Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [2. kolejka] Ruch Chorzów - Wisła Kraków 15 sierpnia niedziela godz. 19:15 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7536)

PhantomRanger 10.08.2010 15:20

[2. kolejka] Ruch Chorzów - Wisła Kraków 15 sierpnia niedziela godz. 19:15

Zapraszam do dyskusji na temat przyszłego meczu. W poprzednim meczu wygraliśmy, ale styl nie powalał na kolana. Miejmy nadzieje, że z każdym kolejnym meczem będzie lepiej. Może zobaczymy na boisku kolejnego debiutanta RIOSA. Obecnie Ruch też nie jest w najlepszej formie osłabiony brakiem Niedzielana i Sobiecha w napadzie. Ja jednak chciałbym ponownie Kamila Rado zobaczyć w pierwszej 11 dużo więcej zaangażowania wykazuje niż Łobodziński.

jason wiślak 10.08.2010 15:41

Ten mecz będzie bardzo ważny. Dopiero on pokaże nam na co nas stać. Musimy wyjść skoncentrowani, zapomnieć o niepowodzeniach w pucharach i zagrać dobrą piłę. Moim zdaniem w ostatnim meczu fajnie zagrał Andraz Kirm i zapewne zobaczymy go w pierwszym składzie. Ubolewam nad tym ze nie moze grac jeszcze Chavez. Chciałbym zobaczyć w końcu Riosa. Jeśli ma być gwiazdą ligi to musi grać. Życzyłbym sobie takiego wyniku jak przed rokiem przy Cichej kiedy wygraliśmy 3:1. Co do gry...to ostatnie 20 min tamtego meczu było świetne....Wracając do składu to moim zdaniem do bramki powinien wejśc Jovanic. Nie po to tyle kasy wydawalismy na bramkarza zeby Pawełek dalej stał miedzy slupkami a my zebysmy przezywali strach za kazdym uderzeniem w bramke. Nie zmienia tego nawet jego ostatni niezly mecz. Czekam także na nowego trenera, mam nadzieję ze juz w tym meczu nas poprowadzi. Trzeba tej ekipie nadac nowy, ofensywny styl. Pake z przodu mamy niezłą i trzeba to udowodnic na boisku. Trzeba udowodnic całej Polsce i tej nowej Legii i oczywiście Skorzy, który opowiada wszem i wobec jaki to zaspół ma, że Wisła jest najlepsza w Polsce i żadna Legia i jej "wielkie gwiazdy" nie będzie w stanie nas złamać....TYLKO WISŁA!

Abstrakcja 10.08.2010 16:47

Według mnie powinniśmy wyjść inną jedenastką na mecz z Ruchem niż z Arką. Podstawową zmianą powinna być roszada w środku obrony powinniśmy zagrać duetem Bunoza - Cleber. Kowalski grał strasznie nie pewnie, zresztą jak zawsze. Zmienił bym też braci Brożków, ponieważ są bez formy... Może kadra coś zmieni w grze Pawła. Piotrek gra strasznie nie pewnie dużo fauli nie dokładnych zagrań. W jego miejsce dałbym szanse zagrać Paljić'owi. W miejsce Pawła może zagrać Rios na którego liczę bardzo. Myślę, że w tym meczu jeszcze nie poprowadzi Wisły nowy trener. Być może będzie obserwował już ten mecz z trybun. Myślę, że mecz spokojnie do wygrania Ruch ma kiepską formę, nie ma kto strzelać bramek.

skeba 10.08.2010 16:58

Pawełek - Diaz Bunoza Cleber Cikos - Kirm Sobolewski Jirsak (Wilk) Małecki - Rios, ??? kazdy z napastnikow bez formy, ale z trojki zlego to wole jednak Brozka Pawla

LukaszK111 10.08.2010 17:14

Kirm w meczu z Arką pokazał się z dobrej strony wiec mam nadzieje, ze zagra i z ruchem.Pawełek moze potrzebowal mocnej konkurencji zeby zaczac dobrze bronic.Ja bym wystawił
Pawełek-Cleber Bunoza Cikos Diaz- Sobol,Kirm,Rios,Boguski,Rado- Małecki
Zuraw z Brozkiem niech troche zaczną wiecej biegac i starać sie.Moze i Boguski gra ostatnio padake ale po chlopaku widać ze daje z siebie bardzo duzo.Jako jeden z niewielu pokazuje sie na boisku.Rado nie przekreslac i dac mu jeszcze raz szanse.

WiślakMyślenice 10.08.2010 17:16

Cytat:

Kirm w meczu z Arką pokazał się z dobrej strony wiec mam nadzieje, ze zagra i z ruchem.Pawełek moze potrzebowal mocnej konkurencji zeby zaczac dobrze bronic.Ja bym wystawił
Pawełek-Cleber Bunoza Cikos Diaz- Sobol,Kirm,Rios,Boguski,Rado- Małecki
Zuraw z Brozkiem niech troche zaczną wiecej biegac i starać sie.Moze i Boguski gra ostatnio padake ale po chlopaku widać ze daje z siebie bardzo duzo.Jako jeden z niewielu pokazuje sie na boisku.Rado nie przekreslac i dac mu jeszcze raz szanse.
Po **** się pokazywać jak ma się potem sam na sam czy inną 100-tkę spier**lić? Rios za niego jako fałszywy skrzydłowy i gitara, z Małym może zrobić wiele dobrego na prawej stronie, do tego nieźle grający Kirm na lewej. Może być ciekawie...

mitmichael 10.08.2010 17:21

Bedzie to mecz pograzonych w smutku po nieudanej przygodzie w europejskich pucharach. W Chorzowie zawsze ciezko sie gra dlatego nie musi to byc łatwe zadanie. Z tego co patrzylem to Arka lepiej zaprezentowała sie w 1 rundzie niz Ruch. Nie ma Niedzielana i Sadloka wiec siła razenia tez bedzie mniejsza. Jak zagra Rios to dobrze by było, jakby Brozio tez zagrał. Andres wprost uwielbia (w River Plate było to samo) cofac sie do tyłu, ma swietne podania, ktore Paweł moglby zamienic na bramki. Pawełek z Arka pokazał, ze przyjscie Jovanicia mu tylko pomaga. Sam sie zdziwiłem, ze wyszedł od pierwszej minuty a tu dzieki niemu niestracilismy bramki. Co do składu ja bym postawil tak:

Pawełek - Cikos, Cleber, Bunoza, Diaz - Mały, Sobolewski, Rado, Kirm - Rios, Brozio

Markus 10.08.2010 17:38

Mam nadzieję, że nie zobaczymy Rado w pierwszym składzie na Ruch, podobnie jak Boguskiego i Kowalskiego.

Drużyna musi opierać się na wnoszących cokolwiek do gry zawodnikach, a nie "znajomych" z ME, czy kimś totalnie bez formy lub umiejętności.

Arturo Qr2nów 10.08.2010 18:13

Może być ciężki mecz, dwóch podrażnionych europejskimi występami drużyn. Ruch wraz z odejściem Sobiecha i Niedzielana niemal kompletnie stracił atak, co dla nas może być zbawienne, gdyż my straciliśmy obronę. Chorzów, to niełatwy teren, choć wydaje mi się, że od wyprowadzki z Reymonta lepiej gra nam się na wyjazdach. Przy okazji zgadzam się z Markusem, że należy postawić na możliwie najbardziej wartościowych zawodników, a nie chłopaków ze swojego podwórka.

Skład? Może taki: Jovanic - Cikos, Cleber, Bunoza, Diaz - Sobolewski, Wilk - Kirm, Paljic - Brożek, Rios.
Bez klasycznego prawego pomocnika, gdzie dużo miejsca by było dla Cikosa, a Kirm operowałby bliżej środka czasem schodząc na skrzydło.

Markus 10.08.2010 18:22

Na szczęście wiele wskazuje na to, że będzie mógł zagrać Garguła - w tej sytuacji oczekiwałbym od Kulawika następującego składu:

Pawełek - Cikos, Bunoza, Cleber, Diaz - Kirm, Sobol, Garguła, Małecki - Rios, Paweł Brożek.

W zależności od rozwoju wydarzeń na murawie i słabnięcia kondycyjnego Sobola, warto spróbować wariantu z przesunięciem Kirma na środek drugiej linii. Ciekawe, czy Kulawik na takie posunięcie się odważy, czy też jego inwencja kończy się na forowaniu niczym nie wyróżniających się podopiecznych z ME.

KptAnt 10.08.2010 18:23

Wiecie co trener raczej nie wystawi dwóch lewonożnych obrońców.

tofik 10.08.2010 18:24

Nie wysyłałbym na dobre Paljicia na trybuny. Na dobrą sprawę niczym się nie wyróżnił, ale też niczym nie skompromitował. Jest szybki, piłka mu nie odskakuje, powinien być lepszy niż widmo Piotr Brożek.

Markus 10.08.2010 18:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KptAnt (Post 957742)
Wiecie co trener raczej nie wystawi dwóch lewonożnych obrońców.

A czemu? Nigdzie nie ma zasady, że musi się to kończyć tragedią, to tylko osobisty wymysł byłego już trenera naszej drużyny.

Znacznie gorszym rozwiązaniem jest gra tak słabym stoperem jak Kowalski.

tormenthor 10.08.2010 19:08

W przypadku Kowalskiego nie można mówić o grze, ale o statystowaniu. Nie wiem, czy w ekstraklasie jest słabszy stoper od Mateusza. Jeśli ktoś zaoferuje 50 tys E za naszego wspaniałego wychowanka, to należy z takiej propozycji skorzystać. Teza, która mówi, że nie może obok siebie grac dwóch lewonożnych stoperów jest bardzo, ale to bardzo dyskusyjna. Mając słabą obronę należy jak najlepiej zabezpieczyć środek pola. Dlatego rozważyłbym grę w tzw. diamencie, z dwoma defensywnymi pomocnikami.

Adam 10.08.2010 19:19

a ja mam takie pytanie czemu nie jedziemy do Chorzowa? nie dostalismy biletow czy mamy jakis zakaz?

malolat90x 10.08.2010 19:20

zakaz za derby a z wiadomych względów Ruch się z nami nie dogada jeśli chodzi o jakieś bilety ...

Pablo84 10.08.2010 19:35

Jovanic albo Pawełek na bramce.Aczkolwiek rachunek prawdopodobieństwa mówi, że raczej Jovanić.Pawełek lubi przepleść dobry mecz katastrfalnym- ale to tak pół żartem, pół serio.Niech zdecyduje dyspozycja dnia.
Obrona.Cikos Chavez (przecież to meczu jeszcze 5 dni, może zdąży)Cleber. Diaz.
Skrzydła Kirm Małecki.Środek pomocy Sobolewski i Garguła.Atak Rios i Żurawski.
Broń Cię Panie Boże od Boguskiego,Jirsaka.

wolfy 10.08.2010 19:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tormenthor (Post 957770)
Nie wiem, czy w ekstraklasie jest słabszy stoper od Mateusza.

Ja bym obstawiał w tej kategorii Bunozę. Poza tym Polczak, Wasiluk, Magdoń - to tak na szybko defensorzy, o których jeśli się mówi, to głównie żartem. Szczególnie dwóch pierwszych pod względem koordynacji ruchów ( a właściwie jej braku ) przypomina nasz nowy nabytek.

Zobaczymy, czy Kula nie postawi na duet Kowalski-Cleber, jako bardziej zgrany. Ale tak jak pisałem wcześniej: jest to wybór czysto kosmetyczny, bo kogo nie dobierzemy z tej dwójki do Clebera - zapewni nam emocje. Podobną wagę mają rozważania czy zagra Boguski, Łobo czy Pajlić - bo szanse, że którykolwiek z nich zrobi cokolwiek sensownego na boisku są nikłe. Jedyna różnica w tym, że Łobo zadba o nerwy kibiców nie dochodząc do żadnej sytuacji, a o Pajliciu na boisku przypomniemy sobie dopiero jak wbiegnie któremuś z napastników pod nogi. Ewentualnie ( wersja bardziej realistyczna ) jak będzie ujęcie z trybun.

brylant17 10.08.2010 19:47

Pawełek? bez jaj wodziliście jak grał? i co z tego, że wybronił jedną super interwencje do bramki Jovanić i nikt inny.Mają wygrać 0-3 nie ważne w jakim stylu mam nadzieję, że już z nowym trenerem :P

PhantomRanger 10.08.2010 20:30

Jeśli Cleber nadal nie byłby zdolny do gry to może dać szansę któremuś z młodych stoperów

s1mone 10.08.2010 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 957799)
Pawełek? bez jaj wodziliście jak grał?

No widziałem i gdyby nie on, to można się pokusić o stwierdzenie, że ciężko by nam było urwać z Arką chociaż punkt. Ja rozumiem, że Pawełek rozegrał dużo słabych rund, ale to nie powód, żeby go wyśmiewać po meczu w którym nam uratował dupala.

Orrin 10.08.2010 21:13

Chyba wszscy przzwczajeni do pawelkow jakie sie przdarzaly Pawelkowi w ubieglym sezonie maja wrazenie ze zagral jakis super mecz z Arka. IMO wybronil to co powinien zadna jego interwencja nie byla z serii "obrona nie z tej ziemi". W/g mnie powinna decydowac dyspozycja na treningu przed meczem i miejmy nadzieje ze i tym razem kulawik dokona trafnego wboru.

JrQ- 10.08.2010 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Orrin (Post 957853)
IMO wybronil to co powinien zadna jego interwencja nie byla z serii "obrona nie z tej ziemi"

Była, na początku drugiej połówki, 1na1 z Bożokiem.
Ale nie o Arce teraz mowa.

Ruch gra bardzo nędznie od początku, więc trzeba ich ograć. My też nie zachwycamy, no ale...
Mam tylko nadzieję, że po tym meczu wybijecie sobie wreszcie Sadloka z głowy, bo Ci co go przymierzają do Wisły to na pewno go na oczy nie widzieli, a teraz będą mieli okazję się przekonać, jaki z niego obrońca :lol:

AYALA 10.08.2010 22:52

mecz z gatunku tych w których nie można stracic nawet punktu.Ruch bez Sobiecha i Niedzielana nie jest już taki mocny

ostach1906aka 10.08.2010 23:26

wydaje mi się, że Wisła, znów wygra po słabej grze 1:0.

Tenzen 11.08.2010 08:20

Jakie są szanse na środek obrony: Chavez, Cleber?

Dałbym w tym meczu dłużej pograć Wilkowi i Riosowi.

Co do Mariusza Pawełka to Jovanic też bronił w pucharach akcje sam na sam. Natomiast Mariuszowi wypadała piłka z rąk w meczu z Arką przy kilku prostych piłkach także postawiłbym na Jovanica.

_barszczu 11.08.2010 08:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarTSW (Post 957879)
Mam tylko nadzieję, że po tym meczu wybijecie sobie wreszcie Sadloka z głowy, bo Ci co go przymierzają do Wisły to na pewno go na oczy nie widzieli, a teraz będą mieli okazję się przekonać, jaki z niego obrońca :lol:

Porównując go do stoperów Wisły z meczu z Arką to:
- jest szybszy
- jest zwrotniejszy
- lepiej się ustawia
- nie odpuszcza
- jest lepiej wyszkolony technicznie

Jedyne co, to w tym sezonie ma tendencje do braku koncentracji i 1-2 złych lub niepewnych zagrać w meczu

PS tak, obejrzałem wszystkie mecze Ruchu w tym sezonie, które były w TV + jeden na żywo ;-)

mr_kwolf 11.08.2010 08:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarTSW (Post 957879)
Była, na początku drugiej połówki, 1na1 z Bożokiem.
Ale nie o Arce teraz mowa.

Ruch gra bardzo nędznie od początku, więc trzeba ich ograć. My też nie zachwycamy, no ale...

Kolega raczy żartować, Bozok kopnął piłke prosto w Pawełka (można zauważyć że Pawełek nie robi żadnego ruchu w strone piłki tylko ona go trafia) a tutaj się dowiaduje że to obrona nie z tej ziemi. Już lepsza była interwencja przy "strzale" Zawistowskiego w pierwszej połowie.

Pusiek 11.08.2010 08:49

Pawełkowi nie dość, że piłka wypadła z rąk to jeszcze jego zagrania nogami o mało nie przyprawiły mnie o palpitację serca. Mam już dość denerwowania się przy każdym strzale lub podaniu w stronę naszej bramki. Postawiłbym na Jovanica. Na trybuny wysłałbym Bogusia, Jirsaka i Kowalskiego - nie mogę już na nich patrzeć. Jak zagra Cleber - to koło niego Bunoze. Chętnie zobaczyłbym na pomocy Kirma, Wilka i Gagułę jeśli dojdzie do siebie..a najbardziej czekam na debiut Riosa..będzie ciężko, ale mam nadzieję, że trzy punkty pojadą do Krakowa.

tomasz_19 11.08.2010 09:04

Jovanic
Cikos-Cleber-Bunoza-Diaz
Kirm-Sobol-Wilk-Piotr Brożek
Małecki-Brożek

mój skład na Ruch...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl