|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Wybacz że wybrałem Twój post bo równie dobrze mógłbym wybrać kilku innych osób. Sprawa jest prosta albo stosuje się przepis zawsze i jest się uczciwym albo stosuje się wybiórczo i jest się krętaczem. Albo na początku meczu przy pomocy gwizdka wyznacza się granicę albo do końca meczu pozwala się na przekraczanie tego czy innego przepisu. Albo jest się s....ielem albo jest się honorowym. Nie ma stanów pośrednich.
Co zaś do tego co wkleił kreseq to jeśli sędzia rzeczywiście wypowiedział takie słowa to prawdopodobnie więcej nie posędziuje bo z tego co pamiętam w przepisach dotyczących sędziowania jest zapis o zakazie motywowania jednej decyzji błędnymi decyzjami w przeszłości. Czekam na ruch kolegium sędziów ps. Wczoraj zadzwonił do mnie koleżka który jest byłym piłkarzem. Zapytał czy oglądałem mecz, odpowiedziałem że tak na co on: "No i wszystko odbyło się jak za starych dobrych czasów, ma być wygrana wygrana jest. Sędzia kryty i wszyscy szczęśliwi" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
nie gol - przepuscic przez mur pilke lecaca po ziemii tak wolno i z tak bliska to moze tylko druzyna "frajerow" ![]() ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
Widze ze temat wolnego dla Legii nadal walkowany. Dorzuce jeszcze do pieca bo mam nowy pomysl
![]() A tak serio, apropo tego ze jak sie chce tak aptekarsko sedziowac to za kazdym razem jak bramkarz trzyma pilke 6 sekund sedzia w tym meczu powinien gwizdac wolne. Nie znam przepisow dokladnie wiec nie chce sie madrzyc ale tak na zdrowy rozum. Jak bramkarze wybijaja pilek z piatki i wtedy przedluzaja to czesto sedzia najpierw upomina bramkarza a dopiero za 2 czy 3 razem daje mu zoltko- to tak apropo tego ze juz w 1 polowie powinien Cabajowi odgwizdac sedzia kilka wolnych. Po prostu sedzia go upominal cala pierwsza polowe (tak bylo napisane w wywiadzie ktory ktos tutaj zarzucil), w drugiej polowie tez go upominal az wreszcie sie w......l na frajera i mu pokazal kto rzadzi na boisku. Jeszcze co do przetrzymywania pilki przez Cabaj przez caly mecz, wiadomo lamie przepisy jesli trzyma pilke dluzej niz 6 sekund ale przeciez nikt nie stoi z zegrakiem w reku i nie mierzy czy juz ja trzyma 7 czy 8 sekund. Stad np sedzia sie nie zblazni i zagwizdze wolnego jak Cabaj trymal pilke z 8 sekund. A w 92 minucie najpierw lezal z pilka, pozniej poprawial sobie getre i dopiero wzial sie za wybijanie- po prostu ewidentnie za dlugo trzymal pilke (okolo 13 sekund) i juz. Cytat:
Czyli za kazdy faul pilkarzowi nalezy dac od razu zolta kartke? No bo jak zmierzyc ze ten zasluzyl na zolta, ten na razie jeszcze mogl sfaulowac itd? Z faulami tez jest tak jak z tym przetrzymywaniem pilki. Raz mozna sfaulowac, drugi raz mozna poleciec w ch..a ale dostaniesz ostrzezenie, ale za 3 razem to juz pies Cie tracal i masz zolta kartke. Nie staje jednoznacznie po stronie sedziego bo musialbym pierw ten caly mecz przesledzic i wyczaic ile razy dokladnie Cabaj przesadzil bo stawiam tutaj narazie tezy ale pasowaloby je odniesc do konkretnego przypadku a nie tak na sucho. PS Czy gdzies jest ten mecz do obojrzenia? Tak zeby nie pobierac tylko obejrzec. Mnie juz meczy ta cala gadanina i z checia bym przesledzil ten mecz pod wzgledem gry na czas pasiastych, symulowania i trzymania pilki przez bramkarzy Legii i Cracovii.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 18.08.2010 o godz. 19:07.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Jdnak sam bym wolal obejrzec mecz i podliczyc i tego Cabajka i bramkarza Legii i w ogole zobaczyc jak zydki na czas graly. No ale patrzca tylko na ten spis przetrzymywania pilki to nasuwaja mi sie takie wnioski (oczywiscie wszystko sobie podporzadkowuja pod swoja teorie tak samo jak inni podporzadkowuja pod swoja teorie ustawionego meczu)
1. min - 15 sek., 2. min - 10 sek., 8. min - 9 sek., 15. min - 8 sek., 19. min - 10 sek., 21. min - 20 sek., 22. min - 8 sek., 37. min - 20 sek., 39. min - 12 sek., 48. min - 30 sek. (gra zatrzymana, żółta dla Iwańskiego za dyskusję), 69. min - 10 sek., 82. min - 6 sek., 90. min - 10 sek., 93. min - 13 sek. (rzut wolny za grę na czas). Poczatek meczu mozna wykluczyc, wiadomo bylo 0:0, poczatek meczu, sedzia nieuczulony jeszcze na triki pilkarzy. Poza tym rozumiem ze tam gdzie jest 20 sekund to bylo przetrzymywanie przy piatce(?) 8. min - 9 sek- powiedzmy ze tutaj juz zaczal sobie igrac z ogniem 15. min - 8 sek - to bym wykluczyl. Gdyby sedziowie gwizdali zawsze gdy bramkarz trzyma pilke 7 sekund to by musieli przy kazdej akcji gwizdac. Poza tym nie powiecie mi ze sedzia za kazdym razem jak bramkarz trzyma pilke to patrzy na stoper i wylicza go co do sekundy. Wniosek: 7 czy 8 sekund ujdzie, nikt w glowie nie wyliczy czasu idealnie co do sekundy, nie popadajmy w skrajnosci 19. min - 10 sek- drugi raz sobie polecial w kulki 21. min - 20 sek-tutaj rozumiem ze przy piatce? No powiedzmy ze nawet 3 raz zgrywal cwaniaka 22. min - 8 sek- jak wyzej, nie popadajmy w skrajnosci. * sekund ujdzie 37. min - 20 sek- 4 raz. Chociaz jesli to tez bylo przytrzymywanie przy 5 to chyba to sie troche rozni od takie trzymania pilki w rekach i stania/biegania z nia po polu karnym. 39. min - 12 sek- 5 raz. Koniec 1 polowy, sedzia pewnie juz w....iony I jak mowil sedzia upominal go w przerwie meczu zeby nie gral juz tyle na czas48. min - 30 sek. (gra zatrzymana, żółta dla Iwańskiego za dyskusję), - tutaj nie wiem o co biega, nie wiem jak ten czas wyliczyli. Watpie aby 30 sekund wybijal pilke z bramki. Pewnie chodzi o to ze wtey co pobiegl na srodek boiska to sie zrobila zadyma na 30 sekund? Zanim mu sedzia pokazal kartke to tyle minelo? No ale to chyba inna sytuacja niz trzymanie pilki w rekach czy przy wybijaniu piatki 69. min - 10 sek- chyba go naprawde sedzia upominal i przez 25 minut pamietal ze ma nie grac na czas. Ale zapomnial i znowu od 69 minuty zaczal w....iac sedziego. 10 sekund moim zdnaiem jeszcze ujdzie (o ile nie podwija sie skarpet (patrz nie robi sie z sedziego frajera). Poza tym upominal go w 1 polowie wiec w drugiej tez mial jakis maly margines do wyczerpania. Licze przewinienia od nowa bo mamy druga polowe i Cabaj jest po rozmowie z sedzia ze ma juz nie grac na czas. A wiec 1 raz 82. min - 6 sek-no 6 to chyba mozna... Moze trzymac pilke 6 sekund wlacznie. Jesli jednak stoimy po tej stronie ze sedzia ustawil mecz to wygodnie jest odnotowac te 6 sekund czy wybiegniecie na srodek boiska do zamieszania. Zawsze w podumowaniu mozna napisac ze Cabaj gral na czas 13 razy i sedzia zareagowal dopiero po 13 przewinieniu... 90. min - 10 sek- w tej polowie przesadzil DOPIERO drugi raz! Tu juz mogl byc wolny ale sedzia widac jeszcze byl cierpliwy. Poza tym czy cos by to zmienilo jesli wolny bylby w 90 minucie? Byla by ta sama gadka, ze mecz ustawiony, ze sedzia ustawil 93. min - 13 sek- no i tutaj dopiero i az 3 raz w drugiej polowie. Gwozdz do trumny Idac moim tokiem myslenia Cabaj nie gral na czas 13 razy tylko 8 razy. W pierwszej polowie jeszcze mu uszlo na sucho, po tym jak 5 razy zagral na czas. W przerwie sedzia dal mu ostrzezenie. Posluchal na pol meczu, znwu zaczal cwaniakowac od 70 minuty az sedzia sie w....il i po tym jak 3 raz Cabaj swirowal, po tym jak sie bawil getra w 92 minucie meczu w ktorym remis byl wynikiem korzystnym dla Cracovii dal mu kare. Dziekuje za uwage, o to mi chodizlo, zeby rozmawiac o faktach a nie napisac "sedzia .... bo tak, mecz ustawiony bo mi sie tak wydaje, sedzia ok bo jebac Cracovie". Jak juz chcemy rozmaiwac to opierajmy sie na faktach a nie coponiektorzy pisza swoje racje a nawet nie przeslaedza sytuacji. Oczywiscie nie jestem wszechwiedzacy, moze mecz byl ustawiony. Jesli ta teoria jest sluszna to w nastepnych kolejkach tez beda sedziowie Legii pomagali wiec sobie liczcie ile razy im pomogli i jak bedzie to naprawde duzo to wtedy mozna rzucac tezy ze Legia chce kupic sobie mistrzostwo. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Na chłopski rozum - jak ktoś kupuje mecz to robi to tak, żeby się nie wydało. Tzn robi tak od kiedy wyszło, że mecze są u nas grubo handlowane. Przecież gdyby tak było zrobili by to z sensem. Nie dali karnego (!) Cracovii, dali karnego z kapelusza po akcji Mezengi (!). Sędzia olewałby odpoczynki Pasów po kazdym kontakcie z naszym, nie przerywałby gry = nie 'kradłby' Legii czasu. I wreszcie, kluczowe - nie 'załatwiliby' przecież meczu w 94 minucie meczu. No, ludzie złodzieje, mordercy, przestępcy to nie są debile. Zwłaszcza, gdy w gre nie wchodzi fanatyzm tylko zimna kalkulacja - dostajesz worek pieniędzy, sędziuj tak, żęby wyglądało na ucziciwe, ale jednocześnie sprzyjaj nam w stykowych sytuacjach. Gdyby ten mecz był ustawiony to Cracovia nigdy nie prowadziłaby 1-0 po karnym. Gdyby ten mecz był ustawiony to Legia by znacznie wcześniej wyrównała. Gdyby ten mecz był ustawiony to za Mezenge byłby dla nas karny. Gdyby ten mecz był ustawiony to Legia szybciej wyszłaby na prowadzenie, a nie przez takie kuriozum. Sami się zastanówicie - jakbyscie byli sędzią albo Walterem i dali kase albo ją wzieli za ten mecz to naprawde w ten sposób byście to zaprojektowali? No, profesjonalny druk. Z awanturą na 20 fajerek i przytupem we wszstkich mediach. Fachowa robota ![]() Moim zdaniem jeżeli w tej chwili jakieś mecze są handlowane to tak, że raczej nie ma większych szans, by zwykły śmiertelnik sie zorientował co się dzieje. (no poza panem 'byłym piłkarzem'). ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
The disgraceful decision can be seen here.) Przytoczyłem również słowa mojego znajomego, możesz mi nie wierzyć bo jak rozumiem ten "" ma ośmieszyć moją wypowiedź i sugerować że taka rozmowa nigdy się nie odbyła. Wisi mi to. Co zaś do twojej jakże inteligentnej wypowiedzi to ja widziałem ustawione mecze z karnym w 86 min, mecze które były ustawiane w przerwie, a nawet takie w których sędzia dostawał obietnicę na 10 min przed gwizdkiem. Czy był to mecz sprzedany? Nie wiem. Czy był to mecz uczciwy? Na pewno nie. Tyle panowie "inteligentni".(idąc waszym poziomem retoryki) ps. Jaroo Antolović piłkę dłużej niż8 sek przetrzymywał 5 razy Powód: składnia
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 18.08.2010 o godz. 20:37.
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
....a ludzie, przecież sędzia nie dał karnego, nie wymyslił przewinienia i nie usunął debila z bramki. Dał tylko wolnego posredniego i mógł cały zydowski pomiot rzucić się po dotknięciu piłki Iwańskiemu pod nogi. Mógł pajac ustawić dobrze mur i nikt nie pamiętałby o tym zdarzeniu. Cabaj jest cipą, sędzia aptekarzem i tyle. Winy Legii w tym nie widzę. Zreszta nawet lepiej że tak się to potoczyło, bo ich bardziej boli i zaczynają skomleć, a powinno napierdalać jeszcze bardziej.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Cytat:
Teraz nalezaloby wziac 5 przykladowych meczow i tez zrobic takie podsumowanie ile czasu bramkarze graja na czas. Niektorzy pisza ze jesli juz sie chce gwizdac takie przewinienia to wszystkie je odgwizdywac. Nie przesadzajmy, po prostu mysle ze ten przepis interpretuje sie tak ze jesli juz bramkarz naprawde przesadza to wtedy sedzia odgwizduje faul. Antolovic przetrzymywal 5 razy wiec mu uszlo, Cabajek chcial byc madry, oszukal 12 razy to juz mu nie uszlo. Ciekawe czy w innych meczach bramkarze mieszcza sie w tej liczbie co Antolovic czy blizej im do Cabaja EDIT W takim razie Antolovic 5, Cabaj 8 razy juz przy wyniku 0:1 + 2 razy jeszcze przy 0:0 Czyli nadal bardziej przycina w wala od Legionisty. Poza tym pamietajmy ostatnie naciaganie przy... podciaganiu getry Jak pisalem wczesniej, mogl jeszcze siura wyjac i sie odlac. A co tam, jak mozna sobie z pilka getry podciagac to i mozna sie odlac, troche czasu ukrasc
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 18.08.2010 o godz. 20:59.
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ja uważam, że sędzia jest genialny. Zarobił kasę za ustawienie meczu, a jedyne co zrobił to dał wolnego pośredniego. Było to chyba najlepiej wyreżyserowane spotkanie w historii. Sędzia przewidział wszystko co do sekundy. Stefański = polski Spielberg!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
I jak można pisać że Legia kupiła mecz? najpierw kupiła karnego dla wiecznie pokrzywdzonych? Dla piękna spektaklu? Co do tego co weszlo napisało to byłbym bardzo ostrożny, Zarzeczny w Ekstraklasa Raport upominał się o karnego dla Ruchu za wejście Diaza, o Riosie zapominając. Tak że tam też piszą i mówią co wygodniej... ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Każdy ma swoje zdanie, wiec bezsensownie jest sie kłócić.
Skończmy na tym że pewien bramkarz to mega imbecyl. ![]() E;Forma Wisły też chyba wpływa na moja frustracje, a w piłce przeciez szczescie sprzyja lepszym...
Ostatnio edytowane przez szprotson : 18.08.2010 o godz. 22:52.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Dokładnie szprotson
A poza tym to szczyt szczytów żeby się kłócić odnośnie meczu koszerawej i Legii. A z formą Wisły będzie lepiej, bo gorzej być nie może. Pozdrawiam ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Cytat:
Ale musze zaapelowac co do drugiej mysli bo niestety moze. Mozemy spasc do poziomu gdzie pokonuja nas druzyny z San Mariono czy Luksemburga i dopoki nie jestesmy ponizej ich poziomu to jeszcze da sie cos w naszje pilce zjebac wiec napewno gorzej bnyc moze tylko oby nie bylo.![]()
drozd:
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ot taka ciekawostka:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html osobiście nie bardzo w to wierzę. To chyba robota kogoś "Życzliwego" Cytat:
Dlaczego więc to wklejam? Ano dlatego, że widać "najbardziej medialny klub w Polsce" podpadł redakcji przynajmniej jednego czasopisma. Futbol News to nie czołówka, ale jednak. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Właśnie z tym pułapem płac to już raczej nie taki niski
Z tym, że Lech może mieć problem z płynnościa finansową Cholera wie czy nie założyli wpływów z pucharów BVB za Lewego z tego co wiem wpłaca w ratach U nas, w Polonii, czy Legii właściciel może "pożyczyć" czy dorzucić coś od siebie Przy Cupiale, JW czy ITI to Rutkowski jest gołodupiec a połowa jego majątku to jest wartość Lecha |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32294,t...wiadomosc.html
wp.pl podaje, powołując się na pracowników Cracovii, że w dniu meczu ze Śląskiem Ntibazonkiza schudł 8kg! To chyba niemożliwe. Niech się wypowie ktoś mający pojęcie. ![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Wg mnie gruba przesada te 8kg. Ale nie znam się na dietetyce. To tylko moje przypuszczenia. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Te 8 kg to przede wszystkim woda. Jak gość nie pije cały dzień, to nic dziwnego
![]() ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Ja, czytałem najpierw o 5kg, potem o 6, teraz widzę, że wzrosło do 8. Za tydzień będzie 12 i może startować w biegach długodystansowych... razem z kenijczykami.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
tuż po meczu ze Śląskiem, ja slyszałem o 4kg. No ale że pare dni minęło, i murzin dalej nie je, to waga spada
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Schudł tyle gdy się dowiedział, kto założył ten klubik do którego trafił. Będzie miał teraz przechlapane u współwyznawców.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Zuch chłopak.http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/e...aleglosci.html
Racja. Wszyscy sędziowie są przeciwko Wiśle...wszyscy i pogoda też i murawa i politycy i Rysiu z Klanu...Podać chusteczkę? |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Jak się tak na noc nawp..la to się rano nie będzie mógł ruszać. Efekt jojo murowany.
|
|
|