The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.08.2010, 13:41
Porter napisał(a):Wyświetl post
a może Rav zakopiesz "topór wojenny" z SKWK i wspólnie napiszecie jakieś wartościowe pismo do NIK-u z prosbą o kontrole... a później prosta droga z wynikami pokontrolnymi do Prokuratury... w końcu powinien ktoś beknąć za ten bubel!!!
wpadnie teraz NIK to stadion mamy z głowy na pewnie rok
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 18.08.2010, 13:45
Q13SON napisał(a):Wyświetl post
Już jutro bolszewik z Sosnowca zamierza lansować się na naszym stadionie. Zamierza stawiając swoje parszywe nazwisko u boku tak znanego cenionego zasłużonego klubu - Wisły Kraków podnieść sobie wskaźnik poparcia. Czy niektórzy już nie pamiętają jak to milościwie nam panujący post-pzprowiec życzył aby kibice z gorszej strony błoń nie zeszli na psy a teraz sam na nie schodzi? Czy SKWK zamierza ta kwestię przemilczeć i pozwolić od tak człowiekowi który nie dość że nam ubliża to jeszcze utrudnia budowe nie tylko stadionu ale i innej infrastruktury związanej z TS? Mam nadzieje że ktoś ze stowarzyszenia jednak pofatyguje się tam lub postara się uczestniczyć w tej konferencji. Jezeli nie zabierzemy głosu to będzie milczący znak zgody dla takiego zachowania... Znak że z nami-kibicami przejdzie wszystko... i dalej można kłamać i kręcić wałki.
A SKWK zrobi pewnie pikiete przed okrąglakiem.
NA konferencję mają wstęp tylko zaproszeni i prasa.Wejdzie na stadion powie co chce i pojedzie.Ew.dziennikarze go moga przyszpilić.
Co do tynku to zobaczymy jeszcze czy się potwierdzi. Coś musza zrobić bo ich zniszczymy w mediach- wcześniej czy później.Niech k...a teraz kombinują żeby nam pasowało
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 18.08.2010, 13:49
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
wpadnie teraz NIK to stadion mamy z głowy na pewnie rok
Niech wpada, jak go skończą.
To skończy się prawdopodobnie CBA/CBŚ'em, więc budowa mogłaby zostać wstrzymana.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.08.2010, 13:51
W takich Włoszech czy Grecji jego limuzyna miałaby problemy z dojazdem do takiego okrąglaka, a samochód po obrzuceniu śmierdzącycmi jajami wygladałby jak jajecznica. W trakcie trwania pokazu na murawie słychać by było śpiewanie kilkutysięcznego tłumu spod stadionu "Wuj ci na imię...".
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.08.2010, 14:30
co wy chcecie od SKWK. Na zorganizowanie jakiejś manifestacji jest już za późno. Zresztą znając nasze realia przyszło by z 10 osób. Jak ktoś chce to niech przyjdzie pod stadion i tyle, a nie liczy ciągle na kogoś innego.
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 18.08.2010, 14:37
Tak to się opierniczają, a jak została uzgodniona konferencja to nagle prace przyspieszyły.
Tyle czasu montowali to oświetlenie z dachem, a przez ostatnie półtora tygodnia założyli dwa słupy i prawie cały dach.

Jutro więc w glorii i chwale wielki test na stadionie.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 18.08.2010, 14:43
Porter napisał(a):Wyświetl post
a może Rav zakopiesz "topór wojenny" z SKWK i wspólnie napiszecie jakieś wartościowe pismo do NIK-u z prosbą o kontrole... a później prosta droga z wynikami pokontrolnymi do Prokuratury... w końcu powinien ktoś beknąć za ten bubel!!!
Do czego, przy pisaniu takiego pisma, potrzebne mi SKWK? Do czego SKWK potrzebny jestem ja?

Nie specjalizuję się w donosach, więc tę drogę sobie odpuszczę. Poza tym to mogło by zamknąć budowę na wiele miesięcy przed oddaniem obiektu do użytku.

Mam pewien pomysł, szczegóły na początku września.
Odpowiedz cytując
Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 18.08.2010, 14:48
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
A SKWK zrobi pewnie pikiete przed okrąglakiem.
NA konferencję mają wstęp tylko zaproszeni i prasa.Wejdzie na stadion powie co chce i pojedzie.Ew.dziennikarze go moga przyszpilić.
Co do tynku to zobaczymy jeszcze czy się potwierdzi. Coś musza zrobić bo ich zniszczymy w mediach- wcześniej czy później.Niech k...a teraz kombinują żeby nam pasowało
Nie wierze żeby nie wpuścili nikogo z SKWK przy odpowiednim przyciśnięciu. Poza tym napewno ktoś ma legitymację dzięki której może się tam znaleźć i zadać kilka niewygodnych pytań. Prosto z mostu. Ot co robi na stadionie Wisły człowiek podburzający do nienawiści między klubami, człowiek który kibiców klubu na którego sławie się lansuje nazywa psami, człowiek który utrudnia budowę stadionu na którym się właśnie znajduje. Czy niema skrupułów czy nie wstyd mu? Wprost w tą zakłamaną twarz JE Majchrowskiego.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 18.08.2010, 15:00
Jesli JM sie ugnie i nam dorzuci to minimum ktore chcemy na stadionie, to przed kampania nalezy w niego jeszcze mocniej uderzyc.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
David.
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 18.08.2010, 15:29
http://biznes.onet.pl/stadion-wisly-...,1,prasa-detal

Artykuł znajduję się na głównej stronie onetu w kategorii biznes. Jest to tekst Piotra Rąpalskiego z Gazety Krakowskiej.
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.08.2010, 16:58
Jutro JM będzie gwiazdą wieczoru która wybudowała Wiśle stadion

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 18.08.2010, 17:06
Wicked napisał(a):Wyświetl post
No jak to jak. Majcher stanie na środku boiska, wszystkie reflektory w niego, a on z testowanego nagłośnienia ku uciesze zgromadzonych dziennikarzy , vipów, przedstawicieli zikitu, miasta, Wisły oraz piłkarzy powie jaki to oni wspaniały stadion budują..... Słupki poparcia przed wyborami znów poleca w górę, i tylko my pozostaniemy z myślą że ktoś nas robi w chuja......
Nie, po prostu powtórzy swoje słowa z treningu noworocznego
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 18.08.2010, 19:03
Cytat:
Nie, po prostu powtórzy swoje słowa z treningu noworocznego
Ej, aż tak jebnięty to on nie jest... Chyba nie ryzykowałby życia przed kampanią. Chociaż znając żydków to wszystko możliwe...
Odpowiedz cytując
adamd303
Member

Od: 01.2008

Stary 18.08.2010, 19:27
Hej Aparaho. W swoim ciekawym wpisie pominąłeś najważniejszy błąd, a mianowicie nieuwzględnienie w projecie parkingu. Taki parking powinien uwzględniać kilka tysięcy aut. Mam zapytanko, skąd wiesz że pawolon multimedialny kosztował 11 mln, wg informacji które ja posiadał kosztował finalnie ponad 2 razy wiecej. Tak sie składa że dzisiaj jechałem al 3 Maja, i krytykowaliśmy ze znajomą wygląd zewnętrzny stadionu. Wspomniałem jej o projekcie ekoarchitekci", który kiedyś zaprezentowałeś (przypomniałeś) na tym forum - to był naprawde super pomysł. Nowoczesny, odważny, designerski, pasujący do "roślinnego" otoczenia stadionu, emanujący mentalnością zwycięzcy.
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 18.08.2010, 19:32
Parkingi były, nawet 2 podziemnie, jednak żaden prywatny inwestor nie chciał ich wybudować, a miasto oczywiście nie ma na to kasy.
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.08.2010, 19:45
SZYMEK_TSW napisał(a):Wyświetl post
Jutro JM będzie gwiazdą wieczoru która wybudowała Wiśle stadion
Hehe, gwiazdą to on będzie wtedy gdy wkroczy prokuratura, bo na 100 % ktoś tu brał w łapę.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
czera84
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 18.08.2010, 19:58
Ale jeśli to prawda z tą elewacją to dobrze i mam wielką nadzieję,że z Polonią zagramy w końcu na R22.To chyba nie idę na wesele mojej kuzynki bo w ten sam dzień meczykJeeezu już się nie mogę doczekać.Ale rozumiem,że jeśli w ogóle to tylko przy wschodniej tak
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 18.08.2010, 20:29
Cytat:
Ale jeśli to prawda z tą elewacją to dobrze i mam wielką nadzieję,że z Polonią zagramy w końcu na R22.To chyba nie idę na wesele mojej kuzynki bo w ten sam dzień meczykJeeezu już się nie mogę doczekać.Ale rozumiem,że jeśli w ogóle to tylko przy wschodniej tak
Jeeezu a co do rozgrywania meczu ma elewacja? A nawet jakby się okazało, że bez tego ani rusz, to czy wierzysz, że Dżej-Em i ZIKiT zepną teraz dupy i nagle sobie o nas przypomną?

Wcześniej pojawiało się zapytanie czy rozegramy mecz na Reymonta w połowie listopada, a Ty wyjeżdżasz meczem z Polonią, który ma się odbyć 26.08 (tego roku) na Suchych Stawach?

A z tym weselem to już mogłeś sobie darować...
Odpowiedz cytując
konrad123
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 18.08.2010, 20:54
Orientuje się ktoś dlaczego tak trudno jest teraz dotrzeć pod stadion? Budowa, rozumiem. Ale dziś chciałem podejść to nawet był problem przejść na ulice gdzie tramwaj jeździ. Jest jakieś miejsce z którego sie aktualnie stadion zobaczy? Oprócz tego kopca. Od parku Jordana chociaż to jako tako wygląda.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.08.2010, 21:02
David. napisał(a):Wyświetl post
http://biznes.onet.pl/stadion-wisly-...,1,prasa-detal

Artykuł znajduję się na głównej stronie onetu w kategorii biznes. Jest to tekst Piotra Rąpalskiego z Gazety Krakowskiej.

To teraz wystarczy poklikac po tym. Beda mieli sporo wyswietlen to nastepnym razem szybciej taki artykul sie pojawi. Kliknac pare razy chyba kazdy kto ten temat odwiedza potrafi
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
wojti11795
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2010

Stary 18.08.2010, 21:04
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Jeeezu a co do rozgrywania meczu ma elewacja? A nawet jakby się okazało, że bez tego ani rusz, to czy wierzysz, że Dżej-Em i ZIKiT zepną teraz dupy i nagle sobie o nas przypomną?

Wcześniej pojawiało się zapytanie czy rozegramy mecz na Reymonta w połowie listopada, a Ty wyjeżdżasz meczem z Polonią, który ma się odbyć 26.08 (tego roku) na Suchych Stawach?

Stary a dlaczego nie może być meczu z Polonią B na R22, brakowało tylko oświetlenia które jutro będzie w całości testowane. Myślisz ze Basałaj po ostatniej rozmowie z JM zgodził by sie znowu prawie całą runde grać na SS. Napewno by nie robili takiego chucznego testowania oświetlenia, murawy i nagłośnienia gdybyśmy mieli dopiero zagrać na R22 w listopadzie. Myśle ze z Polonią bedzie cięszko ale realnie, ale z Koroną już napewno na R22
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 18.08.2010, 21:14
zdaje sie ze brakuje jeszcze nowoczesnego systemu kontroli wejsc na stadion.. gdzies mi sie tak przewinelo,
a jesli to prawda to mecza sie z tym od prawie miesiaca , to komunikat z oficjalnej strony Wisly , data 21 lipca
Cytat:
Mimo starań inwestora nadal nie jest gotowy system kontroli wejść, przez co trybuna nie spełnia wymogów ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych. Dodatkowo brakuje całościowego oświetlenia stadionu. W związku z tym obiekt nie może zostać na razie zgłoszony do żadnych rozgrywek.

Nie są prawdą informacje, które ukazały się dzisiaj w mediach, jakoby system ewidencji osób nie był konieczny do rozegrania meczu w trzeciej rundzie kwalifikacji Ligi Europejskiej. Obowiązek wyposażenia stadionu w elektroniczny system identyfikacji osób nakłada ustawa o bezpieczeństwie imprez masowych.
a Basalaj sie moze godzic czy nie godzic.. co chlop moze poradzic.. prosi, nalega, a oni tak swoje.. jutro to zwykla pokazowka przed wyborami.. nie bedzie kibicow.. a wiec bedzie slodko i uroczo... Majchrowski slodko popierdzi, usmiechnie sie, poda reke Basalajowi i tyle, fama pojdzie do mediow i dalej bedzie przekonanie ze nic sie nie dzieje.. i nawet na Twoim przykladzie juz to widac "hucznego testowania..." czego? ze oswietlenie wlacza i kopna pilke na nowej murawie (proba naglosnienia juz byla)? tego typu rzeczy mogliby w zaciszach wykonac bez potrzeby robienia z tego szopki.. jakby to otwarcie stadionu bylo.. skonczy sie na tym ze wlacza oswietlenie i 5 lamp nie bedzie dzialac.. bo nic prawdopodobnie nie sprawdzali wczesniej.. i nikt nie powiedzial ze za chwilke rozegramy mecz na R22.. rownie dobrze cala runde bedziemy sie tulac po SS
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 18.08.2010 o godz. 21:19.
Odpowiedz cytując
Robert_wislak
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.08.2010, 21:17
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Test nagłośnienia już był, ciekawe jak oni przeprowadzą ten test oświetlenia.
Przecież lampy na zachodniej, północnej i południowej nie były nawet odpalane. Pewnie tylko włączą aby się popisać, a właściwym nagrzewaniem lamp i ustawieniem równomierności zajmą się kiedy indziej.
Tak, i wszystko z tym cieciem w roli głównej. A podczas tego kabaretu będzie używał wszystkich możliwych sposobów żeby sie podlizać potencjalnym wyborcom. W sumie szkoda, że nie jest to otwarte dla wszystkich bo chętnie zobaczyłbym jego zachowanie.

A co do walki o stadion to tak jak ktoś wyżej napisał: chyba zapomniano o wytknięciu braku planowanych parkingów, przecież to będzie kosmos w dniu meczu. No chyba, że kopaczo-biegacze zadbają o frekwencje.

Wisła
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 18.08.2010, 21:17
Komentarz na Onecie pod artykułem z GK:

"Jestem jednym z podwykonawców Polimexu. Do dnia dzisiejszego nie otrzymałem kompletnego projektu trybuny zachodniej, a projekt przetargowy nie odpowiada dzisiejszym wymogom, i nie można wg. niego realizować prac. Koszty robót dodatkowych na które już są projekty zatwierdzane są przez ZIKIT (inwestora) miesiącami. Nie ma uzgodnień - praca idzie jak krew z nosa. Pani Marta Bulicz kompletnie nie zdaje sobie sprawy z tego co mówi, a na miejscu Polimexu podałbym ją natychmiast do sądu. Sprawa w 100% wygrana. Niech się wypowie na temat ilości kołowrotów wejściowych albo badań geologicznych pod trybuną zachodnią. Ale rozumiem ją... tonący brzytwy się chwyta... skandal.."
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
czera84
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 18.08.2010, 21:31
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post

Mogłeś sobie darować z rejestrowaniem się tu...
Ku**a co to za sztywniaki tu są...Bożeeee
Ps.I elewacja nie ma nic do rozegrania meczu tylko pisze,że będzie lepiej niż bez.A sam Majchrowski powiedział,że mecz odbędzie się wcześniej niż w listopadzie.
Odpowiedz cytując
moskit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.08.2010, 21:57
tu piszą że będzie transmisja z czwartkowej konferencji majchrowski basałaj o stadionie start godzina 20 http://www.xn--maopolska-rub.tv/port...tadionu-wisly/
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 18.08.2010, 22:08
O. Na Zachodniej zasłaniają tą dziurę nad górną trybuną takimi "panelami".
Na tym zdjęciu widać.
Znaczy że na wschodniej też poprawią i nie będzie wiać od tyłu?
Odpowiedz cytując
wojti11795
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2010

Stary 18.08.2010, 22:19
sandbender napisał(a):Wyświetl post
O. Na Zachodniej zasłaniają tą dziurę nad górną trybuną takimi "panelami".
Na tym zdjęciu widać.
Znaczy że na wschodniej też poprawią i nie będzie wiać od tyłu?
Bodajrze takie rozwiązanie przewidziane jest tylko na tr. zachodniej
Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 18.08.2010, 22:22
wojti11795 napisał(a):Wyświetl post
Bodajrze takie rozwiązanie przewidziane jest tylko na tr. zachodniej
A wie ktoś jak z tymi niebieskimi elementami (przepraszam nie wiem jak to inaczej określić, bo nie widze czy to ma być farba czy coś nałożone?! na elewacje w górnej czesci) z dostępnych wizualizacji na zachodniej? Zostaną czy nici z tego również
Ostatnio edytowane przez mgła : 18.08.2010 o godz. 22:24.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 19.08.2010, 07:28
To mogą być panele aluminiowe, albo tynk + farba albo zostanie tak jak jest, biorąc pod uwagę to, że zrezygnowano z wykończeniówki elewacji trybuny wschodniej.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów