The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.08.2010, 17:54
Cracovia 3 mecze, 0pkt 3 strzelone, 10 straconych bramek i ostatnie miejsce w tabeli. Jak tak dalej pojdzie to spadek murowany
Odpowiedz cytując
Kameleon
Member

Od: 11.2003

Stary 22.08.2010, 17:54
Cabaj utzymuje forme
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 22.08.2010, 17:55
spasc i tak nie spadna, oni sa ogolnie slabi , ale w tym meczu nic im nie wychodzi, to nie Amika strzela, to oni traca na wlasne zyczenie, lepiej jakby chociaz zremisowali, bo spasc i tak nie spadna bo mecz meczowi nierowny a Amice taki wynik z zenujaca (w tym meczu) Cracovia dodac skrzydel nie moze, ale juz za pozno
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 22.08.2010, 17:56
No ale z drugiejs trony trzeba przyznac, ze ciezkie mecze mieli. W tamtym sezonie tez tak zaczeli i sie utrzymali. Chociaz w tym roku reszta druzyn wydaje sie byc silniejsza. Moze w koncu wroca gdzie ich miejsce.
Odpowiedz cytując
pete29
Member

Stary 22.08.2010, 17:56
i jak Sartre

miałem rację że Cracovia to najwieksze łajzy )))))))
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 22.08.2010, 18:00
Patrzcie no, a myślałem że będąca w marazmie zmęczona po eliminacjach do LE Amika im poślady podsunie i da się sieknąć na 1:0 dla Cracovii, co by pasiaste brzdące miały 3 punkty i nie musiały się wstydzić. A tu takie poniżenie... cudowne, widać po co mają zgodę
Legionista
Odpowiedz cytując
Mates
Junior Member

Od: 03.2004

Stary 22.08.2010, 18:05
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Patrzcie no, a myślałem że będąca w marazmie zmęczona po eliminacjach do LE Amika im poślady podsunie i da się sieknąć na 1:0 dla Cracovii, co by pasiaste brzdące miały 3 punkty i nie musiały się wstydzić. A tu takie poniżenie... cudowne, widać po co mają zgodę
Poniżenie to było jak pod stołem sobie Ekstraklasę załatwili rok temu - teraz wracają na właściwe tory.

TELEEXPRESS do I Ligi właśnie odjechał !
!! Tylko Wisełka !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.08.2010, 18:07
pete29 napisał(a):Wyświetl post
i jak Sartre

miałem rację że Cracovia to najwieksze łajzy )))))))
To się jeszcze okaże. Po derbach...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 22.08.2010, 18:13
felipe napisał(a):Wyświetl post
Rudnevs robi swoje, jak zresztą przewidywałem przed sezonem. Tylko przyklasnąc takim transferom - zakup króla strzelców ligi bądź co bądź lepszej niż nasza robi wrażenie. A Łotysz już sie spłaca.

Imponuje czytaniem gry, wychodzeniem na pozycję. Instynkt snajpera, coś jak Frankowski z gry. No i główki (w Łodzi i dziś) najwyższej klasy, nie wiem czy któryś z naszych ligowców tak panuje w powietrzu nad piłką.

Lech już czwórka. Cracovia strasznie słaba, no ale pewnie i tak się koniec końców utrzymają :(
Liga węgierska lepsza od polskiej? Zastanów się co piszesz
Odpowiedz cytując
pete29
Member

Stary 22.08.2010, 18:15
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To się jeszcze okaże. Po derbach...

pisząc , że są najwiekszymi łajzami chodzło mi o to że grają nabardziej niechlujną piłkę w lidze

Ulatowski nie wie w co wdepnął
Cracovię czeka wielka walka o utrzymanie
na 99 % spadnie Polonia Bytom- gra tragedia ( żadnego klasowego gracza a nie sądze , żeby Legia oddała im Gizę )

na drugim do degradacji miejscu jest Cracovia
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 22.08.2010, 18:19
pisząc , że są najwiekszymi łajzami chodzło mi o to że grają nabardziej niechlujną piłkę w lidze

Ulatowski nie wie w co wdepnął
Cracovię czeka wielka walka o utrzymanie
na 99 % spadnie Polonia Bytom- gra tragedia ( żadnego klasowego gracza a nie sądze , żeby Legia oddała im Gizę )

na drugim do degradacji miejscu jest Cracovia
A my to co niby gramy? Nasze ostatnie mecze to gwałt na futbolu, jak to słusznie napisał 1q2.
Akurat Cracovię oglądałem ostatnio z Legią i muszę z żalem przyznać, że tam grali o niebo lepiej od nas. Stwarzali sobie okazje, grali mądrze w defensywie.
Wiem, wiem jak to brzmi, ale tak niestety było...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.08.2010, 18:21
Hmmm.. a dla mnie ta tabela wcale na razie nie jest wymierna, jakby nie patrzeć Cracovia grała z Legią i Lechem, a także z dobrze prezentującym się Śląskiem. I fakt jest taki, że dwukrotnie przegrała frajersko, z czego raz punkty pomógł zabrać sędzia.
Tak samo jak i fakt, że my jesteśmy na 3.miejscu jest co najmniej śmieszny. Gramy słabo, a mimo to, dzięki dwóm farfoclowatym wygranym mamy 6 pkt. Zatem, poczekajmy do 10-12 kolejki, wtedy będzie można powiedzieć kto jest kandydatem do spadku. Rok temu Lubin zaczął od 4 albo 5 porażek a skończył na 10.miejscu z 8-punktową przewagą nad strefą spadkową.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.08.2010, 18:31
cinekw napisał(a):Wyświetl post
Liga węgierska lepsza od polskiej? Zastanów się co piszesz
Zastanowiłem się i zdanie podtrzymuję.
Popatrz na wyniki w Europie z ostatnich sezonów. Najlepszy wyznacznik.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.08.2010, 18:32
czy po tym meczu parchy dalej śnią o miszczostwie?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
pete29
Member

Stary 22.08.2010, 18:44
A my to co niby gramy? Nasze ostatnie mecze to gwałt na futbolu, jak to słusznie napisał 1q2.
Akurat Cracovię oglądałem ostatnio z Legią i muszę z żalem przyznać, że tam grali o niebo lepiej od nas. Stwarzali sobie okazje, grali mądrze w defensywie.
Wiem, wiem jak to brzmi, ale tak niestety było...

spokojnie przychodzi nowy trener
i za 2-3 kolejki wszystko wróci do normy
zaczniecie grać tak jak i bedziecie rozjezdżac rywali tak jak dzisiaj Lech
Odpowiedz cytując
mikesz
Junior Member

Od: 03.2010

Stary 22.08.2010, 19:02
spokojnie przychodzi nowy trener
i za 2-3 kolejki wszystko wróci do normy
zaczniecie grać tak jak i bedziecie rozjezdżac rywali tak jak dzisiaj Lech
no to mi ulżyło, bo trochę się już martwiłem
wafle? nie, dziękuję
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.08.2010, 19:21
Mozna powiedziec ze im wyzej mierzy Cracovia tym gorzej gra A tak bardziej obiektywnie to mieli 3 ciezkie mecze, w pozniejszje czesci sezonu zaczna pykac Gorniki, Zaglebia, Korony, Arki no i niestety mysle ze sie spokojnie utrzymaja. Poczatek Slask, Legia, Lech to naprawde nic dziwnego ze maja 0 pkt i taki bilans bramkowy, oczywiscie mily widok dla oka ale terminarz sprawil ze jest to raczej zludne wrazenie.
A podsumowujac ta kolejke to widzialem Polonie ktora zrobila to co musiala czyli z 0:1 podniosla sie na 2:1, Wisle ktora mimo ze nadal mozna powiedziec nie posiada stylu ambicja i zaangazowaniem w gre (chociaz ta druga polowa moze martwic) zrobila swoje na trudnym terenie, Legie z dawnych lat gdzie graja slabiej od rywala ale jedna akcja i wygrywaja i Amice ktora pokonala rywala przekonujaco i byc moze po meczu z Dnipro i parchami zazegnuje powoli kryzys.
Mysle ze jak Amica, Wisla i Legia sie rozkreca na dobre (Amica musi wyjsc z kryzysu, WIsla i Legia musi znalezc swoj styl, zgrac nowych zawodnikow) to beda te kluby tracic malo pkt z reszta ligowej stawki
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 22.08.2010, 19:31
Jaroo1 wątpię by w następnej kolejce pejsy coś ugrały z Koroną. Niedzielan widać w formie.
Odpowiedz cytując
pete29
Member

Stary 22.08.2010, 19:56
mikesz napisał(a):Wyświetl post
no to mi ulżyło, bo trochę się już martwiłem

taki mam charakter
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 22.08.2010, 20:06
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Że what? To oni liczą na coś więcej ponad utrzymanie?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 22.08.2010, 20:07
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
skończy się ramadan i pójdą jak walec
te ich semickie powiązania...
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 22.08.2010, 20:09
Felipe,pozwól że z Tobą się nie zgodzę co do poziomu ligi węgierskiej.W poprzednim sezonie miałem tą nieprzyjemność oglądania piątkowych meczy ligi węgierskiej na ichniejszym kanale,i na prawdę na powiedzmy 10 spotkań to dobre były może dwa,nie wiem czy oni takie mecze wybierali,czy co ale naprawdę poziomem to one trochę odbiegaly od naszej ligi,a pokazywali w kilku meczach i Debrecen i Honved i Ferencvaros.
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.08.2010, 20:11
Lech - był bez formy, teraz zaczynają grać. Legia - jest jeszcze w fazie układania, ale już końcowej. Tylko My jesteśmy na początku drogi i rokujemy najgorzej. Dobrze że mimo wszystko Kulawik zdobył te 6 punktów bo nowy trener też pewnie kilka wpadek na początku będzie miał.

Wiadomo, wiele kolejek przed nami, ale na ten moment wyglądamy bardzo słabo fizycznie. (Niedotrenowanie?)

A mecz z Polonią Bytom nie musi być taki łatwy i miły. Oby wygrany
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Damianek_ABG
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 22.08.2010, 20:18
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Lech - był bez formy, teraz zaczynają grać. Legia - jest jeszcze w fazie układania, ale już końcowej. Tylko My jesteśmy na początku drogi i rokujemy najgorzej. Dobrze że mimo wszystko Kulawik zdobył te 6 punktów bo nowy trener też pewnie kilka wpadek na początku będzie miał.

Wiadomo, wiele kolejek przed nami, ale na ten moment wyglądamy bardzo słabo fizycznie. (Niedotrenowanie?)

A mecz z Polonią Bytom nie musi być taki łatwy i miły. Oby wygrany

Nie wydaje mi się żeby Legia zrobiła coś w tym sezonie. Moim daniem oni preferują inny styl gry niż narzuca im to Skorża.
Lech chyba spoczął na laurach po ostatnim sezonie. Dzisiejszy mecz im wyszedł więc znowu na 2 kolejki będą grać kiepsko... chyba że im się zachce....

Wisła nie jest słaba fizycznie. Oni jeżeli by chcieli mogliby dużo zdziałać tylko ciężko im jest uwierzyć w umiejętności i możliwości jakie mają. Miejmy nadzieję że nowy trener coś podziała a nie będzie tak jak Kasperczakiem bo to był niewypał. Najlepiej jakby Kulawik cały czas był trenerem a nie jakieś zmiany co chwile...
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 22.08.2010, 20:19
Że what? To oni liczą na coś więcej ponad utrzymanie?
Swoich nowych zawodnikow (m.in. Jarabice) kusili wizja gry o europejskie puchary. Wsrod ich kibicow tez przewaza opinia, ze gorna polowa tabeli napewno z szansami na pierwsza 5-tke, a nawet 3-ke
No ale poczekajmy z tym wyrokowaniem. Jeszcze duzo sie zmieni. Belchatow Ulatowskiego lapal wiatr w zagle po kilku kolejkach, sklad Cracovia mimo wszystko ma solidny.
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.08.2010, 20:37
Nic nie napisaliscie o Jadze?

Kolejne zwyciestwo i to na wyjezdzie z niezła Lechia. Ciekawe jak sie za tydzien zaprezentują z Lechem.
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 22.08.2010, 21:09
Jaga w meczu z Arisem mnie pozytywnie zaskoczyła , nie spodziewałem się ,że tak potrafią grać. I od tego czasu zaczyna wyrastać na cichego faworyta górnych lokat w tejże lidze. Kolejne mecze ligowe potwierdzają to tylko. Jak ten dzisiejszy np
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 22.08.2010, 21:22
A ja uważam, że Jaga w końcu "spuchnie" (może już za tydzień?). Nie ten potencjał ludzki moim zdaniem...

Na razie ciągną na dobrym przygotowaniu do LE - a w naszej lidze dobre przygotowanie to mimo wszystko ewenement - tu sie "wchodzi w rytm meczowy" (sławetny) przez 1,5-2 miesiące.

Pożyjemy zobaczymy, aczkolwiek myślę, ze o podium powalczą ostatecznie Wisła/Polonia/Legia i Lech. Jaga to mocny średniak, coś a'la Śląsk tudzież Bełchatów.
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.08.2010, 21:25
Watpie, zeby spuchła, juz w tamtym sezonie byli mocni, a teraz jeszcze graja coraz lepiej na wyjazdach.

Nie ten potencjal ludzki? Czworka Grosicki, Burkhardt, Kupisz, Frankowski + dobra defensywa i niezla lawka moze pokonac kazdy zespol w tej lidze.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 22.08.2010, 21:37
No możemy gdybać, czas pokaże kto miał rację

Bardzo dużo wyjaśni przyszły weekend. Widać, że Lech już się trochę ogarnął, zeszła z nich presja no i przede wszystkim wrócił Bandrowski. Zobaczymy co pokaże na ich tle ekipa z Białegostoku. Bo umówmy się - dotąd kopali w lidze ze średniakami.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów