The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wojteqs80
Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.08.2010, 10:29
mój skład na Widzew:
Jovanić
Cikos Cleber Chavez Diaz
Kirm Garguła Sobolewski Piotr Brożek
Małecki Paweł Brożek
na zmienników typuje : RIOS,Paljic i ewentualnie Żuraw
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 18.08.2010, 10:37
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
Coś mi się wydaje że Kulawik nie wystawi Chaveza...
coś ostatnio mówił że ten zawodnik nie jest przygotowany doi sezonu.
Pawełek w bramce i Kowalski na obronie - co oznacza, że na 0 z tyłu nie zagramy na pewno.Widzew pewnie przyciśnie tak jak z Lechem pokazali że na ich terenie trudno jest coś ugrać. Pytanie czy da się coś ustrzelić? Chętnie zobaczyłbym w pomocy Gułę, czy nawet Jirsaka, żeby wreszcie napastnicy dostawali jakieś piłki i żeby miał kto wykonywać stałe fragmenty gry. Bo u nas na razie nawet nie ma kto rogu wybić przyzwoicie.
mc-money
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 18.08.2010, 11:08
szprotson napisał(a):Wyświetl post
to nie trucht, tylko jego sprint...
Rozjebałeś mnie chłopie, chodź to wcale śmieszne nie jest

Widzew w pierwszym mecze pokazał bardzo ładną piłkę, nawet ze słabą amicą.
A pierwszy skład widzę tak:

Jovanić
Cikos, Chavez, Cleber, Diaz (ew Piotrek Brożek, bo Diaz woli pomoc)
Kirm, Sobolewski, Rios (jako cofniety napastnik), Małecki
Żurawski, Brożek
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.08.2010, 11:20
Chavez dostał pozwolenie na pracę ? Wydaje mi się, że jeszcze grać nie może, więc czemu piszecie, że Chavez w I składzie? Brożek w ogóle może już grać ? Garguła ? Jest wiele niewiadomych ;/ A ja po prostu nie chcę systemu z 4 skrzydłowymi i zeroma pomocnikami środkowymi!! Teraz jest piłka nowoczesna polegająca na szybkiej wymianie piłki a nasi niekreatywni piłkorze jak mają prowadzić akcje ? Jest za duży chaos ;]
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 18.08.2010, 11:46
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Chavez dostał pozwolenie na pracę ? Wydaje mi się, że jeszcze grać nie może, więc czemu piszecie, że Chavez w I składzie? Brożek w ogóle może już grać ? Garguła ? Jest wiele niewiadomych ;/ A ja po prostu nie chcę systemu z 4 skrzydłowymi i zeroma pomocnikami środkowymi!! Teraz jest piłka nowoczesna polegająca na szybkiej wymianie piłki a nasi niekreatywni piłkorze jak mają prowadzić akcje ? Jest za duży chaos ;]
Tutaj pojawia się następny punkt profesjonalnie przekazywanej informacji kibicom, tzn. kompletny brak informacji o tym czy Chavez ma już pozwolenie na pracę, czy Brożek nie jest kontuzjowany, za pewne dowiem się o tym w piątek na wieczór albo w sobotę oglądając skład Wisły.

Ja uważam, że nawet jak dostanie pozwolenie na pracę to i tak w sobotę zobaczymy duet Kowalski- Cleber, mam tylko nadzieję że w bramce zagra Jovanić.

Musimy zagęścić środek boiska, więc raczej dla Kamila Rado nie będzie miejsca, choć znając ''zaskoczenia'' Kulawika znowu go zobaczę na boisku a wolę oglądać - Wilka, ciekawe kto teraz wyląduje na ławce ostatnio padło na Brożek Piotrka, nie wiem czemu.

W tym meczu musimy nastawić się na kontrataki, bo w aktualnej formie, granie z Widzewem na wymianę ciosów może się dla nas bardzo źle skończyć.
Co za czasy nastały, abyśmy się musieli martwić czy przywieziemy z Łodzi, choć punkt. Przedtem to licytacja na forum ile to raz bramkarz Polonii, ŁKS-u czy innego zespołu będzie wyjmował piłkę z bramki, a teraz modlitwy o to aby nasza obrona zagrała na zero z tyłu a ktoś jakimś cudem wepchnął piłkę do bramki Widzewa.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.08.2010, 12:56
Myśl, że w kolejnym tak ważnym meczu znów zobaczymy w rolach głównych Kulawika i Rado, napawa mnie przerażeniem. Oby chociaż Kowalskiego zastąpił Chavez.

