|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Guest
|
|
Nie wiem jak ten Kulawik pracuje z tą młodzieżą... rozumieniem mogą nie mieć techniki itp. Ale na litość boską powinni wiedzieć gdzie biegać i jak biegać... podstawowe schematy taktyczne powinny być oponowe w 100%. Zresztą tam mało kto wiedział co ma robić na tym boisku także nie dziwie się, że Rado nie wiedział o co chodzi. |
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Kulawik poprowadzi...
Czyli znowu brak pomyslu na zestawienie zespolu i brak pomyslu na jakakolwiek sensowna gre. Pachnie mi tu porazka... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Niestety nie tylko Tobie pachnie porażką. Jak to mówią, jak nie możesz wygrać to chociaż zremisuj
![]() Ale nie ma co się załamywać - może coś fuksem ustrzelą i fuksem nic nie stracą? ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
może w końcu Sobolewski się przebudzi
bo z takim ustawieniem to nawet ciężko grać na remis ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
mi tam sie wydaje, że pomysł jakiś ma, tylko czy właściwy? ![]() FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.' |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Co się martwicie
Nie wierzycie że nasze wypoczęte legiony (wszak w tym tygodniu tylko 2 treningi niczym w B klasie) pod wodzą wybitnego stratega Kulawikosa stawią czoła Widzewowi ? ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ludzie Wy macie jakieś pojęcie o przygotowaniu piłkarzy? za formę podziękujmy Kasperczakowi on przygotowywał ich...
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
ja już nie wierzę...ale przed ruchem wierzyłem - więc może będzie inaczej...
![]()
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski
STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nie jestem zadnym strategiem ale jezeli mamy tak wielkie problemy z linia obrony to wydaje mi sie ze najlogiczniejszym rozwiazaniem jest zagranie dwoma defensywnymi pomocnikami (Sobol, Wilk). Tak aby zagescic ten srodek pola aby stoperzy nie musieli tak czesto wychodzic za napastnikami i byc ogrywanymi jak dzieci.
To jest moje malo profesjonalne podejscie do sprawy bo strateg ze mnie zaden ale az mnie skreca jak Wisla dostaje baty. [QUOTE=westersyl;963263Nie wiem jak ten Kulawik pracuje z tą młodzieżą... rozumieniem mogą nie mieć techniki itp.[/QUOTE] A mnie sie wydaje, ze wlasnie tak mlodzi zawodnicy powinni miec tej techniki najwiecej, wtedy dotkniecie pilki wydaje sie byc naturalnym a z wiekiem zwykle zawodnicy staja sie drewniani.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 17.08.2010 o godz. 20:53.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jak Kulawik to mozemy sie nastawiac na Pawełka w bramce.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Czyli twierdzisz, że po miesiącu od końca tychże już należy im się tydzień wolnego, bo są przemęczeni? Szlag człowieka może trafić, bo z piłkarzami obchodzą się jak z jajkiem, a teraz mamy tego efekty. Gwiazdor Sobolewski, który od początku tego sezonu gra kasza beszczelnie będzie mówił " „Wszystkie problemy powinniśmy rozwiązać we własnym gronie. Przed nami jest ważny mecz, więc skupiamy się na nim, chociaż wiemy, że w Łodzi czeka nas ciężkie zadanie”. Tak 100 000 zł kary dla każdego z was rozwiązało by ten problem bardzo szybko, ale co tam przyjdzie mecz z Widzewem i dalej będzie chodzony i to samo słodkie pierdzenie, że "coś się nie zazębia". Małecki to kolejna pseudo gwiazda zabierająca się za rzuty wolne, których wykonywać nie potrafi. Niestety zmiennika brak lub jest jeszcze gorszy więc jesteśmy zmuszeni oglądać jego ciągłe pretensje do kolegów nawet jeśli to on zawali. Powód: poprawka :)
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 17.08.2010 o godz. 19:53.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Mimo wszystko nie wiem czemu tak naskakujecie na Kulawika. Nawet Mourinho mówi że żeby zbudować zespół potrzeba roku, a Kula ma zaledwie kilka dni.
Ochłońcie trochę, bo forumowa moda na jak największe krytykanctwo zatacza coraz szersze kręgi, i przestaje być zjadliwa. Trochę obiektywizmu! Jasne, z Ruchem nasza gra wyglądała fatalnie, ale weźmy pod uwagę że graliśmy na wyjeździe z 3 drużyną w Polsce. My jesteśmy drugą. Fornalik ma tę drużynę już dłuższy czas, podczas gdy Kula kilka dni. Siłą rzeczy ich organizacja gry musiała znacznie przewyższać naszą. Każda inna opcja to jedynie nasza życzeniowość. Życie to nie FM, że na dzień dobry 'ustalamy' sobie taktykę od A do Z i jest git. To wymaga czasu, kilku mniejszych czy większych eksperymentów, przetestowania jakiś rozwiązań w praktyce, popełnienia również błędów, bo to nieuniknione. Dla mnie takie jednoznacznie negatywne opinie nt. Kuli po zaledwie kilku dniach 'urzędowania' są zwyczajną głupotą, krytykanctwem i brakiem jakiegokolwiek obiektywizmu. ![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
stary wiesz co to cykl treningowy? mikrocykl? to nie pisz pierdół tutaj sprawa została zawalona na samym początku. Ja jestem jak i Ty za tym by dostali kare finansową np zamrożenie powłowy wynagrodzenia i dopiero za NAPRAWDĘ dobre wyniki im to podarować...
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja osobiscie niemam nic do Kulawika jako trenera coz jest tymczasowy chcial cos zmienic dac od siebie niwyszlo bywa ale jak wypowiada sie na konferencji prasowej po meczu i obwinia pilkarza w tym wypadku Ciskosa to jest jakies przegiecie. Ok Ciskos nie jest swiety ale tu chodzi o to ze profesjonalny trener powinien tez byc dobrym mowca (trener to wizytowka klubu) a Kulawik pokazal ze moze na pilce sie zna zawodnikiem tez byl jak na polaska lige ok ale inteligencji za grosz jezeli chodzi o wypowiedzi w telewizji. Jest cos takiego jak PR (public relations) wiec jak w wisle mysla o kulawiku jako trenera w przyszlosci to juz nadszedl ten czas aby wyslac go do szkoly public relations. Niewiem jak ze znajomoscia jezykow obcych u Kulawika ale jak cienko to niech jak najszybciej zacznie uczyc sie angielskiego to jest minimum. Do tego niech go wysla zagranice do jakiegos klubu na dobry staz tak ze 2 do 3 lat i wtedy mozemy pogadac jako o pierwszym trenerze na lata ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
arbuz taki kibic z Ciebie a nie wiesz ze pod koniec roku Kula jedzie na staż do Włoch. Śmiejecie sie z jego UEFA Pro ale żeby je mieć trzeba odbyć zagraniczny staż i będzie go robił najprawdopodobniej w Fiorentinie
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 17.08.2010 o godz. 20:27.
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak jedzie na staz super to cieszy a niewysmiewam go w zadnym momencie poprostu to co zrobil na konferencji niebylo profesjonalne ale jak napisalem niemam nic do niego, chce tylko aby w Wisle bylo bardziej profesjonalnie. a sposob wypowiadania sie jezyki obce i oczywiscie najwazniejsze umiejetnosci trenerskie to 3 rzeczy bez ktorych ani rusz dzisiaj w profesjonalnym klubie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem, nie oglądam/czytam wypowiedzi z konferencji prasowych. Mało mnie one obchodzą.
Ale jeśli skrytykowanie Cikosa uważasz za brak profesjonalizmu to co powiesz o tym? http://www.youtube.com/watch?v=Bqp64q7kHmw O Skorży mówiło się 'złotousty' (w pejoratywnym znaczeniu) bo zamiast mówić prosto z mostu i skrytykować kilku grajków to ten zawsze okrągłymi, ładnymi słowy tłumaczył, brał winę na siebie, przepraszał. Teraz mamy odwrotną sytuację i też jest źle. Wszystkim nie dogodzisz... ![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
ja uważam że Kulawik jak by wszedł na boisko to nie jednemu by szczena opadła. nie obwiniajcie Kulawika, chłop chce jak najlepiej i nie jest w stanie podnieść morale drużyny i dopóki nie przyjdzie trener który pierdo...e w stół tak że aż wszyscy się zleją w majty to nic nie pomoże. Nie ma drużyny która by tworzyła kolektyw i spójność. Niestety ale oglądając ostatnio żydzew muszę się już zacząć przyzwyczajać do myśli ze przegramy i to sromotnie, mam tylko nadzieję że nasze chłopaki którzy udają się na mecz w liczbie 700szt nie dają się i pokażą klasę na trybunach!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
będzie dobrze tylko trzeba Sernasa przypilnowac bo koleś jest w formie.Mam nadzieje że Chavez zagra z Clebim i go wyłacza z gry.Licze też że Brożkom ława podziałała na ambicje i zagrają w Łodzi jak za dawnych czasów.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na dodatek skrytykowal go za obie bramki rowno a prawda jest taka ze Pawelek zajebal puszczajac pierwsza bramke, widac pamieta jak to sie robi. Przy drugiej byl bez szans. Ciskos dal w dupe kilka razy rowniez ale chlopak stara sie to widac niewychodzi poki co a beda z niego ludzie i nawet na nasza lige wystarczy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Niestety, przesłanek na poprawę gry brak, treningów mają tyle co ja gdy chodziłem do podstawówki, brak trenera, do tego solidny Widzew - słowem: będzie wpie**ol. 3:0.
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Jak dla mnie skład następujący:
Jovanić Cikos Bunoza Chavez(Cleber) Piotr Brożek Małecki Wilk Garguła Paljic Rios Paweł Brożek Na zmiane Diaz,Kirm i może Żurawski.Pawełek,Kowalski,Rado,Boguski i Łobodziński powinni sobie "odpocząć" na jakiś czas.. |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Kulawik popelnia blad na bledzie, pilkarzem byl dobrym, ale trenerem jest makabrycznym. jak sie jeszcze dowiedzialem, ze w przyszlym tygodniu doiero poznamy nowego szkoleniowca... ehh. zawsze wierze w Wisle, ale moze byc naprawde ciezko PS. Czy forumowicz Lysy jest jakos spokrewniony z Rado? Serio pytam |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Najegroźniejszy w Widzewie jest chyba ten Litwin , Sernas
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Ty w to wierzysz? Pawełek na 99% będzie w bramce na mecz z Widzewem, bo przecież ta pierwsza bramka z Ruchem to ewidentna wina Cikosa. Rado pewnie znowu zagra 45 minut, a tak robiąc robi mu krzywdę. Jeśli już to niech go w 2 połowie, ale wprowadzi lub da cały mecz rozegrać. Popisy Kowalskiego niestety pewnie też przyjdzie nam oglądać [ już wolałbym kogoś z ME ]. Boguski i Łobodziński pewnie znowu nas zaszczycą swoją obecnością na boisku. Tak więc wiedząc, że Kulawik poprowadzi mecz z Widzewem można zmienić skład, który będzie praktycznie taki jaki wybiegł z Ruchem. Może jednak dwie korekty za Diaza - Piotr Brożek i ewentualnie za Kirma - Pajlić. Nie spodziewam się, że zamiast Sobolewskiego wybiegnie Wilk. Niestety, ale kolesiostwo robi swoje, bo Wilk z pewnością gorszy od Sobolewskiego w obecnej formie na pewno nie jest, co więcej powiem, że jest lepszy
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Coś mi się wydaje że Kulawik nie wystawi Chaveza... coś ostatnio mówił że ten zawodnik nie jest przygotowany doi sezonu. ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|