|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Żuraw powiedział, co powiedział. A teraz będzie prysznic, trzeba przejść między dziennikarzami, którym można powiedzieć: dziś nie będę rozmawiać. Później słuchaweczki na uszy, 2 godzinki w klimatyzowanym autobusie, po drodze kolacja na koszt klubu, do taksówki albo do drogiego auta i do domciu. Tam czeka żona, dziewczyna, kochanka, filmik obejrzymy, pośmiejemy się, rano na trening godzinkę, sprawdzić czy 15 - tego kasa na konto wpłynęła. Wpłynęła no to wszystko się zgadza. Na treningu można się poobijać, najwyżej mnie Kulawik na trybuny wyśle. No ale co tam... Jak wyśle to i tak kasa wpłynie, więc po co grać, skoro za siedzenie na trubunach też kasa będzie. No i tak wygląda dzień z życia piłkarza. A jak jeden czy drugi z nas zapieprzyłby w ciagu miesiąca trzeci raz, to jutro nie sprawdzalibyśmy konta, tylko wysyłali CV do kolejnych firm....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Czas z tymi pseudo gwiazdami zrobić porzadek,to jest szczyt ze zarabiaja takie kokosy i gówno grają!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ruch jest bardzo dobrze poukładana drużyną a Wiśle właśnie tego brakuje i tyle po tym niezłym meczu , gdzie Chorzów był znacznie lepszy Wisła momentami przyzwoita.
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
dobrze grali , ,mieli wiecej lepszych okazji od Ruchu
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Z Kowalskim to my nie musimy się bać o spalone. Nawet jak napastnik się nie wróci, to Kowalski cofnie się do niego i go pokryje. Przecież takich błędów nawet w okręgówce nie robią. Nie wiem co on w Wiśle robi.
Cała drużyna bardzo słabo, Małecki sam ze sobą się kiwa, Diaz z Cikosem z defensywie dno, a Paljic z Łobo nie wiem po co wchodzili. Miejmy nadzieje, że nowy trener coś zmieni. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Bardzo nie lubię krytykować ludzi zasłużonych dla Wisły, jednak Tomasz Kulawik to człowiek bez grama charyzmy, zupełnie nie nadający się nawet na trenerskiego "strażaka" - i tu zakończę temat Kuli na ławce trenerskiej.
Tak jak myślałem, nie trzeba było długo czekać na "Pawełka" - druga kolejka i pierwszy farfocel Mariusza. Jeśli jakikolwiek trener wystawi jeszcze tego magika mając do dyspozycji innego bramkarza uznam go za niespełna rozumu. Kolejna sprawa, czy znacie słabaszego ostatniego obrońcę w polskiej lidze niż Mateusz Kowalski? Ja tam nawet nie mam do niego pretensji - jego wina, że trenerzy to ślepcy? W Niecieczy takiego gracza przyjmą z otwartymi ramionami, tam poziom dla Mateusza w sam raz. Idziemy dalej - dwie zmiany, które mnie doprowadziły do rozpaczy. Boguski i Łobodziński - kolejni magicy, mający odmienić losy spotkania. To nic, że od początku sezonu kopią się po czołach - trenerzy z uporem maniaka pchają te kaleki na boisko. Cikos i Bunoza - przedziwnie czułem jacy to muszą być "piłkarze". Jak tylko usłyszałem, że od dawna obserwowani (dodam, że przez Zdzicha) wiedziałem, że dobrze z nimi nie będzie. Dodajmy do tego panów w wieku przedemerytalnym Clebera (dla niego szacun, gdyby nie On było by z nami dzisiaj znacznie gorzej), Żurawia oraz Sobola i mamy receptę na sukces. Nutka optymizmu to Małecki (choć przyznam, gdyby to zależało ode mnie nie było by go już w klubie) i Rios. Modlę się, żeby i Chavez do tego grona dołączył. |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
No bo w końcu:
http://demotywatory.pl/1719545/Maciej-Zurawski Cikos i Rios. Jedyni piłkarze, których nie chciałam udusić po tym ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Chyba sobie zartujesz Po pierwsze nie mamy trenera po drugie druzyna sie nie zgrala po trzecie w Chorzowie nie bylo ABG Ja juz czekam na mecz za tydzien! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Wirtuozem nie jest, dośrodkowywać nie potrafi, za dużo gada i macha rękami (dzisiaj wyjątkowo mało), ale to nie on jest największtm problemem Wisły.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Patrząc na bramki, które strzelił Ruch wypada tylko załamać ręce. O ile jeszcze pierwsza to klasyczny ,,pawełek", to druga woła o pomstę do nieba- Straka wpada w chmarę piłkarzy Wisły, ginie w niej, po czym w magiczny sposób pojawia się przed Pawełkiem i strzela gola.... No może tą sytuację miał na myśli Żuraw mówiąc o nieodpowiedzialnych ludziach?
A może całokształt? Pewnie jak opuszczał Wisłę, to w szatni siedzieli ludzie trochę innego formatu, niż teraz.Może tacy którym zależało na Wiśle, a nie tylko mamonie. Powrót po latach za granicą jeszcze uwypuklił tą różnicę. Jak przyjdzie jakiś trener, który to wszystko poukłada to z miejsca powinien dostać piłkarskiego Oscara. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
[QUOTE=Forza;961600]No cóż... Z mojego punktu widzenia w sakli 1-10...
Cikos 3 - bo grał lepiej w defensywie Cleber - 3- też się zawiodłem... ale rozumiem że to też kwestia wieku Małecki - 4 - zagrał przeciętnie ale przynajmniej mniej gwiazdorzył... raz zamachał rękami - na Wojciecha Ł. - słusznie zresztą. Biegał i kiwał, w pierwszej połowie chyba najbardziej z Rado chcieli coś zrobić CZy my oglądaliśmy to samo Nie ma co płakać.Mam nadzieje że ktoś ogarnie to wreszcie.Co do wypowiedzi Żurawia to w jego stylu.Sobol nie chciał udzielić wywiadu,więc Maciek powiedział co myśli. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
dobrze Mielcarski gada o transferach
w lidze plus ekstra.![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Dobra juz na spokojnie. Błagam niech ktoś wezmie tego Kowalskiego, facet jest gorszy niż obroncy z okregowki. Wazy ze 100 kg a daje się przepychać jak worek... Pawełek, człowiek ktorego nie powinno być w Wiśle od 2 lat... Boguski- nie istniał , Małecki - chciał, nie mógł, Cikos- to jest chyba pomocnik nie obronca, Diaz- katastrofa, Rado- nie tak zle, Rios na + , Pajlic moim zdaniem nie był zły, ale taktyka i gra żenująca, zero podań, holowanie piłki, żałość...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
po tym meczu nasuwa się jeden wniosek!!
Na wczoraj potrzebny jest nowy dobry trener !! Oby nie był nim Petrescu... bo mam już dość brzydkiej gry w wykonaniu Wisły!! Następną sprawą są piłkarze - a tak na prawde psełdo kopacze... Łobodziński, Kowalski, Pawełek !! Out z Wisły!!! tego się nie da oglądać co oni prezentują... Bardzo pozytywnie dzisiaj zaprezentował się Żurawski, Rios (gdy grał jako wysunięty napastnik), Mały mieszał (ale gorąca głowa), Cleber (na szczęście wrócił), Paljić dość pozytywnie... Dramat Boguski... wszedł na boisko i bezprodutywny... Cikos - poza kilkoma błędami dość pozytywny występ... Kirm - przeciętnie Sobolewski - dramat... a podsumowanie - to wszystko woła o pomstę do nieba póki nowy trener tego nie poukłada jak należy... Powinien dostać 2 lata na zbudowanie drużyny która będzie dzielnie walczyć w europie...!! ![]()
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Ale grunt ze Tomek Kulawik stwierdzil z e Zuraw byl rozgoryczony po meczu i on sie nie moze podpisac pod tym slowami...
Pewnie panie trenerze wszystko jest super... Ale skoro sam trener tego nie widzi to szkoda slow.. Kulawik caly mecz zwala na Cikosa...brawo panie trenerze bo faktycznie reszta zawodnikow zagral rewelacyjnie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
qchar 90 cytat: dobrze Mielcarski gada o transferach
w lidze plus ekstra.Możesz przybliżyć jego wypowiedź ![]() ![]()
Od kołyski ,aż po grób w sercu tylko jeden klub WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Rios, Małecki +
Pawełek - bramka nie zawalona ale przy lepszej reakcji miał jakieś szanse wyciągnąć. Za to parada sezonu imo przy tym strzale po którym odgwizdano spalonego (którego de facto nie było). Linia obrony jako całość : tra-ge-dia Pomoc, słabo. Tej drużynie potrzeba przede wszystkich sprawnie grającej lini obrony, bo niektóre błędy były wręcz żenujące. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
a to dobre ....Kulawik mówi,że Pawełek jest bez błędu....a cały mecz przegrał Cikos..hahahaha Bravo Panie trenerze!!!!!!!! Boże chroń przed takimi trenerami....
![]()
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!! Per aspera ad astra "Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się" |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
[QUOTE=Rasialdo;961643]
![]() Forza Wisła!
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ja mam tylko jedną prośbę, żeby ujawnili się ci debile, co pisali na forum, że przeprowadziliśmy dobre transfery w tym roku, a zwłaszcza ci, co chwalili Cikosa. Lepiej niech to zrobią sami, niż ja miałbym ich wymieniać po nikach.
I kapelusz z głów przed wolfym i Markusem. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
To fakt, czekam z niecierpiwością aż niedawny rezerwowy Singlar wróci.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
No przecież według Kulawika to Diaz był winny utraty pierwszej bramki. Chyba jakby miał ze 2 metry to dostałby tę piłkę. Koordynacja ruchowa Pawełka zatrważająca.
Niestety potwierdziły się moje przypuszczenia co do Cikosa, bardzo przeciętny obrońca, bez techniki, z wyraźną obawą przy wyprowadzaniu piłki. A jak się ma piłkę przy linii i nikt się nie pokazuje do gry to się ją wypieprza jak najdalej, a nie kiwa z napastnikiem. O Kowalskim nie będę pisał. Mam nadzieję, że Cleber jeszcze nie zakończy kariery za pół roku, bo jest naszym najlepszym obrońcą w tej chwili. Dla mnie na plus dzisiaj właśnie Cleber, Żuraw, Mały i Rios. Jedyni, którzy w miarę wychodzili do piłek. Pajicia bym do końca nie skreślał. Ma chyba potencjał. Dobrze, że Cikos jest na wypożyczeniu. Jak w tym roku będziemy walczyć o mistrzostwo to będzie cud. To, że nazywamy się Wisła Kraków nie znaczy, że wszyscy będą przed nami klękać. Niektórzy chyba myślą, że dzisiejszy mecz to był wypadek przy pracy. Przecież nasza gra tak wygląda od początku sezonu. Gdyby nie nasze szczęście z Arką mielibyśmy teraz 1 punkt.
Ostatnio edytowane przez rabi86 : 15.08.2010 o godz. 20:52.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
podpisuje sie pod slowami zurawia , co chlopaki moze powiecie ze zle powiedzial ? takiego kowalskiego to nawet w IV lidze by nie chcieli a on kopie pilkę w takim klubie jak wisla , na dodatek jest wolny jak zółw , na wozku inwalidzkim nie jeden by go scignął , nasttepny łobodzinski , kiwa sie sam ze sobą a potem szuka gdzie sie pilka podziala kiedy akcja juz pod naszą bramką , z takim kontrakterm jaki on ma to bysmy mieli ze 2 duzo lepszych kopaczy na jego miejsce..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
widocznie trener w nich wierzy..
naprawdę to trzeba podziękować zarządowi za pięknie przeprowadzane transfery.. czekanie nie wiadomo na co, rejestrowanie w trakcie sezonu.. DRAMAT. Ci piłkarze powinni być w Wiśle na 1 treningu, podpisani i zarejestrowani, ale nasi działacze zawsze MAJĄ CZAS.. no i wisienka na torcie STADION.. tak w ch..ja nas z nim robią że to masakra.. Bo co jak co ale na R22 z naszym dopingiem gra jakoś wygląda.. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Choćby Kirmowi który może nawet na różowo biegać a on mu i tak nie poda.A już znamienną sytuacją była ta w której Sobol machał, krzyczał do Małego żeby mu podał a ten zajebiście,z gracją przebiegł wszerz 15m i stracił piłkę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Po słowach Kulawika po dzisiejszym meczu wyp .... bym go z klubu i to jutro bez możliwości wstępu. Jak go słyszę i widzę grę patałachów to mam nieodparte wrażenie że oni się wszyscy zgadali żeby grać g..... pytanie tylko po co bo sensu takiego działania nie widzę |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
|