The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2010, 07:33
Faktycznie stadion idiotycznych nie prezentuje sie okazale od srodka.

Offtop:
Fortart, nie zabłądziłeś przypadkiem? Nie jestes tu mile widziany, wiec zegnamy. Kazdy Twoj kolejny wpis odbiore jako bezczelną prowokacje.
Zmiataj.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 19.08.2010, 07:47
Całkiem zgrabny ten stadionik Pasów. Za te pieniadze i w tym czasie nie wiem czy mozna było zrobic coś o wiele lepszego. Jest dobrze wkomponowany w otoczenie, nie głupim pomysłem było zrobienie nierównych trybun. Mogliby bardziej pobawic sie w ułozenie pasów na trybunach. Ale z tym płotem między sektorami to faktycznie przegiecie
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Od: 08.2007

Stary 19.08.2010, 07:59
Niby zgrabny, niby elewacja ładna, dla mnie Krokus na Bora i Tesco na Kapelance ładniej się prezentują
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.08.2010, 08:31
Dla mnie to wyglada jak wjazd do części magazynowej supermarketu:

Albo to, brakuje tylko wieży wartowniczej:

Z zewnatrz tradycyjna elewacja supermarketowa (nie mylić z np. galeriami) wewnątrz ciasno, niziutko i z kratami. Ale kraty i pasiaki na placu apelowym współgrają ze sobą. Brakuje tylko wspomnianej wieży wartowniczej.
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 19.08.2010 o godz. 08:45.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.08.2010, 08:54
CO do stadonu Cracovii i tych gesto porozmieszczanych krzeselek.
1 mysle ze to jest taki trik jak ten "snieg" na trybunach. Dzieki sniegowi wystarczy ze sie zapelni 3/4 (?) trybuny a wydaje sie ze trybuna cala zapelniona. W przypadku Cracovii trik jest taki ze wystarczy ze zapelnia 3/4 stadionu (a moze i 1/2) a bedzie komplet bo krzeselka s atak blisko siebie ze kazdy jak usiadzie i nie wyprostuje to zajmie dwa
2 priblem. Jesli juz zbiora komplet kilkunastu tys kibicow to zapewne na nastepny mecz nikt nie przyjdzie. Dziewczyny sie podusza w tym scisku. Po trzecie jak bedzie goraca pogoda to naprawde fajnie bedzie tak sie ocierac cialem i kisic na tych krzeselkach
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.08.2010, 09:03
Czyli 750-tysięczzne miasto jakim jest Kraków nie potrafi wybudować chociaż jednego porządnego stadionu...

I dobrze, nie zniósłbym gdyby tylko nam Majchrowski s.......ił obiekt...
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 19.08.2010, 09:10
Gwiaździsty - nie obrażaj hipermarketów Pewnie na świecie wiele ładniejszych by się znalazło. Zresztą, jest pod Rzymem "fajne" więzienie - długie, szare, Ali Agcę w nim przetrzymywano. Jak zobaczyłem to zdjęcie powyżej, pomyślałem że przez pomyłkę załadowałeś zdjęcie więzienia Rebibbia

A bardziej poważnie - nic mnie ich stadion nie obchodzi. Niech - szybciej i lepiej - kończą nasz.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 19.08.2010, 10:03
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Czyli 750-tysięczzne miasto jakim jest Kraków nie potrafi wybudować chociaż jednego porządnego stadionu...

I dobrze, nie zniósłbym gdyby tylko nam Majchrowski s.......ił obiekt...

do 3. razy sztuka.
Czyli nastepny stadion bedzie juz topowy. Albo Rydlowka, albo Suche Stawy.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.08.2010, 11:34
a moze hala sportowo-widowiskowa?
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 20.08.2010, 16:46
Jeszcze jedno ujęcie od nas
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 23.08.2010, 13:09
Kilka wieczornych fotek stadionu Cracovii

Moim zdaniem jest nieźle.
Odpowiedz cytując
Sylwek1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 23.08.2010, 15:10
Najbardziej śmieszą mnie te kołowroty na zewnątrz, myślałem ze bedą w środku kurnika.
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 23.08.2010, 15:13
ale nie wiem czy tylko mi sie wydaje ze w .... jasniejsze oswietlenie trybuny maja ? u nas tak ciemno z tego co widzialem na fotach z prezentacjii
.....
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.08.2010, 18:13
DominoForza napisał(a):Wyświetl post
ale nie wiem czy tylko mi sie wydaje ze w .... jasniejsze oswietlenie trybuny maja ? u nas tak ciemno z tego co widzialem na fotach z prezentacjii
Przecież to nie była pełna moc oświetlenia. Zostało tylko włączone to co zostało aby zrobić imprezę na budowie, która wciąż trwa. Poza tym oświetlenie trybunek kilkunastorzędowych można urządzić kilkoma jarzeniówkami, a trybun dwupoziomowych dwa razy większych już nie.
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 23.08.2010, 18:36
Ma ktos jakies zdjecia jak obecnie wyglada nowy stadion we Wrocławiu?
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.08.2010, 18:56
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
Ma ktos jakies zdjecia jak obecnie wyglada nowy stadion we Wrocławiu?
Chodzi Ci o te parę filarów wystających z ziemi
Odpowiedz cytując
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 23.08.2010, 19:16
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Chodzi Ci o te parę filarów wystających z ziemi
opóźnienia mają ale nie przesadzajmy
http://kamera2012.eu/wroclaw1/
w najbliższym czasie powinno to jeszcze lepiej wyglądać jak wszystkie rygle będą dotrą już do Wrocławia
http://img819.imageshack.us/img819/4278/dsc05968c.jpg
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.08.2010, 12:43
A u nas prawdopodobnie nastąpiła lekka kosmetyka sektora gości. Z długiego i wąskiego, prostokąta (wyłącznie trybuna dolna) zrobiono kwadrat (dolna - skrócona do rogu, a nie połowy bramki i górną). I bardzo dobrze

EDIT:
A dzisiaj przeczytałem w PS, że mecz otwarcia na Waszym stadionie z Australią będzie rozgrywany w takich warunkach, że będą otwarte dwie trybuny tylko. I tak sobie przypomniałem chichranie się paru forumowiczów, że Legia zrobiła festyn, bo otworzyła stadion z trzema trybunami. Macie więc pole do popisu Chichracze
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 24.08.2010 o godz. 13:16.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 24.08.2010, 13:22
Meczem otwarcia" kolego" ma być mecz z Legią

mecz z Australią jest meczem rozgrywanym na naszym stadionie i nie jest oficjalnym otwarciem stadionu gdyż nie jest on ukończony.

Cytat:
Pierwszym meczem ligowym, jaki Biała Gwiazda rozegra przy wszystkich otwartych trybunach, będzie pojedynek z warszawską Legią. Będzie to równocześnie mecz otwarcia. Jak poinformował Jacek Majchrowski, planowane jest również koncertowe otwarcie stadionu, jednak nie powiedział, kto będzie gościem specjalnym tego koncertu.
Ostatnio edytowane przez PvD : 24.08.2010 o godz. 13:26.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 24.08.2010, 13:45
0 22 napisał(a):Wyświetl post

EDIT:
A dzisiaj przeczytałem w PS, że mecz otwarcia na Waszym stadionie z Australią będzie rozgrywany w takich warunkach, że będą otwarte dwie trybuny tylko. I tak sobie przypomniałem chichranie się paru forumowiczów, że Legia zrobiła festyn, bo otworzyła stadion z trzema trybunami. Macie więc pole do popisu Chichracze

ale Ty mylisz pojecia... to nie jest oficjalne otwarcie stadionu.. tak jak to bylo u Was, po prostu mecz repry rozgrywany jest na Reymonta przy dwoch trybunach i tyle.. i tak samo OFICJALNYM otwarciem nie jest mecz z Legia, po prostu tak sie zlozylo ze w tym czasie gramy z Wami, a rownie dobrze moglibysmy grac sparing z Chemikiem Bydgoszcz , gdyby w tym czasie stadion byl oddany do uzytku, ale ODDANIE DO UZYTKU NIE OZNACZA OFICJALNE OTWARCIE NA PAPIERZU, OFICJALNE ma byc podczas podczas koncertu kogos tam + mecz z zagraniczna druzyna, albo jedno z dwoch, reszta to domysly i dopiski, jak w Twoim wykonaniu..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 24.08.2010 o godz. 13:50.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.08.2010, 14:14
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
i tak samo OFICJALNYM otwarciem nie jest mecz z Legia, po prostu tak sie zlozylo ze w tym czasie gramy z Wami
->

PvD napisał(a):Wyświetl post
Meczem otwarcia" kolego" ma być mecz z Legią

mecz z Australią jest meczem rozgrywanym na naszym stadionie i nie jest oficjalnym otwarciem stadionu gdyż nie jest on ukończony.
Czy stadion Cracovii jest w końcowym etapie budowy? Kiedy ma zostać oddany do użytku?
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 24.08.2010, 14:52
http://www.bieg2012.pl/klik/KlikFile...22sierpien.jpg

No i przyszła pora na kolejne ujęcie z Gdańska. Stadion z miastem w tle 22-08
Odpowiedz cytując
Sylwek1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 24.08.2010, 14:55
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
->

Czy stadion Cracovii jest w końcowym etapie budowy? Kiedy ma zostać oddany do użytku?

25 września bodajże z Arką mają grać.
Odpowiedz cytując
andalemono
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 24.08.2010, 21:38
http://www.sport.pl/lechpoznan/1,104...eningowe_.html
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 24.08.2010, 21:49
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
http://www.bieg2012.pl/klik/KlikFile...22sierpien.jpg

No i przyszła pora na kolejne ujęcie z Gdańska. Stadion z miastem w tle 22-08
Istnieje projekt dostosowania istniejącej bocznicy kolejowej lub jej dobudowania, tak aby mogła obsługiwać kibiców przyjeżdżających na stadion? Na zdjęciu widać, że tory są bardzo blisko stadionu.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.08.2010, 22:19
A jak w Gdansku bedzie sie miala sprawa naswietlenia plyty boiska. Tzn widze ze podobnie jak w Poznaniu dach jest duzy i na gorze pozostaje niewielka szczelina - tak bynajmniej wydaje mi sie patrzac na zdjecie kilka postow wyzej. Tez bedzie slabo naswietlona murawa?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Mako
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 25.08.2010, 01:58

Czy we Wrocławiu tam z lewej strony stadionu na tej focie jest może budwana autostradoiwa obwodnica Wrocławia (AOW)? Bo jeśli tak to ten stadion będzie miał chyba najlepszy dojazd ze wszytskich budowanych obecnie w kraju. Bo z tego co kojarze to gdzies kiedys wyczytałem, ze mimo, że Wrocław ma opóźnienia (ok 3 m-cy) ze stadionem to jednak w projekcie ma uwzględnione wszytsko wokoło (parkingi drogi dojazdowe itd) a Poznań i Gdańsk nie do końca. A jakby we Wrocławiu to była faktycznie AOW obok stadionu to byłaby bajka i nie był oby kluczenia po mieście przynajmniej ( bo korki i tak pewnie w dniu meczy będą Nieuniknione).
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 25.08.2010, 06:57
Tak to jest AOW- Autostradowa obwodnica Wrocławia, to po lewej na zdjęciu. Zresztą do stadionu będzie można dojechać tramwajem, bo linia niedaleko, autem i pociągiem, który też ma stację całkiem niedaleko.
Tutaj masz więcej o samym stadionie:

http://www.skyscrapercity.com/showth...03762&page=649

Tu o drogach wokół stadionu:

http://www.skyscrapercity.com/showth...769358&page=22

A tu o AOW:

http://www.skyscrapercity.com/showth...41312&page=415

Co do stadionu teraz przyjeżdżają rygle, które są na bieżąco montowane, tak więc za kilka dni stadion zmieni się nie do poznania. zdjęcie jednego takiego elementu z transportu:

"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 25.08.2010, 07:07
Mam nadzieję że sie sprzyda... miłego oglądania

http://www.skyscrapercity.com/tags.p...ktura+sportowa
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 25.08.2010, 10:26
na tej fotce widać, że Kraków jednak stawia na asfalt czy się mylę?
http://www.wikipasy.pl/Plik:2010-08-...ebudowa_22.jpg
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów