sercu tylko jeden klub WISŁA
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 26.08.2010, 10:54
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Kto wie czy tak bedzie. Nowy dyrektor go oceni a nie pijawki z forum
"To nie ludzie to wilki"

Ta to moze niezatapialny zostanie podany jako wzor profesjonalizmu przez Valckx'a

P.s.Oczywiscie nie wierze zeby nas Zdzichu opuscil, jest na to za sprytny.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 26.08.2010, 11:23
Siebert grał w zeszłym sezonie w Arce, pamięta go ktoś?

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=14235
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów