The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.08.2010, 15:07
Jak Ochalik coś oświadcza to znaczy, że będzie dokładnie na odwrót. Jesli mówi, że "spekulacje i wszystkie nazwiska, która do tej pory pojawiły się w mediach są nieprawdziwe" to znaczy że zatrudnią wszystkich wymienianych trenerów.
Jak oni się na tej jednej ławce pomieszczą ...
arti
Guest

Stary 16.08.2010, 15:09
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Werner Liczka i jego magiczne flamastry.

Basałaj, Kapka i Liczka po zwolnieniu Kasperczaka - ale by było deja vu
Niezupełnie. bo to nie jest ten Basałaj. to Bogdan nie Yanush
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.08.2010, 15:10
SlawekS napisał(a):Wyświetl post
Jak Ochalik coś oświadcza to znaczy, że będzie dokładnie na odwrót. Jesli mówi, że "spekulacje i wszystkie nazwiska, która do tej pory pojawiły się w mediach są nieprawdziwe" to znaczy że zatrudnią wszystkich wymienianych trenerów.
Jak oni się na tej jednej ławce pomieszczą ...
Biorąc pod uwagę, że większość ma za sobą niezłe kariery piłkarskie, to można by wywalić z niej wszystkich piłkarzy, a na boisko wchodziliby trenerzy w razie potrzeby. Funkcją coacha wymienialiby się co kolejkę.

arti napisał(a):Wyświetl post
Niezupełnie. bo to nie jest ten Basałaj. to Bogdan nie Yanush
Czepiasz się. Według mnie podobieństwo i tak byłoby uderzające. Jakby jeszcze do tego wrócili JJ i Mielcarski ( ostatni podobno ma propozycje z Wisły ) można by powiedzieć, że w Wiśle zatoczono pełny cykl...
Pytanie tylko, czy potem tych kilkunastu trenerów przejściowych, czy czekamy aż Macieja z Legii wyproszą?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.08.2010 o godz. 15:16.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 16.08.2010, 15:19
witam, mam nadzieje ze nie ma juz zadnych zwolenników kulawika jako Trenera Wisly, to co zrobił przez ten okres to masakra... jak mozna dawac Rado do podstawowego składu w dwoch meczach i sciagac go juz po 45 min bo jest tak slaby... a to ze nie umie sie przyznac do blędu to kolejny minus. byc moze nasz trener ogladal inny mecz niz kibice Wisły i moze tam Pawełek grał znakomicie, tego sie juz chyba nie dowiemy...Nalezy zwrócic uwagę na jeszcze pare spraw-a)brak organizacji w klubie, sam Basałaj nie zrobi z Wisły w pelni profesjonalnego klubu,b)problemy ze stadionem, jege budowa a raczej jego partactwem przez miasto, dalszy brak operatora stadionu, c) im dluzej bedzie zamieszanie wokół nowego trenera tym gorzej dla klubu. wiem ze czasem zeby bylo lepiej musi byc i gorzej ale u nas jest masakra, szczerze to bardzo mi sie podobala wypowiedz Żurawia - powiedział szczerze i bardzo trafnie!!!! a kulawik niech sie kula ale do swojej mlodej ekstraklasy gdzie jego miejsce...
Zarko42
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 16.08.2010, 15:36
jeżeli uważasz że Rado jest masakrycznie słaby to chciałbym poznac Twoje zdanie na temat reszty naszych zawodników specjalisto.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.08.2010, 15:36
ale taki Jimenez pracował z graczami z kompletnie innej bajki (Luis Fabiano,Kanoute,Zokora).Kompletnie inny poziom techniczno-taktyczno-szybkościowy, no ale mam nadzieje ze jakoś sie przestawi jak przyjdzie.To tak jakby ktoś sie przesiadł z tira do malucha
Ostatnio edytowane przez AYALA : 16.08.2010 o godz. 15:38.
marcin19876
Senior Member

Stary 16.08.2010, 15:44
ja bym sie tak przestał podniecac na waszym miejscu Jimenezem, nikt nie potwierdzil ze wogule Wisła sie nim interesuje a niektórzy zrobili z niego trenera Wisły, nie oznacza to ze nie chce zeby byl w Wiśle, wrecz odwrotnie ale juz nie raz sie przekonalismy ze trzeba czekac na oficjalną prezentacje, jestem ciekaw co niektórzy zrobia jak okaże sie ze minie środa a trenera dalej nie bedzie.. do wczoraj mial byc dyrektor sportowy i szef skautingu i co?chyba o nich juz zapomniano w klubie.
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 16.08.2010, 15:46
AYALA napisał(a):Wyświetl post
To tak jakby ktoś sie przesiadł z tira do malucha
Kiepskie porównanie. To bardziej tak, jakby Kubica przesiadł się z Lamborghini, do Poloneza. Owszem Lambo jest droższe, więcej pali, ale jest lepsze w każdym aspekcie jazdy. Polonez jest jedynie tańszy w utrzymaniu (a jak wiemy dobre drużyny w utrzymaniu są droższe) i w porównaniu do Lambo nie ma zalet jeśli chodzi o prowadzenie. Jednak Kubica nawet w Polonezie wyciągnie więcej, niż pan Zdzisek. Podobnie może być z trenerem, który nieskalany polską myślą szkoleniową będzie umiał coś z nich (kopaczy) wycisnąć. Choć oczywiście należałoby podrasować naszego "poloneza" i bynajmniej nie mam na myśli wiejskich spojlerów i naklejek, a realne wzmocnienia.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
pawelo84
Senior Member

Stary 16.08.2010, 15:53
Jimenez to jeden z najlepszych hiszpańskich trenerów. O Ramosie mówi się że jest ojcem sukcesów Sevilli a to moim skromnym zdaniem nie jest prawdą. To Jimenez wychowywał mu kapitalną młodzież taką jak Navas, Reyes, Capel, Puerta czy Sergio Ramos. Ja myślę że sukcesy Sevilli były spowodowane kapitalną pracą duetu Jimenez - Ramos. Ten drugi mógł sobie pozwolić na sprzedaż jednej czy drugiej gwiazdy bo zaraz miał świetnego następce z rezerw. Problemem Sevilli była śmierć Puerty. Od razu było widać że coś z nimi jest nie tak. Dostawali baty w lidze, odszedł Ramos, potem to Jimenez ładnie poskładał.

Jimenez to świetny trener, najlepszy jakiego mogłaby mieć Wisła. Trzeba się tylko cieszyć że mieliśmy niesamowitego farta dwa razy ogrywając Sevillę. Dzięki temu ktoś taki się nami zainteresował.
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 16.08.2010, 15:54
Wolfy - fakt jest faktem - Bogdan Basałaj swoje doświadczenie w zarządzaniu klubem zdobywał w Wiśle Kraków, w latach 200-2004 - czyli doświadczenie żadne.

Masz rację pierwszym krokiem sanacji klubu jest zatrudnienie osoby profesjonalnie zajmującej się zarządzaniem w klubie piłkarskim, z odpowiednim przygotowaniem i wykształceniem.
Zatrudnienie kogoś takiego - bez względu na to czy będzie to kosztować 500 tsy czy milion euro to początek.
Kolejnym krokiem jest pozbycie się ekipy dyletantów, których zdanie cokolwiek znaczy dla Wisły - począwszy od Rogali - skończywszy na Kapce. Wprowadzenie nowych ludzi z kompetencjami, anie wracanie do przeszłości i sięganie po ludzi, którzy się nie sprawdzili wcześniej.
Bez tego nawet wymiana całej kadry zawodniczej nie wystarczy, bo jak to widać od 6 lat w miejsce zawodników pojawiają się złomiarze, a ich zastępują jeszcze gorsze pacany itd.

Panowie przestańmy pieprzyć o BG w sercu - Ci piłkarze to mają w sercu (a szczególnie w oczach) $$$$$$ i tyle.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 16.08.2010, 15:55
Forza napisał(a):Wyświetl post
Jasne jasne....

Cóż lepiej ściągnąć osobę która chce tu pracować niż szukać kolejnego najemnika.

Jimenez skoro prowadził zespół przez 2,5 roku to przetrenował zespół w ponad 100 spoktaniach.Jak liczyć puchary europejskie i krajowy to pewnie będzie około 200 meczów. Zatem stażem na pewno lepiej wygląda niż Larsson czy Simeone. 7 lat w rezerwach Sevilli to też przyzwoity bardzo wynik. Dzięki temu nauczył się pracy z młodzieżą. Wydaje się być kompletny.

Jeżeli sam wywindował Sevillę na 5 i 3 cie miejsce to jest to gość zdecydowanie lepszy od Dana (mowię tu o osiągnięciach).

Jeżeli ma wizję tego zespołu a Pan Cupiał wyłoży niemałe pieniądze (sądzę że nie mniej niż 500 tys Euro, być może nawet około 700-800 tys euro za sezon) to ułoży sie wspaniale dla klubu. Trzeba tu wkalkulować też cały sztab trenerski który pozwola Manolo przywieźć. Czyli transakcja rzędzu nieco ponad 1mln Euro... To budziłoby szacunek i nadzieje... I lepsze to niż jeden transfer więcej.

To teraz taki test miłości Pana Cupiała do krakowskiej Wiselki.

Dobrze, wywindował Sevillę na 3 miejsce, tylko, proszę sprawdź jacy grali tam zawodnicy, bo na pewno nie pokroju Kowalskiego, Łobodzińskiego czy innych z cały szacunkiem dla tych panów.
Za pewne byli to ludzie, którzy do futbolu podchodzą w sposób profesjonalny i zapierniczają całe spotkanie od 1 do 90 minuty a nie tylko ostatnie 10 minut.
Po prostu w Hiszpanii miał materiał z którego udało mu się zrobić dobry zespół. A póki co w Wiśle w mojej ocenie, nie ma dobrego materiału na budowę drużyny( wystarczy popatrzeć na ostatnie występy - Puchary, liga)

Każdy trener ma wizję zespołu, tylko teraz pytanie, czy ta wizja odpowiada warunkom jakie tu panują.
Brak bazy treningowej, piłkarzyki przyzwyczajeni do lekkich treningów, żeby mieć siłę polatać po klubach, czy nie wiem gdzie tam jeszcze.
Oprócz trenera, trzeba tu zacząć sprowadzać ludzi, którym na futbolu, zależy którym chce się biegać, a nie rozkładać ręce i drzeć mordę na kolegów z zespołu ( czy my tworzymy zespół to już inna kwestia)

Za pewne trener z zagranicy jest w stanie zmienić w jakimś stopniu mentalność naszych graczy, ale bez wyraźnych wzmocnień to dalej będzie w tym bagnie tkwić i nawet nam Ferguson nie pomoże, kiedy w klubie nie będzie materiału, żeby wyprodukować z niego dobry, europejski towar, który jeszcze uda się z zyskiem sprzedać.

Oczywiście, jestem zwolennikiem w tym wypadku zatrudnienia szkoleniowca z zagranicy bo wierzę, w to że uda mu się tu zbudować dobry, europejski klub, zaznaczam oczywiście, że potrzebny jest mu czas na budowę takiego zespołu ale przed wszystkim zleceniodawcy w tym wypadku zarząd Wisły i Pan Cupiał, muszą się liczyć z dostarczeniem budowniczemu nowego i dobrego jakościowo materiału, takich zawodników, których będzie chciał pozyskać nowy trener aby osiągnąć postawiony przed nim cel- a nie zapchajdziury wypożyczone na rok, lub pół roku.

Dobry trener + dobry materiał = dobry europejski klub. Czyli to o czym każdy w Krakowie marzy.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.08.2010, 15:57
AYALA napisał(a):Wyświetl post
ale taki Jimenez pracował z graczami z kompletnie innej bajki (Luis Fabiano,Kanoute,Zokora).Kompletnie inny poziom techniczno-taktyczno-szybkościowy, no ale mam nadzieje ze jakoś sie przestawi jak przyjdzie.To tak jakby ktoś sie przesiadł z tira do malucha
No to najlepiej zatrudnic trenera z drugiej ligi estońskiej gdzie wyszkolenie piłkarzy jest podobne do tego, które można zaobserwować u zawodników Wisły. Nie możemy przesadzać i zwracać uwagi na naszych graczy, jeśli nie pasują do stylu gry(czyt.takiego, który pozwoli realnie myśleć o wejściu do LM bądź LE) jaki preferuje trener to trzeba ch wymienić na takich, którzy pasują i tyle. W chwili obecnej Wisła jest w przebudowie i trzeba się z tym liczyć, najgorsze jest to, że sprowadzono zawodników, którzy mogą okazać się za słabi na ligę, nie mówiąc o europejskich pucharach. Trzeba było zmienić trenera, sprzedać Głowę i Marcelo...zostawić Jopa na sezon i pozyckać dajmy na to Chaveza na rok, a pieniądze z transferów z klubu zostawić i poczekać z ich wydaniem na przyszłe okno transferowe. W tym czasie obserwować potencjalne wzmocnienia i w porozumieniu z trenerem pozyskać ich w zimie, gdzie jest sporo czasu na ich ewentualne zgranie. A u nas sprowadzono zawodników, o których nic niewiedziano...ba, niewiedziano nawet czy będą odpowiadać stylem gry nowemu trenerowi, który nieoszukując musiał zostać zmieniony, jeśli ktokolwiek myślał o przebudowie zepsołu.
W chwili obecnej nawet jak przyjdzie nowy trener to nic się nie zmieni bo żeby zauważyć efekty w stylu gry potrzeba kilka miesięcy, a w tym czasie Wisła będzie w środku tabeli i o mistrzostwie będzie mogła zapomnieć. Tak więc ten sezon jest na straty i nie ma sensu rozwodzić się nad jakością gry czy przegranymi meczami z drużynami pokroju Ruchu.
Jonasz
Senior Member

Stary 16.08.2010, 16:05
Padają tutaj różne nazwiska potencjalnych kandydatów i co raz częściej pada też zdroworozsądkowe zdanie "dać czas nowemu trenerowi" - zastanówmy się teraz jak będzie wyglądało to danie czasu. Czy tak jak Bunozie, Cikosowi. Jak dla mnie to typowym przykładem zawodnika, który dostał czas jest Kowalski i potwierdził, że się nadaje do pchania karuzeli, a nie gry w takim klubie jak Wisła. Dajmy czas trenerowi i dajmy czas tym, którzy do nas przyszli. Każdy trener ma swoje notatki oraz kontakty do piłkarzy, z którymi pracował wcześniej-jeżeli taki Jimenez dał ze swoich kontaktów 2-3 nazwiska, to już nie byłoby źle. Kwestia natomiast dotyczy samej osoby trenera - jeśli to człowiek uczciwy który chce osiągnąć dobry wynik, to postara się podesłać kogoś, kto pomoże mu ten wynik osiągnąć, a jeśli trafimy na cwaniaka, to nawciska nam jakiś zaufanych połamańców za odpowiednią prowizję. Naprawdę osoba nowego trenera dużo nam wyjaśni...
libero
Member

Stary 16.08.2010, 16:15
Czy jutrzejsza (wtorkowa) konferencja, o której piszą w TSWD odbędzie się napewno, czy może to, że się odbędzie jest tylko przypuszczeniem ?
matys2
Member

Od: 08.2010

Stary 16.08.2010, 16:16
Skończy się tym , że zatrudnią jakiegos cieniasa z II Bundesligi. Sami zobaczycie.
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.08.2010, 16:21
matys2 napisał(a):Wyświetl post
Skończy się tym , że zatrudnią jakiegos cieniasa z II Bundesligi. Sami zobaczycie.
Tez tak myślę, ale niekoniecznie od razu cieniasa. W drugiej lidze niemieckiej są lepsi trenerzy niż w naszej pierwszej.
W wolnych chwilach polecam naszym piłkarzom stronę
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.08.2010, 16:24
http://informator44.republikafutbolu...nez-juz-jutro/

Nie wiem za bardzo, co o tym myśleć. Nie obraziłbym się, gdyby to była prawda
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
gianbuffon
Senior Member

Stary 16.08.2010, 16:35
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
http://informator44.republikafutbolu...nez-juz-jutro/

Nie wiem za bardzo, co o tym myśleć. Nie obraziłbym się, gdyby to była prawda
jedno zdanie zaprzecza drugie
Ja w sumie wolałbym Petrescu, ale Jimenez tez jest ok. Także będzie dobrze jak będzie ktoś z tej dwójki. Oby nie jakiś Niemiec...
Forza
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 16.08.2010, 16:43
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Dobrze, wywindował Sevillę na 3 miejsce, tylko, proszę sprawdź jacy grali tam zawodnicy, bo na pewno nie pokroju Kowalskiego, Łobodzińskiego czy innych z cały szacunkiem dla tych panów.
Za pewne byli to ludzie, którzy do futbolu podchodzą w sposób profesjonalny i zapierniczają całe spotkanie od 1 do 90 minuty a nie tylko ostatnie 10 minut.
Po prostu w Hiszpanii miał materiał z którego udało mu się zrobić dobry zespół. A póki co w Wiśle w mojej ocenie, nie ma dobrego materiału na budowę drużyny( wystarczy popatrzeć na ostatnie występy - Puchary, liga)

...

Dobry trener + dobry materiał = dobry europejski klub. Czyli to o czym każdy w Krakowie marzy.
Co Ty gadasz?

Przecież w lidze hiszpańskiej gra jeszcze Atletico? Walencia? Depor? Mallorca? Malaga? Villareal?

Do czego Ty to porónujesz? Do polskiej buraczanej ligi? Wiesz przeciwko komu grał ten Fabiano Kanoute i reszta? Przeciwko Villi, Silvie, Joaquimowi, Forlanowi, Perei itd...

To wielkie osiągnięcie a w Polsce moze miec jeszcze lepiej. Liga buraczana. Kadrowo Wisła nadal najmocniejsza w Polsce (w zasadzie powinno to byc potwierdzone umiejętnościami a nie nazwiskami - szkoda).

Wręcz tutaj może się wybić. Drużyny ze wschodu Europy mają przecież ostatnimi laty sporą renomę, nie mówiąc o tym ile się tam zarabia.

Jeżeli PS mówił prawdę o tym że sam Manolo się interesował to BRAĆ !
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 16.08.2010, 16:56
Przeczytałem właśnie, skądinąd naciąganą wypowiedź Koźmińskiego na temat współpracy z klubami z zagranicy, i tak mi przyszło do głowy, że jeśli już stałby się ten cud i Jimenez został naszym managerem, zapewne chciałby nawiązać bliższe związki z Sevillą, a jak ktoś wspomniał, na tamtejszej młodzieży zna się jak nikt inny.

Trzeba czekać do jutra, bo przecież Schaefer też już był na miejscu.

Dobrze, że Smuda jest w kadrze, bo inaczej już miesiąc temu byłoby po sprawie...
pawelo84
Senior Member

Stary 16.08.2010, 16:58
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
Przeczytałem właśnie, skądinąd naciąganą wypowiedź Koźmińskiego na temat współpracy z klubami z zagranicy, i tak mi przyszło do głowy, że jeśli już stałby się ten cud i Jimenez został naszym managerem, zapewne chciałby nawiązać bliższe związki z Sevillą, a jak ktoś wspomniał, na tamtejszej młodzieży zna się jak nikt inny.

Trzeba czekać do jutra, bo przecież Schaefer też już był na miejscu.

Dobrze, że Smuda jest w kadrze, bo inaczej już miesiąc temu byłoby po sprawie...
Pytanie tylko czy jakiś niezły Hiszpan mający w perspektywie szansę gry w pierwszym składzie Sevilli będzie chciał grać w Wiśle, żeby potem zaraz o nim zapomniano w Hiszpanii.
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 16.08.2010, 17:01
Forza napisał(a):Wyświetl post
Co Ty gadasz?

Przecież w lidze hiszpańskiej gra jeszcze Atletico? Walencia? Depor? Mallorca? Malaga? Villareal?

Do czego Ty to porónujesz? Do polskiej buraczanej ligi? Wiesz przeciwko komu grał ten Fabiano Kanoute i reszta? Przeciwko Villi, Silvie, Joaquimowi, Forlanowi, Perei itd...

To wielkie osiągnięcie a w Polsce moze miec jeszcze lepiej. Liga buraczana. Kadrowo Wisła nadal najmocniejsza w Polsce (w zasadzie powinno to byc potwierdzone umiejętnościami a nie nazwiskami - szkoda).

Wręcz tutaj może się wybić. Drużyny ze wschodu Europy mają przecież ostatnimi laty sporą renomę, nie mówiąc o tym ile się tam zarabia.

Jeżeli PS mówił prawdę o tym że sam Manolo się interesował to BRAĆ !

Wiem przeciwko komu grali Ci zawodnicy, wiem też że wczoraj nasze gwiazdy nie poradziły sobie ze Straką, Pilarzem, Nykielm i innym gwiazdami polskiej ligi.

Trener potrzebuje dobrego materiału, na zbudowanie dobrej drużyny nie powiesz mi chyba, że z tymi zawodnikami możemy coś osiągnąć. Uważasz, że piłkarze z buraczanej ligi tu się zgadzam, są w stanie osiągnąć coś więcej na arenie międzynarodowej, niż w poprzednich latach

Sam trener pomoże nam na 2-3 mecze efekt nowej miotły, a potem wróci stare. Potrzebujemy wykonawców tego projektu, który zaproponuje nowy trener.

Możesz mi wyjaśnić, co oznacza ''w Polsce może mieć lepiej''
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

pawelo84
Senior Member

Stary 16.08.2010, 17:13
Ale nie ma co patrzeć na ten sezon. Jimenez jest gwarancją tego że będzie nadzorował i szkolił trenerów którzy pracują z młodzieżą i za 2-3 sezony powinniśmy mieć efekty. Np. z Nalepy może zrobić zawodnika klasy Głowy albo i lepszego. Trzeba tylko świetnego fachowca który go poprowadzi w tych bardzo ważnych latach kariery, gdy wkracza w dorosły futbol. Jimenez kimś takim jest.
Hrluc
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 16.08.2010, 17:21
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Tez tak myślę, ale niekoniecznie od razu cieniasa. W drugiej lidze niemieckiej są lepsi trenerzy niż w naszej pierwszej.
W wolnych chwilach polecam naszym piłkarzom stronę
Nie rozumiem jak profesjonalny piłkarz może nie umieć podstawowych rzeczy.Pieprzyć tych,którzy nie chcą się rozwijać.Dla takiego Kuby Błaszczykowskiego Wisła była tylko przystankiem,natomiast Wojtuś Łobo(nie umiem przyjąć piłki) zadowala się pensyjką w Wiśle i nic go nie rusza.
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 16.08.2010, 17:46
http://tsw.com.pl/news/Manuel-Jimene...55223125de6a65
No to mamy nowego coacha from Spain Ciekawie się zapowiada. Czegoś takiego jeszcze nie było. Dla mnie to doskonały bodziec dla piłkarzy. Mam nadzieję, że nowy trener swój sztab będzie prowadził profesjonalnie. Liczę na połączenie w sztabie polaków z hiszpanami
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.08.2010, 17:50
Boze oby.. Dla mnie to by przebilo Leo, Petrescu i wszystko co mielismy w naszej kopanej do tej pory!
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 16.08.2010, 17:52
Dlatego nadal uważam, że nam potrzeba trenera, który nie będzie się z nimi obchodził jak z jajkiem [ jak Skorża, Kasperczak czy teraz Kulawik ]. Trenera, który da im w kość, ale nie będzie wrzucał wszystkich do jednego wora. Jeśli faktycznie zatrudnimy tego hiszpana to dajmy mu co najmniej 2-3 lata, bo jeśli się go wywali w maju za brak MP czy też późniejszej kompromitacji w LE to szkoda mu nawet zawracać dupy.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 16.08.2010, 17:59
Niech zaprezentują Jimeneza, wtedy uwierzę.
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 16.08.2010, 18:09
TSW już kilka razy zapowiadało różne rzeczy. Niekonieczne prawdziwe.

Ale może tym razem
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 16.08.2010, 18:21
Co do tego kontraktu... Bezpieczniej by było gdyby dostał 3+2. Ten sezon to czas eksperymentów, zimą czyścimy stajnię z gufna, latem dwa wzmocnienia, zimą dwa... Ech byłoby pięknie... To do jutra, mili Państwo, ja już chłodzę alkohol

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów