|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
remis w Łodzi będzie dobrym wynikiem, potem nowy trener i zaczynamy wszystko od nowa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
ale musisz wziac pod uwage ze cos moze sie nie ulozyc po mysle prezesa.. byc moze nie doszedl z kims do porozumienia i trzeba nakrecac wszystko od nowa.. to nie takie proste i nalezy to zrozumiec, nic na wariackich papierach bo nie chodzi tu o kupno kilograma kartofli, nie oszukujmy sie, i tak nie bedzie to tak wygladac ze trener przyjdzie i nagle nowa jakosc bedzie.. takze lepiej dac sobie wiecej czasu i zalatwic wszystko z GLOWA! zeby chociaz miejsce pucharowe zajac.. choc i nie takie cuda sie zdarzaly i moze i MP bedzie
)
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 18.08.2010 o godz. 14:12.
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Tutaj chodzi o 10 dni klingońskich. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
A ja pamietam komentarz Milecarskiego (chyba z jakiejś transmisji) że dziwi się że Basałaj dał sobie tylko 10 dni, bo to jest zbyt ważna decyzja i spokojnie trzeba to załatwić!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Oczywiście, że to nie kupno kilograma kartofli dlatego odpowiedzialny prezes nie podaje terminów w stylu 'najpóźniej' Sam sobie winien Tak naprawdę chodziło mi jednak tylko o to, że może też pójść nie po myśli prezesa fakt zatrudnienia szkoleniowca z zagranicy więc taką samą wagę jak do terminów przez niego podawanych należy przywiązywać do tej obietnicy i nie być tak całkiem pewnym, że nie będzie to Polak.
Ostatnio edytowane przez fond : 18.08.2010 o godz. 14:16.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ano właśnie dokładnie to powiedział - zgadza się owa 'następna środa' to dziś Choć - jak to stwierdziliśmy zgodnie wyżej - tak naprawdę to bez znaczenia istotnego. Po prostu odpowiedzialnie nie da się takiego terminu określić jak to niepotrzebnie zrobił nasz prezes i tyle. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Trochę rozsądku Zrozum, że Cupiał rządzi klubem jak udzielny pan na Wawelu - jak ma kaprys rzuci sakwą, jak nie ma, nie rzuci, ale z wysokiej wieży swojego pałacu zawsze patrzy na poddanych i wymaga. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
na razie roztrząsamy kwestie co obiecał Basałaj->moim zdaniem wczoraj wyraźnie powiedział iż do poniedziałku nie mamy czego się spodziewać-koniec kropka. Ja osobiście wierzę iż Jimenez nie jest jeszcze stracony i trwają negocjacje personalno-budżetowe. Do poniedziałku ciężko coś powiedzieć bo jak widać negocjacje są prowadzone dość tajemniczo i do tego ludzie sobie robią jaja(patrz blog który poinformował nas o prezentacji Jimeneza). Na Dana raczej nie liczę bo musiałby dostać bardzo szerokie kompetencje i realne szanse przebudowy zespołu połączone z ogromną kasą i do tego trzeba byłoby uderzyć w jego jakaś wewnętrzna ambicje, chęć udowodnienia sobie i Cupiałowi wartości i błędnej decyzji w 2006 i trzeba pamiętać iż opuścił UU w Rumunii która grała w pucharach i dobrze sobie radziła dla 2ligi rosyjskiej więc wydaję mi się bardzo odległy...
P.S Jak ktoś zna lub ma kogoś w sheratonie to niech sprawdzi po znajomych może ktoś tam pracuję i się dowiemy o kogo chodzi |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
![]()
(...)Kto Nie Ma Odwagi Do Marzeń Nie Będzie Miał Siły Do Walki...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Zrozumcie, Cupail sie zmienil. Czy na lepsze to sie akurat dowiemy tego... Jednak mozna miec ku temu nadzieje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Cupiał zatrudniał już młodych i energicznych, pełnych werwy (Mielcarski choćby); zatrudniał trenerów z nazwiskiem (Smuda, Kasperczak), zatrudniał już nawet tego Twojego Basałaja. Nawet sympatyczny i efektywny Jarosz już tu był. Tak samo, jak od lat osłabiał zespół pozbywając się z niego Kosy (dwukrotnie!), Szymka itd., tak samo zrobił to teraz (Marcelo, Głowacki - i nic mnie nie obchodzi wyjątkowość ich sytuacji, można było sprzedać Marcelo i za połowę sumy kupić świetnego obrońcę, Głowie dać kontrakt marzeń, albo też go kimś zastąpić; naprawdę tak trudno znaleźć solidnego obrońcę, gdy ma się pieniądze?). Nic się nie zmieniło. Przynajmniej na razie. |
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ludzie luz czy to bedzie ta sroda czy nastepna czy moze ta za dwa tygodnie niewiele to zmieni. Nikt chyba nie uwaza ze trener xxx (w miejsce xxx wstaw dowolne nazwisko) ma czarodziejska rozdzke ktora raz machnie i Widzew ogramy7-0. Moze nasz nowy trener ma watpliwosci a moze pojawil sie na horyzoncie ktos lepszy? Cierpliwosci bedzie lepij bo gorzej byc nie moze.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zgadzam sie w 100% sam jestem bardzo niecierpliwy w sprawie nowego trenera i chcialbym wiedziec chocby teraz kto to bedzie ale z drugiej strony staram sie podchodzic na chlodno i wiem ze tydzien czy dwa wiecej nas i druzyny niezbawi. A przeciez chyba wszyscy myslimy nie tylko o tym sezonie ale nastepnych i moze w koncu budowaniu czegos na stabilnych nogach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Powiem tyle- im lepszy trener, tym lepsi zawodnicy do nas przyjdą, ale do tego potrzeba dobrego dyrektora sportowego plus rozbudowaną siatkę skautów. A jeszcze do tego potrzeba szkółki, która pozwoli nam wyszkolić nowych, młodych piłkarzy i nie będziemy musieli kupować przepłacanych polskich kopaczy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Basałaj miał już dostatecznie dużo czasu (aż 3 tyg) na przeprowadzenie tej sprawy. Przez ten czas naprawdę można zatrudnić kogoś wartościowego. Operatywny i odpowiedzialny prezes musi mieć także na uwadze upływający czas. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Markus, Ty chyba w innej rzeczywistości żyjesz. Zresztą patrząc na Twoje wypowiedzi coraz bardziej utwierdzam się w tym przekonaniu. Od zwolnienia Kasperczaka minęło 12 dni. Według mnie to nie tylko nie są 3 tygodnie, ale nawet niepełne 2.
Może daj Basałajowi czas na znalezienie trenera. Ja wiem, że Ty zrobiłbyś porządek w klubie ze wszystkim w godzinę, ale nie wszyscy są tacy operatywni i odpowiedzialni. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Uważasz zatem że w niespełna 3 tygodnie nie można podpisać kontraktu z żadnym wartościowym trenerem? To mission imposible? Jeśli tak, to naprawdę ktoś z nas żyje w "innej rzeczywistości". Nikt nie wymaga od Basałaja ściągnięcia nowego coacha w godzinę. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Ja bym stawial na tego Holendra o ktorym dzisiaj pisza portale... nie dlatego ze jest trenerem ktory wybija sie z tego bardzo waskiego grona BARDZO DOBRYCH trenerow... poprostu ten gościu z tego co wyczytalem ma smykałke do piłkarzy czyli kupuje tanio sprzedaje drogo zaloze sie ze Cupiałowi te Euro zysku ze sprzedazy powaznie chodza po glowie tym bardziej ze chce wreszcie pozarabiac kase a po odpadnieciu z Ligi Europejskiej troszke Euro mu wypadło z worka
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Uważam ,że lepiej trenera niech nie będzie i miesiąc, ale trener będzie najlepszy, a nie w pośpiechu byle kogo ściągnąć. Kolejna sprawa, ja chciałbym, żeby przed trenerem miał cel na przyszły sezon FG ligi europejskiej. Niech spokojnie buduje by np. za 2, 3 sezony była Liga Mistrzów. Jak dostanie cel LM od razu to jak się nie uda to nie wiadomo co będzie. Cierpliwość jest nam potrzebna.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja się zaczynam obawiać czy to nie będzie tak jak ze stoperem najpierw miał być w ten piątek potem w następny a potem po miesiącu przyszedł Bunoza, który może za rok będzie wartościowym piłkarzem.
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Markus nie zapominaj, że Basałaj przez te dni nie zajmował się wyłącznie poszukiwaniem trenera.
My, kibice, którzy są z reguły gorzej poinformwani wiemy, że Prezes Wisły zajmował sie co najmniej dwoma rzeczami: - poszukiwaniem dyrektora sportowego, - rozmowami z miastem ws. stadionu. Nie wymagajmy od tego człowieka więcej niż to jest możliwe. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Oczywiście możemy robić z Basałaja tytana operatywności i efektywności w poszukiwaniu nowego trenera. Będzie to tak samo prawdziwe, jak fakt że nie da się szybko zatrudnić nowego trenera w miejsce odchodzącego. Ja nie mam zamiaru oczekiwać od Basałaja cudów. Chciałbym tylko, aby dotrzymał choćby tylko ram czasowych, które sam sobie nakreślił (słynne "dziesięć dni" - to też za wiele? A może on nawet tego nie powiedział, a Ci którzy to słyszeli byli z "innej rzeczywistości"? ) i abyśmy nie musieli dłużej oglądać na ławce tak słabego coacha jak Kulawika.![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Markusie, zgadzam się z Tobą, bo wyrzucając Kasperczaka klub powinien mieć już kogoś na jego miejsce i rozmowy powinny być sfinalizowane w tydzień po jego wyrzuceniu. Ale z drugiej strony, jak przyjdzie rzeczywiście dobry trener(to się okaże po pół sezonu), to jestem w stanie poczekać jeszcze ten tydzień. Cierpliwości!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Resino?
to juz wolę Simone |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Natomiast na pewno lepiej dłużej poczekać niż zatrudniać byle kogo. Niestety historia naszych transferów choćby uczy, iż zwykle u nas to jest: 'dłużej poczekać i zatrudnić byle kogo'. Oby tym razem był to wyjątek od tej reguły. Jako taki pośpiech byłby jednak wskazany bo na całkowitą stratę sezonu nie możemy sobie pozwolić choćby dlatego, by tego ewentualnego trenera móc zatrzymać... O wzmocnieniach nie mówiąc. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
Ja tam jestem cierpliwy, mimo ze wiem ze z Kulawikiem na ławce mozemy juz na starcie stracic sporo punktów. Z drugiej jednak strony nasza liga jest tak buraczana ze jak przyjdzie dobry trener i 2 porządnych zawodnikow spokojnie zdobędziemy miejsce na pudle. ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|