The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.08.2010, 19:34
wwf napisał(a):Wyświetl post
A mi się wydawało że Łobodziński z Iwańskim w Zagłębiu to były gwiazdy tej marnej ligi i czasami im się udawało przeciw Wiśle lub Legii bardzo dobrze zagrć. I to w dodatku w czasach gdy te zespoły potrafiły coś ugrać w europejskich pucharach.
No ale pewnie w Lubinie to im wszystkie te mecze kupili.

Tutaj coś się złego dzieje z zawodnikami. Zamiast iść do przodu to wiekszosc się cofa.
Chociażby Boguski, który na wypożyczeniu w Bełchatowie grał lepiej niż u nas - i to w swoim najlepszym okresie za Skorży.

Chociaż mamy słabą bazę, często przypadkowy sztab i, jak ktoś zauważył w temacie dt. trenera, złe warunki do odnowy biologicznej, to przecież wszystko to nie gorsze od reszty tej skapciałej ligi. Może chodzi o kwestie pozasportowe, mentalne. Legia, Lech dotychczas napędzane były rywalizacją z Wisłą, chęcią detronizacji; reszta ligi to banda underdogs; i tylko my, samotni faworyci. Wieczni zwycięzcy. Cokolwiek by się nie stało. I kiedy nagle się dzieje, nikt nie wie, jak, gdzie i skąd i co zrobić, żeby znów wygrywać.

Psycholog sportowy im jest potrzebny. Za wyjątkiem Małego, jemu to zwykły na początek : ) Btw. ludziom z takim zaangażowaniem w pracy, jaki prezentują Brożkowie, robi się w Szwecji badania psychiatryczne : )
Odpowiedz cytując
Wisielak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 24.08.2010, 21:29
A wiecie może czy jakieś transfery będą ? ;]
dzięki z góry
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 24.08.2010, 21:34
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
a ja się zastanawiam, czemu nikt nie chce żurawskiego przekwalifikować na stare lata jako ofensywnego pomocnika ..
kondycja już nie ta, nie jest taki szybki, a zawsze się wracał i rozgrywał ..
a niby nam brakuje na tą pozycję graczy :|

karlos mi chodzi o cofnięcie go nawet do pomocy, przy boku sobola o ile ten będzie jeszcze w stanie grać 90 mintu na normalnym poziomie ..
Bo odkąd się zaczął cofać po piłkę to już nie jest taki dobry.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 24.08.2010, 22:22
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Bo odkąd się zaczął cofać po piłkę to już nie jest taki dobry.
Dokładnie. Żurawski był najlepszy jako wysunięty napastnik, killer i egzekutor od strzelania bramek. Grając na szpicy robił co chciał - był taki okres, że praktycznie za każdym razem kiedy tylko dostał piłkę stwarzał ogromne zagrożenie pod bramką rywali - natychmiast strzelał, często nawet bez przyjęcia:

http://www.youtube.com/watch?v=uDr7Z...x=0&playnext=1
http://www.youtube.com/watch?v=H8J8Tep1b4c

Grając tak wykorzystywał swoje najlepsze cechy - atomowy i dokładny strzał, oraz świetny balans ciałem połączony z szybkim odejściem na prawą stronę.

Potem nie wiem kto przestawił go na cofniętego, dogrywającego napastnika (zarówno w Wiśle, Celticu jak i reprezentacji). Ale wtedy Żurawski przestał być już tym Żurawskim, jakim powinien być - stworzonym do wykańczania akcji i seryjnego zdobywania goli. Pozycja cofniętego napastnika sprawiła, że nie mógł często pokazywać tego, co umie najlepiej.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.08.2010, 22:29
Tylko, że on miał wtedy niesamowite odejscie na kilku metrach
i szybka noge do tego
watpie zeby byl w stanie teraz takie bramki strzelic jak np. w rewanżu z Omonią
wiek juz nie ten, natury nie oszukasz
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 25.08.2010, 03:38
200tys rocznie za bonettiego to chyba duzo... jezeli Diaz zostanie to nie ma sensu jak dla mnie...
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 25.08.2010, 09:18
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
200tys rocznie za bonettiego to chyba duzo... jezeli Diaz zostanie to nie ma sensu jak dla mnie...
Może Maaskant planuje przestawić Wisłę na swoje 4-3-3 i przekwalifikować Juniora na DP
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Stary 25.08.2010, 09:27
Wisielak napisał(a):Wyświetl post
A wiecie może czy jakieś transfery będą ? ;]
dzięki z góry
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.08.2010, 09:34
Janse sie przyda bo Cikos jest słabiutki i Maaskant to widzi.
Sprowadzenie Bonetto chyba będzie niestety związane ze sprzedażą Diaza.Licze że to będzie taki rutynowany obrońca jak Celeber albo Stolarczyk którzy też przychodzili do Wisły po 30-ce.

Brakuje mi tu troche wartościowych graczy ofensywnych (bramkostrzelny napastnik,playmaker) no ale cóż tacy sporo kosztują.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 25.08.2010 o godz. 09:40.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 25.08.2010, 09:36
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...l?ticaid=1ac42

Kolejny godny uwagi piłkarz zostaje sprzątnięty nam sprzed nosa
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.08.2010, 09:38
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie. Żurawski był najlepszy jako wysunięty napastnik, killer i egzekutor od strzelania bramek.
Żurawski już nigdy nie będzie TYM Żurawskim z filmów n YT, gdyż brakuje mu dynamiki której już nie odzyska. Widać to było w drugiej połowie meczu z Widzewem , gdzie próbował starego zwodu na parową nogę, ale został od odczytany i zablokowany. Nie skreślam całkowicie Żurawskiego, bo w dalszym ciągu jest w stanie strzelać kilka goli w sezonie, aczkolwiek potrzebuje zawodnika w pomocy o predyspozycjach Kosy, który nie dość, że będzie robił wiart nękając co chwila obrońców , to jeszcze dośrodkuje nie raz a kilka razy w ciągu meczu tak, że Żurawski będzie mógł tylko dostawić nogę. Zobacz 35 sekunda z Twojego filmiku, jak Kosowski robi przegląd pola w pełnym biedu bez straty dynamiki i podaje na Żurawia. Kiedy ostatni raz widzieliśmy taką akcje na Wiśle? Bo ja sobie nie przypominam, najczęściej jak już skrzydłowy się uwolni spod opieki to dośrodkowuje .... w ciemno :o
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Stary 25.08.2010, 09:47
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Sprowadzenie Bonetto chyba będzie niestety związane ze sprzedażą Diaza.Licze że to będzie taki rutynowany obrońca jak Celeber albo Stolarczyk którzy też przychodzili do Wisły po 30-ce.

Brakuje mi tu troche wartościowych graczy ofensywnych (bramkostrzelny napastnik,playmaker) no ale cóż tacy sporo kosztują.

Według nieoficjalnych informacji Bonnetto będzie zarabiać w Wiśle 250tyś Euro. Wydaje mi się to przesadą, dla tak wiekowego zawodnika, wiecznie wypożyczanego i w Lazio zgarniał "marne" 120tyś Euro.
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 25.08.2010, 09:58
Moim zdaniem nic nowego ten artykuł nie wnosi i informacje w nim zawarte należy traktować ze sporym dystansem.
3 nazwiska, które w kontekście wzmocnienia Wisły już się przewijały, żadna nowość, a gazety coś pisać muszą. Szczególnie Przegląd Sportowy, którego wiarygodność ostatnimi czasy systematycznie się obniża.
Odpowiedz cytując
Wisielak
Senior Member

Stary 25.08.2010, 11:03
A według informatorów z W-O
powraca sprawa Marko Milinokovicia
ponieważ żaden wielki klub się po niego zjawił i zostanie na lodzie (koszyce się na niego wypieły )
więc to może być możliwy transfer
o ile wiem to może grać jako środkowy pomocnik .
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 25.08.2010, 11:16
tofik napisał(a):Wyświetl post
Duża kasa i małe wymagania. Było kilku, co ciągneli zespół, ale ich sprzedano. Pisząc prawdę, to zostali słabi, których nikt zagranicą nie chciał.
Trzeba mocniej pracować, intensywniej i więcej wymagać od piłkarzy. Przyjście do Wisły nie może oznaczać spokojnej kasy do końca kontraktu. To powinna być lepiej płatna, ale i trudniejsza, wyższa półka prowadząca do Niemiec, Anglii itp.
Ale nie każdy ma tyle ambicji żeby chcieć zmienić ligę. Przychodzi do Wisły dostaje uber kontrakt o którym do tej pory marzył i miał jeden trening dziennie, przedłużane wakacje i temu podobne atrakcje. Spędził 5h dziennie w klubie i mógł iść się za galeriankami oglądać ... a jeśli niedajboże trafiłby do profesionalnej ligi i profesionalnego klubu mimo lepszych zarobków musiałby spędzać 8h w klubie i brać udział w 2 treningach... same straty
Odpowiedz cytując
maxipiter
Banita

Od: 09.2005

Stary 25.08.2010, 11:25
A "Nasi" zrezygnowali z transferu:
http://pl.uefa.com/uefachampionsleag...ansu+partizana
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 25.08.2010, 11:27
maxipiter napisał(a):Wyświetl post
A "Nasi" zrezygnowali z transferu:
http://pl.uefa.com/uefachampionsleag...ansu+partizana
Zrezygnowali? Cleo był nie do wyjęcia przez żaden polski klub. Nawet pieniądze Wojciechowskiego by nic nie wskórały.
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 25.08.2010, 11:31
http://s24.pl/wisla_rezygnuje_z_bonetto-s78281.html
Odpowiedz cytując
Wisielak
Senior Member

Stary 25.08.2010, 11:37
no i git ;D
potrzeba ś.p l.o i snajpera ;]
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 25.08.2010, 11:38
Ricardo Bonetto nie dołączy do Wisły, wybrał ten grecki klub, w którym gra Baszczyński. Piszą o tym, że nowy trener i dyrektor sportowy drastycznie zmieniają politykę klubu. Tak więc Bonetto u nas nie zagra.

PS. Uczę się włoskiego
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 25.08.2010, 11:39
Wisielak napisał(a):Wyświetl post
no i git ;D
potrzeba ś.p l.o i snajpera ;]
A na jakiej pozycji gra Bonetto? Wlasnie na l.o.
Maaskant zrezygnowal pewnie z Wlocha bo liczy na lepsze transfery. Pytanie tylko czy rzeczywiscie dostal zapewnienie ze takie beda, czy tylko mu sie wydaje :]
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 25.08.2010, 11:46
No i prawidłowo, nie można brać gościa tylko dla tego, że miał epizod w Lazio... do tego już podstarzały. Ciekawe czy rzeczywiście jest coś w skarbcu czy znowu będzie krętactwo i kombinowanie grajków jak najtańszym kosztem.
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 25.08.2010, 11:47
AYALA napisał(a):Wyświetl post

Bardzo mnie zastanawiają wypociny niektorych forumowiczów.
Po czym wnosisz ze Maaskant juz potrafil ocenic umiejetnosci stricte pilkarskie Cikosa?Tm bardziej stwierdzasz ze Cikos jest slaby.Na jakiej podstawie?Znalazles sobie "nowego" Bunoze? Pewnie tak.Nagle Bunoza jest ok,a Cikos jest be.
A ja wole widziec szklanke do polowy pelna.Jeden z bardzo nielicznych pilkarzy Wisly ktorzy przejawiali do tej pory jakakolwiek chec do gry i ambicje to wlasnie ten,tak krytykowany przez ciebie piłkarz.
Red kartka?
Moment,moment.Glowacki nie dostawal?czerwien byla konsekwencja nierobstwa reszty obibokow na boisku.Takze proponuje wstrzymac sie z ostateczna ocena,bo wedug niektorych na tym forum Bunoza to drewno,a jak zycie pokazalo w ostatnim spotkaniu byl jednym z najlepszych wislakow na boisku.

ps.sory za brak polskich znakow ,ale mam defekt klawiatury.
Odpowiedz cytując
Wisielak
Senior Member

Stary 25.08.2010, 11:48
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Maaskant zrezygnowal pewnie z Wlocha bo liczy na lepsze transfery. Pytanie tylko czy rzeczywiscie dostal zapewnienie ze takie beda, czy tylko mu sie wydaje :]
O to mi właśnie chodziło że Wisła rezygnuję z niego i poszuka lepsze piłkarza na lewą stronę obrony .
Mnie osobiście zaskoczył Dudu Paraiba z Widzewa.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 25.08.2010, 12:21
MCX napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem nic nowego ten artykuł nie wnosi i informacje w nim zawarte należy traktować ze sporym dystansem.
3 nazwiska, które w kontekście wzmocnienia Wisły już się przewijały, żadna nowość, a gazety coś pisać muszą. Szczególnie Przegląd Sportowy, którego wiarygodność ostatnimi czasy systematycznie się obniża.
Czyli dokładnie tak jak pisałem.
A "Przegląd" pisał przecież, że zakontraktowanie Bonetto jest najbardziej prawdopodobne.
Śmiechu warte, dlatego od dłuższego czasu nie kupuję gazet sportowych.
Odpowiedz cytując
piotrekwrd
Member

Od: 08.2006

Stary 25.08.2010, 12:22
palladynTS napisał(a):Wyświetl post
Tm bardziej stwierdzasz ze Cikos jest slaby.Na jakiej podstawie?Znalazles sobie "nowego" Bunoze? Pewnie tak.Nagle Bunoza jest ok,a Cikos jest be.
A ja wole widziec szklanke do polowy pelna.Jeden z bardzo nielicznych pilkarzy Wisly ktorzy przejawiali do tej pory jakakolwiek chec do gry i ambicje to wlasnie ten,tak krytykowany przez ciebie piłkarz.
Red kartka?
Moment,moment.Glowacki nie dostawal?czerwien byla konsekwencja nierobstwa reszty obibokow na boisku.Takze proponuje wstrzymac sie z ostateczna ocena,bo wedug niektorych na tym forum Bunoza to drewno,a jak zycie pokazalo w ostatnim spotkaniu byl jednym z najlepszych wislakow na boisku.
1906% poparcia. Głos rozsądku. Cikos gra na równym poziomie nieźle w obronie i lepiej niż nieźle w ataku. Po za tym wizja rozwoju. Zresztą dokładnie jak Bunoza. W tej chwili to jest najważniejsze.
Odpowiedz cytując
szczebel
Banita

Od: 09.2009

Stary 25.08.2010, 12:28
Gazety nic nie wiedzą , a ja lubię poczytać co pismaki piszą na temat gry naszej drużyny i zarządzaniu klubu. Ładne bajki na dobranoc wypisują.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.08.2010, 12:30
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Ojojoj - napewno będą - bynajmniej trzeba wierzyć. Ale do końca tego okienka raczej nikt nowy się nie pojawi, no może ten Janse, ale to bardzo bardzo ewentualnie. Ja jestem wrecz przekonany, że nikt się nie pojawi, bo dyrektor sportowy jakim jest Valcks za bardzo się szanuje, by dokonywać jakichś nieprzemyślanych wzmocnień. Pierwsze musi stwierdzić braki na konkretnych pozycjach a potem dokonać solidnych wzmocnień na dane miejsce. To musi współgrać z potrzebami trenera etc. Przypuszczam, że dobrze przygotowane transfery przez Valcksa spowodują, że Cupiał wyłoży trochę więcej pieniędzy niż dotychczas, w końcu wejście do LM, to zarobienie fortuny.
Odpowiedz cytując
gasienica10
Junior Member

Stary 25.08.2010, 12:31
czy to prawda że Wisła interesuje się Mateuszem Siebert ?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów