|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Kulawik broni swojej dupy zjeżdżając Cikosza i swojej decyzji o wstawieniu do bramki parabramkarza. Nie powie przecież Pawełek jesteś beznadziejny, ale cię wstawiłem... Cikosz został sam na boku i co miał zrobić nikt nie podszedł to robił wyjazd, niefart że przejeli. Ale Kula pamiętaj róg to nie bramka...
Ogólnie Kula ma wielką łatwość jechania po obcokrajowcach, jakoś z polakami ma mniej cięty język. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
najłatwiej obwiniac młodego Cikosa - odbiera chłop piłkę przeciwnikowi momentalnie jest podwajany , nikt mu sie nie pokazuje do kogo mozna odegrać . Według Kulawika pawełek zagrał jak zwykle super - brawo panie trenerze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Pomijając niekompetentnego "trenera" jakim jest Kulawik to nasz zespół dziś po prostu grał gorzej niż zbieranina 11 chłopaków na osiedlu!!! Czuje że oni by lepiej zagrali !!!
Pawełek.... bez komentarza moim zdaniem... ostatnio z Arką kilka miał dobrych interwencji, ale tutaj dalej pokazał, że wali takie kiksy, że dramat. Jest strasznie niepewny. Jovanić na bramkę! Kowalski - przecież to człowiek klaun moim zdaniem jest strasznie słaby. Do tego dochodzi Sobol który jak zwykle ofiarnie, ale nie ma się co oszukiwać ponieważ, z całym szacunkiem Radku jesteś już za stary. Nie rozumiem wypowiedzi Kulawika mówiąc, że Cikos był najgorszym graczem!!! Ej sorry ale czy on oglądał ten mecz czy może mecz Korony z Widzewem? On jako jeden z niewielu obrońców nie wypieprzał na siłę do przodu tylko starał się przytrzymać i zagrać piłą i dużo razy mu to wychodziło... fakt raz nie wyszło... ok zdarza się ale ludzie człowiek pewnie się czuję więc dać mu grać a nie od razu najeżdżać na niego! Moim zdaniem Pajić jest zawodnikiem dobrym, tylko potrzebuje po prostu większego ogrania, a zawsze tak jest że wchodzi nowy i od razu zostaje skreślony jak coś źle zagra. Osobiście podobała mi się gra Riosa widać, że z niego mogą być ludzie jeśli ZAWODNICY BĘDĄ OGRANI! Bardzo podobał mi się Rado był najlepszym graczem na boisku w pierwszej połowie... starał się widać to było, grał na pomocy w ataku i obronie nawet. Będą ludzie z niego. Katastrofą jest wg mnie ustawienie zespołu!! Jak ludzie można wystawić 4-5-1 z defensywnym Żurawskim jako napastnikiem czyli praktycznie 4-6-0 !!! Dramat... Czemu Ci zawodnicy tak hańbią Wisłę? Choć w sumie WISŁA TO MY !!! Nie wie ktoś o co chodziło Żurawskiemu w wywiadzie po meczu
Ostatnio edytowane przez NHwiernyTS : 15.08.2010 o godz. 21:38.
![]() ![]() Wybór Był Prosty - Wiara w Jednego Boga, Krakowska Wisła To Naszego Życia Droga! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
co przez ostatnie dwa lata Boguski zrobił oprócz zapuszczania włosów i załozenia opaski 'ala Berbatov ?
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
"Coś tam nie gra" - Mielcarski. ![]()
Myślenie nie boli !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Gościu ma 27 czy 28 lat i ma potencjał? To tak samo można powiedzieć o 24-latku, że to młody talent.
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Jaga , Widzew , Polonia w tej chwili nasi kopacze mogą im czyścić buty ... Legia, Ruch , Korona < Bełchatów następni którzy wcale od nas gorzej nie grają .... więc popatrzy prawdziwe w oczy . jeśli te ....usie nie wezmą sie do roboty to będziemy walczyli o miejsca 4-8 . Ale to i lepiej wole grać ambitną grę chłopaków z Białegostoku czy Widzewa jak naszych gwiazdorów .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Oczywiście, że Rios został w polu karnym znokautowany przez obrońcę Ruchu. Karny ewidentny. Dziwne, zę ci komentatorzy zachwycający się sędziowaniem w tym meczu nie dostrzegli tego wydarzenia skoro były powtórki, a oni się nawet nie zająkneli. Gdyby to było w drugą stronę krzyk byłby wielki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
Źle to dzisiaj wyglądało,ale myślę,że trzeba dać im kredyt zaufania i poczekać parę tygodni. Mam nadzieję,że praca z nowym trenerem poukłada jakoś grę i przyjdą wyniki. Tak jak mówił tydzień temu Andrzej Iwan - gra zaczyna się w szatni. A co tam jest ? 20 facetów, którzy znają się 2-3 tygodnie , nie znają języka , nie umieją się z sobą porozumieć. I nie ma kogoś takiego jak Kosa, kto by to całe towarzystwo zebrał do kupy.Przypomnijcie sobie - Wisła sukcesów, to była Wisła , w której zawodnicy byli jak jedna rodzina. Razem trenowali, grali i balangowali, byli ze sobą zaprzyjaźnieni i to przenosiło się na boisko. Dlatego trzeba trenera i czasu,żeby to wszystko zaczęło funkcjonować ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
znalazł się na okładce Fify 2010...
![]() ![]() "Unia Tarnów - Te słowa brzmią dumnie..." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
Dlaczego 27 latek nie może mieć potencjału? Jak by był takim drewnem to nawet by się nie załapał do kadry Kaiserslautern |
|
|
|
Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Gra Wisły już nie męczy ale totalnie wkur.....
Pawełek - 50% winy przy bramce + 2 dobre interwencje Cikosz - gość kaleka piłkarski niewidziałem żeby kiedykolwiek używał lewej nogi plus brak umiejętności przy wyprowadzeniu piłki. Kowalski - gorsza wersja Jopa: braki w technice, taktyce i głowie, takich nieprzymyślanych zagrań dawno nie oglądałem. Cleber -już nie tak szybki, a i tak o klasę lepszy od całego bloku defensywnego razem wziętego. Diaz - jak można patrzyć jak zawodnik dośrodkowuje zamiast do niego dojść. Sobolewski - walczył za dwóch, krzyczał, starał się motywować. Kirm - grał on dziś? W ataku i obronie niewidoczny. Małecki - szarpał, próbował, niezłe podanie do Riosa. W drugiej połowie zniknął. Rado - ktoś mi powie na jakiej on pozycji grał? Grał ambitnie ale mam wrażenie, że nie wiedział gdzie się ustawić. Rios - coś potrafi, fizycznie nieprzygotowany do polskiej ligi. Mial sytuacje, niezłe podanie do Żurawia. Mam wrażenie, że także nie wiedział gdzie grać i jak poruszac się po boisku. Uważam, że powninen bć karny za faul Grodzickiego. Żurawski - potrafi wrócić do pomocy i rozegrać i jedyny co umie podać celnie do partnera. Szacun za podsumowanie gry. Pajic- gość jest szybki i tyle. Boguski - ME conajmniej na miesiąc gral 30 minut i chyba 2 razy dotknął piłkę. DRAMAT. Łobo - KATASTROFA , kalectwo piłkarskie. Trener Kulawik - ogromny szacun za grę z Białą Gwiazdą na koszulce ale trenerem Pan nie będziesz. Ustawienie piłkarzy, taktyka i role na boisku to elementarne czynniki, a ja ich dzisiaj nie widziałem. Rado i Rios biegali bez celu po boisku w I połowie. Boguski i Pajić w II. Ogólnie mecz dramat i katastrofa - Quo Vadis Wisło |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ogólnie gramy bardzo dobrą kupę, wszyscy pospinani jak dostaja piłke, nie wiedza gdzie biec gdzie podawać, wygląda to jak 11nastu chłopków z fabryki kabli w koszulkach Wisły.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Potrzeba dobrego trenera co pouklada druzyne. M.Kowalsli ten chlopak nie nadaje sie do ekstraklasy a co dopiero pierwszy sklad w Wisle. Kolejny trudny mecz gramy w łodzi z Widzewem ,ktory dzis wygral w kielcach. Jesli nasza gra sie nie zmieni nie mamy po co jechac do łodzi. Jest ciezko i bedzie jeszcze ciezej.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Potencjał to można znaleźć właśnie u piłkarzy "nieco" młodszych... A poza tym to z tego, co nam wiadomo, Paljić nie był podstawowym zawodnikiem, tylko przeciętnym "zapchajdziurą". Może po kilku meczach, tfu! kilkunastu zgra się i nie będzie się wyróżniał na minus.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Zgadzam się z jeszcze jednym faktem. Forma rodzi się jeszcze w szatni, a ta musi żyć! Muszą być przyjaźnie, animozje, balangi, ciężka praca, zakupy, dupy i coś tam jeszcze, ale ludzi tych musi łączyć i motywować jeden cel: zwycięstw w najbliższym meczu. Do tego jednak potrzebna jest komunikacja w szatni, a tam mamy z dziewięć różnych narodowości! Jak wśród tej Wieży Babel sprawić, żeby szatnia żyła? To do niedawna była rola Mauro Cantoro, Marka Penksy, Sobola, teraz obcokrajowców przybyło, facetów z jajami niekoniecznie. Mamy gości z charyzmą drużynie: Brozio i Pietia, Mały, Sobol, Żuraw... ich rola w budowaniu atmosfery jest znaczna, bota będzie się przekładać na grę.
Kolejna sprawa: poziom zarobków piłkarzy jest wprost proporcjonalny do delikatności gry. Dziś piłkarze Ruchu nas prześcigali, fizycznie gnietli, ale co smutne, byli bardziej agresywni i pod względem gry pod presją, jak i delikatnych fauli, twardej, męskiej gry, ale fair. U nas chłopaki (albo dziewczyny) są jakby papierowi, plastikowi, szklani, takie kruche laleczki. Jak się nie ma techniki, pomysłu taktycznego, kondycji, to trzeba zauwać po męsku, nie bać się. Kto u nas gra po męsku pytam się? Może na całą szeroką kadrę pięć osób... ![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Sedziowanie w tym meczu bylo tragiczne. Juz dawno nie widzialem tak slabego sedziego, nie wiem za co awansowali o z 1 ligi do ekstraklasy. Zupelnie nie potrafil zapanowac nad gra.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Spokojnie, w końcu dobrze poinformowani mówią o prawdziwych wzmocnieniach zimą - sprzedać już nie ma kogo więc nawet w to wierzę. A już o jakość nowych, zimowych zakupów w ogóle się nie boję - Zdzsiek zna się na robocie i już ma na oku (tym razem ogląda po 46 spotkań na weekend) co najmniej 15 prawdziwych perełek z Bałkanów...
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 15.08.2010 o godz. 21:49.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Pomimo iż mecz słaby w naszym wykonaniu , to uważam że gra była i tak lepsza niż z Arką Gdynia , tyle że tam mielismy więcej szczęcia , w Chorzowie było go za grosz , do tego kapitalna dyspozycja Pilarza . Po strzale Riosa i główce Żurawskiego powinny być bramki... Obrona pomimo powrotu Clebera zagrała bardzo słabo . Jednakże głównej winy w naszej przegranej upatruje w przegranej walce o środek pola . Kto to widział w XXI wieku żeby w środku pola zostawić 1 ( słwnie JEDNEGO ) zawodnika . Kulawik do zwolnenia. Poza tym Ruch zagral przynajmniej 10 razy lepiej niż z Lechią .
Szybkie oceny : Pawełek : 3 , zawalił pierwszą bramke bez dwóch zdań Cikosz : 3 , chyba jego najsłabszy mecz odkąd przyszedł do Wisły , masa strat Kowalski : 1 , totalna pomyłka i tyle w tym temacie Cleber : 3 , chyba czas kończyć kariere , strasznie wolny , doświadczenie to już nie wszystko Diaz : 3 , przy pierwszej bramce nie miał nic do powiedzenia , no może gdyby miał 2,20 wzrostu . Poza tym strasznie go wkręcali zawodnicy Ruchu Małecki : 5 , chciec a móc to co innego Sobolewski: 6 , co mógł zrobic sam w środku pola ? Rado : 2 , nie ten kaliber Kirm : 2 , sprzedać puki jest jakaś szansa.. Żurawski : 3 , potwornie słaby , to niestety nie ten sam Żuraw co pare lat temu Rios : 6 , osobiście mnie nie zawiódł , bo pomimo iż był to jego pierwszy mecz to często brał cięzar na swoją strone i próbował nawet rozgrywać piłke . Będziemy mieć z niego jeszcze pocieche Paljić : 5 , bez rewelacji , ale pokazał więcej niż Kirm i Rado razem wzięci . jeszcze bym go nie skreślał. Boguski : 1 , wypożyczyć w pakiecie z Kowalskim do klubu 2 ligi . Łobodziński 2 : mam wrażenie że to jego ostatnie mecze w Wiśle |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Jak do dziś wierzyłem, że stac Nas na dobrą grę tak dzisiaj tą wiarę straciłem... Jak długo będzie tolerowana ta padaka, jak długo piłkarzyki będą robic sobie jaja z kibiców, biorąc za to gruby hajs? Kiedy do kur*y nędzy ktoś rozpieprzy to towarzystwo wzajemnej adoracji? Albo trzeba przeprowadzic gruntowne wietrzenie szatni (i wy.......ic na zbity pysk Brożków, Sobola, Pawełka, Kowalskiego i im podobnych) albo będziemy stopniowo gnic w tym bagnie... Bo z tymi ludzmi nic nie osiągniemy...Rewolucja w składzie, chocby kosztem tego sezonu, bo tylko to może nam przywrocic normalnośc...
PS. Sorry za mocniejsze słownictwo, ale frustracja jest wprost proporcjonalna do wyników piłkarzyków... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Co ta drużyna ma grać jeśli na treningach ( z Kulawikiem ) stoja przez godzine poustawiani po calym boisku i sluchaja tylko co Kulawik powie. A naszym gwiazdorom to odpowiada i dlatego go(czyt. Kulawika) chwalą . Po piątkowym treningu zostali tylko Rios,Wilk i Chavez a reszta po godzinie wykładu i postaniu sobie na boisku + moze 10 minutowej gierce poszła do szatni i zadowoleni.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Dajcie już spokój Cikoszowi. Koleś przychodził z założeniem że będzie się uczył przy doświadczonych obrońcach tak samo jak Bunoza. Nikt o zdrowych zmysłach nie spodziewał się że od początku będą wymiataczami na swoich pozycjach. Każdy kto gra trochę w piłkę wie że mając obok siebie doświadczonego kolegę gra się znacznie lepiej, pewniej i spokojniej. Wystarczy popatrzeć na Piotra Brożka jak grał w tamtym sezonie a co wyczyniał w Baku.
Z oceną prawdziwej wartości zawodników powstrzymał bym się do czasu objęcia ich przez prawdziwego trenera a nie jakieś domorosłe wynalazki dla których słowa taktyka i motywacja to Sci-Fi |
|
|
|
Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Kulawik za swoja wypowiedz o Cikosu powinien byc natychmiast wyp..... z klubu. Totalny palant!! To ze gwiazdeczki mu sie nie pokazywaly do gry nie moze obarczac go za porazke!!!! Jeden z niewielu ktory myslal na boisku a nie wyp.... pilke byle dalej od bramki. Kulawik out!!!!!!! Natychmiast!!!!
![]()
BARCA I WISŁA!! DWIE KRÓLOWE!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Panowie.ŻADEN nowy nie nadaje się do 11 meczowej.Przygotowanie pozostałych jest tragiczne.Jeśli będą puchary to będziemy zadowoleni.Nowy trener może nie mieć już czasu na poprawę.Rezerwowi powinni być sprzedani w zimie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Czlowieku dla mnie to bylo 100% winy Pawelka.
Jak dobrze sie orientuje to bramkarz jest od bronienia i wylapywania pilki lecacej w bramke. Dla mnie Pawelek powinien tam znokautowac Diaza i wybic ta pilke a on zachowal sie o niepodskocze tam bo kolega tam stoi i sobie krzywde zrobimy. Tak to nawet dzieciaki na podworku nie graja. |
|
|
|
Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
No raczej tylko zupełny fantasta mógł liczyć na to że taki np Bunoza zastąpi z dnia na dzień Marcelo czy Głowę Takie rzeczy tylko w.....
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|