|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Fakt że Cikos miał mało wsparcia, ale Paljic to raczej grał na lewej stronie. Prawym pomocnkiem był Małecki
Co do meczu to na plus na pewno zasługuje przede wszystkim Bunoza i Wilk. Trzeba jednak poczekać z oceną umiejętności Bunozy przynajmiej do końca rundy. W ogóle zaskakująco dobrze grała linia obrony, poza niestety Cikosem, choć miom zdaniem ktoś powienien mu pomagać na prawej stronie, bo widać było, że sobie nie radzi a ataki Widzewa szły właśnie głównie na niego. Wilk za to troche nie ma siły na cały mecz, ale bardzo udanie zastąpił Sobola, walczył, zostawił mnóstwo zdrowia i serca na boisku. Bardzo cieszy wygrana, w końcówce to już z nerwów nie mogłem usiedzieć, ale obrona Częstochowy udana. Pewnie tak im zależało bo nowy trener, więc trzeba się pokazać i wykazać ![]()
Ostatnio edytowane przez kolarz90 : 21.08.2010 o godz. 21:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() (nie sugerować się zdjęciem;D)
Ostatnio edytowane przez tedyy : 21.08.2010 o godz. 20:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
nie oglądałem meczu ale mowie, wejde sobie sobie na ekstraklasa.tv i obejrze gola. no i tak, najpier sam gol (bo lubie z komentarzem live posłuchac na gorąco co mowią), a potem osobno skrót żeby zobaczyc inne sytuacje Wisły. No i leci sobie ten skrót... bramka Wisły... Widzew.. Widzew.. Widzew.. Widzew.. Widzew.. Widzew.. Widzew.. ... koniec skrótu. NO JA PIERDZIELE !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Teddy - http://pl.wikipedia.org/wiki/Netykieta - zmniejszyłbyś se sygnaturkę.
swoją drogą, szkoda tej sytuacji z końcówki, co Mały popędził pod bramkę Widzewa i z ostrego kąta uderzył na aut - niedobrze, że nikt nie zamykał tego. Wiem, że graliśmy w dziesiątkę i się broniliśmy, ale głowę dam, że jakbyśmy grali w jedenastu, to też by nikt nie zamknął ;p JrQ: zgadzam się i się nie zgadzam to znaczy, faktycznie stosowali pressing i właściwie hm, tyle zmian w tym zakresie. A czego by nie rzec, w naszej lidze konsekwentnie stosowany wysoki pressing wystarcza, żeby wygrać ze zdecydowaną większością przeciwników. Fajnie więc, że Kulawik naszych grajków do tego przymusił. Szkoda, że tylko do tego, a reszta tak, jak napisałem wcześniej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() Z przymrużeniem oka ![]()
the end
|
|
|
|
Urodzony optymista
Od: 07.2005
Offline |
|
Tak, wszyscy wypierdalać! Jesteście zerami, jak Ziobro! Koniec wypożyczenia przed czasem! Won z Wisełki, Dzimi wam pokaże! ![]() ![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
||
Technika, krycie, ustawianie się, walka bark w bark, wślizgi, krycie przy stałych fragmentach gry, drybling, gra głową, skoczność - z tych elementów piłkarskiego rzemiosła Cikosz jest zerem. W zasadzie umie tylko biegać i podawać, trzeba też przyznać że jest bardzo ambitny i to tyle, co można odnotować na plus. Nic więcej. Przypomnę wam co napisałem o Cikoszu po jego pierwszym meczu w Wiśle. W niczym jego ostatnie występy tej oceny nie zmieniły, i choćby nie wiem jak się starał to nie zmienią, bo po prostu jest bardzo słabym piłkarzem pod bardzo wieloma względami. Dzimi; napisał(a):
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
*tedyy*- to zdjęcie (link) co podałeś na poprzedniej stronie, to mi wygląda raczej na... atak Cikosa a nie jego grę w obronie
Noi fakt- to zdjęcie w podpisie powinieneś zmniejszyć ![]() ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Ciekawostka:
Pawełek, Pi. Brożek, Głowacki, Marcelo, Alvarez Kirm, Sobolewski, Garguła/Ba, Łobodziński Pa. Brożek, Boguski/Małecki Jeszcze pół roku temu taki skład Skorża uznawał za najmocniejszy. Oczywiście zakładając, że Boguski i Garguła byliby w pełni sił. Dzisiaj w podstawowej 11-stce był tylko JEDEN piłkarz, który grał regularnie w zeszłym sezonie - Patryk Małecki. Tylko Małecki ma na swoim koncie np. remis z Cracovią pod koniec zeszłego sezonu. Takiego przemeblowania nie przeszedł chyba żaden klub w Polsce od czasu Pogoni Ptaka. |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Cieszy jedno że nie jesteśmy skazani to pewnych zawodników - kadra jest tak szeroka że jak się komuś nie chce grać to może odpocząć
Mecz w stylu obejrzeć i zapomnieć – wygrali bo grali z jajem. I dobrze bo zobaczą że jak się postarają to i wynik jest. Martwi jedno, że po 60 min wyłącza się im prąd i oddychają rękawami. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Ale cieszy, że ten mecz pokazał, że spokojnie można żonglować składem (oby nowy trener robił to umiejętnie) i wybrać optymalnych graczy na dany mecz, bo nie ma miejsca za nazwisko, musisz walczyć do końca bo masz konkurenta (jak mówił Wichniarek w szatni na zachodzie nie ma kumpli każdy cie chce wygryżć) - oby tak było i u nas ostra rywalizacja dla dobra Wisły I robi nam się "Legia cudzoziemska" ciekawe jak z porozumieniem zwłaszcza z nowym trenerem hmm te nasze Brożki po angielsku nic a nic (vide wywiad dla UEFA bodajże) może by wziąść przykład z Legii i zatrudnić nauczyciela języka polskiego i angielskiego Ogólnie mecz na plus dużo walki, 1 połowka zdecydowania lepsza, cieszy Palijc (za celny strzał - oby nasi częściej strzelali z okolicy tego 16 metra a nie bali się odpowiedzialności) i Jak dla mnie udany ligowy mecz Wilka i Bunozy, Rios oby się wyrobił bo wiąże z nim nadzieje duże |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chodzi zapewne o to, że Rybus zapytany o sposób w jaki porozumiewają się w szatni skoro jest tak wielu obcokrajowców powiedział, że Polacy mają zaplanowane lekcje angielskiego natomiast obcokrajowcy uczą się podstaw języka polskiego.
Gdzieś widziałem tą jego wypowiedź, ale nie pamiętam gdzie ![]() ![]()
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II
http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg Pakiet - 8 PLN Kontakt: Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Hmm chodziło mi o to, że zdaje mi się że np Bracia Brożkowie nie władają angielskim (bądź bardzo podstawowo) był kiedyś wywiad z Bliźniakami chyba dla Uefa (jako ciekawostka że w Polsce grają w jednym klubie na najwyższym szczeblu rozgrywkowym bliźniacy w ekipie mistrza Polski) i pamietam, że mówili po Polsku + szło tłumaczenie - stąd mój wniosek, nie wiem czy słuszny
Natomiast wiem, że Legia, która sprowadziła teraz sporo obcokrajowców na pewno zatrudniła nauczycieli od polskiego i angielskiego zdaje się by była lepsza komunikacja w zespole, mówił o tym chyba Rybus, przed/ po meczem z Arsenalem, bądź w innej relacji się z tym spotkałam w tvn Warszawa - przypadkowo - ale zakodowałam tych nauczycieli bo pomyślałam że w Wiśle by się tak przydało! Nawet 2 miesięczny podstawy polskiego nie wiem czy ang potrzebny może...Myśle, że teraz gdy jest nowy trener - Holender + ta nasza mieszanka narodowości to trzeba by było to jakoś uspójnić
Ostatnio edytowane przez mgła : 21.08.2010 o godz. 22:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Z szacunkiem dla sobola ale po dzisiejszym meczu smiem twierdzic ze Wilk powinien zajac jego miejsce na srodku pomocy, a sobola z lawki wpuszczac , natomiast jego opaske kapitanska powinien przejac Zurawski , co do Pawla Brozka z tym chlopakiem chyba trzeba zaczac pracowac indywidualnie bo naprawde jest cieniem samego siebie.
