The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.08.2010, 11:37
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Przyjdzie nowy trener, prezes, naobiecuje złote góry i znowu będziesz miał radochę. Bo "a nuż mu się uda"?

Nie mam złudzeń - gdyby Cupiał chciał profesjonalnego klubu, to już by go miał. Powrót Basałaja i Kapki nie jest przypadkowy.
Może chociaż kilka boisk zbuduje, albo stworzy szkolenie młodzieży w klubie.
Transfering mu nie idzie, ale od tego chyba powinien mieć dyrektora sportowego ?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.08.2010, 11:40
tofik napisał(a):Wyświetl post
Może chociaż kilka boisk zbuduje, albo stworzy szkolenie młodzieży w klubie.
Transfering mu nie idzie, ale od tego chyba powinien mieć dyrektora sportowego ?
Kolejny.

To niech bierze łopatę i do roboty. Niech buduje. Chociaż nie ma wała żeby coś z tego wyszło, takie boisko to jednak sporo roboty.

O szkoleniu ma zerowe pojęcie, więc wolałby jakiegoś fachowca, który taki system widział chociaż na oczy.

Wierzcie dzieci nadal w wujka Basałaja. Może mu się uda. Chociaż nie ma żadnych racjonalnych przesłanek ku temu...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.08.2010, 11:43
Nie powiem, żebym wierzył. Po prostu chociaż jedna rzecz musi się udać. Np te boiska. To jest w gestii Cupiała, czy chce mieć dobry kompleks treningowy, czy nie.
Czy Basałaj jest tak beznadziejny, żeby nie zrealizować żadnej z obietnic. Polityk ?
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.08.2010, 11:44
Ale co Ty, wolfy, tak konkretnie masz do Basałaja jak na razie? Myślisz, że Marcelo i Głowackiego sprzedał, bo taki miał plan? Nie, po prostu wynikły takie okoliczności, nie dało rady ich zatrzymać. On wyszukał, zarekomendował Bunozę, Cikosa? On kazał Kasperczakowi fatalnie przygotować zespół do rundy?

Zgadzam się, że na razie niczym się nasz prezes nie wykazał, ale dajmy mu do cholery czas! Chcesz zrobić nam karuzelę prezesowską?
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.08.2010, 11:47
Panowie okienko transferowe trwa jeszcze 2 - tygodnie. Jeśli ktoś myśli o przebudowie Wisły, o jej rozwoju sportowym i marketingowym, to konieczne są 4 transfery dobrych, klasowych graczy, którzy błyskawicznie wkomponują się w zespół, aby móc uratować ten sezon. Niestety bardziej prawdopodobne jest to, że niedługo usłyszymy śpiewkę, że z powodu braku awansu do europejskich pucharów i realnych strat finansowych poniesionych przez klub, zarząd wstrzymuje się z prowadzeniem aktywnej polityki na rynku transferowym. Znów będą teksty o mitycznym długu, o dziurze budżetowej.

Prawda jest tak, że dług wynosi ok. 80 mln zł ,czyli naprawdę niewiele. Dług Legii w stosunku do ITI podobno przekroczył już 100 mln. W zeszłym sezonie zanotowali 25 milionową stratę, a pomimo tego wpompowali dodatkowe 10 mln na transfery. Będziemy jeszcze żałowali (niektórzy już żałują), że bodajże w 2004r. Cupiał nie chciał sprzedać Walterowi Wisły.

Sprzedaj drogo, kup tanio albo weź za darmo, to dewiza Wisły po 2005 r. Nie można mówić o profesjonalnym klubie, jeśli najdroższym transferem w ostatnich latach był Łobo za 400 tys E. Chodzą również słuchy, że podobno sumy wydawane na pozyskiwanych piłkarzy są celowo zawyżane, aby uspokajać nastroje kibiców. Pytanie czy Jirsak kosztował 740 tys E czy niecałe 300, Jovanić 500 tys E czy 250, Bunoza 400 tys E czy 280 ?

Drużynę należało i należy przebudować. Klub pozyskał środki na dokonanie realnych wzmocnień drużyny. I co z tym zrobiono? Ściągnięto jednego klasowego zawodnika Chaveza, który jeszcze nie został potwierdzony do gry i który załata być może dziurę po Głowacki. Gdzie jest następca Marcelo? Gdzie są REALNE wzmocnienia ofensywy. W naszym klubie w jednej kwestii działacze są mistrzami - w szukaniu winowajców. A to Jop, a to Kasperczak. Szkoda Henia, który popełnił kilka błędów, ale głównie przez amatorszczyznę zarządu, rozmienił swoje nazwisko na drobne.

Basałaj niech jedzie do Włoch i na kolanach prosi prezesów poszczególnych klubów, aby wypożyczyli nam za sensowne pieniądze kilku zawodników, gdyż przy tym dyletanctwie w zakresie pozyskiwania piłkarzy, chyba najbezpieczniejsza formą wzmocnienia drużyny będzie wypożyczenie piłkarzy a'la Alvarez.
Ostatnio edytowane przez tormenthor : 16.08.2010 o godz. 11:50.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.08.2010, 11:47
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Ale co Ty, wolfy, tak konkretnie masz do Basałaja jak na razie?
Wtórny analfabetyzm się szerzy na forum.

Cytat:
Basałaj to dyletant. Tak zwyczajnie - człowiek nie mający know-how chce budować nową jakość. Jasne.
Gdyby Cupiałowi zależało na przebudowie klubu, zatrudniłby na stanowisku prezesa zachodniego fachowca z jakimś doświadczeniem. Uprzedzając pokemony - nie, nie z Realu albo Barcelony, tylko z jakiegoś średniego klubu drugiej Bundesligi lub ligi hiszpańskiej. Kogoś, kto wie jak wygląda siatka scoutingu, marketing i pion sportowy w profesjonalnym klubie.

Mam w głębokim poważaniu "wizję Basałaja", tak jak mam wszystkich pozostałych piłkarskich szamanów.
Nawet specjalnie wytłuszczyłem - "o, tu macie ten fragment merytorycznej krytyki".
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 16.08.2010, 11:51
Nie dość że od dawna nie gramy dobrej piłki, to nie potrafi nikt wyciagnąć wniosków. Przed zakończeniem ubiegłego sezonu była mowa, że jak Wisła zobędzie tytuł to Cupiał wyda na transfery 20 mln zł. A gdybyśmy nie zdobyli to co? Rozwalamy drużynę tak? My kibice jesteśmy ofiarami polityki transferowej tego klubu. Od lat systematycznie się osłabiamy. Jak mieliśmy dobry zespoł, a najlepsi odchodzili, to sprowadzali nam szrot, typu Pawełek, Łobodziński, Boguski. Wystarczy spojrzeć jakich mieliśmy zawodników na tych pozycjach wcześniej.
Ogromne błędy zostały poczynione w tym okienku transferowym. Jeżeli widzieli w klubie jak beznadziejnie ten klub gra, to powinni naprawdę zamiast tych 9-10 bezwartościowych transferów zrobić 4, ale naprawdę konkretne ktore wzmocniłyby tą drużynę. Nowych graczy, którzy ciągneliby ten wózek. Przez takie "zakupy" popadamy w ligową przeciętność zamiast piąć się w górę....4 dobrych graczy! Czy to dużo?

A jeszcze inną sprawą jest to jaki trener prowadził zespół przez niemal 3 ostatnie lata. Skorża to typowy pozer....Liczył tylko na transfery. Przez 2,5 roku nie potrafił wypracować stylu. Już dawno pisałem ze zniszczy nam Wisłę, ale nikt nie słuchał, tylko wlepiał gały w niego jak w obrazek i czytał miodowe opowieści.
Za jego kadencji ten zespół popadł w totalny marazm. Jak nie było kogoś z podstawowego składu to już sypało się wszytsko, a treneiro robił tragedie.
Teraz zrobi to samo z Legią. Tylko na to czekam....zaczątek już ma....
A nasza Wisła? Jak nie zmieni polityki transferowej (chociaż!!!) i nie zatrudni trenera pokoju Jimeneza to zgubi się pośród ligoweg młócki....Smutne, ale prawdziwe...musiałem to napisać...
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 16.08.2010, 12:02
nie pasuje wam ,kibicujcie Amice , DiscoPolo albo Legi , nie da sie czytac tego pierdzielenia gdybyscie dawali z siebie 20 % na doping tego co wkladacie w marudzenie na forum to mielibysmy najlepszy doping w Polsce .Dlaczego tak jest ? bo wiekszosc to kibice sukcesu ,dzieje sie cos zle to beda .......ic i nabijac wpisy ,nikt nie trzyma nikogo na Wisle sila ,widac ze dla paru osob tekst "czy wygrywasz czy nie " jest tylko pustym sloganem
,ja rozumiem napisac raz co jest nie tak a nie nawijac i walkowac jedno i to samo
pozdro i bez napinki
.....
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.08.2010, 13:05
Basałaj planował kontynuowanie polityki skubania zespołu ze wszystkich kopiących w miarę prosto piłkę zawodników, ściągając w zamian szrot. Problem w tym, że nawet wyprzedaż trzeba robić umiejętnie, inaczej można popłynąć.

Pewne osoby chrzaniły na tym forum jak potłuczone o tym, ze potrzebujemy pieniędzy na "wizje Basałaja". Straty marketingowe poniesione przez żenującą postawę w lidze i pucharach, straty z powodu braku transmisji w C+ - to są realne pieniądze.

Basałaj to dyletant. Tak zwyczajnie - człowiek nie mający know-how chce budować nową jakość. Jasne.
Gdyby Cupiałowi zależało na przebudowie klubu, zatrudniłby na stanowisku prezesa zachodniego fachowca z jakimś doświadczeniem. Uprzedzając pokemony - nie, nie z Realu albo Barcelony, tylko z jakiegoś średniego klubu drugiej Bundesligi lub ligi hiszpańskiej. Kogoś, kto wie jak wygląda siatka scoutingu, marketing i pion sportowy w profesjonalnym klubie. U nas nie ma takich ludzi, więc naturalnym wydaje się ściąganie fachowców z zagranicy.

Ale nie, u nas najpierw musi się przewinąć plejada szamanów, my zawsze musimy iść "swoją drogą".

Mam w głębokim poważaniu "wizję Basałaja", tak jak mam wszystkich pozostałych piłkarskich samouków.
Uważaj, bo wsadzasz kij w mrowisko . Zaraz zlecą się tu Pabla84, Luckij, Grantary, Konrady, wyznawcy Maci0sia i Zbymaka, Bogdany Krzyżanowskie i zaczną Cię przez 20 stron pytać "jakie masz kompetencje menadżerskie lub trenerskie, by oceniać wartość pracy" naszego dobrodzieja BB i naczelnego przydupasa Zdzisia? Jak możesz podważać efekty tej tak dopieszczanej ofensywy transferowej? I w ogóle i w szczególe krytykować cokolwiek, wieszczyć, że dalsze takie zarządzanie całkiem pogrzebie klub?

Stąpasz po cienkim lodzie...
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Stary 16.08.2010, 13:11
Wtórny analfabetyzm się szerzy na forum.

Nawet specjalnie wytłuszczyłem - "o, tu macie ten fragment merytorycznej krytyki".
Nie wolfy, w podanym fragmencie napisałeś jedynie, że Basałaj to dyletant i się nie nadaje, a Cupiał powinien wziąć prezesa z zagranicy. Gdzie odpowiedzi na moje pytania?
Będą wisieć komuniści!

Odpowiedz cytując
m_staszek
Member

Od: 11.2006

Stary 16.08.2010, 13:15
Kolejny.

To niech bierze łopatę i do roboty. Niech buduje. Chociaż nie ma wała żeby coś z tego wyszło, takie boisko to jednak sporo roboty.

O szkoleniu ma zerowe pojęcie, więc wolałby jakiegoś fachowca, który taki system widział chociaż na oczy.

Wierzcie dzieci nadal w wujka Basałaja. Może mu się uda. Chociaż nie ma żadnych racjonalnych przesłanek ku temu...
Co oznacza "Kolejny"? Może już odgórnie nakazane jest tu takie pesymistyczne spojrzenie? Praca Basałaja to nie tylko transfery tu i teraz, mam wrażenie, że niektórzy tak tą pracę pojmują. Ale może się mylę, wyrocznią nie jestem...
Strasznie ciekaw jestem co będzie, jak za rok jednak coś zostanie zbudowane, struktury klubu będą przyzwoite, transfery będą ok, a Basałaj będzie dalej prezesem Wisły. Co wtedy powiesz? Ja jestem bez problemu w stanie przyznać się do ślepej wiary w lepsze jutro, jeżeli nic z tego nie będzie. A jeśli jednak ktoś wreszcie w Wiśle spełni takie obiecanki, czy i całe to obecne grono czarnowidzów nagle nie przemieni się w tych w stylu "przecież od początku wiedziałem, że Basałaj to odpowiedni człowiek na odpowiednim stanowisku"...

PS. Najlepiej jak w tej fali dzisiejszej krytyki po wczorajszym meczu ciągle przewija się nazwisko Bunozy. Nie wiem, czy mam aż takie kłopoty ze wzrokiem, że tylko ja nie widziałem go wczoraj na boisku?... Muszę iść do okulisty, niezwłocznie...
Myślenie nie boli...

Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 16.08.2010, 13:27
Otoz moi drodzy. Zamowiono juz ekipe ktora ma zaczac budowe boiska treningowego(na razie dwoch) dla Wisly, oraz zbbieramy wszelka potrzebna dokumentacje(pozwolenia itp itd).

Heh oczywiscie wolfy troche przesadza z obowiazkami Basalaja, wedlug niego ten czlowiek ma odpowiadac za wszystko w tym klubie, lacznie z wymyslaniem planu marketingowego transferow, ba nawet niech uklada taktyke jaka Wisla bedzie grac. Czlowiek orkiestra normalnie wedlug wolfiego.

Basalaj jest od tego by znalezc, zatrudnic i wprowadzic do tego klubu ludzi ktorzy beda po kolei odpowiadac za marketing, i wszystkie aspekty tego klubu. Lacznie z trenerami. On nie odpowiada za wyszukiwanie pilkarzy. On ich tylko moze zaaprobowac. Nic poza tym.

Ale coz, to Basalaj odpowiada za wszystko mimo ze 2 miesiace jest na tym staowisku dopiero.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 16.08.2010, 13:39
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Panowie okienko transferowe trwa jeszcze 2 - tygodnie. Jeśli ktoś myśli o przebudowie Wisły, o jej rozwoju sportowym i marketingowym, to konieczne są 4 transfery dobrych, klasowych graczy, którzy błyskawicznie wkomponują się w zespół, aby móc uratować ten sezon. Niestety bardziej prawdopodobne jest to, że niedługo usłyszymy śpiewkę, że z powodu braku awansu do europejskich pucharów i realnych strat finansowych poniesionych przez klub, zarząd wstrzymuje się z prowadzeniem aktywnej polityki na rynku transferowym. Znów będą teksty o mitycznym długu, o dziurze budżetowej.
W pełni się z tym zgadzam. Niestety dalsze wzmocnienia, a wiec zmiana obowiązującej strategii kadrowej są niezbędne, aby klub nie skompromitował się w tym sezonie również w lidze, a nowy trener wytrzymał dłużej niż kilka tygodni.

Zaniechanie tego to jedynie kolejne potężne straty finansowe, marketingowe, sportowe.

Jeszcze jedno - trzeba w końcu raz na zawsze skończyć ze szalenie szkodliwym i absurdalnym założeniem "nie robimy kominów płacowych". Bo znacznie bardziej opłaca się zrobić 2-3 takie kominy dla piłkarzy typu Smolarka, którzy nawet w słabej formie są istotnymi wzmocnieniami robiącymi różnicę, niż nie robić "kominów" i ściągać 8 Bunozów, Paliców, Cikosów... To jest jeden z najbardziej podstawowych grzechów naszej polityki kadrowej. `
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 16.08.2010, 13:41
[QUOTE=m_staszek;962264]Może już odgórnie nakazane jest tu takie pesymistyczne spojrzenie? Praca Basałaja to nie tylko transfery tu i teraz, mam wrażenie, że niektórzy tak tą pracę pojmują. Ale może się mylę, wyrocznią nie jestem...
Strasznie ciekaw jestem co będzie, jak za rok jednak coś zostanie zbudowane, struktury klubu będą przyzwoite, transfery będą ok, a Basałaj będzie dalej prezesem Wisły. Co wtedy powiesz? Ja jestem bez problemu w stanie przyznać się do ślepej wiary w lepsze jutro, jeżeli nic z tego nie będzie. A jeśli jednak ktoś wreszcie w Wiśle spełni takie obiecanki, czy i całe to obecne grono czarnowidzów nagle nie przemieni się w tych w stylu "przecież od początku wiedziałem, że Basałaj to odpowiedni człowiek na odpowiednim stanowisku"...QUOTE]

No ale innych rezultatów poza w większości kontrowersyjnymi transferami i wywaleniem trenera jeszcze nie widać.
M.in. ja jestem krytykiem efektów pracy BB, gdyż na ten moment pozytywnych rezultatów nie widzę (pewnie poza wpływem sporej kasy za Głowę i Marcelo).
Jeśli one (poz. skutki) nadejdą nie omieszkam mu podziękować i moja dozgonna wdzięczność i szacunek go nie ominą.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 16.08.2010, 13:49
To jak masz koyoot niepewne informacje to nie pisz jakby były pewne. O tym ze maja byc nowe boiska treningowe na R22 to już jest mowa od 8 lat.Spokojnie by je mogli zrobić przed północna i południową trybuna a drogi dojści zrobić bokami.Taki byl plan + właśnie lekkoatletyczne i ew.wykupienie terenów Filipika ale na to juz za późno (chyba)
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.08.2010, 13:55
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Nie wolfy, w podanym fragmencie napisałeś jedynie, że Basałaj to dyletant i się nie nadaje, a Cupiał powinien wziąć prezesa z zagranicy. Gdzie odpowiedzi na moje pytania?
Tak jak napisałem - wtórny analfabetyzm. Pytałeś co konkretnie zarzucam Basałajowi - napisałem wprost, że brak mu doświadczenia w dobrze zarządzanym klubie, nie wie jak to wszystko powinno wyglądać. Jak Niemcy chcieli poprawić wydolność swoich piłkarzy, to ściągnęli najlepszych specjalistów na świecie z USA. Zachowując proporcje - trzeba brać przykład z lig, gdzie odpowiednie struktury działają i funkcjonują od dziesięcioleci i co najwyżej je przystosowywać do naszych warunków.

kolejny_klon_koyoota napisał(a):
Strasznie ciekaw jestem co będzie, jak za rok jednak coś zostanie zbudowane, struktury klubu będą przyzwoite, transfery będą ok, a Basałaj będzie dalej prezesem Wisły.
Będziemy wszyscy płakać.

Mogłeś w ogóle pojechać po całości, po co się ograniczasz? Zapytaj co będzie, jak Wisła zdobędzie za rok Ligę Mistrzów.

Pojechał nas Ruch, szykuje się w....... od Widzewa, brak piłkarzy i trenera, atmosfera jest tragiczna, a tu goście wyskakują z jakimiś swoimi urojeniami.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.08.2010 o godz. 14:01.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.08.2010, 14:07
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
wystarczy zajrzeć na głupie 90minut.pl, zobaczyć strzelców z niższych lig i pojechać na 1-2 mecze.
takich Sobót tam jest wiele, a naprawdę nie trzeba aż tak wiele wysiłku, żeby ich zaobserwować.

pamiętam jak z rok-półtora temu sprawdzałem właśnie te niższe ligi i zawodnicy tacy jak Sobota się odrazu wydawali ciekawi.
Zgadzam się z Gucio25 - tylko do tego trzeba poważnej siatki skautów, którzy mogliby na takie spotkania jeździć, ale jak jej nie mamy to nie ma o czym mówić.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Stary 16.08.2010, 14:38
Tak jak napisałem - wtórny analfabetyzm. Pytałeś co konkretnie zarzucam Basałajowi - napisałem wprost, że brak mu doświadczenia w dobrze zarządzanym klubie, nie wie jak to wszystko powinno wyglądać. Jak Niemcy chcieli poprawić wydolność swoich piłkarzy, to ściągnęli najlepszych specjalistów na świecie z USA. Zachowując proporcje - trzeba brać przykład z lig, gdzie odpowiednie struktury działają i funkcjonują od dziesięcioleci i co najwyżej je przystosowywać do naszych warunków.
Myślałem, że powiesz mi, co konkretnie do tej pory zrobił źle, choć mógł lepiej i to tylko i wyłącznie jego wina.Nie doczekałem się odpowiedzi...
Będą wisieć komuniści!

Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.08.2010, 14:45
Ja nie rozumiem, czy nikt nie może w klubie spotkać się z Łobo i powiedzieć: "Szukaj sobie nowego klubu albo my to zrobimy za Ciebie" przecież ten człowiek gra kompletny piach.
To samo Jirsak. Już mnie w....ia ta gadka, że nie dostaje szans i nie pokazuje tego na co go stać. Grał już u Skorży, Kasperczaka i dalej gówno pokazuje. Ta sprawa powinna być rozwiązana tak jak z Łobo.
Reszta powinna dostać czas do zimy na pokazanie swoich umiejętności. Kto się nie nadaje, to albo szuka sobie klubu albo ME wita.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 16.08.2010, 14:54
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się z Gucio25 - tylko do tego trzeba poważnej siatki skautów, którzy mogliby na takie spotkania jeździć, ale jak jej nie mamy to nie ma o czym mówić.
Wy naprawdę w to wierzycie? Ludzie ile wy macie lat. 80% spraw w Polsce załatwia się poprzez nepotyzm i układy. W KAŻDEJ DZIEDZINIE ŻYCIA czy to jest biznes, polityka czy sport. Nie inaczej jest w piłce nożnej. Zawodnicy grają w klubach bo mają plecy i tyle. Proste jak drut. Najlepszym przykładem jest reprezentacja U23 z trenerem Stefanem Majewskim któremu stworzona posadke po to by był wśród swoich. Zobaczcie jacy zawodnicy tam grają w kadrze U23? 26 letnie chopy.
Ten kraj dla uczciwych i ambitnych i pracowitych jest chory.
Odpowiedz cytując
rafi2323
Junior Member

Od: 09.2008

Stary 16.08.2010, 16:55
http://www.futbol.pl/artykul/91764.html
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 16.08.2010, 18:33
Panowie, o kompetencjach Basałaja do budowania profesjonalnych struktur klubowych jest osobny wątek (polityka sportowo-finansowa).
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 16.08.2010, 18:35
Ciekawa lista,ale nasi "skałci" mają inne kierunki poszukiwań.
Jest też "nasz" Pitbull
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 17.08.2010, 00:48
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Tak wyśmiewani przez niektórych na forum Pietrasiak i Tosik z Polonii Warszawa. Obaj przyszli za darmo
i od razu wywalczyli miejsce w pierwszej 11. Nie są to oczywiście piłkarze moich marzeń ale lepsi od Bunozy czy Cikosa. Ileż bym dał żeby to Pietrasiak i Tosik (gra na lewej i prawej obronie) grali zamiast wynalazków Kapki!

A ile było chichów śmichów niektórych pseudo znawców na forum jak pisałem jakiś czas temu że obaj są za darmo i do wzięcia. Jak cie nie stać na nowego Mercedesa czy BMW to lepiej kupić kilkuletniego Golfa czy Corolle niż kombinować jak koń pod górę.

Kolejny to Bruno - kwota odstępnego trochę ponad 200 tysięcy euro. Niewielkie pieniądze a świetny pomocnik. Może grać zarówno jako defensywny jak i ofensywny pomocnik

Sporo temu pisałem tez że Mierzejewski czy Peszko byli do wzięcia za darmo. Też były śmichy chichy kto to jest! Widać jacy znawcy są na naszym forum.

.

Popieram.

Wojciechowski w swoim klubie budujac obecna Polonie nie chcac ryzykowac sprowadzil zawodnikow ktorzy w Polsce mieli łatke "solidni ale nie wybitni".i wlsnie ta solidnosc doprowadza do tego ze w tej chwili Polonia ma super zespol...bo jakby mieli byc wybitni to jzby ich w tym kraju ne bylo.

Dobrze piszesz Pietrasiak,Tosik,Rachwal ,Bruno,Sobiech-kazdy z nich bylby dzis dla nas duzym wzmocnieniem .
My postawilsmy za to na Bunoze ,Pajlica,Cikosa i czy Riosa no coz na efekty czeka dlugo nie trzeba bylo.

Duzo bym dal zeby zamiast takiego Pajlica miec w zespole Bruno.No ale jak koles mial w CV wpisane Kaisrleuraulten to kazdy myslał ze gosc jest zajebisty

Druzyne moza budowac bez przepychu ale madrze i z głową.Wisla nie byla tak budowana od dawien dawna...
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 17.08.2010 o godz. 00:51.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
PanPlamka
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.08.2010, 01:57
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
My postawilsmy za to na Bunoze ,Pajlica,Cikosa i czy Riosa no coz na efekty czeka dlugo nie trzeba bylo.
Riosa zostawilbym na razie w spokoju. Chlopak zagral dopiero jeden oficjalny mecz w barwach Wisly i ciezko o obiektywna ocene jego umiejetnosci. Cos tam w meczu z Ruchem biegal pomimo fatalnego ustawienia Kulawika.
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 17.08.2010, 04:50
Jednego nie rozumiem. Czemu w przypadku Legii wszyscy mówią o możliwości braku zgrania (sprowadzili mniej piłkarzy nowych niż my) skoro oni mają tych wszystkich nowych zawodników od początku przygotowań. Jakiś bardziej znany piłkarz się wypowiadał że jeśli są dobrymi piłkarzami to 3 tygodnie to wystarczająco dużo żeby się zgrać.

Nikt nie mówi o braku zgrania w Wiśle chociaż jej podsyłano piłkarza nowego raz na tydzień co generalnie znacznie utrudnia "zgrywanie się".

Nie zrozumcie mnie źle, ja też uważam że nasi piłkarze to "banda nieodpowiedzialnych ludzi"(cytuję żeby wszyscy wiedzieli o co chodzi a żeby nie używać przekleństw) ale oddajmy jakąś sprawiedliwość. Legię generalnie od lipca wszyscy zagłaskać chcą.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 17.08.2010, 04:59
Proximus napisał(a):Wyświetl post
Jednego nie rozumiem. Czemu w przypadku Legii wszyscy mówią o możliwości braku zgrania (sprowadzili mniej piłkarzy nowych niż my) skoro oni mają tych wszystkich nowych zawodników od początku przygotowań. Jakiś bardziej znany piłkarz się wypowiadał że jeśli są dobrymi piłkarzami to 3 tygodnie to wystarczająco dużo żeby się zgrać.

Nikt nie mówi o braku zgrania w Wiśle chociaż jej podsyłano piłkarza nowego raz na tydzień co generalnie znacznie utrudnia "zgrywanie się".

Nie zrozumcie mnie źle, ja też uważam że nasi piłkarze to "banda nieodpowiedzialnych ludzi"(cytuję żeby wszyscy wiedzieli o co chodzi a żeby nie używać przekleństw) ale oddajmy jakąś sprawiedliwość. Legię generalnie od lipca wszyscy zagłaskać chcą.

W przypadki Legii należy doliczyć do tego nowego trenera - który musiał zapoznać się z zawodnikami i odpowiednio wszystkie klocki poukładać. Ciekawe ile nasz nowy trener dostanie okresu ochronnego, zanim zjedzą go forumnowe hieny.
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 17.08.2010, 08:52
http://www.futbolnews.pl/informacje/...-marsylia.html

Ciekawe czy znowu będzie tak jak z Fulham ...
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 17.08.2010, 11:51
Pewnie czytaliście ten artykuł z PS w którym napisane jest ze to Kapka kreuje politykę transferową? hehe...jeszcze cholera rok i nam wykreuje zespól na walkę o utrzymanie....
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.08.2010, 12:13
Patrząc na grę, na zachowanie naszych zawodników mam wrażenie że w drużynie są spore kwasy. Odchodzi kapitan i najlepszy piłkarz, a przychodzi 8 nowych gości. Do tej pory gwiazdki nie musiały rywalizować, a kasę dostawały zawsze na czas. Teraz to się zmieniło i pewnie dlatego to wszystko tak wygląda.

Od czasów Dana już było widać że w Wiśle nie ma drużyny.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów