|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Wisła Kraków napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Mam nadzieje tylko, ze Kulawik nie bedzie cudowal z ustawieniem, czyli jakies choinki itd. Grajmy zwyklym 4-4-2 jak przez ostatnie lata.
Wydaje sie, ze sklad POWINIEN (ale na pewno taki nie bedzie) wygladac tak: Jovanic - Singlar, Chavez, Cleber, Diaz - Kirm, Wilk, Garguła, Małecki - Żurawski (Rios), Brożek |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Brak Rado w kadrze meczowej? Jestem zaszokowany. Widać Kulawik z pewnych rzeczy zdał sobie jednak sprawę i przestał bezmyślnie szarżować z promowaniem ulubieńca. Bardzo ciekawi mnie, jak ustawi środek drugiej linii, gdzie ja osobiście widziałbym Kirma - trzeba mu wreszcie znaleźć pozycję, w której da klubowi odrobinę satysfakcji. Ponieważ jednak nie będzie Sobolewskiego, tymczasem lepszym rozwiązaniem wydaje się ustawienie tam Diaza z Wilkiem, wspieranych schodzącym z lewej strony Gargułą. Natomiast prawa pomoc dla Małeckiego, atak Brożek z Riosem.
I oby mógł wystąpić Chavez... Kolejna "mądrość" polskiej myśli szkoleniowej. Ciekawe, czy sam na to wpadł...Niestety, żadnego meczu nie wygra się jedynie "mądrze stojąc" . Zawsze trzeba też "mądrze biegać", a nie cieszyć się, że nikt "nie biega głupio". Nawet Barcelona nie wygra meczu "na stojąco".![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Rado w tygodniu doznał jakiegoś urazu łydki bodajże - tak pisała oficjalna.
Także to jest najpewniej powód jego absencji ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślę , że brak w składzie Rado spowodowany jest kontuzją, na którą zawodnik uskarżał się w meczu z Ruchem - bo w końcu nie rezygnuje się z zawodnika , który grał poprawnie i był wyróżniającą się in plus postacią w szarzyźnie jaką prezentowała Wisła. Będziemy mieli możliwość "podziwiania" Garguły i oby nie odnowiła mu się kontuzja.
Markusowe skrzydła to nic innego jak sabotaż klubu. Z prawej strony zawodnik bez podania, a z drugiej strony rozgrywający bez dryblingu i po kontuzji ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Czy odbije sie to pozytywnie czy negatywnie, a wynik ogolnie mam w dupie, licze jak zawsze na zwycięstwo! Rios do ataku, nie robmy z niego ku*** pomocnika, bo za miesiąc będziemy mieli 5 skrzydłowych 6 środkowych i ŻADNEGO napastnika. Można było tego Tiboniego na pół roku chociaż, cokolwiek, ehh, chyba nawet z Łubu Dudu Goal Machine bym sie cieszył. Potrzeba nam przebłysku, czegoś kogoś, a niestety wszyscy wyglądają na tak samo wolnych i zupełnie bezprzebojowych. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Uraz łydki sprawił, że w kadrze nie znalazł się Mateusz Kowalski
UFFFF, jest wreszciie realna szansa na wygraną.... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Garguła najlepsze mecze w karierze rozgrywał w Bełchatowie na pozycji "fałszywego" lewego pomocnika. Miał w tej roli bardzo wiele asyst, trafiał do siatki - jednym słowem, wie, co trzeba tam robić i stać go na "niegłupie bieganie". Gdybyś choć odrobinę interesował się ligą i rzeczywistymi możliwościami zawodników, a nie tylko pisaniem elegii na temat Rado, wiedziałabyś o tym. Małecki ma oczywiście problem z podaniami, ale i tak jest efektywniejszy niż Kirm, Boguski czy pozostawiony w Krakowie Łobo. Ty oczywiście najchętniej pewnie wystawiłbyś tam jakiegoś klona Rado lub zwykle przechodzącego obok gry Słoweńca. Ja chciałbym, aby jednak Wisła się w Łodzi nie skompromitowała.
Ostatnio edytowane przez Markus : 20.08.2010 o godz. 14:05.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ale Markusie, ja bym akurat chwalił Kulawika za wstawianie Rado do składu. To jest odważna decyzja, a i przez wstawienie takiego zawodnika do drużyny pokazuje się niektórym, gdzie ich miejsce.
I co to znaczy dla Ciebie kompromitacja? Przegramy... no i co z tego? Zespół jest jeszcze niezgrany, mamy słabych graczy, nie można od nich znowu zbyt wiele wymagać. Zresztą co Ci z tego, że wygramy, czy nie wygramy MP, jak i tak odpadniemy z jakimiś Azerami i będzie się historia z roku na rok powtarzać... Cupiał musi przejrzeć wreszcie na oczy i kupić kilku dobrych, klasowych piłkarzy, w zimie ich zgrać, a potem walczyć sensownie w pucharach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Nie ma w kadrze Kowalskiego, Sobolewskiego, Rado do pełni szczęścia pasowałoby jeszcze posadzić Pawełka na Ławce w ME
a do kadry zabrać Kurto z Jovanicem. W przypływie tych doniesień nie będzie się drżało o każdą akacje Widzewa [o ile Pawełka nie zobaczymy w bramce]. Duet Pawełek-Kowalski może odebrać chęć do gry nawet Messiemu czy Snejderowi ![]() ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nie widzę innego wyjścia niż zagranie w środku trzema pomocnikami. Należy dobrze zagęścić środek pola, aby nasza słaba obrona miała jak najmniej okazji do zaprezentowania swoich ,,umiejętności". W przypadku ustawienia 4-3-3 na pozycji typowego defensywnego pomocnika powinien wystąpić Diaz lub Wilk, lewym środkowym pomocnikiem powinien być Garguła lub Diaz, a prawym środkowym pomocnikiem Kirm lub Jirsak. W ataku po lewej stronie Rios, po prawej Małecki, a w środku Brożek lub Żuraw. Nie mamy dobrych, klasycznych bocznych pomocników, dlatego chyba najwłaściwsze jest ustawienie z jednym wysuniętym napastnikiem i dwoma grającymi z boku ofensywnymi pomocnikami.
Należy zauważyć, że Żurawski, ze wszystkich Wiślaków, rozpoczął najpóźniej treningi, więc w pełni będzie można na niego liczyć gdzieś za 2 tygodnie. Nie wiadomo jaka będzie dyspozycja po kontuzji Pawła Brożka. Niemniej jednak na stratę punktów nie możemy sobie pozwolić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
co co przygotowania Zurawia do sezonu to moze dzieki temu ze nie prowadzil go Kasperczak moze byc w lepszej formie niz reszta. osobiscie uwazam ze gra na jednego napastnika jest bez sensu bo nie mamy takiego krola pola karrnego jak Lewandowski czy ktos w tym rodzaju. praktyka ostanich lat pokazywala ze najelpiej nam wychodzi gra dwoma napastnikami i mocno oskrzydlajace akcje.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Chavez może zagrać . http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...z_moze_zagrac/
osobiście odetchnąłem z ulgą |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Ale nasza obrona naprawde nie wyglada zaciekawie, Cleber odchodzi za pół roku a Chavez za rok.
Oczywiście macie racje to nie ten temat. Ale również macie racje że lepiej bedzie jak sie bedziemy nad tym zastanawiać za rok.
Ostatnio edytowane przez BRTS39 : 20.08.2010 o godz. 21:03.
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
- nasze asiory nie mają siły biegać - nasze asiory nie są mądrze ułożone. Jeżeli dołożyć do tego piłkarskie umiejętności i charakter większości z nich to nie wiem, czego oczekujesz... Ma im Kula kazać biegać? Pobiegają dwadzieścia minut, po czym zacznie się agonia. Ma z nich zrobić drużynę w dwa tygodnie? Bez jaj, gość który jest szykowany na podstawowego stopera dopiero od dziś może grać, bo nasi geniusze wreszcie załatwili papiery. A szykuje się podobno wymiana Diaza na kolejnego drewniaka, więc o zgraniu czy taktyce trudno w ogóle mówić. Markus, Kulawik robi wszystko, co może. Jirsak to leszcz, Garguła tez, tym bardziej że wraca po kontuzji. Połowa zawodników jest nieprzygotowana, większość jest niezgrana, atmosfera leży po meczach z Azerami, a z obiecanych wzmocnień to jest może Chavez - pod warunkiem, że faktycznie się sprawdzi. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ledwo co Chavez do nas przyszedł, nie zagrał nawet ani jednego meczu, a Wy już lamentujecie! Spokój. Narazie to nawet nie wiemy na co stać Chaveza, a poza tym, to nasza drużyna gra teraz do dupy i boję się, że nawet Chavez może nam nie pomóc.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bunoza powinien się ogrywać z Chavezem ( mam nadzieję, że bedzie to udany transfer). A jestem ciekawy ile sobie Platense zaśpiewa za Chaveza jak bedziemy chcieli go wykupić .
![]()
Od kołyski ,aż po grób w sercu tylko jeden klub WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A tutaj macie link - http://www.futbolnews.pl/informacje/...w-analiza.html - do analizy meczu przedstawionej przez Futbol News. Nie wygląda to za ciekawie. Jak piszą, że wicemistrz Polski nie poradzi sobie z beniaminkiem ekstraklasy... Ale niestety tak może być. Obym się mylił.
EDIT - Marian Paździoch - zobaczmy pierwsze tego Chaveza w akcji, bo może się okazać, że to żaden z niego zawodnik... Ja nie uwierzę, że taki dobry dopóki nie zobaczę... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
licze na Brożka że sie wreszcie przełamie i zacznie strzelac jak Sobiech albo Smolarek.Dobry snajper to połowa sukcesu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No miejmy nadzieję, że się przełamie. Nie ma na kogo liczyć za bardzo, więc pozostaje nam wierzyć w umiejętności Brożka. Na Riosa nie liczę, ale kto wie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Drugą połową sukcesu jest dobra defensywa i bramkarz. Tego akurat nie widzę. Zresztą skuteczności Brożka też.
Myślę że podobnie jak w Chorzowie szybko zostaniemy sprowadzeni do parteru. No ale wierzyć trzeba w zwycięstwo ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
W Kielcach nas też było sporo i zagraliśmy dobry mecz.
Trzeba to powtórzyć! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Coz.. ja bym z ustawieniem nie mieszal, grali 4-3-3 to niech dalej graja.. ale jesli chodzi o sklad to:
Jovanic Cikos Chavez Cleber Pi Brozek Wilk Gargula Jirsak Kirm Malecki (Rios) Brozek (Zurawski) Szkoda ze Sobola nie ma... Dla mnie Sobol-Jirsak-Gargula naprawde mocny srodek pola moga stworzyc.. 3:0 dla nas, wierze w porzadne pie*** ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja bym się cieszył z 1-0 dla nas i żeby Chavez pier***nął z grubej rury!
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Kowalski nie gra więc jest szansa na jakieś punkty.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pasowałoby wygrać i jeszcze zagrać o wiele lepiej niż z Ruchem po to, żeby zamknąć usta krytykantom.
![]()
Od kołyski ,aż po grób w sercu tylko jeden klub WISŁA
|
|
|
|
Urodzony optymista
Offline |
|
Plucie na Kulę w takiej chwili to niedorzeczność, a nawet narażenie się na śmieszność. ![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Wielka prośba do wiślackiej braci.Nie róbmy z Chaveza męża opatrznościowego.Jak powiedział mój sp.TATA...Nie pomoże bukiet róż,kiedy morda stara już....Życzę zwycięstwa będę trzymał kciuki ze wszech miar !
ps. z całym szacunkiem,ale trener Kulawik nadaje się jak najszybciej pod oko specjalisty od chorób umysłowych...
Ostatnio edytowane przez palladynTS : 20.08.2010 o godz. 22:40.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Obstawiam , że nowy trener kimkolwiek by nie był, będzie miał trudne życie z forumnowiczami. Krytykanci, niespełnieni menedżerowie rodem z FM, czy w końcu "wiedzący lepiej" zaraz wytkną mu błędy w doborze personalnym czy ustawieniu na boisku. Tymczasem problem jest głębszej natury. Sporo naszych piłkarzy zasługuje na indywidualne treningi od podstaw, inna grupa zwyczajnie nie nadaje się do gry na tym poziomie. Swoją drogą , chciałbym by nowy trener, obejmując Wisłę nie miał żadnych informacji na temat piłkarzy w niej grających. By pierwszy z nimi kontakt miał na poniedziałkowym treningu. Żeby każdy miał u niego czystą kartę a nie grał za tzw. "zasługi" - ciekawi mnie jaki by wystawił skład. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|