Obrona coraz lepiej ;] |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Mecz wygrany, 3 pkt i to jest teraz najważniejsze. Na plus w dzisiejszym meczu z pewnością Bunoza, który po słabszych spotkaniach zagrał poprawny mecz u boku Clebera, Wilk, który na dzień dzisiejszy jest dla mnie jednak w lepszej dyspozycji niż Sobol i powinien otrzymać szansę w kolejnym meczu od początku, Rios był mniej widoczny niż wspomniana dwójka, ale wywalczył piłkę w akcji po której padł gol, jeszcze powinniśmy mieć z chłopaka pociechę. Paljić za gol niewątpliwy plus, poprawny mecz naszego skrzydłowego, Żuraw w pierwszej połowie brakowało podań do niego więc mało widoczny, w drugiej trochę lepiej. Niestety na minus Tomek Jirsak rzadko był przy piłce, nie rozgrywał, a takie miał zadanie...chciałbym zobaczyć jednak Gargułę za niego...Jovanić może i nie wychodził z bramki, ale chociaż nie puścił babola a'la Pawełek...
![]()
Wisła i Śląsk na zawsze w sercu mym!!!
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
No i juz z powrotem
KTO NIE BYŁ NIECH ZAŁUJE! ![]() Niestety mecz organizacyjnie(ze strony widzewa) PORAZKA! Najpierw 2 godziny wchodzlismy na stadion z tempem żólwia a jak sie mecz skonczyl to trzymali nas godzine zanim otwarli 1 bramke z barierkami przez ktore ładowało sie 800 osob... cud ze sie nikomu nic nie stalo bo ścisk był niemiłosierny... Niestety ale musze przyznac ze osoba prowadzaca doping na poczatku znowu nie udzwignela ciezaru odpowiedzialnosci... najbardziej śmiać(i płakać) sie chcialo jak zarzucil "Jesteśmy dumą TEGO miasta"(w Łodzi ) Naszczescie został zmieniony i zmiennik juz dał wieksza bombe |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Mecz z mieszanymi uczuciami
czy Maciek Zurawski musi mowic takie slowa zeby "banda" wreszcie zaczela biegac a moze co tydzien wymiennie beda sie obrzucac epitetami i przez to łaskawie beda walczyc nie moze byc tak ze tej druzynie z łski chce sie zdobyc 3 pkt ,raz sie chce a raz nie Bo jak widac dzis mozna bylo troche posiedziec na rywalu i praktycznie nie mogl on nam nic zrobic?tydzien temu nie chcialo sie dlatego mimo zwyciestwa jestem mocno wk**wiony ze losy zwyciestwa zalezy od ich wdzi mi sie. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
A jak tam przedstawiała się sytuacja z dopingiem w tv
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
Gratulacje ![]() ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
[QUOTE=Adam;966340]No i juz z powrotem
KTO NIE BYŁ NIECH ZAŁUJE! ![]() Niestety mecz organizacyjnie(ze strony widzewa) PORAZKA! Najpierw 2 godziny wchodzlismy na stadion z tempem żólwia a jak sie mecz skonczyl to trzymali nas godzine zanim otwarli 1 bramke z barierkami przez ktore ładowało sie 800 osob... cud ze sie nikomu nic nie stalo bo ścisk był niemiłosierny... chyba byłem na innym wyjeździe... szybkie wejście i wyjście.ochrona nie robiąca problemu przy wchodzeniu.godzina po meczu to taka 'norma'. |
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
temat dotyczący drużyny a nie Twoich problemów z wejściem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Adam nikt nie kazał Ci sie nigdzie pchać ani stać w jakiś kolejkach. Wejscie i wyjscie sprawne, moze faktycznie nie dla tych którzy wszedzie musza być pierwsi.
![]()
Wiem, że sie nie zmienie - sumienie mam czyste
Nowa Huta - w tej dzielnicy zawsze wierzyć bedę w Wisłe!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
3 punkty wywalczone i wybiegane, nie było pięknej gry i finezyjnych akcji, ale Łódź to trudny teren i nie mamy prawa narzekać.
Po kilku spotkaniach rozegranych w tym sezonie widać, że powrót Żurawskiego to bardzo dobry ruch. Jeszcze nie gra tak dobrze jak go na to stać ale widać, że jest jednym z liderów tej drużyny i może ją pociągnąć do przodu, zmobilizować innych do gry. To ważne, że mamy takiego zawodnika w składzie w sytuacji, gdy przyszło do nas tylu obcokrajowców, a ubył nam dotychczasowy kapitan - Głowacki. Na plus również postawa Bunozy, którego sporo osób skreśliło po jednym nieudanym meczu, w którym praktycznie cały zespół zagrał tragicznie. Cleber również zagrał solidnie, a na ławce mamy jeszcze Chaveza. Wierzę, że nowy trener poukłada odpowiednio grę obrony i nie będzie z nią aż tak źle, jak się od początku zapowiadało. Szkoda kartki dla Cikosa, obserwując jego grę zastanawiam się, czy nie więcej pożytku byłoby z niego gdyby dać mu pograć na prawej pomocy. Jest dynamiczny, szuka gry, nie odpuszcza, ale sporo fauluje i coś czuję, że to nie będzie jego ostatnia czerwona kartka. W końcu szansę gry otrzymał Wilk i moim zdaniem wykorzystał ją. Zagrał solidnie i dobrze w odbiorze. O pozycje defensywnego pomocnika możemy być spokojni. |
|
|
|
Banita
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Gdzie się podziali krytykanci Bunozy? Widać, że przy gościu, który umie grać w piłkę, nie musi się bać za dwóch. I widać, że chłop ma kopyto, niech wykonuje rzuty wolne. Podobała mi się też sytuacja, jak przerzucił sobie piłkę nad napastnikiem rywala i zrobił to z łatwością, a potem przebiegł z nią kilkanaście metrów, ogrywając jeszcze jednego piłkarza i podał. Tak to wyglądało, że chłop ma chyba najlepszą technikę w drużynie.
Nie najeżdżał bym na Cikosa, za jakiś czas będziemy mieli z chłopa dużą pociechę. Po raz pierwszy w życiu widziałem obronę całą złożoną z lewonożnych piłkarzy(po czerwieni dla Cikosa), ale jak widać, nie ma się co przejmować jakimiś przesądami o dwóch lewonożnych stoperach. Warto też zauważyć, że to był pierwszy przegrany mecz Widzewa od blisko dwóch lat, chyba 29 meczów bez porażki u siebie, a tu przyjeżdża bądź co bądź słaba Wisła i wygrywa, to pokazuje jaki mamy potencjał |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Potencjał może i jest, ale do zrobienia jest bardzo dużo. Było widać kłopoty z organizacją gry, jak jeden zawodnik coś ciekawego wypracował z przodu to nie miał już komu podać, bo nikt mu się nie wysuwał. Nie wyglądało to najlepiej. Bunoza jest klasowym zawodnikiem - w tym meczu udowodnił, że zasługuje na danie mu kredytu zaufania. Paljicowi, szrotowi z zagranicy, też trzeba dać szansę, w końcu dzięki niemu i Riosowi mamy 3 punkty.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|