The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bozar
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.08.2010, 12:24
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Kilkanascie takich akcji jest na Youtube.Wystarczy poszukac. Przepis to przepis, sedzia moze, nie musi... coz skoro mecz "podlozony" to czekamy na dowody, inaczej nie ma sensu dyskutowac.

Tak jak napisalem wczesniej. Cracovia grala fajna pilke, ale za te bezczelne udawanie wiecznych fauli,lezenie lacznie chyba z 5 minut na ziemi, za frajerstwo Cabaja spotkala ich kara i nie wazne czy by grali z Lechem czy Wisla - mialbym to samo zdanie. Moze sie naucza niepelnosprytni kopacze ze frajerstwo nie poplaca.
Jestem za tępieniem aktorstwa w ekstraklasie ale bez jaj. Ten mecz był ostry,na trzy zmiany Cracovii co najmniej jedna była spowodowana urazami, do tego dochodzi rozwalony łeb Polczaka. Legię też nieźle cięto, wasi też leżeli. Także argument lekko chybiony.
Wniosek z tego meczu jest taki:
1) Pzpn zmieniając sposób wypłacania pieniędzy sędziom samo sprokurował takie oskarżenia. To była kwestia czasu by podniosło się larum.
2) Trzeba teraz patrzeć jeszcze bardziej sędziom na ręce (patrz pkt 1) i napiętnować każdą śmierdzącą sytuację, niezależnie od tego kto gra na boisku. Tu chodzi o próbę przywrócenia normalności, której chyba cała kibicowska Polska chce.
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Od: 08.2007

Stary 17.08.2010, 12:24
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Jaki jest sens kłócić się o karny, którego i tak się nie wykorzysta.
no jasne, po co się myć, przecież i tak się upier.dolisz...
Odpowiedz cytując
bozar
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.08.2010, 12:26
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Narazie to więcej piszących przejmuje się wolnym Legii niż ewidentnym karnym w meczu Ruch - Wisła, gdzie Rios został niemal znokautowany bez piłki w polu karnym. Rios nie mial tylu adwokatów jak niby pokrzywdzone parchy.
Dobrze że to wywołałeś. Karny na Riosie był oczywisty, gruba pomyłka liniowego, nie wiem jak mógł tego nie widzieć! Kolejny argument za tym żeby zmienić przepisy i w drażliwych sytuacjach posługiwać się monitoringiem.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 17.08.2010, 12:28
Sedzia mogl podyktowac ten rzut wolny(i ja sie o to nie spieram), ale(!)...nie z tego miejsca(blad nr 1) - przewinienie bylo blizej bramki i nie na wprost, blad nr 2 - powinien odgwzdac kilka takich rzutow wolnych w tym spotkaniu, bo sam Antolovic przekroczyl kilka razy 6s, dlaczego wtedy nie bylo przewinienia? Ja mam jedynie do tych rzeczy zastrzezenia. Nie mowie juz o tym, ze takie gwizdanie nie idzie z duchem gry.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.08.2010, 12:33
Jot napisał(a):Wyświetl post
no jasne, po co się myć, przecież i tak się upier.dolisz...

i wode się zaoszczędzi jeszcze.

Nam nigdy nie sprzyja szczęście, a jeśli nam sprzyja, to na koniec sezonu Jop wszystko zapier**li.

Taki prześladujący nasz pech, jeszcze bardziej umacnia moją wiarę.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.08.2010, 12:45
Problemem nie jest to że sędzia podyktował wolnego dla Legii w ostatniej minucie, tylko to że nie zrobił tego w innych sytuacjach. Super że jest sędzia który zauważył że istnieje taki przepis ale dlaczego nie był konsekwentny w pozostałych sytuacjach (ciekawie czy w innych spotkaniach będzie taki dokładny).
I nie tłumaczcie że to była końcówka spotkania bo co za różnica czy 1 minuta czy 90. Jest przewinienie to trzeba gwizdać, sędzia musi być konsekwentny. Albo gwiżdże w każdej sytuacji albo w ogóle.
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 17.08.2010, 13:45
A dlaczego nikt jeszcze nie skomentował gry naszego "Pawełka"?
Teraz będzie tak jak on, jeden mecz rewelacja, drugi mecz klops.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.08.2010, 13:52
spidey napisał(a):Wyświetl post
A dlaczego nikt jeszcze nie skomentował gry naszego "Pawełka"?
Teraz będzie tak jak on, jeden mecz rewelacja, drugi mecz klops.
Bo my mamy dwóch swoich. Jeden za często wychodzi, drugi przyspawany do linii. Akurat nam w głowie śmianie się z waszego...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.08.2010, 13:55
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Bo my mamy dwóch swoich. Jeden za często wychodzi, drugi przyspawany do linii. Akurat nam w głowie śmianie się z waszego...
Wolfy, nie przesadzaj, daj szanse Milanowi.

Spidey - do Pawełka, to niestety jeszcze waszemu Marjanowi brakuje !
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 17.08.2010, 14:56
szprotson: jego pusty przebieg z Arsenalem był klasą samą w sobie. Gdyby coś takiego zrobił w lidze i stracił gola po tym (z Arsenalem uratował Wawrzyniak), to by się taką jedną akcją zapisał złotymi zgłoskami w historii ligowych farfocli bramkarskich, zaraz obok Cabaja, Pawełka i Przyrowskiego
Legionista
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 17.08.2010, 15:19
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Kilkanascie takich akcji jest na Youtube.Wystarczy poszukac. Przepis to przepis, sedzia moze, nie musi... coz skoro mecz "podlozony" to czekamy na dowody, inaczej nie ma sensu dyskutowac.
Arkowcy też tak kiedyś pisali.

To że coś jest dopuszczalne przepisami nie znaczy że jest uczciwe. W tym meczu gdyby trzymać się literalnie przepisów Czin-ja-ma(podobnie jak kilku innych) wyleciałby z boiska za dwie żółte bo co najmniej trzykrotnie z premedytacją atakował rywala, a nie piłkę.

http://www.101greatgoals.com/explain...-krakow/62239/ za jedno trzeba podziękować sędziemu, wreszcie mówi się o nas na świecie.
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 17.08.2010 o godz. 15:22.
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 17.08.2010, 15:58
Kibice Legii nadal żyją derbami. Dzisiaj kilkunastu udało się na trening Polonii, który odbywał się na stadionie Hutnika i grozili piłkarzom pobiciem, jeśli jeszcze raz pojawią się na Bielanach. Żenua.
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
konrad1991tsw
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 17.08.2010, 16:11
A czy ten sędzia co wczoraj błysnął na Łazienkowskiej to nie jest jeden z tych co awansowali do prowadzenia meczów 'ekstraklasy' przed tym sezonem? Nam też sędziował z Ruchem nowicjusz i najlepiej to nie wyglądało... Coraz słabsi ci sędziowie. Pewnie nie było by całego zamieszania gdyby nie okoliczności tej sytuacji, bo jednak odgwizdanie takiej sytuacji w doliczonym czasie to trochę jaja są. I nie mam tutaj wcale zamiaru bronic Cracovii ale pomyślcie że za jakiś czas ten pan może Nam sędziowac i może też chciec się 'wykazac'... i co wtedy? Ale już odchodząc od samego meczu Legii, to widac, że w tym sezonie będzie Nam bardzo ciężko wywalczyc dobre miejsce, bez szybkiego powrotu na R22 i bez nowego trenera to możemy miec duże problemy nawet z typowymi średniakami.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 17.08.2010, 16:20
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
Kibice Legii nadal żyją derbami. Dzisiaj kilkunastu udało się na trening Polonii, który odbywał się na stadionie Hutnika i grozili piłkarzom pobiciem, jeśli jeszcze raz pojawią się na Bielanach. Żenua.
Tak to jest, jak się nie ma własnego boiska do trenowania. Odkąd pamiętam Polonia miała w tej kwestii problem... Wojciechowski powinien się tym zająć już dawno...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 17.08.2010, 16:21
obczajcie gol w 4 minucie
http://www.youtube.com/watch?v=5l5CuWezZBE
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 17.08.2010, 16:54
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Tak to jest, jak się nie ma własnego boiska do trenowania. Odkąd pamiętam Polonia miała w tej kwestii problem... Wojciechowski powinien się tym zająć już dawno...
Wojciechowski buduje bazę treningową pod Warszawą. Najprawdopodobniej pierwsze boisko będzie gotowe już za miesiąc.
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
Zygmunt.Król
Member

Od: 04.2008

Stary 17.08.2010, 17:07
Wojciechowski buduje bazę treningową pod Warszawą. Najprawdopodobniej pierwsze boisko będzie gotowe już za miesiąc.
I tam też mieści się siedziba tego podwarszawskiego klubu, czego nie ukrywa nawet oficjalna strona

http://ksppolonia.pl/web/index.php?typ=podstrona&id=14
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 17.08.2010, 17:14
Cytat:
http://www.wielkapolonia.pl/forum/vi...2135&start=375

W temacie Legia v Polonia, od końca 14 sierpnia - 68 postów, z dzisiaj - 7.

http://forum.legialive.pl/showthread.php?t=10995&page=9

W temacie Legia v Polonia, od końca 14 sierpnia - 4 posty, z dzisiaj - 0.

Nas jest z 20x więcej, to co się dziwić, że znajdzie się ktoś, komu się nudzi.

EDIT: wiem że temat był już maglowany milion razy, ale ten wywiad, zakładając że sędzia mówi prawdę, pokazuje jakim idiotą jest Cabaj, który nie w ostatniej minucie, ale przez cały mecz ciężko pracował na tego wolnego pośredniego:
http://www.sport.pl/pilka/1,70994,82..._kluczowe.html
Ostatnio edytowane przez Sartre : 17.08.2010 o godz. 19:56.
Legionista
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.08.2010, 21:39
bozar napisał(a):Wyświetl post
Jestem za tępieniem aktorstwa w ekstraklasie ale bez jaj. Ten mecz był ostry,na trzy zmiany Cracovii co najmniej jedna była spowodowana urazami, do tego dochodzi rozwalony łeb Polczaka. Legię też nieźle cięto, wasi też leżeli. Także argument lekko chybiony.
Nie no, teraz ja zacytuję Ciebie i napiszę - bez jaj. Nie przypominam sobie w tym meczu sytuacji, by do kogoś z Legii wchodziły nosze albo ze nawet był opatrywany za boiskiem i potem sędzia go musiał wpuścić. A to znaczy, ze taka sytuacja mogla mieć miejsce może raz - inaczej chociaż jedna bym zauwazyl. Natomiast u Cracovii sam Dudzic był wynoszony ze dwa razy, a łącznie tego było z 4-5.

Dawno nie widziałem takiej symulki i w tym sensie (i tylko w tym) motyw z 94 minuty się Cracovii należał.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.08.2010, 22:09
Tak jeszcze w kwestii wczorajszego meczu. Z jednej strony pomyslałem sobie - o , sędzia wychujał Cracovię, cóż, trochę może i nawet szkoda by człowiekowi było (gdyby to nie Pasy), zwłaszcza, że chłopaki się starały. Ale... po chwili sobie przypomniałem, że nie dalej jak 3 miesiące temu, to my najpierw strzeliliśmy dwa gole, spośród których jednego nie uznano, a potem po wątpliwym wolnym i farfoclu Jopa straciliśmy Mistrzostwo. Jak mawiają klasycy: "Suma szczęścia zawsze wychodzi na 0".
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.08.2010, 22:09
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Nie no, teraz ja zacytuję Ciebie i napiszę - bez jaj. Nie przypominam sobie w tym meczu sytuacji, by do kogoś z Legii wchodziły nosze albo ze nawet był opatrywany za boiskiem i potem sędzia go musiał wpuścić. A to znaczy, ze taka sytuacja mogla mieć miejsce może raz - inaczej chociaż jedna bym zauwazyl. Natomiast u Cracovii sam Dudzic był wynoszony ze dwa razy, a łącznie tego było z 4-5.

Dawno nie widziałem takiej symulki i w tym sensie (i tylko w tym) motyw z 94 minuty się Cracovii należał.
to dowodzi chamstwu pilkarzy Legii, brak jakichkolwiek zasad fair play i szacunku w stosunku do przeciwników
Odpowiedz cytując
BANANWAWA
Banita

Stary 17.08.2010, 22:45
Baala napisał(a):Wyświetl post
Ja napisze krótko:
Takiego wałka jeszcze na oczy nie widziałem. Przecierz tego nie powstydziłby się słynny sędzia Laguna z piłkarskiego pokera. Nikt mi nie wmówi że nie doszło w przerwie do jakiś rozmów między sędzią i działaczami Legii. Przecierz oni nie mogli przegrać swego pierwszego meczu u siebie, drugiego pod rząd, bo by byli ostatni w tabeli i byłby to ffatalny wizerunek marketingowy. Nie po to wykładali tyle kasy na stadion i grajków. Także Cracovia nie została oszukana na oczach całej Polski, ona została orżnięta.
Tak, spotkali się w kiblu, albo w kotłowni i wszystko ustalili. Bawią mnie takie barany jak Ty....
Odpowiedz cytując
BANANWAWA
Banita

Stary 17.08.2010, 22:50
Ojeju, idź jeszcze się poskarż na kafeterię albo forum hodowców kaktusów lamusie!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 17.08.2010, 22:52
Panowie nie robmy juz teraz teorii spiskowych

karny na Riosie,rzut wony dla Legii itd....my gramy slabo a Legia walczyla do konca,a w przypadku Cracovii niewykorzystane sytuacje sie zemscily bo jakby strzelili ze 2-3 bramki a powinii ,to Legii zaden wolny w 93 minucie by nie pomógł.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
BANANWAWA
Banita

Stary 17.08.2010, 22:58
To nie teoria spiskowa. Karny na Riosie był ewidentny. Byłem pełen podziwu, że chłopaczyna się sam podniósł po tym "trąceniu"
Odpowiedz cytując
Vashut
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 17.08.2010, 23:00
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Tak jeszcze w kwestii wczorajszego meczu. Z jednej strony pomyslałem sobie - o , sędzia wychujał Cracovię, cóż, trochę może i nawet szkoda by człowiekowi było (gdyby to nie Pasy), zwłaszcza, że chłopaki się starały. Ale... po chwili sobie przypomniałem, że nie dalej jak 3 miesiące temu, to my najpierw strzeliliśmy dwa gole, spośród których jednego nie uznano, a potem po wątpliwym wolnym i farfoclu Jopa straciliśmy Mistrzostwo. Jak mawiają klasycy: "Suma szczęścia zawsze wychodzi na 0".
River, wiem o co Ci chodzi ale nie lubię jak ktoś gada o jakiejś sumie szczęścia- nie ma czegoś takiego.
Bo może i ok, Cracovia jest na zero ale my ciągle na minusie i dopóki nam sie nie trafi taki fartowny mistrz na zakończenie rozgrywek jakiego miał Lech nie uwierzę w takie Łazarkowe gadanie
"to miasto zawsze było Semper Fidelis.."
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 17.08.2010, 23:12
Wrzućcie już na luz.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 17.08.2010, 23:13
Pajac pajacował to dostał co się mu należało. Nie róbcie z siebie Kulawików bo ten wolny to nie był jeszcze gol. Stał jak sierota, może znów mu getra opadła i nawet nie zareagował.

Pajac jest pajacem, cabaj jest pajacem to strzelają mu jak clownowi.

I jeszcze radomatu w przerwie, jak nie wygramy to jesteśmy FRAJERAMI <lol> Już wtedy wiedziałem że będzie to bardzo ciekawa druga połowa.

Jeśli mam do wyboru takie scenariusze jak, remis, wygrana Legii, wygrana koszernych,przegrana Legii, przegrana koszernych, kompromitacja Legii, kompromitacja koszernych uwieńczona piękną postawą marcinka to wybór jest prosty

Dla marcina proponuję http://allegro.pl/listing.php/search...&change_view=1

5,50 na allegro to nie dużo za remis
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 18.08.2010, 05:54
Dopiero teraz obejrzalem tą sytuacje z Legii i jak dla mnie to są jednak jaja. W życiu czegoś takiego nie widziałem, moim zdaniem jawny przekręt. Takich sytuacji w każdym meczu jest przecież mnóstwo... Skoro istnieją takie przepisy (a tak w ogóle, czy kiedyś za to nie było tylko żółtej kartki ? coś się zmieniło w tej kwestii ?) to licze, że sędziowie będą konsekwentni i od następnej kolejki zobaczymy sporo wolnych z pola karnego.
W dupie mam Cracovie - jakby ktoś chciał mi coś zarzucić - jeszcze głębiej mam Legie, która jest tak słaba, że co najwyżej zagraża nam w walce o środek tabeli, nie zmienia to faktu że ta sytuacja to są kpiny i sędzia podarował Legii zwyciąstwo.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 18.08.2010, 08:03
Widze ze wyzwiska leca... Trzeba sie przyzwyczaic ze zawsze ktos sie znajdzie, kto widzi spisek...Po co wtedy jechac po nim chamsko? Zawsze mozna uszczypliwie odpowiedziec

jasnygwint cos dla Ciebie :

"Robert Błoński: Dlaczego podyktował pan ten rzut wolny? Na czas Cracovia grała od piątej minuty, kiedy strzeliła gola, a bramkarz Cabaj przetrzymywał piłkę nie tylko w ostatniej akcji.

Daniel Stefański: Jeszcze w pierwszej połowie zwracałem uwagę piłkarzom gości, by nie grali na czas. Po niecelnych strzałach bramkarz Cracovii często nie chciał zauważyć piłki wrzuconej na boisko, tylko biegł po tę, która wyleciała daleko za bramkę. Najpierw zwróciłem mu uwagę i powiedziałem, jakie mogą być konsekwencje takiego zachowania. Gdy wychodziliśmy na drugą połowę, w tunelu tłumaczyłem, że zbyt długo przetrzymuje piłkę. Wtedy mnie spytał: "Gdy piłka wylatuje za boisko, to mogę po nią iść, czy muszę biec?". Dziwne pytanie zawodnika na tym poziomie i z takim doświadczeniem. Odpowiedziałem, żeby nie przedłużał gry, bo może się skończyć tak, jak się skończyło.

Ale po przerwie znowu grał na czas. W typowy sposób - po strzale, zamiast odwrócić się po piłkę, wybiegał do linii pola karnego i instruował obrońców. Na to również zwracałem mu uwagę. Aż w końcu podyktowałem rzut wolny.

Bramkarz może trzymać piłkę sześć sekund. Ten przepis nie jest po to, by sędzia stał ze stoperem i w siódmej sekundzie gwizdał. On ma ostrzegać zawodników, żeby nie grali na czas. Zapewniam, że gdyby Cabaj trzymał piłkę siedem sekund, nie byłoby sprawy. Ale przesadził, bo czekał 13 sekund, poprawiając jeszcze skarpetę. To była ostentacyjna gra na czas. Mam zakodowane, co muszę robić w takich momentach. Kiedy Cabaj złapał piłkę, zacząłem liczyć. Kiedy doliczyłem do dziesięciu, a on piłki wciąż nie wybił, przerwałem grę."

Cabaj nie zaprzeczyl wiec wyszlo ze nie dosc ze jest frajerem to jeszcze sie z tym nie ukrywa. Oby takich bramkarzy jak najmniej w najwyzszej klasie rozgrywek.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów