The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.08.2010, 20:38
Po oglądnięciu powtórki:

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...ski__2_1_.html

widać przede wszystkim, że Cabaj źle ustawił mur. Legioniści ustawili się na końcu muru, Cabaj nie zabezpieczył dokładnie swojej bramki. Pączek strzelił płasko obok muru i piłka wpadła przy słupku.

Ewidentny błąd w ustawieniu muru.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 16.08.2010, 20:39
po prostu następnym razem jak Stefański będzie gwizdał w Krakowie albo będzie mecz z Legią trzeba będzie im głośno policzyć do sześciu...żeby nie zapomnieli przepisów w meczu Wisełki,

chłop żywemu nie przepuści
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 16.08.2010, 20:41
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Walki to macie na oczach. Dowiedziec sie jakie sa PRZEPISY i policzyc. Hipokryzja na maxa. Starczy? Nie...wiec zajac sie pieleniem truskawek bo pilka nie dla Was. Dziekuje dobranoc. Nikt debilowi nie kazal onanizowac sie z flakiem.

PS: Olalem ten mecz i cale szczescie byl powod
truskawki to chyba u was na tym mega nowoczesnym stadionie
Odpowiedz cytując
Mahazel888
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 16.08.2010, 20:45
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nawet jeśli to Cracovia, to mimo wszystko przekręt jest przekręt.
Ten klub powinien być wg przepisów w drugiej lidzie ( przepraszam teraz to w pierwszej ), nie ma większego przekrętu niż ich gra w "ekstraklasie", wiec nich spuszcza łepetynę i dziękują że w ogole ktoś chce z nimi grać.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 16.08.2010, 20:48
Mateuusz napisał(a):Wyświetl post
truskawki to chyba u was na tym mega nowoczesnym stadionie
W sumie kreseq ma rację...niedługo Polska podwoi plantację, zeby na Łazienkowskiej wszystkim starczyło...
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 16.08.2010, 20:55
Nie dość, że LEgia gra beznadziejnie, wygrywa przy pomocy arbitra, to jeszcze nie zna zasad fair play. Za każdym razem kiedy któryś z pasiaków leżał na murawie i zwijał się z bólu, to Legia kontynuowała grę. Z kolei jeśli Cracovia wybiła piłkę i Legia ją oddawała to oczywiście mocne podania w światło bramki. Pewnie wiedzieli, że Cabaj potrafi puszczać szmaty, więc liczyli, że może coś wpadnie.
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 16.08.2010, 20:56
żaden przekręt

tak jak wyżej napisano: zgodnie z przepisami ale nie z duchem gry

Cabaj ustawiłby dobrze mur to by nie było bramki i skończyło się remisem
winny jest zawodnik Cracovii, a nie sędzia

a Legia.... miała farta, udało jej się strzelić w ostatniej akcji

i tyle

żadnych teorii spiskowych

PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
Nie dość, że LEgia gra beznadziejnie, wygrywa przy pomocy arbitra, to jeszcze nie zna zasad fair play. Za każdym razem kiedy któryś z pasiaków leżał na murawie i zwijał się z bólu, to Legia kontynuowała grę.
a właśnie, do tego nikt się nie przypieprza?
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 16.08.2010 o godz. 21:00.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.08.2010, 20:59
przekręt, nie przekręt - kij z tym! oby tych 2. punktów brakło parchatym do utrzymania na koniec sezonu. Należy im się to już od paru dobrych sezonów. W zasadzie w ogóle nie powinni z tej trzeciej ligi wychodzić.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 16.08.2010, 21:00
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
żaden przekręt

tak jak wyżej napisano: zgodnie z przepisami ale nie z duchem gry

Cabaj ustawiłby dobrze mur to by nie było bramki i skończyło się remisem
winny jest zawodnik Cracovii, a nie sędzia

a Legia.... miała farta, udało jej się strzelić w ostatniej akcji

i tyle

żadnych teorii spiskowych
Wg weszlo rzut wolny powinien zostac powtorzony, bo pilka po podaniu nie wykonala pelnego obrotu.
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 16.08.2010, 21:02
Śmierdzi to wszystko strasznie, prawdopodobieństwo przekrętu duże ALE...jestem jak najbardziej ZA takim reagowaniem W KAŻDEJ podobnej sytuacji! Najbardziej w....*ającym mniej faktem w piłce jest właśnie gra na czas, a już nic mnie tak nie grzeje jak wykorzystywanie zasady "fer plej" do takich celów, co zdarza się nagminnie, często od 50 minuty. Jak dla mnie tylko sędzia powinien mieć prawo przerwania gry i oceny, czy w danej sytuacji zaszło poważne ryzyko utraty zdrowia danego piłkarza i trzeba przerwać grę, czy może jednak jest to zwykła taktyczna gierka boiskowego cwaniaka. Kartka dla bramkarza to tak naprawdę placebo i mam nadzieje, że decyzja Stefańskiego będzie w tej kwestii przełomowa, mimo że okoliczności jej podjęcia były hmm niejednoznaczne.

PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
Za każdym razem kiedy któryś z pasiaków leżał na murawie i zwijał się z bólu, to Legia kontynuowała grę.
Nie kibicuje Legii, ale mam szczerą nadzieję, że każdy klub i każdy piłkarz naszej ligi będzie tak reagował w podobnych sytuacjach. Nienormalnością jest to, że wszyscy łącznie z sędzią wiedzą, że dany zawodnik gra na czas, a mimo tego piłka za każdym razem zazwyczaj jest wybijana - chora sytuacja, a zasada fair play powinna być stosowana tylko w wymagających tego sytuacjach.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 16.08.2010 o godz. 21:06.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 16.08.2010, 21:05
I bardzo dobrze ze kontynuowała gre, dopiero debil Pączek wybił na aut. Trzeba to udawanie wyplenić ze stadionow, moze mecze zaczna lepiej wygladac. Pasiaki lezaly 8-10 razy, za kazdym razem wbiegaly nosze, wynosili faceta za linie, facet wstawal, pil i znowu biegal. Zenada. I to samo napisalbym gdyby z Legii ta ordynarnie udawali. Chociaz w sumie moze niepotrzebnie zarzucam zle intencje. Moze w tym udawaniu (zwijanie sie z bolu - haha) nie chodzi o zabranie kilku minut tylko o stworzenie mozliwosci wypicia wody po mega wysilku (haha).

Generalnie wyleczylem sie dzisiaj z tych gadek o mistrzostwie i o pojechaniu na miekko Cracovii. We Wroclawiu moze byc masakra jak na derbach.

Gol na 2-1 kuriozum w skali swiatowej.

P.S. Ale wydaje mi sie, ze w 40 czy 45 minucie powinien byc karny na Mezendze - tak to wygladalo z perspektywy trybun. Prawda to?

Bez napinki.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Stary 16.08.2010, 21:05
Cytat:
Wg weszlo rzut wolny powinien zostac powtorzony, bo pilka po podaniu nie wykonala pelnego obrotu.
i to jest ciekawa teoria, też się zastanawiałem po tym jak komentatorzy w C+ stwierdzili, że musi najpierw zawodnik dotknąć piłki, nie myślałem że wystarczy trzymać na niej nogę,
jeżeli tak jest jak mówisz to błąd sędziego, czy specjalny? nie mam pojęcia, nie wiem gdzie stał i czy o tym(przepisie) ... pamiętał

Cytat:
Moze w tym udawaniu (zwijanie sie z bolu - haha) nie chodzi o zabranie kilku minut tylko o stworzenie mozliwosci wypicia wody po mega wysilku (haha).
albo żeby widowisko było bardziej dramatyczne/medialne haha

PS. i tak uważam że najbardziej winny to jest Cabaj ;P
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 16.08.2010 o godz. 21:08.
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 16.08.2010, 21:08
0 22 napisał(a):Wyświetl post
I bardzo dobrze ze kontynuowała gre, dopiero debil Pączek wybił na aut. Trzeba to udawanie wyplenić ze stadionow, moze mecze zaczna lepiej wygladac. Pasiaki lezaly 8-10 razy, za kazdym razem wbiegaly nosze, wynosili faceta za linie, facet wstawal, pil i znowu biegal. Zenada. I to samo napisalbym gdyby z Legii ta ordynarnie udawali. Chociaz w sumie moze niepotrzebnie zarzucam zle intencje. Moze w tym udawaniu (zwijanie sie z bolu - haha) nie chodzi o zabranie kilku minut tylko o stworzenie mozliwosci wypicia wody po mega wysilku (haha).
No to Muchę musiałeś wygwizdywać w co drugim meczu

Jeśli chodzi Ci o zdarzenie z okolic 60 min to nic nie było Mezenga dał się wyprzedzić po czym upadł na murawę
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 16.08.2010, 21:09
W co drugim nie, ale w Gdańsku odstawił wtedy lipę straszną po ktorej stracilem do niego sporo sympatii.

Chodzi mi o wydarzenia przed przerwą - na pewno przed przerwą, bo to było na bramkę od Łazienkowskiej.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
suchyTSW
Senior Member

Stary 16.08.2010, 21:11
0 22 napisał(a):Wyświetl post

P.S. Ale wydaje mi sie, ze w 40 czy 45 minucie powinien byc karny na Mezendze - tak to wygladalo z perspektywy trybun. Prawda to?
To było czyste wejście, jak powiedzieli komentatorzy.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 16.08.2010, 21:15
Ok, z mojej perspektywy to wyglądało na podobny motyw jak u nas w 4 minucie, gdzie karny się Cracovii należał.

dzieki.

http://www.youtube.com/watch?v=kDLyLuhqkRo
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 16.08.2010 o godz. 21:29.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 16.08.2010, 21:24
Szkoda że mało kto pamieta, że wolny pośredni to jeszcze nie bramka. Ustawił pajac mur jak pizda, to teraz niech płacze. Ulatowski szybko uwierzył w dolę garbatą i wieczną jebalność mega ucisnionych.
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 16.08.2010, 21:26
Vashut napisał(a):Wyświetl post
jeśli chciał, mógł dać Cabajowi drugą żółtą i czerwoną za opóźnianie gry, wszedłby wtedy rezerwowy bramkarz za jakiegoś gościa z pola, wybiliby piłkę w trybuny i sędzia skończyłby mecz- proste
Dajmy na to mamy 34'' - za grę na czas (zbyt długie trzymanie piłki w rękach) bramkarz dostaje żółtą kartę, schodzi, pojawia się nowy bramkarz. Kto powinien wybić piłkę, która teraz znajduje się na ziemi? Nowy bramkarz? Raczej nie. Tak czy siak byłby to wolny pośredni.

Odpowiedz cytując
BANANWAWA
Banita

Stary 16.08.2010, 21:40
"Dziennikarze policzyli, że Cabaj trzymał piłkę zamiast przepisowych sześciu - aż 11 sekund." - tyle w temacie
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.08.2010, 21:52
Nie ma co doszukiwać się jakichś przekrętów w tym meczu, sędzia bardzo dobrze sędziował. Pierwszy raz go widziałem i muszę przyznać, że zrobił na mnie wrażenie pewnością siebie i dobrą oceną wydarzeń.
Parchy zagotowały się po meczu bo tradycyjnie wyszli na frajerów (jak wcześniej wykrakał to Matusiak). Prowadzić przez 80 min. i przegrać wygrany mecz to mogą tylko umęczeni i pokrzywdzeni przez los kopacze z ul. Kałuży.
Narazie mają dobry start i właściwe miejsce w tabeli tak przez nich ulubione.
Natomiast spodziewałem się lepszej frekwencji na pierwszym ligowym meczu na nowym stadionie.
16 tys. na kolana nie rzucają.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 16.08.2010, 21:58
gigant napisał(a):Wyświetl post
Szkoda że mało kto pamieta, że wolny pośredni to jeszcze nie bramka. Ustawił pajac mur jak pizda, to teraz niech płacze. Ulatowski szybko uwierzył w dolę garbatą i wieczną jebalność mega ucisnionych.
Otóż to!
Dodam, że mnie tam wygrana Legii cieszy. Gdybyśmy grali swoje nie trzeba byłoby się patrzeć na innych. Poza tym, to dopiero druga kolejka. W sumie też należało się kur* za to, że nie spadli wtedy, kiedy powinni.
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 16.08.2010 o godz. 22:04.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 16.08.2010, 22:03
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Natomiast spodziewałem się lepszej frekwencji na pierwszym ligowym meczu na nowym stadionie.
16 tys. na kolana nie rzucają.
Ja natomiast jestem pozytywnie zaskoczony, bo myślałem, że będzie gorzej - bo fatalnych ostatnich miesiącach, dramatycznym wyniku derbów i wreszcie meczu w poniedziałek i to z marną Cracovią - spodzieiwałem się max 15 tysięcy, a moim zdaniem bylo ciut wiecej niż 16 (wydaje mi się, że albo legialive bezpiecznie zaniża gdzieś o tysiąc liczbę widzów albo nie ma jeszcze dokładnych danych).

P.S. Nadal czekam na przedstawienie frekwencji Wisły z meczu z Polonią z czasów kiedy na Wasz stadion mogło wejsc 20 tys ludzi - o ile taki mecz był. (mam taki, że na Wisła - Legia było 15 , a pare miesiecy wcześniej na KSP.... 10 tysięcy, ale wtedy chyba kompletem bylo własnie 15 - sądzac po innych Lech (14), Lechia (14.5) etc. W kazdym razie oznaczałoby to, gdzieś 1/3 pustą).
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 16.08.2010 o godz. 22:07.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
BANANWAWA
Banita

Stary 16.08.2010, 22:04
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...dy_Cabaja.html
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 16.08.2010, 22:06
BANANWAWA napisał(a):Wyświetl post
"Dziennikarze policzyli, że Cabaj trzymał piłkę zamiast przepisowych sześciu - aż 11 sekund." - tyle w temacie
Cytat:
Jednak... Wolny dla Legii powinien zostać powtórzony. To był wolny pośredni, piłka musi po podaniu przekroczyć odległość równą swoją obwodowi. A Vrdoljak przed strzałem Iwańskiego trącił ją tak, że zrobiła obrotu ćwierć. Przesunęła się o milimetry. Za mało. Przepis jest przepis.
I tak możemy do usranej śmierci.

Dla mnie śmieszna sytuacja. Ok "przepis jest przepis" - tu nie ma co gadać. Ale z drugiej strony zdrowy rozsądek zdrowym rozsądkiem.

Autentycznie nie jestem w stanie sobie przypomnieć, kiedy za coś takiego podyktowano wolny.

Druga (pierwsza) kolejka, a jaka liga ciekawa.

P.S. "Zamiast przepisowych 6 sekund 11."
Odpowiedz cytując
BANANWAWA
Banita

Stary 16.08.2010, 22:11
Krissu może i masz rację, ale tego szału co przeżyłem na Żylecie w 94 minucie nikt i nic już mi nigdy nie odbierze
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 16.08.2010, 22:17
The indirect free kick: A goal can be scored only if the ball subsequently touches another player before it enters the goal

Nie ma nic o żadnej konieczności przekroczenia odległości równej obwodowi. Bramka prawidłowa.
Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 16.08.2010, 22:19
Nie takie "przewinienia" dytkowano. Bez przesady
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 16.08.2010, 22:21
Krissu napisał(a):Wyświetl post
I tak możemy do usranej śmierci.

Dla mnie śmieszna sytuacja. Ok "przepis jest przepis" - tu nie ma co gadać. Ale z drugiej strony zdrowy rozsądek zdrowym rozsądkiem.
Zdrowym rozsądkiem nazywasz brak reakcji sędziego, czy jego reakcje totalnie nieskuteczne na - za przeproszeniem - sranie w banie w wykonaniu zawodników Craxy przez większość meczu? Czy tolerowanie rażącej gry na czas uwieńczonej podciąganiem getrów Cabaja jest w porządku? Gdyby Craxa z Cabajem na czele tak ostentacyjnie tego nie robiła, wydaje mi się, że sędzia nie zdobyłby się na taką dokładność...Ale bardzo dobrze moim zdaniem, że tak w tej sytuacji zareagował.

Krissu napisał(a):Wyświetl post
Autentycznie nie jestem w stanie sobie przypomnieć, kiedy za coś takiego podyktowano wolny.
I co w związku z tym? Może właśnie najwyższy czas żeby zacząć w takich sytuacjach podobnie reagować? Zaznaczam, zacząć reagować zgodnie z przepisami.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 16.08.2010 o godz. 22:24.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.08.2010, 22:26
Cytat:

Druga (pierwsza) kolejka, a jaka liga ciekawa.

P.S. "Zamiast przepisowych 6 sekund 11."
ok tyko trzeba wziac poprawke na to. Przetrzymywal pilke w doliczonym czasie gry, czyli po prostu zamiast grac to oczywiscie lepiej frajersko trzymac pilke 10 sekund, lepiej udawac ze po zetknieciu sie z rywalem urwalo komus noge, polezec na boisku 30 sekund. Kazda sekundka dobra, a co tam. Stop frajerstu, aktorstwu i oszustwu! Te cioty maja grac a nie kombinowac zeby nie trenowac, nie grac a zarabiac i wygrywac a na koniec to i tak tlyko winny sedzia albo zla urawa. Do tego jeszcze to podciaganie getry heh, moze jeszcze mogl sie odlac trzymajac ta pilke? Cabal zachowal sie jak frajer (zreszta Matusiak dzis byl rownie szczery jak wczoraj Zuraw ) no to sedzia odgwizdal dla frajera rzut wolny.
Nie rozumiem tego poruszenia, sedzia postapil w tej sytuacji zgodnie z zasdami gry a ze nie czesto mozna taka sytuacje ogladac na boisku to coz.
Miny pilkarzy Cracovii po meczu bezcenne, mysle ze i kibicow Cracovii miny tez bezcenne A tak sie cieszyli jak bylo 0:1 uhehehe
Oby Cracovia spadla, oby w koncu dosiegnela ich sprawiedliwosc!

Tacy Cabaje i inni oszusci powinni byc surowo karani bo przez nich gra w pilke to nie gra dla mezczyzn tylko dla oszustow.
Jak sie nie bedzie karac Cabajow i symulantow to pozniej mamy takie cos jak dzis zrobil Cabaj albo:
http://www.youtube.com/watch?v=SRJpQ4rox9g

I to jest moze ok? Cabaj chcial zrobic druzyne przeciwna w ch.. to zrobil w chu.. siebie a przede wszystkim swoj klub. A Busquets jedynie pokazal ze jest ....
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 16.08.2010 o godz. 22:30.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.08.2010, 22:45
Ogólnie rzut wolny przyznany prawidłowo, ale...
Szkoda, że na 100 takich sytuacji jedna zostaje prawidłowo zinterpretowana przez sędziego.
Co do tego, że Legia nie wybijała piłki: myślę, że gra na czas poprzez udawanie ogarnęła cały świat futbolowy. Moim zdaniem Ekstraklasa po spotkaniach powinna analizować takie sytuacje i karać symulantów. Momentalnie wszyscy by się tego oduczyli.
Śmieszne jest to co czasem się dzieje nawet w światowej piłce. Czasem piłkarz dostaje w brzuch, a łapie się za głowę. Tak było nawet na MŚ w meczu Brazylia - WKS. FIFA nawet nie zareagowała chociaż każdy widział jak było. Kompletna kompromitacja. Boją się wprowadzać technikę do samego spotkania ale po meczu sprawdzić parę spornych sytuacji, to chyba nie jest problem, tym bardziej, że dzięki temu futbol mógłby stać się jeszcze piękniejszy.
Tak się trochę rozmarzyłem...
Ostatnio edytowane przez Jagul : 16.08.2010 o godz. 22:51.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów