The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.08.2010, 18:04
tofik napisał(a):Wyświetl post
Legia to taka sama banda jak nasza Ciekawe czy Terciotti znowu zrobił robotę.
my mamy 3 pkt i bramki 1:2 no i mimo wszystko gra jednak trochę lepiej wygląda

oni na razie 0pkt 0:4 w bramkach

;-)
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 16.08.2010, 18:06
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
my mamy 3 pkt i bramki 1:2 no i mimo wszystko gra jednak trochę lepiej wygląda

oni na razie 0pkt 0:4 w bramkach

;-)

Ciekawe tylko ile my bysmy mieli gdybysmy grali z Polonia i Craxa.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 16.08.2010, 18:06
Legia gra straszna padakę :O Tyle co fajnego, że doping wrócił i na tym stadionie naprawdę dobrze się niesie.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.08.2010, 18:09
Troche mi sie teraz chce smiac z Legii i Polonii
Po pierwsze caly blok defensywny Legii wykluczony przez kontuzje... cos mi to przypomina
Po drugie Skorza. Fajny z niego chlop, wydawalo mi sie ze i trener jeden z lepszych ale kurde cos ostatni rok to nie jest dla niego dobry okres (oczywiscie mowie to w trakcie meczu Legia-Cracovia, jest 0:1 a moze sie skonczyc 5:1) ale ta gra Legii nie powala. Wiadomo musza sie zgrac, znalezc jakis styl, przeciez tam obecnie bez tych 4 podstawowych stoperow to z 80% wyjsciowej 11 to nowi pilkarze.
No i ogolnie szla taka napinka ze strony Legionistow a ja widze ze jest u nich tak samo jak w tamtym sezonie i tak jak teraz u nas
A z Polonii mi sie chce smiac bo tez juz poszla napinka ze jacy oni mocni, ze z taka Legia wygrali a jak tak dalej pojdzie to sie okaze ze wygrali ze slaba Legia i mysle ze z jednym ze slabszych zepsolow w lidze- Gornikiem. hehe naprawde ta liga jest smieszna a my tymi napinkami tez jej dodajemy tego smiesznego uroku

EDIT
I jeszcze co do poiomu meczu. Wiadomo do ligi hiszpanskiej czy angielskiej to nam brakuje i pewnie zawsze bedzie brakowac ale... jest stadion jest impreza Na tych nowoczesnych stadionach, niekoniecznie wielkich te mecze naprawde jakos wygladaja. Nie wiem co sprawia ze mecze sa lepsze, moze atmosfera, moze sam stadion ale naprawde mozna taki mecz poogladac.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 16.08.2010 o godz. 18:14.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
KosaPS
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 16.08.2010, 18:11
A mnie ciekawi jedno a mianowicie co powie Maciuś jeśli Legia dzisiaj przegra
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 16.08.2010, 18:16
nie ma się co kiedykolwiek z kogokolwiek śmiać. Ale cieszyć się z niektórych wyników zawsze można

Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 16.08.2010, 18:18
lucas1906 napisał(a):Wyświetl post
1 : 0 dla Cracovii
Wczoraj też się smiałes?
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 16.08.2010, 18:20
KosaPS napisał(a):Wyświetl post
A mnie ciekawi jedno a mianowicie co powie Maciuś jeśli Legia dzisiaj przegra
a) Wypadałoby tylko przeprosić kibiców.
b) Liga będzie ciekawsza.

Ale ja tam wolę, aby Legia wygrała - Skorża to były pracownik Wisły w końcu, zrobił dla nas wiele dobrego. Takie zwycięstwo wyjazdowe nad renomowanym rywalem doda judkom skrzydeł i może nie być tak fajnie, poza tym mogą wyprzedzić nas w tabeli. Cóż, gol z karnego może jeszcze Legii się uda.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.08.2010, 18:26
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
EDIT
I jeszcze co do poiomu meczu. Wiadomo do ligi hiszpanskiej czy angielskiej to nam brakuje i pewnie zawsze bedzie brakowac ale... jest stadion jest impreza Na tych nowoczesnych stadionach, niekoniecznie wielkich te mecze naprawde jakos wygladaja. Nie wiem co sprawia ze mecze sa lepsze, moze atmosfera, moze sam stadion ale naprawde mozna taki mecz poogladac.
Jest doping

Ja się boję, że nasze panienki jak trafią na taki kocioł, to pampersy trzeba będzie zmieniać już w szatni...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 16.08.2010, 18:27
Legia chyba ma z nami jakąś nieformalną sztamę... Oni 0:3 z Polonią - my 0:2 z Ruchem. Na początku gramy kaszanę ze słabą Arką - oni w zaległej kolejce kaleczą z pasiastymi. A po cichu do układu włącza się chyba Amica Nie do wiary, co się dzieję Trzy bandy rozkapryszonych pseudo-gwiazdorów, najemników, marzących o ligach niemieckich, włoskich, francuskich... Bez komentarza.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 16.08.2010, 18:28
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jest doping

Ja się boję, że nasze panienki jak trafią na taki kocioł, to pampersy trzeba będzie zmieniać już w szatni...
Jakby nam Majcrowski łaskawie oddał część stadionu to by nie musieli...
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 16.08.2010, 18:31
palikot napisał(a):Wyświetl post
Wczoraj też się smiałes?
nie widze związku...
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 16.08.2010, 18:36
^^ To go znajdź
Te bukety marnują 3 sam na sam... mogli by juz zalatwic mecz... ale to są matoły i pewnie przegrają jak na wiosne
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.08.2010, 18:37
C+ może te mecze pokazywać w 3d matrix, ale piłkarze jak słabi byli tak słabi są. Opakowanie ładne, a w środku g...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.08.2010, 18:38
palikot napisał(a):Wyświetl post
Jakby nam Majcrowski łaskawie oddał część stadionu to by nie musieli...
Nie widzę związku. Pisałem o meczu na Legii.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 16.08.2010, 18:46
Cytat:
Trzy bandy rozkapryszonych pseudo-gwiazdorów, najemników, marzących o ligach niemieckich, włoskich, francuskich...
ta... marza to oni chyba po scianach mazakami. CI pilkarze juz osiagneli swoje marzenia. Graja sobie w pilke w slabej polskiej lidze, sa panami w klubach (trenere to ich moze w 4 litery ucalowac, a jak podskoczy to go zwolnia). Nie wysilaja sie i tylko licza co miesiac czy sie kasa zgadza. Czy potrzeba cos wiecej w zyciu? Minimum wysilku, maksimum zarobku. Oczywiscie z punktu widzenia sportowca to kasa nie powinna wplywac na ich zaangazowanie w trening i gre ale oni to zwykli frajrzy ktorzy maja jakis tam talent ale nie chce im sie go rozwijac bo sa usatysfakcjonowani tym ze zarobia pol czy milion zlotych rocznie. Niestety taka jest mentalnosc naszych pilkarzy, jak sie ona zmieni to bedziemy jak Azerzy czyli ambicja i wola walki znow bedziemy toczyc rowne boje z Parma, Lazio, Schalke czy Interem
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.08.2010, 18:47
tofik napisał(a):Wyświetl post
C+ może te mecze pokazywać w 3d matrix, ale piłkarze jak słabi byli tak słabi są. Opakowanie ładne, a w środku g...
Zupełnie sie nie zgadzam
jak na nasza liga całkiem dobry mecz
pare ładnych składnych akcji Legii, Manu w pełnym biegu - każde dośrodkowanie dokładne
Cabral niezły Mezenga tez, w Cracovii Jarabica, do tego sa dobrze szybkosciowo przygotowani
bez zmian jedynie Pączuś i Rybus - nadal są beznadziejni
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 16.08.2010, 18:50
Pablooo napisał(a):Wyświetl post
Nie pier.... Murawa jest od grania w piłkę i ma być dobra. Skoro tak wszyscy się śmieją z kopaczy, to niech im dadzą chociaż równe boisko, a nie jakieś grząskie gówno pomieszane z kamieniami. Ciekawe czy widziałeś kiedyś takie bagno.
Peszko powiedział to trochę durnie, w swoim zresztą stylu, ale do cholery - ma rację!
Bez przesady. Murawa jest kiepska, ale Peszko prezentuje do niej adekwatny poziom sportowy.

Natomiast tu chodzi o coś innego. Narzekania w sprawie murawy to jedno, lekceważące wypowiedzi o Stingu - to drugie.

On po prostu myśli, że jest większą gwiazdą od Stinga.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 16.08.2010, 18:52
Ja widzę. Grając na równie "głośnym" stadionie można się oswoić z taką atmosferą. Chyba o to cytowanemu przez Ciebie Koledze chodziło.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.08.2010, 18:53
Ślusarski + szybkość Dudzica = zagrożenie pod bramką Legii.

Manu gra dobrze w Legii. Mezenga coś usiłuje ale niewiele z tego wynika. Zobaczymy co po przerwie.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
studio2
Banita

Stary 16.08.2010, 18:57
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Natomiast tu chodzi o coś innego. Narzekania w sprawie murawy to jedno, lekceważące wypowiedzi o Stingu - to drugie.

On po prostu myśli, że jest większą gwiazdą od Stinga.
Ale dobrze powiedział, dla mnie to też "jakiś Sting", tak samo jak dla wielu, wielu osób.

Na Ł3 doping wrócił, choć wujcio Walter za te j***ć pzpn, na swoim stadionie, to chyba tak symbolicznie strzeli sobie setke...zakazów;-)

Wynik jak narazie piękny, choć do zachwytów jeszcze za daleko, o jakieś 45min.
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 16.08.2010, 19:10
Legia tego nie zremisuje. Cracovia gra bardzo dobrze.
Żal mi trochę Skorży, ale cóż.
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

studio2 napisał(a):Wyświetl post
Ale dobrze powiedział, dla mnie to też "jakiś Sting", tak samo jak dla wielu, wielu osób.

(...)
Masz do tego święte prawo. Tylko, że należy pamiętać o tym, że stadion w Poznaniu jest stadionem miejskim. Miasto Poznań może organizować na nim koncerty, oprócz meczy Amiki i Warty. Stadion jest dla ludu, jeśli lud chce koncertów Stinga - to go ma. Jest popyt - jest i produkt.

I problem polega na tym, że na koncert "jakiegoś Stinga" nie ma już biletów. Mimo, że najtańsze bilety były po 95 zł. Na Amikę najdroższe bilety kosztują 50 złotych.

Peszko nie rozumie, że tak właśnie działa rynek. Jak na Amikę będą walić drzwiami i oknami, bo Poznaniacy będą ogrywać Real i Barcelonę - nikt nie ośmieli się podnajmować stadionu na koncerty przed ważnymi meczami.

Na razie niech się cieszy, że mają nowy stadion - i tak ponad stan. Tak kiepscy piłkarze powinni grać w szczerym polu.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

czy nam się to podoba czy nie Craxa dobrze ułożona jest i tylko skuteczność mają zbliżoną do tej naszej z poprzedniej rundy.

Ulatowski, Probierz, Fornalik - coś mają w swoich umiejętnościach, że ich grajkom się chce.

Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.08.2010, 19:12
rany ale ten Slusarski to jest łamaga - fajnie by wygladal w jednym teamie z Łobo czy Boguskim, a komentatorzy jeszcze go tak chwalili w przerwie
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.08.2010, 19:14
Proud napisał(a):Wyświetl post
Ja widzę. Grając na równie "głośnym" stadionie można się oswoić z taką atmosferą. Chyba o to cytowanemu przez Ciebie Koledze chodziło.
A, chyba że tak.
Ale imho oni są tak mentalnie zrąbani, że już nic im nie pomoże.

dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
rany ale ten Slusarski to jest łamaga - fajnie by wygladal w jednym teamie z Łobo czy Boguskim, a komentatorzy jeszcze go tak chwalili w przerwie
Jestem jak najbardziej za pod jednym warunkiem - niech to nie będzie Wisła Kraków.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 16.08.2010, 19:18
związek jest taki, że byli by przyzwyczajeni po meczach u nas

wie ktoś w jakiej liczbie są dziewczyny pojechały na Łazienkowską?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.08.2010, 19:21
Cytując klasyka 'piłkarscy debile'
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 16.08.2010, 19:24
Alez meki strasznie przezywa Skorza. Pewnie myslal ze sobie odbije po przegranej z Polonia a tu moze wyjsc podwojna siara...
DysoN
Odpowiedz cytując
studio2
Banita

Stary 16.08.2010, 19:26
@flamengista, ależ oczywiście, że miasto może robić co chce, chodzi mi tylko o oburzenie wszystkich, że Peszko stwierdził "jakiś" i każdy twierdził, że Peszko myśli, że jest kimś ważniejszym,a tu chodziło, że Peszko ma go po prostu gdzieś (jak wielu). A że Peszko trochę niefortunnie to powiedział, zamiast stwierdzić "tak ,gramy chu***o" kombinuje coś z dziwnymi wypowiedziami. Zaczynam żałować, że nie odszedł do Wolsfburga.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów