The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.08.2010, 11:48
Normalnie k... nie wytrzymam
w niedziele kompromitacja
w poniedziałek rozruch a we wtorek wolne,
w piatek pewnie bedzie tylko taktyczny trening przed meczem
formy to jak rozumiem bedziemy w polu szukac
albo każdy zawodnik indywidualnie w domu
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 16.08.2010, 11:52
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...r_juz_trenuje/
Chavez już wrócił. A jutro nasi piłkarze mają wolne :|
To mnie zastanawia - dlaczego Peter jest tylko rezerwowym - za Alvareza, za Czikosza... Bez jaj, przecież to właśnie Peter z tej 3jki grał najrówniej i najpewniej. Nawet mecz z Odrą, na który wyszedł świeżo po kontuzji. Zawsze nie mogłem znieść uporu, z jakim Peter był tylko "solidnym rezerwowym". Może jednak czas "wymienić go" z Erikiem.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 16.08.2010, 11:52
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...r_juz_trenuje/
Chavez już wrócił. A jutro nasi piłkarze mają wolne :|
To jest żart jakiś?
W takiej sytuacji mają czelność robić coś takiego...

Jasne, forma jest tak wysoka że mogłaby ulecieć, trzeba jej dobrze pilnować w domowym zaciszu.

Brawo Kula!
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 16.08.2010, 12:02
"Wtorek będzie dla zawodników Białej Gwiazdy dniem wolnym. Do treningów piłkarze wracają w środę."
To jest jakiś skandal....
Odpowiedz cytując
klusek106
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.08.2010, 12:14
po wczorajszym meczu tylko jeden link nasuwa mi sie do glowy . http://www.youtube.com/watch?v=Chhp-DTf-oQ

zeby nie bylo offtopa, jestesmy tak zajhebisci ze Kulawik daje dzien wolny, co by bylo gdyby nasze gwiazdki sie przetrenowaly.

Myslalem ze czasy niekompetentego prowadzenia Wisly minely, pomylilem sie.
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)

"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP !

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.08.2010, 12:17
Nasze gwiazdy się przemęczyły w Niedziele i muszą odpocząć, oj jak przyjdzie trener nowy skończy się wolne i trening raz dziennie powinni zapi...lać 2 razy dziennie mam nadzieję, że nowy trener poukłada to wszystko i nauczy grać niektórych w piłkę.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 16.08.2010, 12:20
We wtorek mają wolne Za co się pytam....zaczyna mnie to przerażać...niech ktoś ratuję klub, bo do piłkarzy już nie mam za nic szacunku, ich podejście do treningów jest żałosne..
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 16.08.2010, 12:26
klusek106 napisał(a):Wyświetl post
po wczorajszym meczu tylko jeden link nasuwa mi sie do glowy . http://www.youtube.com/watch?v=Chhp-DTf-oQ

zeby nie bylo offtopa, jestesmy tak zajhebisci ze Kulawik daje dzien wolny, co by bylo gdyby nasze gwiazdki sie przetrenowaly.

Myslalem ze czasy niekompetentego prowadzenia Wisly minely, pomylilem sie.
A jak dla mnie to taki link się nasuwa do głowy: http://www.youtube.com/watch?v=nA7nWXwK1ns

Co do samej wypowiedzi Żurawskiego, pokazał co się dzieje w szatni - nic się nie dzieje nie ma tam kumpli w drużynie, a każdy ciągnie wózek w swoją stronę. Nie ma kolektywu jest 11 zawodników którzy tylko przez przypadek ubrali te wspaniałe Wiślackie Barwy :/ Mam nadzieję że jutro nowy trener okaże się kutasem i s....ysynem na treningach - tak żeby nasi kopacze przypomnieli sobie co to znaczy piłka nożna.
Wtorkowe wolne uważam za skandal, założę się że tego dnia któregoś spotkam na zakupkach w GK.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.08.2010, 23:40
Zuraw wg mnie ukazał tylko wierzcholek spraw ktore doprowadzily do tego ze mamy bagno w klubie.

Pilkarze sa wogole nie zdeterminowani do tego zeby walczyc o ligowe punkty ,w meczu z Ruchem nie bylo zadnego "zycia" w druzynie.
Bez tego i motywacjii szkoda wogle pisac o walce o podium w tym seoznie,bo skoro oni tego nie chcą to kto ma tego chciec?

marzy mi sie taki trener zeby poustawial w koncu na dobre Brozkow,Maleckiego czy Lobodzinskiego -bo to co oni wyczynijaja i jak grają to poprstu wstyd dla Wisly ze ma takich pilkarzy,
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 17.08.2010, 06:26
rada radzi, Kapka rządzi
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez Grantar : 17.08.2010 o godz. 06:30.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 17.08.2010, 06:44
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
We wtorek mają wolne Za co się pytam....zaczyna mnie to przerażać...niech ktoś ratuję klub, bo do piłkarzy już nie mam za nic szacunku, ich podejście do treningów jest żałosne..
Zanim zaczniesz krytykować to weź pod uwagę że piłkarze sami sobie wolnego nie zrobili . Więc jeśli masz pretensje o ten wolny wtorek to miej to do osób które o tym zdecydowały , akurat piłkarze nie decydują kiedy mają mieć wolne a kiedy nie .
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.08.2010, 07:03
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
Jedynym logicznym wytlumaczeniem dla mnie jest to ze jutro zaprezentowany bedzie nowy trener. W tej sytuacji zrobienie srody dniem wolnym wydaje sie dosc racjonalne. Trudno sobie wyobrazic zeby w pawilonie medialnym siedzial Basalaj, Jimenez czy Jarosz a pilkarze biegali na boisku pod okiem tymczasowego/bylego trenera Kulawika. Na konferencji (oby) zostanie zaprezentowany nowy trener, asystenci i wszystko to co wiaze sie z nowym szkoleniowcem (jego zadania, jego obowiazki, plany Wisly wobec nowej osoby etc).Jezei by tak sie stalo zeby jutro nie bylo nowego trenera to proponuje - zupelnie powaznie! - wyslac genialnego Tomcia na badania do psychiatry; w tej sytuacji ciecie jednostek treningowych (czy to zajec taktycznych, motorycznych czy fizycznych) jest po prostu sabotazem i glupota. Nie wydaje mi sie zeby inteligencja byla mocna strona Kulawika ale o taka glupote i brak odpowiedzialnosci go nie posadzam. Po prostu trudno mi sobie wyobrazic zeby mogl byc inny powod niz ten jaki wymienilem na poczatku posta.

I jeszcze jedno. Wydaje mi sie ze najwyzsza pora przestac gloryfikowac Kulawika jako "zywa ikone" Wisly (pilkarza - nawiasem mowiac - dosyc sredniego) a mowic glosniej o szkodach jakie w ostatnim czasie ten czlowiek robi. Dwa mecze (szczesliwe zwyciestwo i wpieprz), dwa rozne sklady, dwie rozne taktyki, wyzywanie sie na mlodym (nowym pilkarzu), faworyzowanie swoich, kolesiostwo, wykorzystywanie swoich "5 minut" i glupoty wygadywane na konferencjach prasowych juz teraz bardzo mocno predysponuja Jego Ekselencje Tomasza Kulawika do tutulu "Szkodnik Sierpnia" w Wisle. A do konca miesiaca jeszcze prawie dwa tygodnie. Strach sie bac.
Ostatnio edytowane przez RAF : 17.08.2010 o godz. 07:09.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.08.2010, 07:10
W wtorek do Galerii i na rynek odcinać kupony z kontraktu !!! Brawo zawiało profesjonalizmem nasi piłkarze grali mega cyklem 1 mecz na tydzień (zmęczeni jak skur....i . Żenada Panie Kulawik ....
Borinho
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 17.08.2010, 08:31
przecież nie zrobi im koles teraz okresu przygotowawczego ludzie zastanówcie się te wolne to efekt przygotowań. Jakby zmienił im całkowicie cykl treningowy to by w ogóle nie grali pewnie, to na pewno zaskoczy tylko teraz trzeba zapytać dziadzia Kasperczaka na kiedy planował szczyt formy zawodników ;].

To jakby Ferguson u nas zaczynał to byście go ładnie pojechali ;] on jak brał Man Utd to zobaczcie kiedy przyszły pierwsze sukcesy a wy tutaj jak nasi działacze już ma być wszystko..

pzdr

Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 17.08.2010, 10:39
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Nie ma się co przejmować takimi artykułami.
Takie są media, jak wygramy w następnej z Widzewem to będzie mowa o "wielkim powrocie", "odrodzeniu Wisły" itp.
Ja jestem dobrej myśli, prawdopodobnie zagra już Chavez, zapewne w parze z Cleberem.
Poza tym będziemy mieli nowego trenera, a pomyślcie jak często jest tak, że w pierwszym meczu z nowym trenerem na ławce się wygrywa. Piłkarze będą chcieli się pokazać nowemu szkoleniowcowi, bo każdy będzie miał czystą kartę.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Stary 18.08.2010, 10:44
http://www................/gallery/album/605
10 zdjęcie od góry

widać jak nasi piłkarze zasuwają na treningu
co chwile patrza na zegarek kiedy koniec tych meczarni i mozna pójść do domu zobaczyć czy kaska na koncie się zgadza
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.08.2010, 11:25
19sebawro06 napisał(a):Wyświetl post
http://www................/gallery/album/605
10 zdjęcie od góry

widać jak nasi piłkarze zasuwają na treningu
co chwile patrza na zegarek kiedy koniec tych meczarni i mozna pójść do domu zobaczyć czy kaska na koncie się zgadza
Ziomek, z tym zegarkiem było juz tłumaczone, o prace serca chodzi...
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 18.08.2010, 11:53
Czy nazwa tematu "nasi piłkarze" jest odpowiednia do ich poziomo sportowego?
Odpowiedz cytując
ardianek
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 18.08.2010, 12:41
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...1303372392.jpg
kto to jest? Zdjecia z dzisiejszego treningu. Dodam, ze Rios bral w nim udzial, wiec to nie jest on (bo najbardziej z nim mi sie kojarzy ten zawodnik).
Jazda, Jazda, Jazda - BIAŁA GWIAZDA!!!!
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 18.08.2010, 12:45
ardianek napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...1303372392.jpg
kto to jest? Zdjecia z dzisiejszego treningu. Dodam, ze Rios bral w nim udzial, wiec to nie jest on (bo najbardziej z nim mi sie kojarzy ten zawodnik).
na moje oko syn Clebera http://www.wisla.krakow.pl/pl/kadra/.../lucas_guedes/
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.08.2010, 12:46
A to nie syn Clebera czasem ?
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 18.08.2010, 12:48
To syn Clebera , Lucas .
WISŁA TO MY !
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 18.08.2010, 13:17
Dobry jest ? Czy to produkt naszych treneiros ?
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 18.08.2010, 13:33
tofik napisał(a):Wyświetl post
Dobry jest ? Czy to produkt naszych treneiros ?
Ojciec mu pewnie w domu tłumaczy dlaczego powinien grać zupełnie odwrotnie niż mówią na treningu...
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Stary 18.08.2010, 17:02
JarTSW napisał(a):Wyświetl post
Ziomek, z tym zegarkiem było juz tłumaczone, o prace serca chodzi...
lekki rozruch po meczu a on patrzy na prace serca
co on chciał tam zobaczyć może to czy za jakieś 10 metrów zawalu nie dostanie
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 18.08.2010, 17:06
Cytat:
Większość osób uprawiających sport zarówno wyczynowo jak i amatorsko chce jak najlepiej zoptymalizować swój trening. Aby tego dokonać niezbędne są informacje dotyczące zarówno prędkości, przebytego dystansu, spalonej tkanki tłuszczowej i co najważniejsze pracy serca. Firma oregon scientific stworzyła zegarek z pulsometrem se300, który jest doskonałym narzędziem dla wszystkich miłośników sportu.

zegarek se300 mierzy prędkość i przebyty dystans, używając wbudowanego w nadajnik pomiaru pracy serca akcelerometru. Użytkownik ma dostęp do informacji o poziomie wytrenowania, bmi, zużytych kaloriach i procencie spalonego tłuszczu.

Wbudowany program smart training umożliwia dodatkowo przeprowadzenie całościowego, zaprogramowanego treningu: Od krótkiej rozgrzewki przez właściwy trening do fazy wyciszenia. Program ten wykorzystuje personalne dane użytkownika: Wiek, płeć, wagę, wzrost i poziom wytrenowania. Możliwość zaprogramowania indywidualnych ustawień pozwala między innymi na to, aby zegarek sygnalizował dźwiękiem i wibracjami moment, kiedy praca serca przekracza, lub spada poniżej wybranego przez nas poziomu.
tech wp pl
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.08.2010, 17:28
Dokładnie tak, jak napisał kolega wyżej. Tak zarówno przy ćwiczeniach aerobowych, jak i interwałowych liczy się tętno, a nie prędkość.

Inna sprawa, że nie sądzę, żeby takie skrupulatne pomiary były konieczne, tysiące ludzi robi to na orient, a organizmy mają wydajniejsze od naszych tuzów he he
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 18.08.2010, 18:45
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie tak, jak napisał kolega wyżej. Tak zarówno przy ćwiczeniach aerobowych, jak i interwałowych liczy się tętno, a nie prędkość.

Inna sprawa, że nie sądzę, żeby takie skrupulatne pomiary były konieczne, tysiące ludzi robi to na orient, a organizmy mają wydajniejsze od naszych tuzów he he
Sam tak robie chodząc po górach, czy jeżdząc na rowerku. Sprawdzanie czy tętno mieści się w zadanym przedziale, ile kalorii spaliłem, ile przeszedłem/przebiegłem jest częścią profesjonalnego treningu.

Nota bene, jakież irytujące czasem jest kiedy zasuwasz po górach z zamiarem utrzymania tętna przez określony czas na poziomie treningowym 130 a tu Ci nagle wyskakuje 90 :/ czyli jakbyś siedział przed telewizorem. Trzeba podbiegać Po to są takie zegarki.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.08.2010, 19:47
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Sam tak robie chodząc po górach, czy jeżdząc na rowerku. Sprawdzanie czy tętno mieści się w zadanym przedziale, ile kalorii spaliłem, ile przeszedłem/przebiegłem jest częścią profesjonalnego treningu.

Nota bene, jakież irytujące czasem jest kiedy zasuwasz po górach z zamiarem utrzymania tętna przez określony czas na poziomie treningowym 130 a tu Ci nagle wyskakuje 90 :/ czyli jakbyś siedział przed telewizorem. Trzeba podbiegać Po to są takie zegarki.
Jeszcze bardziej irytujące jest obniżenie formy przy przetrenowaniu, wielokrotnie gorsze od braku jakiegokolwiek treningu - o czym, zdaje się, zapomina wielu forumowiczów wysyłając naszych pracusiów na organicznie obcą im harówę.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 18.08.2010, 20:34
Tak właśnie aby nie dostał zawału ostatnio zmarł nie wiem czy na zawał ale 23 letni chłopak... i jest dużo przypadków gdzie piłkarze dostają ataku serca na boisku.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów