|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
wpadnie teraz NIK to stadion mamy z głowy na pewnie rok
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
W takich Włoszech czy Grecji jego limuzyna miałaby problemy z dojazdem do takiego okrąglaka, a samochód po obrzuceniu śmierdzącycmi jajami wygladałby jak jajecznica. W trakcie trwania pokazu na murawie słychać by było śpiewanie kilkutysięcznego tłumu spod stadionu "Wuj ci na imię...".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
co wy chcecie od SKWK. Na zorganizowanie jakiejś manifestacji jest już za późno. Zresztą znając nasze realia przyszło by z 10 osób. Jak ktoś chce to niech przyjdzie pod stadion i tyle, a nie liczy ciągle na kogoś innego.
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Tak to się opierniczają, a jak została uzgodniona konferencja to nagle prace przyspieszyły.
Tyle czasu montowali to oświetlenie z dachem, a przez ostatnie półtora tygodnia założyli dwa słupy i prawie cały dach. Jutro więc w glorii i chwale wielki test na stadionie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nie specjalizuję się w donosach, więc tę drogę sobie odpuszczę. Poza tym to mogło by zamknąć budowę na wiele miesięcy przed oddaniem obiektu do użytku. Mam pewien pomysł, szczegóły na początku września. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Jesli JM sie ugnie i nam dorzuci to minimum ktore chcemy na stadionie, to przed kampania nalezy w niego jeszcze mocniej uderzyc.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
http://biznes.onet.pl/stadion-wisly-...,1,prasa-detal
Artykuł znajduję się na głównej stronie onetu w kategorii biznes. Jest to tekst Piotra Rąpalskiego z Gazety Krakowskiej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jutro JM będzie gwiazdą wieczoru która wybudowała Wiśle stadion
![]() ![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Hej Aparaho. W swoim ciekawym wpisie pominąłeś najważniejszy błąd, a mianowicie nieuwzględnienie w projecie parkingu. Taki parking powinien uwzględniać kilka tysięcy aut. Mam zapytanko, skąd wiesz że pawolon multimedialny kosztował 11 mln, wg informacji które ja posiadał kosztował finalnie ponad 2 razy wiecej. Tak sie składa że dzisiaj jechałem al 3 Maja, i krytykowaliśmy ze znajomą wygląd zewnętrzny stadionu. Wspomniałem jej o projekcie ekoarchitekci", który kiedyś zaprezentowałeś (przypomniałeś) na tym forum - to był naprawde super pomysł. Nowoczesny, odważny, designerski, pasujący do "roślinnego" otoczenia stadionu, emanujący mentalnością zwycięzcy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Parkingi były, nawet 2 podziemnie, jednak żaden prywatny inwestor nie chciał ich wybudować, a miasto oczywiście nie ma na to kasy.
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Hehe, gwiazdą to on będzie wtedy gdy wkroczy prokuratura, bo na 100 % ktoś tu brał w łapę.
![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Ale jeśli to prawda z tą elewacją to dobrze i mam wielką nadzieję,że z Polonią zagramy w końcu na R22.To chyba nie idę na wesele mojej kuzynki bo w ten sam dzień meczyk
Jeeezu już się nie mogę doczekać.Ale rozumiem,że jeśli w ogóle to tylko przy wschodniej tak |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Wcześniej pojawiało się zapytanie czy rozegramy mecz na Reymonta w połowie listopada, a Ty wyjeżdżasz meczem z Polonią, który ma się odbyć 26.08 (tego roku) na Suchych Stawach? A z tym weselem to już mogłeś sobie darować... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Orientuje się ktoś dlaczego tak trudno jest teraz dotrzeć pod stadion? Budowa, rozumiem. Ale dziś chciałem podejść to nawet był problem przejść na ulice gdzie tramwaj jeździ. Jest jakieś miejsce z którego sie aktualnie stadion zobaczy? Oprócz tego kopca. Od parku Jordana chociaż to jako tako wygląda.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
To teraz wystarczy poklikac po tym. Beda mieli sporo wyswietlen to nastepnym razem szybciej taki artykul sie pojawi. Kliknac pare razy chyba kazdy kto ten temat odwiedza potrafi ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
zdaje sie ze brakuje jeszcze nowoczesnego systemu kontroli wejsc na stadion.. gdzies mi sie tak przewinelo,
a jesli to prawda to mecza sie z tym od prawie miesiaca , to komunikat z oficjalnej strony Wisly , data 21 lipca Cytat:
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 18.08.2010 o godz. 21:19.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
A co do walki o stadion to tak jak ktoś wyżej napisał: chyba zapomniano o wytknięciu braku planowanych parkingów, przecież to będzie kosmos w dniu meczu. No chyba, że kopaczo-biegacze zadbają o frekwencje. ![]() Wisła |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Komentarz na Onecie pod artykułem z GK:
"Jestem jednym z podwykonawców Polimexu. Do dnia dzisiejszego nie otrzymałem kompletnego projektu trybuny zachodniej, a projekt przetargowy nie odpowiada dzisiejszym wymogom, i nie można wg. niego realizować prac. Koszty robót dodatkowych na które już są projekty zatwierdzane są przez ZIKIT (inwestora) miesiącami. Nie ma uzgodnień - praca idzie jak krew z nosa. Pani Marta Bulicz kompletnie nie zdaje sobie sprawy z tego co mówi, a na miejscu Polimexu podałbym ją natychmiast do sądu. Sprawa w 100% wygrana. Niech się wypowie na temat ilości kołowrotów wejściowych albo badań geologicznych pod trybuną zachodnią. Ale rozumiem ją... tonący brzytwy się chwyta... skandal.." ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Ku**a co to za sztywniaki tu są...Bożeeee Ps.I elewacja nie ma nic do rozegrania meczu tylko pisze,że będzie lepiej niż bez.A sam Majchrowski powiedział,że mecz odbędzie się wcześniej niż w listopadzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
tu piszą że będzie transmisja z czwartkowej konferencji majchrowski basałaj o stadionie start godzina 20 http://www.xn--maopolska-rub.tv/port...tadionu-wisly/
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
O. Na Zachodniej zasłaniają tą dziurę nad górną trybuną takimi "panelami".
Na tym zdjęciu widać. Znaczy że na wschodniej też poprawią i nie będzie wiać od tyłu? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
A wie ktoś jak z tymi niebieskimi elementami (przepraszam nie wiem jak to inaczej określić, bo nie widze czy to ma być farba czy coś nałożone?! na elewacje w górnej czesci) z dostępnych wizualizacji na zachodniej? Zostaną czy nici z tego również
Ostatnio edytowane przez mgła : 18.08.2010 o godz. 22:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
To mogą być panele aluminiowe, albo tynk + farba albo zostanie tak jak jest, biorąc pod uwagę to, że zrezygnowano z wykończeniówki elewacji trybuny wschodniej.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|