|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
To niech bierze łopatę i do roboty. Niech buduje. Chociaż nie ma wała żeby coś z tego wyszło, takie boisko to jednak sporo roboty. O szkoleniu ma zerowe pojęcie, więc wolałby jakiegoś fachowca, który taki system widział chociaż na oczy. Wierzcie dzieci nadal w wujka Basałaja. Może mu się uda. Chociaż nie ma żadnych racjonalnych przesłanek ku temu... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie powiem, żebym wierzył. Po prostu chociaż jedna rzecz musi się udać. Np te boiska. To jest w gestii Cupiała, czy chce mieć dobry kompleks treningowy, czy nie.
Czy Basałaj jest tak beznadziejny, żeby nie zrealizować żadnej z obietnic. Polityk ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ale co Ty, wolfy, tak konkretnie masz do Basałaja jak na razie? Myślisz, że Marcelo i Głowackiego sprzedał, bo taki miał plan? Nie, po prostu wynikły takie okoliczności, nie dało rady ich zatrzymać. On wyszukał, zarekomendował Bunozę, Cikosa? On kazał Kasperczakowi fatalnie przygotować zespół do rundy?
Zgadzam się, że na razie niczym się nasz prezes nie wykazał, ale dajmy mu do cholery czas! Chcesz zrobić nam karuzelę prezesowską? ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Panowie okienko transferowe trwa jeszcze 2 - tygodnie. Jeśli ktoś myśli o przebudowie Wisły, o jej rozwoju sportowym i marketingowym, to konieczne są 4 transfery dobrych, klasowych graczy, którzy błyskawicznie wkomponują się w zespół, aby móc uratować ten sezon. Niestety bardziej prawdopodobne jest to, że niedługo usłyszymy śpiewkę, że z powodu braku awansu do europejskich pucharów i realnych strat finansowych poniesionych przez klub, zarząd wstrzymuje się z prowadzeniem aktywnej polityki na rynku transferowym. Znów będą teksty o mitycznym długu, o dziurze budżetowej.
Prawda jest tak, że dług wynosi ok. 80 mln zł ,czyli naprawdę niewiele. Dług Legii w stosunku do ITI podobno przekroczył już 100 mln. W zeszłym sezonie zanotowali 25 milionową stratę, a pomimo tego wpompowali dodatkowe 10 mln na transfery. Będziemy jeszcze żałowali (niektórzy już żałują), że bodajże w 2004r. Cupiał nie chciał sprzedać Walterowi Wisły. Sprzedaj drogo, kup tanio albo weź za darmo, to dewiza Wisły po 2005 r. Nie można mówić o profesjonalnym klubie, jeśli najdroższym transferem w ostatnich latach był Łobo za 400 tys E. Chodzą również słuchy, że podobno sumy wydawane na pozyskiwanych piłkarzy są celowo zawyżane, aby uspokajać nastroje kibiców. Pytanie czy Jirsak kosztował 740 tys E czy niecałe 300, Jovanić 500 tys E czy 250, Bunoza 400 tys E czy 280 Drużynę należało i należy przebudować. Klub pozyskał środki na dokonanie realnych wzmocnień drużyny. I co z tym zrobiono Basałaj niech jedzie do Włoch i na kolanach prosi prezesów poszczególnych klubów, aby wypożyczyli nam za sensowne pieniądze kilku zawodników, gdyż przy tym dyletanctwie w zakresie pozyskiwania piłkarzy, chyba najbezpieczniejsza formą wzmocnienia drużyny będzie wypożyczenie piłkarzy a'la Alvarez.
Ostatnio edytowane przez tormenthor : 16.08.2010 o godz. 11:50.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wtórny analfabetyzm się szerzy na forum.
Cytat:
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Nie dość że od dawna nie gramy dobrej piłki, to nie potrafi nikt wyciagnąć wniosków. Przed zakończeniem ubiegłego sezonu była mowa, że jak Wisła zobędzie tytuł to Cupiał wyda na transfery 20 mln zł. A gdybyśmy nie zdobyli to co? Rozwalamy drużynę tak? My kibice jesteśmy ofiarami polityki transferowej tego klubu. Od lat systematycznie się osłabiamy. Jak mieliśmy dobry zespoł, a najlepsi odchodzili, to sprowadzali nam szrot, typu Pawełek, Łobodziński, Boguski. Wystarczy spojrzeć jakich mieliśmy zawodników na tych pozycjach wcześniej.
Ogromne błędy zostały poczynione w tym okienku transferowym. Jeżeli widzieli w klubie jak beznadziejnie ten klub gra, to powinni naprawdę zamiast tych 9-10 bezwartościowych transferów zrobić 4, ale naprawdę konkretne ktore wzmocniłyby tą drużynę. Nowych graczy, którzy ciągneliby ten wózek. Przez takie "zakupy" popadamy w ligową przeciętność zamiast piąć się w górę....4 dobrych graczy! Czy to dużo A jeszcze inną sprawą jest to jaki trener prowadził zespół przez niemal 3 ostatnie lata. Skorża to typowy pozer....Liczył tylko na transfery. Przez 2,5 roku nie potrafił wypracować stylu. Już dawno pisałem ze zniszczy nam Wisłę, ale nikt nie słuchał, tylko wlepiał gały w niego jak w obrazek i czytał miodowe opowieści. Za jego kadencji ten zespół popadł w totalny marazm. Jak nie było kogoś z podstawowego składu to już sypało się wszytsko, a treneiro robił tragedie. Teraz zrobi to samo z Legią. Tylko na to czekam....zaczątek już ma.... A nasza Wisła? Jak nie zmieni polityki transferowej (chociaż!!!) i nie zatrudni trenera pokoju Jimeneza to zgubi się pośród ligoweg młócki....Smutne, ale prawdziwe...musiałem to napisać... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
nie pasuje wam ,kibicujcie Amice , DiscoPolo albo Legi , nie da sie czytac tego pierdzielenia gdybyscie dawali z siebie 20 % na doping tego co wkladacie w marudzenie na forum to mielibysmy najlepszy doping w Polsce .Dlaczego tak jest ? bo wiekszosc to kibice sukcesu ,dzieje sie cos zle to beda .......ic i nabijac wpisy ,nikt nie trzyma nikogo na Wisle sila ,widac ze dla paru osob tekst "czy wygrywasz czy nie " jest tylko pustym sloganem
,ja rozumiem napisac raz co jest nie tak a nie nawijac i walkowac jedno i to samo pozdro i bez napinki ![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Jak możesz podważać efekty tej tak dopieszczanej ofensywy transferowej? I w ogóle i w szczególe krytykować cokolwiek, wieszczyć, że dalsze takie zarządzanie całkiem pogrzebie klub? Stąpasz po cienkim lodzie... ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wolfy, w podanym fragmencie napisałeś jedynie, że Basałaj to dyletant i się nie nadaje, a Cupiał powinien wziąć prezesa z zagranicy. Gdzie odpowiedzi na moje pytania?
![]()
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Strasznie ciekaw jestem co będzie, jak za rok jednak coś zostanie zbudowane, struktury klubu będą przyzwoite, transfery będą ok, a Basałaj będzie dalej prezesem Wisły. Co wtedy powiesz? Ja jestem bez problemu w stanie przyznać się do ślepej wiary w lepsze jutro, jeżeli nic z tego nie będzie. A jeśli jednak ktoś wreszcie w Wiśle spełni takie obiecanki, czy i całe to obecne grono czarnowidzów nagle nie przemieni się w tych w stylu "przecież od początku wiedziałem, że Basałaj to odpowiedni człowiek na odpowiednim stanowisku"... PS. Najlepiej jak w tej fali dzisiejszej krytyki po wczorajszym meczu ciągle przewija się nazwisko Bunozy. Nie wiem, czy mam aż takie kłopoty ze wzrokiem, że tylko ja nie widziałem go wczoraj na boisku?... Muszę iść do okulisty, niezwłocznie... ![]()
Myślenie nie boli...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Otoz moi drodzy. Zamowiono juz ekipe ktora ma zaczac budowe boiska treningowego(na razie dwoch) dla Wisly, oraz zbbieramy wszelka potrzebna dokumentacje(pozwolenia itp itd).
Heh oczywiscie wolfy troche przesadza z obowiazkami Basalaja, wedlug niego ten czlowiek ma odpowiadac za wszystko w tym klubie, lacznie z wymyslaniem planu marketingowego transferow, ba nawet niech uklada taktyke jaka Wisla bedzie grac. Czlowiek orkiestra normalnie wedlug wolfiego. Basalaj jest od tego by znalezc, zatrudnic i wprowadzic do tego klubu ludzi ktorzy beda po kolei odpowiadac za marketing, i wszystkie aspekty tego klubu. Lacznie z trenerami. On nie odpowiada za wyszukiwanie pilkarzy. On ich tylko moze zaaprobowac. Nic poza tym. Ale coz, to Basalaj odpowiada za wszystko mimo ze 2 miesiace jest na tym staowisku dopiero. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zaniechanie tego to jedynie kolejne potężne straty finansowe, marketingowe, sportowe. Jeszcze jedno - trzeba w końcu raz na zawsze skończyć ze szalenie szkodliwym i absurdalnym założeniem "nie robimy kominów płacowych". Bo znacznie bardziej opłaca się zrobić 2-3 takie kominy dla piłkarzy typu Smolarka, którzy nawet w słabej formie są istotnymi wzmocnieniami robiącymi różnicę, niż nie robić "kominów" i ściągać 8 Bunozów, Paliców, Cikosów... To jest jeden z najbardziej podstawowych grzechów naszej polityki kadrowej. ` ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Guest
|
|
|
[QUOTE=m_staszek;962264]Może już odgórnie nakazane jest tu takie pesymistyczne spojrzenie? Praca Basałaja to nie tylko transfery tu i teraz, mam wrażenie, że niektórzy tak tą pracę pojmują. Ale może się mylę, wyrocznią nie jestem...
Strasznie ciekaw jestem co będzie, jak za rok jednak coś zostanie zbudowane, struktury klubu będą przyzwoite, transfery będą ok, a Basałaj będzie dalej prezesem Wisły. Co wtedy powiesz? Ja jestem bez problemu w stanie przyznać się do ślepej wiary w lepsze jutro, jeżeli nic z tego nie będzie. A jeśli jednak ktoś wreszcie w Wiśle spełni takie obiecanki, czy i całe to obecne grono czarnowidzów nagle nie przemieni się w tych w stylu "przecież od początku wiedziałem, że Basałaj to odpowiedni człowiek na odpowiednim stanowisku"...QUOTE] No ale innych rezultatów poza w większości kontrowersyjnymi transferami i wywaleniem trenera jeszcze nie widać. M.in. ja jestem krytykiem efektów pracy BB, gdyż na ten moment pozytywnych rezultatów nie widzę (pewnie poza wpływem sporej kasy za Głowę i Marcelo). Jeśli one (poz. skutki) nadejdą nie omieszkam mu podziękować i moja dozgonna wdzięczność i szacunek go nie ominą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
To jak masz koyoot niepewne informacje to nie pisz jakby były pewne. O tym ze maja byc nowe boiska treningowe na R22 to już jest mowa od 8 lat.Spokojnie by je mogli zrobić przed północna i południową trybuna a drogi dojści zrobić bokami.Taki byl plan + właśnie lekkoatletyczne i ew.wykupienie terenów Filipika ale na to juz za późno (chyba)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
kolejny_klon_koyoota napisał(a):
Mogłeś w ogóle pojechać po całości, po co się ograniczasz? Zapytaj co będzie, jak Wisła zdobędzie za rok Ligę Mistrzów. Pojechał nas Ruch, szykuje się w....... od Widzewa, brak piłkarzy i trenera, atmosfera jest tragiczna, a tu goście wyskakują z jakimiś swoimi urojeniami.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.08.2010 o godz. 14:01.
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ja nie rozumiem, czy nikt nie może w klubie spotkać się z Łobo i powiedzieć: "Szukaj sobie nowego klubu albo my to zrobimy za Ciebie" przecież ten człowiek gra kompletny piach.
To samo Jirsak. Już mnie w....ia ta gadka, że nie dostaje szans i nie pokazuje tego na co go stać. Grał już u Skorży, Kasperczaka i dalej gówno pokazuje. Ta sprawa powinna być rozwiązana tak jak z Łobo. Reszta powinna dostać czas do zimy na pokazanie swoich umiejętności. Kto się nie nadaje, to albo szuka sobie klubu albo ME wita. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Ten kraj dla uczciwych i ambitnych i pracowitych jest chory. |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Panowie, o kompetencjach Basałaja do budowania profesjonalnych struktur klubowych jest osobny wątek (polityka sportowo-finansowa).
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Ciekawa lista,ale nasi "skałci" mają inne kierunki poszukiwań.
Jest też "nasz" Pitbull ![]() ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Popieram. Wojciechowski w swoim klubie budujac obecna Polonie nie chcac ryzykowac sprowadzil zawodnikow ktorzy w Polsce mieli łatke "solidni ale nie wybitni".i wlsnie ta solidnosc doprowadza do tego ze w tej chwili Polonia ma super zespol...bo jakby mieli byc wybitni to jzby ich w tym kraju ne bylo. Dobrze piszesz Pietrasiak,Tosik,Rachwal ,Bruno,Sobiech-kazdy z nich bylby dzis dla nas duzym wzmocnieniem . My postawilsmy za to na Bunoze ,Pajlica,Cikosa i czy Riosa no coz na efekty czeka dlugo nie trzeba bylo. Duzo bym dal zeby zamiast takiego Pajlica miec w zespole Bruno.No ale jak koles mial w CV wpisane Kaisrleuraulten to kazdy myslał ze gosc jest zajebisty ![]() Druzyne moza budowac bez przepychu ale madrze i z głową.Wisla nie byla tak budowana od dawien dawna...
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 17.08.2010 o godz. 00:51.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Riosa zostawilbym na razie w spokoju. Chlopak zagral dopiero jeden oficjalny mecz w barwach Wisly i ciezko o obiektywna ocene jego umiejetnosci. Cos tam w meczu z Ruchem biegal pomimo fatalnego ustawienia Kulawika.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Jednego nie rozumiem. Czemu w przypadku Legii wszyscy mówią o możliwości braku zgrania (sprowadzili mniej piłkarzy nowych niż my) skoro oni mają tych wszystkich nowych zawodników od początku przygotowań. Jakiś bardziej znany piłkarz się wypowiadał że jeśli są dobrymi piłkarzami to 3 tygodnie to wystarczająco dużo żeby się zgrać.
Nikt nie mówi o braku zgrania w Wiśle chociaż jej podsyłano piłkarza nowego raz na tydzień co generalnie znacznie utrudnia "zgrywanie się". Nie zrozumcie mnie źle, ja też uważam że nasi piłkarze to "banda nieodpowiedzialnych ludzi"(cytuję żeby wszyscy wiedzieli o co chodzi a żeby nie używać przekleństw) ale oddajmy jakąś sprawiedliwość. Legię generalnie od lipca wszyscy zagłaskać chcą. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W przypadki Legii należy doliczyć do tego nowego trenera - który musiał zapoznać się z zawodnikami i odpowiednio wszystkie klocki poukładać. Ciekawe ile nasz nowy trener dostanie okresu ochronnego, zanim zjedzą go forumnowe hieny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Pewnie czytaliście ten artykuł z PS w którym napisane jest ze to Kapka kreuje politykę transferową? hehe...jeszcze cholera rok i nam wykreuje zespól na walkę o utrzymanie....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Patrząc na grę, na zachowanie naszych zawodników mam wrażenie że w drużynie są spore kwasy. Odchodzi kapitan i najlepszy piłkarz, a przychodzi 8 nowych gości. Do tej pory gwiazdki nie musiały rywalizować, a kasę dostawały zawsze na czas. Teraz to się zmieniło i pewnie dlatego to wszystko tak wygląda.
Od czasów Dana już było widać że w Wiśle nie ma drużyny. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|