Za Kulawika Wisła jest nie tylko źle personalnie ustawiana, panują chore kryteria doboru piłkarzy do podstawowej jedenastki, ale też nie ma też żadnego planu taktycznego w ofensywie. Jest tylko chaos.

Ciekawe, czy chcąc robić na siłę miejsce swojemu pupilkowi, znów posadzi na ławce Gargułę i odda walkowerem środek pola?
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Lysy
Senior Member

Stary 18.08.2010, 15:39
Myślę , że zobaczymy "starą" ekipę znaną z meczów z Szewle i Karabachem. W środku powracający po urazie Garguła,
który to jak zwykle całe spotkanie będzie niewidoczny, może pośle jedną dwie niecelne piłki do napastnika co zostanie skrzętnie odnotowane i docenione przez Markusa (za same nazwisko +2 do oceny) . W bramce Milan Jovanić który niczego trudnego nie wybroni, ale też nie puści "Pawełka" więc zostanie entuzjastycznie przyjęty przez forumnowych "ekspertów" (za samo nie bycie Pawełkiem +1 do końcowej oceny) .
Obstawiam łatwe 3:0 - oczywiście dla Widzewa, który to ma piłkarzy może mniej znanych, ale ambitniejszych.
Markus
Senior Member

Stary 18.08.2010, 15:45
Lysy napisał(a):Wyświetl post
który to jak zwykle całe spotkanie będzie niewidoczny, może pośle jedną dwie niecelne piłki do napastnika co zostanie skrzętnie odnotowane i docenione przez Markusa (za same nazwisko +2 do oceny) . W bramce Milan Jovanić który niczego trudnego nie wybroni, ale też nie puści "Pawełka" więc zostanie entuzjastycznie przyjęty przez forumnowych "ekspertów" (za samo nie bycie Pawełkiem +1 do końcowej oceny)
Jedyną osobą, która tu przyznaje punkty za nazwiska, a nie za jakość postawy na boisku, jesteś Ty w pisaniu o osobie Rado. Obojętnie, co by nie zrobił i tak go ocenisz pozytywnie. Wobec tego zamiast tracić czas na robienie mu niezrozumiałej reklamy na forum, może lepiej stwórz jego fanklub i oflaguj się podobiznami? Będzie przynajmniej śmiesznie.Szkoda, że nie zaczniesz jeszcze bronić Kowalskiego...
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 18.08.2010, 15:45
Myślę , że zobaczymy "starą" ekipę znaną z meczów z Szewle i Karabachem. W środku powracający po urazie Garguła,
który to jak zwykle całe spotkanie będzie niewidoczny, może pośle jedną dwie niecelne piłki do napastnika co zostanie skrzętnie odnotowane i docenione przez Markusa (za same nazwisko +2 do oceny) . W bramce Milan Jovanić który niczego trudnego nie wybroni, ale też nie puści "Pawełka" więc zostanie entuzjastycznie przyjęty przez forumnowych "ekspertów" (za samo nie bycie Pawełkiem +1 do końcowej oceny) .
Obstawiam łatwe 3:0 - oczywiście dla Widzewa, który to ma piłkarzy może mniej znanych, ale ambitniejszych.
Mówimy o wyniku końcowym czy do przerwy Może się okazać, że wrzucą nam 5 i dopiero będzie wstyd
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
żogaiła
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 18.08.2010, 15:51
Nie dosc ze Lysy, to jeszcze slepy (to taki zarck )
stawianie na nieznanych pilkarzy, ktorzy wiadomo ze nie zagraja dobrze- potwierdzil to tylko Rado w pierwszych meczach to samobojstwo. Gargula czy Jirsak to raczej gwarancja kilku ciekawych i przemyslanych pilek w trakcie meczu. Jesli dodatkowo za plecami mieliby jakiegos porzadnego czolga (Sobola w formie), to juz w ogole gra wygladalaby inaczej. Tymczasem Rado gry nie kreauje nijak, bega zupelnie chaotycznie bez celu i sensu. I co ciekawe po 45 minutach schodzi z placu...
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 18.08.2010, 15:58
Mam nadzieję, że Kula przestanie się bawić w eksperymenty i przestanie wystawiać Rado Kowalczyka bo nie mamy czasu na kolejną stratę punktów. Sobola tez by pasiło usadzić na ławie, bo gość jest kompletnie niewidoczny, bez formy fizycznej, cien zawodnika, zupełnie nie podłącza się do gry, a my mamy grac atakiem pozycyjnym... :O Super że w odbiorze jest niezawodny, ale niech sobie odpocznie. Ja nie rozumiem, jak srodkowy pomocnik unika gry, nie wychodzi do piłek, chowa sie za pomocnikami przeciwnej druzyny, dla mnie to jest dramat. W środku niech zagrają Jirsak z Gułą, albo Wilk. Licze na przełomowe 0:1 w 85 minucie...
Ostatnio edytowane przez palikot : 18.08.2010 o godz. 17:06.
Adam
Member

Od: 05.2010

Stary 18.08.2010, 17:44
Jak Chavez dostanie wize to Widzew moze sie modlić tylko o 0:0

Ludzie o kim my tu w ogole rozmawiamy... to jest Widzew, beniaminek z 1 ligi fakt majacy barwna historie ale BENIAMINEK piszecie tutaj ze fajnie by bylo remis z Widzewem.... loooool jak wy prognozujecie remis z Widzewem to rozumiem ze do Poznania pojedziemy po 0:10? Troszke wiary... fakt przegralismy mecz z Chorzowem ale sytuacji mielismy sporo... kwestia tylko ich wykorzystania Wystarczy ze Wisła zagra na 40% swoich mozliwosci i na luzie wygramy ten mecz... tak btw czy ktos slyszal o jakis "wielkich" transferach widzewa? sprzedali kogos kto sie liczy? kupili kogos znaczacego? NIE oni maja bardzo przecietny zespol jedynym ich plusem jest ten sarnas ale daleko mu do Brozka czy Zurawskiego naszym minusem jest Pawelek... ale odpowiednio ustawiona obrona(oby z Chavezem) i luzio wielu sytuacji mieć nie będa

WIECEJ WIARY WISŁA PANY!
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 18.08.2010, 17:46
Adam a teraz powiedz ogladałes mecze Widzewa i Nasze w tym sezonie ?
Chyba nie
*Michael*
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 18.08.2010, 17:51
powiem tak jeśli kulawik znowy wystawi rado to nie licze na dobry wynik... co prawda był jednym z najaktywniejszych obok Małego w 1 połówce z Ruchem ale nie umie rozgrywać...

moj skład na Widzew:

Jovanic
-
Cikos-Cleber-Chavez/Bunoza-Diaz
-
Kirm-Sobolewski-Garguła/Jirsak-Piotr Brożek
-
Małecki-Rios/Żurawski

Zmiany: jesli żuraw nie zagra to on, Brożek i któryś z dwójki Garguła/ Jirsak
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Adam
Member

Stary 18.08.2010, 17:54
Donki napisał(a):Wyświetl post
Adam a teraz powiedz ogladałes mecze Widzewa i Nasze w tym sezonie ?
Chyba nie
Nasze mecze widziałem...na meczu z Arka byłem mecz z Ruchem ogladalem od 2 polowy... Fakt pierwszy mecz zagralismy slabo w 2 mielismy problemy z wykorzystywaniem sytuacji ale sa to problemy spokojnie do naprawienia do soboty... przeciez Brozek nie zapomnial jak sie strzela gole z dnia na dzien...
To my jestesmy faworytem i to NAS sie powinien widzew bać a nie my ich... troche to zenujace co niektorzy pisza brak wiary jest powalajacy ja nie wiem jak jestescie tak pewni przegranej Wisly to moze idzcie obstawiać do Buków kasiorke? Skoro to pewne ze przegramy z tymi uczniakami

W ostatnim sezonie grali w 1 lidze wymagajacych przeciwnikow nie mieli wielkich zakupow nie zrobili... o kim mu tu rozmawiamy to jest Widzew a nie jakas Barcelona
Joshua TS
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 18.08.2010, 18:00
Nie wierzę, że zagra Jovanić. Przecież wg Kulawika Pawełek jest świetnym bramkarzem i to nie była jego wina, że puścił kolejnego babola tylko...Cikosa
"...Przed meczem fani obu drużyn śpiewają swoje klubowe hymny ;kibice Wisły: Jak długo na Wawelu, kibice Cracovii: Wisła to *****..."
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.08.2010, 18:05
Adam napisał(a):Wyświetl post
To my jestesmy faworytem i to NAS sie powinien widzew bać a nie my ich... troche to zenujace co niektorzy pisza brak wiary jest powalajacy ja nie wiem jak jestescie tak pewni przegranej Wisly to moze idzcie obstawiać do Buków kasiorke? Skoro to pewne ze przegramy z tymi uczniakami

W ostatnim sezonie grali w 1 lidze wymagajacych przeciwnikow nie mieli wielkich zakupow nie zrobili... o kim mu tu rozmawiamy to jest Widzew a nie jakas Barcelona
Marnujesz się tu , powinieneś to grajkom powiedzieć bo to oni grają permanentną kiche i to oni powodują że faworytem tego meczu będzie Widzew.
Przykro mi ale nie da się tekstem 'to my jesteśmy faworytem i to nas się bać powinni'- zakląć rzeczywistości.
Adam
Member

Stary 18.08.2010, 18:10
No tak lepiej jedzmy na kazdy mecz z przekonaniem... na 100% przegramy chociaz fajnie jak sie moze uda ugrac remis na zwyciestwo nie mamy co liczyc to jest poza naszym zasiegiem... to jest kuzwa Wiara? Dobija mnie takie myslenie... w kazdym meczu gramy o zwyciestwo! Kazdy zespol jest do ogrania... niektorzy sa jeszcze chyba myslami na meczu z Karabachem a co bardziej sędziwi z Dynamem tibilisi... bylo minelo mamy nowy zespol ale SILNY ZESPOL! Wierze ze pilkarze sie juz otrzasneli i uwierza za grac potrafia BO POTRAFIA! Do Łodzi jedzie 800 osob zgotujemy im taki doping ze poczuja sie jak na R22

WIECEJ WIARY WISŁA PANY
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 18.08.2010, 18:11
Niecaly tydzien temu ktos napisal:

'Czego wy sie boicie, szybkie 2:0 i wracamy do domu, sracie jakbysmy na Łazienkowską albo Konwiktorską jechali'

Jak sie skonczylo wszyscy wiemy

Widzew jest lepszy od Ruchu, a w dodatku publicznosc wieksza ;> i to raczej nie w skutecznosci lezy problem, oj chyba nie.
Bnn
Member

Od: 03.2003

Stary 18.08.2010, 18:14
palikot napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że Kula przestanie się bawić w eksperymenty i przestanie wystawiać Rado Kowalczyka bo nie mamy czasu na kolejną stratę punktów. Sobola tez by pasiło usadzić na ławie, bo gość jest kompletnie niewidoczny, bez formy fizycznej, cien zawodnika, zupełnie nie podłącza się do gry, a my mamy grac atakiem pozycyjnym... :O Super że w odbiorze jest niezawodny, ale niech sobie odpocznie. Ja nie rozumiem, jak srodkowy pomocnik unika gry, nie wychodzi do piłek, chowa sie za pomocnikami przeciwnej druzyny, dla mnie to jest dramat. W środku niech zagrają Jirsak z Gułą, albo Wilk. Licze na przełomowe 0:1 w 85 minucie...
sorry ale ja czegoś nie rozumiem. cały 2007/2008/2009/2010 był lament, że ani Skorża, ani Kasperczak nie wystawiają młodych, że "niech zagra jakiś z ME, nie zagra gorzej od ...(i tu wstawić nazwisko piłkarza który w ost. meczu zagrał słabiej, czyli Jirsak, Sobol, Diaz, Łobo)". teraz Kula próbuje młodego, który moim zdaniem właśnie nie gra gorzej od np. Jirsaka nie mówiąc o Łobo, to też źle. Owszem, Rado nie gra rewelacyjnie, ale właśnie nie gra gorzej, czyli - jest na plus, bo się ogra i jest szansa na lepiej, a w przypadku ww. - już nie.

poza tym - zobaczcie jak u nas traktuje się młodych, na przykładzie Cikosa. Koleś nie gra ani lepiej ani gorzej od reszty, kumple z drużyny opierdalają go jak burą sukę - patrz Małecki na Litwie, koleś gra debiut a Patryczek jedzie po nim że nie podał tam gdzie akurat pobiegł, aż Cikos przepraszał, albo Sobol w Chorzowie, kilka razy go tak zjebał że aż żal. Jak oni mają się wkomponować?

nie wspomnę tu o Kulawiku który obarczył go winą za to że w Pawełek wygrał konkurs "mam marzenie" i gra w Wiśle zupełnie się do tego nie nadając. I ma taki trener pretensje że zamiast po polsku wyp... piłkę chciał ją wyprowadzić tak jak cywilizowany świat robi. Tyle że tam jest komu podać, u nas nie ma i są straty. Tam na takie ewentualności są stoperzy i bramkarz, a u nas jest Kowalski i Pawełek. Ale winę najlepiej na młodego Cikosa.
There is only one Dennis Bergkamp
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.08.2010, 18:16
Adam napisał(a):Wyświetl post
Do Łodzi jedzie 800 osob zgotujemy im taki doping ze poczuja sie jak na R22
Przestań - za przeproszeniem - .......ić, bo jedziecie na Widzew, a nie Odrę Wodzisław.

To co tutaj uprawiasz, to myślenie życzeniowe. Wydarzyć się może wszystko, ale nie ma co się czarować, że Widzew powinien się nas bać. Niby kogo?

Obecnie - po wyprzedaży - nie ma już komu ciągnąć ten wózek.

Bnn napisał(a):Wyświetl post
nie wspomnę tu o Kulawiku który obarczył go winą za to że w Pawełek wygrał konkurs "mam marzenie" i gra w Wiśle zupełnie się do tego nie nadając. I ma taki trener pretensje że zamiast po polsku wyp... piłkę chciał ją wyprowadzić tak jak cywilizowany świat robi. Tyle że tam jest komu podać, u nas nie ma i są straty. Tam na takie ewentualności są stoperzy i bramkarz, a u nas jest Kowalski i Pawełek. Ale winę najlepiej na młodego Cikosa.
Przestańcie się nad nim użalać, bo to beznadziejny obrońca. Kulawik miał co do niego rację, a zjebki od Sobola też nie dostał za ładne oczy. Jak nie umie wziać na siebie odpowiedzilności, to niech schrzania do ME. To nie przedszkole.
Mówią mu, żeby grał ostrożnie bo obrona to ser szwajcarski, to jego psim obowiązkiem jest słuchać trenera i kolegów z zespołu. Musimy grać konsekwentnie w obronie, bo inaczej nie mamy szans niczego ugrać. Cleber wszystkiego nie zaasekuruje i to jest fakt.

Wy jesteście nienormalni - szukacie wiecznie usprawiedliwień dla poszczególnych piłkarzy zamiast przyjąć do wiadomości, że to po prostu frajerzy. Może komuś nie wyjść jeden, dwa mecze, ale jak ktoś rozgrywa jeden dobry na dziesięć chujowych, to o czym tu pisać? Kirma prześladuje Małecki, Cikosa Sobol, jeszcze trochę i okaże się, że Bunozę Kapka molestował. Ludzie - przejrzyjcie wreszcie na oczy!
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.08.2010 o godz. 18:24.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Bnn
Member

Od: 03.2003

Stary 18.08.2010, 18:19
żogaiła napisał(a):Wyświetl post
(...)Jirsak to raczej gwarancja kilku ciekawych i przemyslanych pilek w trakcie meczu.(...)

te kilka ciekawych piłek Jirsaka to masz na myśli statystyki za cały pobyt w Wiśle? bo mi sobie ciężko przypomnieć choć 1 prostopadłe zagranie-asystę w stylu Szymka
There is only one Dennis Bergkamp
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 18.08.2010, 18:39
Mam nadzieję, że nasi grajkowie wk...wia sie po porażce i zagrają ambitniej niż do tej pory.
Po ostatniej krytyce nie dziwiłbym sie gdyby Kula Cikosa posadził na ławie. Z Rado raczej nie zaryzykuje po raz kolejny ale Pawełek jest pewny. Kowalskiego tez chyba zobaczymy.
Na lewej obronie Diaza nie chciałbym więcej widzieć. W meczu z Ruchem wozili go aż miło. Mam nadzieję, że Pietia go zastąpi
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 18.08.2010, 18:57
Ja nie moge tego skumac co daje gra Rado po 45 minut...to czysty idiotzym...
Tak mozna bylo sobie pogrywac w Pucharze Ligi...
arbuz
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 18.08.2010, 19:09
Jezeli sa az takie problemy z obrona to piwinnismy zagrac brzydko ale skutecznie czyli zagrac dwoma defensywnymi pomocnikami Sobol Wilk
Zarko42
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 18.08.2010, 19:17
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Ja nie moge tego skumac co daje gra Rado po 45 minut...to czysty idiotzym...
Tak mozna bylo sobie pogrywac w Pucharze Ligi...
a co daje gra jego fantastycznych zmienników przez następne 45 minut?
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 18.08.2010, 19:23
dalibyście sobie już spokój z tym, czy ma grać taki czy śmaki, przecież ktokolwiek nie wyjdzie jest w takiej samej formie jak cała banda
Maciek Żurawski może mówić piękne słowa o kolegach, ale tak naprawdę jedyne co ich zmotywuje to blokada kont do momentu aż zaczną zap...lać i wgrywać
a co do meczu z widzewem to wygramy bo innego wyjścia nie ma i tyle
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 18.08.2010, 19:32
Bnn napisał(a):Wyświetl post
sorry ale ja czegoś nie rozumiem. cały 2007/2008/2009/2010 był lament, że ani Skorża, ani Kasperczak nie wystawiają młodych, że "niech zagra jakiś z ME, nie zagra gorzej od ...(i tu wstawić nazwisko piłkarza który w ost. meczu zagrał słabiej, czyli Jirsak, Sobol, Diaz, Łobo)". teraz Kula próbuje młodego, który moim zdaniem właśnie nie gra gorzej od np. Jirsaka nie mówiąc o Łobo, to też źle. Owszem, Rado nie gra rewelacyjnie, ale właśnie nie gra gorzej, czyli - jest na plus, bo się ogra i jest szansa na lepiej, a w przypadku ww. - już nie.

poza tym - zobaczcie jak u nas traktuje się młodych, na przykładzie Cikosa. Koleś nie gra ani lepiej ani gorzej od reszty, kumple z drużyny opierdalają go jak burą sukę - patrz Małecki na Litwie, koleś gra debiut a Patryczek jedzie po nim że nie podał tam gdzie akurat pobiegł, aż Cikos przepraszał, albo Sobol w Chorzowie, kilka razy go tak zjebał że aż żal. Jak oni mają się wkomponować?

To grajmy moze Młodą ekstraklasą co? Ja mysle ze to kapitalny pomysł!!
Jak czytasz bukietów piszących bzdury na forum to co sie dziwisz? Kto pisze, że nasi trenerzy nie wystawiają młodych, jak u nas wiekszosć składu to młodzi Co pokazuje Rado? Ani to jakis super talent ze warto na niego stawiać, jest to zwykly moze troche wyrózniający sie piłkarz z ME i tyle, Nie moze byc tak, ze on wychodzi od pierwszej minuty na tak ważne mecze jak z Ruchem a dwóch ofensywnych pomocników nie zabiera na mecz!! Z Arką jeszcze rozumiem, chciał pokazac reszcie, ze nie mają pewnego miejsca itd. ale z Ruchem to mnie szczerze powiem w....iło, bo jak mamy grać o mistrza, to mamy grac najsilniejszym składem, a nie sobie eksperymenty po koleżeńsku robić. Caly srodek pola przez to, że nie mamy stoperów, zenującą formę Sobola i grającego Rado doprowadziło do tego, że Ruch na nas siedział i skończyło się jak się skończyło. W srodku to musi być gosć co kuma sprawę, a on ma strach w oczach jak piłka do niego jest zagrywana.
Co do Cikosa, Kulawik zwalajac na niego winę, zachował się jak kretyn, ale poza tym to, że Sobol się wydarł wtedy to akurat miało podstawy, bo zagrał piłke jak trampkarz, co wiadomo może się zdarzyć każdemu, ale o....... się mu należał.
Ostatnio edytowane przez palikot : 18.08.2010 o godz. 19:34.
moskit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.08.2010, 21:10
10 minutowy wywiad z Kulawikiem po środowym treningu http://www.xn--maopolska-rub.tv/port...-z-kulawikiem/
mc-money
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 18.08.2010, 21:10
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post

Widzew jest lepszy od Ruchu, a w dodatku publicznosc wieksza ;> i to raczej nie w skutecznosci lezy problem, oj chyba nie.
Teraz te kluby to loteria, Widzew zagrał bardzo dobrze w meczu z amica. Ruch zagrał w pierwszym meczu beznadziejjnie, a nagle drugi mecz bardzo dobrze. Nie bawmy się we wróżki- obstawiać to można w lidze angielskiej, gdzie wszystkie kluby prezentuja rowny da siebie poziom, a ta nasza polska piłka to jakas taka nie przewidywalna ;D

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów