|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
A wiecie może czy jakieś transfery będą ? ;]
dzięki z góry ![]()
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Dokładnie. Żurawski był najlepszy jako wysunięty napastnik, killer i egzekutor od strzelania bramek. Grając na szpicy robił co chciał - był taki okres, że praktycznie za każdym razem kiedy tylko dostał piłkę stwarzał ogromne zagrożenie pod bramką rywali - natychmiast strzelał, często nawet bez przyjęcia:
http://www.youtube.com/watch?v=uDr7Z...x=0&playnext=1 http://www.youtube.com/watch?v=H8J8Tep1b4c Grając tak wykorzystywał swoje najlepsze cechy - atomowy i dokładny strzał, oraz świetny balans ciałem połączony z szybkim odejściem na prawą stronę. Potem nie wiem kto przestawił go na cofniętego, dogrywającego napastnika (zarówno w Wiśle, Celticu jak i reprezentacji). Ale wtedy Żurawski przestał być już tym Żurawskim, jakim powinien być - stworzonym do wykańczania akcji i seryjnego zdobywania goli. Pozycja cofniętego napastnika sprawiła, że nie mógł często pokazywać tego, co umie najlepiej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Tylko, że on miał wtedy niesamowite odejscie na kilku metrach
i szybka noge do tego watpie zeby byl w stanie teraz takie bramki strzelic jak np. w rewanżu z Omonią wiek juz nie ten, natury nie oszukasz |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
200tys rocznie za bonettiego to chyba duzo... jezeli Diaz zostanie to nie ma sensu jak dla mnie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Janse sie przyda bo Cikos jest słabiutki i Maaskant to widzi.
Sprowadzenie Bonetto chyba będzie niestety związane ze sprzedażą Diaza.Licze że to będzie taki rutynowany obrońca jak Celeber albo Stolarczyk którzy też przychodzili do Wisły po 30-ce. Brakuje mi tu troche wartościowych graczy ofensywnych (bramkostrzelny napastnik,playmaker) no ale cóż tacy sporo kosztują.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 25.08.2010 o godz. 09:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...l?ticaid=1ac42
Kolejny godny uwagi piłkarz zostaje sprzątnięty nam sprzed nosa |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Żurawski już nigdy nie będzie TYM Żurawskim z filmów n YT, gdyż brakuje mu dynamiki której już nie odzyska. Widać to było w drugiej połowie meczu z Widzewem , gdzie próbował starego zwodu na parową nogę, ale został od odczytany i zablokowany. Nie skreślam całkowicie Żurawskiego, bo w dalszym ciągu jest w stanie strzelać kilka goli w sezonie, aczkolwiek potrzebuje zawodnika w pomocy o predyspozycjach Kosy, który nie dość, że będzie robił wiart nękając co chwila obrońców , to jeszcze dośrodkuje nie raz a kilka razy w ciągu meczu tak, że Żurawski będzie mógł tylko dostawić nogę. Zobacz 35 sekunda z Twojego filmiku, jak Kosowski robi przegląd pola w pełnym biedu bez straty dynamiki i podaje na Żurawia. Kiedy ostatni raz widzieliśmy taką akcje na Wiśle? Bo ja sobie nie przypominam, najczęściej jak już skrzydłowy się uwolni spod opieki to dośrodkowuje .... w ciemno :o
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Według nieoficjalnych informacji Bonnetto będzie zarabiać w Wiśle 250tyś Euro. Wydaje mi się to przesadą, dla tak wiekowego zawodnika, wiecznie wypożyczanego i w Lazio zgarniał "marne" 120tyś Euro. ![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Moim zdaniem nic nowego ten artykuł nie wnosi i informacje w nim zawarte należy traktować ze sporym dystansem.
3 nazwiska, które w kontekście wzmocnienia Wisły już się przewijały, żadna nowość, a gazety coś pisać muszą. Szczególnie Przegląd Sportowy, którego wiarygodność ostatnimi czasy systematycznie się obniża. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A według informatorów z W-O
powraca sprawa Marko Milinokovicia ponieważ żaden wielki klub się po niego zjawił i zostanie na lodzie (koszyce się na niego wypieły ) więc to może być możliwy transfer o ile wiem to może grać jako środkowy pomocnik . ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 09.2005
Offline |
|
|
A "Nasi" zrezygnowali z transferu:
http://pl.uefa.com/uefachampionsleag...ansu+partizana |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no i git ;D
potrzeba ś.p l.o i snajpera ;] ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ricardo Bonetto nie dołączy do Wisły, wybrał ten grecki klub, w którym gra Baszczyński. Piszą o tym, że nowy trener i dyrektor sportowy drastycznie zmieniają politykę klubu. Tak więc Bonetto u nas nie zagra.
PS. Uczę się włoskiego |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Online |
|
|
|
Guest
|
|
|
No i prawidłowo, nie można brać gościa tylko dla tego, że miał epizod w Lazio... do tego już podstarzały. Ciekawe czy rzeczywiście jest coś w skarbcu czy znowu będzie krętactwo i kombinowanie grajków jak najtańszym kosztem.
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
Bardzo mnie zastanawiają wypociny niektorych forumowiczów. Po czym wnosisz ze Maaskant juz potrafil ocenic umiejetnosci stricte pilkarskie Cikosa?Tm bardziej stwierdzasz ze Cikos jest slaby.Na jakiej podstawie?Znalazles sobie "nowego" Bunoze? Pewnie tak.Nagle Bunoza jest ok,a Cikos jest be. A ja wole widziec szklanke do polowy pelna.Jeden z bardzo nielicznych pilkarzy Wisly ktorzy przejawiali do tej pory jakakolwiek chec do gry i ambicje to wlasnie ten,tak krytykowany przez ciebie piłkarz. Red kartka? Moment,moment.Glowacki nie dostawal?czerwien byla konsekwencja nierobstwa reszty obibokow na boisku.Takze proponuje wstrzymac sie z ostateczna ocena,bo wedug niektorych na tym forum Bunoza to drewno,a jak zycie pokazalo w ostatnim spotkaniu byl jednym z najlepszych wislakow na boisku. ps.sory za brak polskich znakow ,ale mam defekt klawiatury. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mnie osobiście zaskoczył Dudu Paraiba z Widzewa. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
A "Przegląd" pisał przecież, że zakontraktowanie Bonetto jest najbardziej prawdopodobne. Śmiechu warte, dlatego od dłuższego czasu nie kupuję gazet sportowych. |
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Gazety nic nie wiedzą , a ja lubię poczytać co pismaki piszą na temat gry naszej drużyny i zarządzaniu klubu. Ładne bajki na dobranoc wypisują.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ojojoj - napewno będą - bynajmniej trzeba wierzyć. Ale do końca tego okienka raczej nikt nowy się nie pojawi, no może ten Janse, ale to bardzo bardzo ewentualnie. Ja jestem wrecz przekonany, że nikt się nie pojawi, bo dyrektor sportowy jakim jest Valcks za bardzo się szanuje, by dokonywać jakichś nieprzemyślanych wzmocnień. Pierwsze musi stwierdzić braki na konkretnych pozycjach a potem dokonać solidnych wzmocnień na dane miejsce. To musi współgrać z potrzebami trenera etc. Przypuszczam, że dobrze przygotowane transfery przez Valcksa spowodują, że Cupiał wyłoży trochę więcej pieniędzy niż dotychczas, w końcu wejście do LM, to zarobienie fortuny.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
czy to prawda że Wisła interesuje się Mateuszem Siebert ?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|