|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
wywiad ciekawy i słuszna uwaga co do wolnego w treningach .. potwierdza się to co pisałem wcześniej czyli czas w jakim kontraktowaliśmy zawodników.. i znów należą się gratulacje dla zarządu..
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Skoro w meczu z Widzewem trenerem dalej będzie Kulawik, skład będzie pewnie coś al'a taki:
1. Pawełek. Singlar(Cikos go strasznie zawiodl) - Cleber - Kowalski - Diaz/Brozek Kirm- Rado- Sobol- Mały Zurawski- Boguski. Chociaz chcialbym kilka zmian w nim.. pierwsza, w bramce Jovanic na obronie: jesli Chavez nie ma pozwolenia jeszcze, to Cikos na prawej, na stoperze Cleber z Singlarem, prawa Diaz na prawym skrzydle Kirm/Łobo po 45/60min niezależnie od wyniku, potem Rado z Gułą, Rado zmienić z Jirsakiem po 45/60min na lewym Mały, cofnięty atak Żuraw i wysunięty Rios. Skład na majstra! #Ed. zapomnialem o Piotrku Brożku który też może zagrać na skrzydle pomocy, jak widać duża konkurencja #Edit2 Jescze Pajić dochodzi, o ktorym rowniez zapomnialem a rozegrał dosyć dobre spotkanie ostatnio
Ostatnio edytowane przez Cinek1906 : 18.08.2010 o godz. 22:00.
![]() FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.' |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
czyli po to sprowadzili Bunozę aby na stoperze grał nominalny prawy obrońca, po raz kolejny zmieniamy linię obrony a potem jest płacz, że głupio tracimy bramki, ja uważam że po raz kolejny wyjdziemy Cleber - Kowalski, no być może Bunoza, ale nie jestem przekonany do końca o tym. Z jakiej racji jeżeli można wiedzieć proponujesz w pierwszym składzie Boguskiego ? ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
oglądałeś wywiad? Kula nie jest zły na Cikosa tylko jak widać doszło to że we znaki dał mu się mecz młodzieżówki..
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jak zagra Boguski to badz pewny, ze nie strzelimy chociazby jednego gola. Ja jestem pewien, ze po ostatnim meczu na pewno zagraja Rado i Pawełek (na 100%) i zagra tez Rios, ktory moze w meczu z Ruchem nie pokazał wszystkich swoim mozliwosci ale zagrał całkiem przyzwoicie. Singlar dopiero jest po kontuzji wiec ryzykowne bedzie wystawienie go do składu. Oby tylko wiza Chaveza przyszła bo Kowalskiego to juz mi sie nie chce ogladac.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 19.08.2010 o godz. 07:53.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Co do Rado: w obu meczach Wisły grał poprawnie i jedynie Garguła w dobrej formie jest na pozycji rozgrywającego lepszy.
Jeśli Garguła będzie zdrowy (a dochodzą informacje że jest) to zagra ..... na początek pewnie 45 minut . i w drugiej połówce Rado ........................ ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Jovanic - Cikos, Cleber, Chavez/Bunoza, Diaz - Sobol, Wilk - Kirm, Rios/Garguła, Małecki - Brożek.
To naprawdę nie jest tak trudno złożyć z kopaczy dobry skład! Tylko czemu nie potrafi tego zrobić Kula? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
chcesz bronić Częstochowy w Łodzi ? ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
W obecnych warunkach i przy takiej kadrze, stawiam na 2 : 0 dla Widzewa(ekipa jednak lepsza od Ruchu).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Z Kulawikiem na ławce spokojnie 3:1 dla Widzewa , jego mega taktyka z meczu z Chorzowem i z Pawełkiem w bramce dobrze się nie ma prawa skończyć... im dłużej będzie on siedział na ławce jako trener tym bardziej będziemy popadać w marazm.
![]()
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
W moim odczuciu Widzew jest lepszą drużyną niż Ruch Chorzów w tym momencie więc dlatego trzeba zagęścić środek boiska i liczyć na kontrataki. Też skłaniałbym się do gry dwoma defensywnymi pomocnikami. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jovanic - Cikos, Cleber, Chavez, Diaz - Brożek, Sobol, Kirm - Małecki - Brożek, Rios.
Ja bym to tak widział 1-4-3-1-2 ![]() Dziś w Krakowie radość wielka,
Bo Wisełka nasza gra. Jak tak dalej dobrze pójdzie, To na wiosnę mistrza ma. Aleluja, Aleluja, Aleluja, nasz TS |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Napisałem Boguskiego w 1 skladzie, ale w tym co myślę ,że Kulawik wystawi, na dole napisałem jakie zmiany ja osobiście bym zrobił.
Czytajcie dokładnie.:/ ![]() FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.' |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W sumie uważam to za dobry skład jak na nasze warunki. A kogo Ty byś wsadził? Łobo? Boguskiego z dwoma lewymi nogami? Gramy do dupy w środku pola to niestety trzeba ten środek zagęścić, a nie grać 2/3 napastnikami. Poza tym nasza obrona jakbyście nie widzieli trochę a nawet bardzo kuleje, dwóch defensywnych to jak najbardziej dobry pomysł
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ale Singlar się podobno wyleczył, więc ja bym postawił na obronie na Singlara - Cikos na ławę. Musi być jakaś kara za ostatni mecz z Ruchem. W ataku nie grałbym Brożkiem tylko może jednak Żurawskim(oczywiście porównuję skład jaki zaproponowal symonw7).
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
-------------------------JOVANIĆ----------------------------------------
Singlar-----------CHAVEZ-----------CLEBER---------------JUNIOR DIAZ MAŁECKI--------GARGUŁA--------SOBOLEWSKI-----------PIOTR BROŻEK ----------------------ŻURAWSKI--------------PAWEŁ BROŻEK Oto mój Skład i myśle że będzie 2 0 dla WISEŁKI |
|
|
|
Banita
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Wisła Kraków napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Kulawik pewnie znwou zaszaleje i chcac pokazac jak to "promuje" mlodziez da szanse Rado tymrazem 60 mint
![]() bez jaj kazda jego decyzja jest bledna,wywiady tylko pokazuja ze gosc nie potrafi zrobic druzyny ,nie widze ani jednego schematu ktory on by wprowadzil oby udalo sie choc zremisowac i w koncu nowy trener zaczal pracowac,bo jest masa do zrobienia. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
bez Sobola na Widzew, Chavez tez raczej nie zagra
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ego_na_widzew/ zaczyna sie plaga z kontuzjami jak sezon wstecz.. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kontuzja Kowalskiego mnie jakoś wcale nie smuci w większym stopniu.. Sobola będzie musiał zastąpić Wilk.. jestem ciekawy jak sobie poradzi grając przez 90 minut. Ja bym widział takie ustawienie: Jovanic - Cikos - Bunoza - Cleber - Brożek - Kirm - Wilk - Jirsak - Małecki - Żurawski ( Paweł Brożek ) - Rios Nie chciałbym żeby w pierwszym składzie znów zaistniał Rado - na razie niewiele wniesie do drużyny. ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Oby wiza Chaveza dotarła, on z Cleberem to juz samym wyglądem przerazają napastnikow
Co do Kowalskiego - to bardzo dobrze ze nie zagra, co do Sobola, mam mieszane uczucia - ostatnio specjalnie nie zachwycał, a tak przynajmniej Wilk dostanie szanse na pokazanie sie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W bramce Wisły przeciwko Widzewowi na 99% wystąpi Milan Jovanić. - Na początku powiedziałem bramkarzom, że grają do pierwszego błędu - przyznał trener, ale zapytany, czy to Serb wystąpi w Łodzi odparł: - Jest jeszcze Filip Kurto...
To mnie chłop załamał. Może ktoś jeszcze z trampkarzy sie załapie? |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
jeśli nie dotrze wiza Chaveza, to w świetle kontuzji Kowalskiego, obok Clebera powinien wystąpić Bunoza.
Na prawej obronie zamiast Cikosa Singlar, który IMHO jest dużo lepszym graczem. W środku Wilk i Rios (eksperyment), na prawej Małecki, na lewej Pietja, w ataku Paweł i Żuraw. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Kurto to będzie wyśmienity bramkarz w przyszłości. To jest bramkarz którego Wisła szukała na lata. Niestety przychodząc do WIsły popełnił błąd. Ogrywając się w juniorach w klubie włączył sie syndrom drugiego Juszczyka. Nie tak dawno o Filipie Kurto mówiło się że to największy talent bramkarski od lat. Niestety powinien być drugim bramkarzem już za czasów sprowadzenia na nowo Juszczyka... Natanczas jednak to Jovanic powinien byc numerem jeden... Kurto możę się od niego dużo nauczyć. A to co zaczyna robić Kulawik to już zakrawa o pomstę do nieba. Jeżeli w kolejnym meczu nie wystąpi Jovanic to to już jawna dyskryminacja jest. Widać że Kulawikowi nie leży nowy bramkarz. Jednak należy dać mu się spłacać i zarabiać na swoje nazwisko. Dlatego też jestem zdumiony dawaniem szansy Pawełkowi który po ostatnim występie powinien dostać jedynie możliwość walki o dobrą pozycję w MESa. Mam nadzieję że nikt nie wpadnie na absurdalny pomysł przedłużenia z nim kontraktu... bo może nie jest chodzaca tragedią, ale na pewno nie jest bramkarzem dla klubu aspirującego do tytułu mistrzowskiego. Szkoda że sprawa z Keylorem Navasem upadła. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Kulawik: ,,Lepiej mądrze stać, niż głupio biegać" . Czyli taktyka na Widzew niezmienna: po pierwsze się nie przemęczać... Sprawdziła się już z Ruchem. Ci z Chorzowa się głupio nabiegali i strzelili 2 bramki.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Forza oglądałeś ostatnio mecz Kijowa z Ajaksem? jak nie to spr sobie kto stał w bramce Dynama.. gdyby tak u nas zrobiono byście chyba trenera ukamienowali..
obejrzyjcie sobie wywiad z Kulawikiem ten 10 min sporo mądrego tam powiedział.. choćby to na co wiele "ekspertów" forum nie zwraca uwagi, to że nadal mamy różnice w przygotowaniach u zawodników. Wystarczy sobie spojrzeć kiedy kto przychodził i jak to w czasie się rozciągnęło i spr kto tak naprawdę przepracował cały okres przygotowawczy.. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
nie zagra Pawełek, Sobol kontuzjowany...
Więcej w materiale z konferencji Tomasza Kulawika: http://kiks.tv/2010/08/kulawik-lepie...glupio-biegac/ |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|