The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mercury
Member

Od: 02.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.08.2010, 17:17
dziwi mnie że nie ma wcale kursu na Jimeneza u buka a jest np na Maradone..
Karlos
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 15.08.2010, 17:20
A tu Bedzie Zonk jak jutro Jimenez, przywiezie ze Soba paru graczy z ligi hiszpanskiej ;D
ps. a Mazilu gra w Dnipropietrowsku.
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.08.2010, 17:29
picasso napisał(a):Wyświetl post
a tak naprawdę,to ile ten pan Henio ma sukcesów jako TRENER?bo chyba nie za wiele,moze ten puchar Francji z Metz...
Puchary Narodów Afryki:

3. miejsce z WKS
2. miejsce z Tunezją
4. miejsce z Mali

Ja na litość boską rozumiem, że Kasperczak dał dupy z wynikami (zwalam to na kark wieku i zgadzam się z opiniami, że to już na pewno nie ten trener co kiedyś), ale prosiłbym żeby resztki obiektywizmu zachować i mimo wszystko zaczerpnąć nieco wiedzy w wielu źródłach, skoro samodzielnej się nie posiada.
_barszczu
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.08.2010, 17:33
odróżniasz pracę trenera od pracy selekcjonera?
picasso
Senior Member

Stary 15.08.2010, 17:36
hunter napisał(a):Wyświetl post
Puchary Narodów Afryki:

3. miejsce z WKS
2. miejsce z Tunezją
4. miejsce z Mali

Ja na litość boską rozumiem, że Kasperczak dał dupy z wynikami (zwalam to na kark wieku i zgadzam się z opiniami, że to już na pewno nie ten trener co kiedyś), ale prosiłbym żeby resztki obiektywizmu zachować i mimo wszystko zaczerpnąć nieco wiedzy w wielu źródłach, skoro samodzielnej się nie posiada.
dlatego wyszczególnilem slowo TRENER, selekcjoner to jednak zupełnie cos innego.nie przygotowuje zawodnikow na obozach do sezonu,nie "robi"sily,kondycji,szybkości.on wybiera z tych,ktorych przygotowuja TRENERZY klubowi.
dziękuję za uwagę
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 15.08.2010, 18:08
1q2 napisał(a):Wyświetl post
To kolejna bzdura bo przerwano mu na samym początku.
Mistrza nie zdobył ale mam takie przeczucie(zupełnie nie związane z Petrescu) że ten mistrz nie był do zdobycia.Po prostu nie wierze że Legia na czysto zrobiła bilans 12-1-0 na wiosnę.
Żeby nie było - po samym sezonie nie miałem żadnych takich myśli ale po aresztowaniu pana W , gdy okazało się że on był w stanie ustawiać całe rundy...Zreszta nawet gdyby to sory 10-1-2 przy całkiem nowym trenerze.Świetny bilans.
To raz a dwa Petrescu został wywalony po porażce w pucharach która niczego nie przesadzała i w momencie gdy byliśmy nie na pierwszym ale w czołówce tabeli

I to też nie prawda że graliśmy fatalnie bo 2 mecze u siebie były ok, mecz Lechem przejdzie do historii, mecze z Matersburgiem też były przynajmniej przyzwoite i to też nie prawda że Materrsburg był leszczem bo oni mieli wtedy sezon życia ale skąd Ty to możesz wiedzieć?

Tak więc kompletnie się z Tobą nie zgadzam, szczególnie że wywalono go gdy na dobrę zaczął tu pracować.

I błagam Cię - nie odpisuj - ja wiem = to prostak, cham i prymityw ze 100 słówkami po angielsku, głupek , fatalny trener(przynajmniej w Posce), zajechał zespół, nie miał pojęcia o grze i taktyce
Ja wiem, że łatwiej jest Ci rozmawiać ze mną, gdy ignorujesz moje argumenty, ale tym razem postaraj się skupić na tyle, by zapamiętać to, co powtarzałem już chyba z dziesięć razy: nie oczekiwałem od Petrescu mistrzostwa w pierwszym sezonie. Oczekiwałem taktyki i stylu. Dotarło? Tak, wiem - z tamtą Legią można było przegrać walkę o tytuł. To co trzeba było zrobić, to wypracować taktykę, która oferowała coś więcej niż skomasowaną obronę, długie piłki na uwolnienie i stwarzanie maksymalnie 5 sytuacji bramkowych w ciągu meczu niezależnie od klasy rywala. Bilans 9-1-2 (nie liczę towarzyskiego meczu z Legią) faktycznie wygląda świetnie, ale tylko jeśli ignoruje się fakt, że w tamtym okresie Legia była naszym jedynym równorzędnym rywalem. W pierwszej rundzie sezonu 05/06, przed przyjściem Petrescu, prowadzili nas Engel i Kulawik, zaliczyliśmy poważny kryzys po przegranej z PAO i wciąż zakończyliśmy rundę z liderem, jednym punktem przewagi nad Legią i sześcioma nad resztą stawki. W takich warunkach walka z Legią o tytuł i powiększanie przewagi nad resztą ligi było obowiązkiem nowego trenera.

Daruj sobie insynuacje na temat Legii. To takie same brednie jak przy "aferze" z Saksem w roli głównej. To naiwne wnioskowanie, że skoro istniała możliwość korupcji, to znaczy, że do niej dochodziło. A że dowodów nie ma? Detal. Jeśli kiedyś takie dowody się pojawią, to wtedy sobie je omówimy.
Na dzień dzisiejszy można z czystym sumieniem stwierdzić, że Legia wygrywała, bo przeprowadziła świetne transfery, a kilku ich piłkarzy zaliczyło sezon życia.

Petrescu nie został zwolniony po porażce z Iraklisem, tylko po meczu ligowym i poleciał właśnie za wyniki w ekstraklasie. Tak ekscytujesz się bilansem Dana z jego pierwszego sezonu to może ja przypomnę jak wyglądał ten drugi sezon? Imponujące 3-4-0. Najpierw 1-0 z Zabrzem (potem zajęli 14 miejsce w lidze), 0-0 z Arką (11 miejsce), 2-0 z Płockiem (15 miejsce i spadek), 2-0 z Koroną (7), 3-3 z Lechem (6), 0-0 z Pogonią (16 i spadek) i 1-1 z Łęczną (13). Z tych siedmiu spotkań cztery zagraliśmy z najgorszymi zespołami w lidze. Dla porównania Engela zwolniono gdy miał bilans 6-3-1, lidera z 2 punktami przewagi i jeden zaległy mecz. Bajkopisarz też miał fajne spotkanie z Lechem. 5-1 już bez Franka i Uche. Nie tęsknię za Aniołem, ale staram się pokazać Ci, że sukcesy Dana wcale nie były takie wielkie, a okoliczności odejścia nie były jakoś szczególnie niesprawiedliwe.

Meczy ligowych Mattersburga faktycznie nie śledziłem, ale sądząc po tym, że w swoim "sezonie życia" dostali od nas, a rok później (podczas sezonu, który zakończyli 5tym miejscem) dostali 1-2 na wyjeździe i 0-4 u siebie od Basel, twierdzę, że nie straciłem wiele nie poświęcając czasu austriackim wyrobnikom.

"Wywalono go gdy na dobrę zaczął tu pracować"?! Petrescu przez dziewięć miesięcy się rozkręcał?! Kasperczakowi jakoś wystarczyła niecała runda na wprowadzenie swojego stylu. Skorża dał radę odmienić zespół podczas letniej przerwy. Petrescu wciąż się rozgrzewał... Porównując wyniki z początku i końca ery Dana aż strach pomyśleć do czego zmierzał!
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 15.08.2010, 18:09
picasso napisał(a):Wyświetl post
a tak naprawdę,to ile ten pan Henio ma sukcesów jako TRENER?bo chyba nie za wiele,moze ten puchar Francji z Metz...
Wskaż innego polskiego trenera, który w zachodniej lidze tyle osiągnął.
picasso
Senior Member

Stary 15.08.2010, 18:20
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Wskaż innego polskiego trenera, który w zachodniej lidze tyle osiągnął.
ale to o niczym nie świadczy.Kasperczak zostal po zakonczeniu kariery na zachodzie,tam skonczyl szkołę trenerska i udalo mu sie z Metz.dlaczego po tak ogromnym sukcesie nie trafił do wielkiego klubu,choćby z ligi francuskiej? tak więc trudno mówic o nim "polski trener" to jest trener francuski,a że Polak to inna sprawa.
dziękuję za uwagę
spontants
Banita

Od: 07.2010

Stary 15.08.2010, 18:36
Kasperczak powinien skonczyc kariere pare lat temu... i odszedł by w "blasku"
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 15.08.2010, 20:08
Panu Tomkowi należy pogratulować "urozmaiconych treningów" i na tyle wystarczy.Mam nadzieję która jednocześnie jest absolutną koniecznością, że w meczu z Widzewem zobaczymy nowego trenera.
Eppur si muove!
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 15.08.2010, 20:12
Czy dalej niektore osoby twierdza że Kulawik powinien dostac szanse
arbuz
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 15.08.2010, 20:33
No to ktos wypatrzyl tego noewgo trenera na meczu ?

Panu Kulawikowi dziekuje szanuje go ale musi jeszcze uczyc sie rzemiosla kilka dobrych lat.

Czekam na nowego trenera jutro
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.08.2010, 20:33
Jutro rano MUSI być nowy trener
z pełnią władzy nad składem, gwarancją zatrudnienia do konca sezonu
najlepiej nieznajacy zadnego zawodnika wczesniej
I MUSI wejść z nim do szatni Basałaj i zakomunikowac,
że wcześniej wypie... 20 kopaczy niż tego trenera a jak sie komuś nie podoba cieżka harówa
to do biura rozwiązać kontrakt za porozumieniem stron
arbuz
Senior Member

Stary 15.08.2010, 20:39
Dzis ruch zruchal cala 11 w dupe i tyle.

Pawelek przypomnial sobie jak puszcza sie babole.

Kowalski pokazal jakie umiejetnosci posiada i to ze jest w tej druzynie to jak zdblo slepej kurze sie trafilo.

Cleber najlepszy zawodnik tyle ze konczy kariere.

Sobol zagral jak zwykle biegal krzyczal probowal.

Rios na plus widac ze cos umie bo pokazac sie jakkolwiek na plus przy tak grajacej druzynie to sztuka.
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.08.2010, 20:43
Pytanie, czy Guus Hidding albo Mourinho by coś zrobili z tym podwórkowym składem. Od 2003 roku dobrych/bardzo dobrych piłkarzy zastępujemy słabymi/bardzo słabymi. Regres rok w rok. I tak jak kiedyś wyśmiewaliśmy choćby "holowanie" Cantoro - to dziś by się przydał, przynajmniej grałby ktoś w środku pomocy, co potrafi przytrzymać i rozegrać piłkę. Jak kiedyś Paulista był dobry tylko jako zmiennik i joker, tak teraz byłby prawdziwą gwiazdą w naszej kadrze. I tak dalej, i tak dalej. A prawda jest taka, że i owszem - zawodników się sprzedaje, ale gdy zastępuje sie ich również sensowymi graczami. I lepiej wychodzi kupno jednego piłkarza za 1,5 mln euro, niż ośmiu. Bo niestety, Wisła nie może rozgrywać swoich meczy w 16-stu.

Dobry trener to jedno, ale dobry zarząd znaczy jeszcze więcej.
Ostatnio edytowane przez Elendil : 15.08.2010 o godz. 20:46.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
arbuz
Senior Member

Stary 15.08.2010, 20:45
Elendil napisał(a):Wyświetl post
Pytanie, czy Guus Hidding albo Mourinho by coś zrobili z tym podwórkowym składem.
Zapytalby sie czy leci z nami pilot
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.08.2010, 20:46
z tym materiałem (Cikos,Bunoza,Palijc,Kowalski i reszta) to nawet Mourinho nic nie ugra.Są poprostu zbyt słabi,tacy gracze na walke o utrzymanie w lidze najwyżej.
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 15.08.2010, 20:47
arbuz napisał(a):Wyświetl post
No to ktos wypatrzyl tego noewgo trenera na meczu ?

Panu Kulawikowi dziekuje szanuje go ale musi jeszcze uczyc sie rzemiosla kilka dobrych lat.

Czekam na nowego trenera jutro
Parę razy pokazali takiego dość znanego trenera, którego nazwiska nie pomnę. Siedział nad byłym znanym piłkarzem Ruchu. Podobno grunt zaczyna mu sie palić pod nogami w obecnej pracy, a mieszka w Skotnikach, więc jest prawie na miejscu.
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 15.08.2010, 20:50
Fornalik ma za to w Ruchu same gwiazdy.
Najlepszy materiał w lidze.
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 15.08.2010, 20:51
gigant napisał(a):Wyświetl post
Parę razy pokazali takiego dość znanego trenera, którego nazwiska nie pomnę. Siedział nad byłym znanym piłkarzem Ruchu. Podobno grunt zaczyna mu sie palić pod nogami w obecnej pracy, a mieszka w Skotnikach, więc jest prawie na miejscu.

Komentarzowy miód
Ostatnio edytowane przez master777 : 15.08.2010 o godz. 23:12.
Markus
Senior Member

Stary 15.08.2010, 20:53
AYALA napisał(a):Wyświetl post
z tym materiałem (Cikos,Bunoza,Palijc,Kowalski i reszta) to nawet Mourinho nic nie ugra.Są poprostu zbyt słabi,tacy gracze na walke o utrzymanie w lidze najwyżej.
Pamiętaj, że wybierał ich niezastąpiony Zdzisiu. I wszystko jasne.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 15.08.2010, 20:54
gigant napisał(a):Wyświetl post
Ja bym podziękował za tego trenera.
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 15.08.2010, 20:55
Incognito no to mozesz napisz kto to byl
arbuz
Senior Member

Stary 15.08.2010, 20:56
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Fornalik ma za to w Ruchu same gwiazdy.
Najlepszy materiał w lidze.
Nie ma dobrego materialu ale ma chlopakow ktorzy biegaja skacza nadrabiaja swoje braki bieganiem, presingiem wola walki i ambicja graja jak druzyna, rozumieja sie.

A tu taki Kowalski ktorego z reka na sercu biore w przedbiegach choc mam 30 lat i nie trenuje zawodowo.
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 15.08.2010, 20:56
Jedno jest pewne. Nie ma co czekać i "spokojnie szukać". Nowy trener potrzebny od zaraz, bo Tomek Kulawik jest jak dziecko we mgle. Trenowanie Wisły zwyczajnie go przerasta.

A już za tydzień gramy z ambitnie walczącym Widzewem. Może być trudno o punkty!
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 15.08.2010, 20:58
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Ja bym podziękował za tego trenera.
Ja chyba też, ale mamy teraz w Wisle czas powrotów i wszystko łącznie z Jurczynskim i Praskim może się zdarzyc. Zresztą lepszy Smuda na ławce, niż Pawełek w bramce.
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 15.08.2010, 21:04
Cytat:
Nie ma dobrego materialu ale ma chlopakow ktorzy biegaja skacza nadrabiaja swoje braki bieganiem, presingiem wola walki i ambicja graja jak druzyna, rozumieja sie.
To co pogrubiłem , to właśnie między innymi efekty pracy dobrego trenera.
Napisałem ten przykład z Ruchem w kontrze do argumentu , że nawet [tutaj nazwisko jakiegoś znanego trenera] nic nie zrobi z tym materiałem. Wiadomo , że przykładowo Kowalski ma taki potencjał jaki ma , ale bez jaj . Większość piłkarzy Wisły pokazało już w przeszłości , że potrafi grać lepiej niż to co mogliśmy dziś zobaczyć.
Tak więc wydaje mi się , że ten ,,materiał'' Ruchu pod wodzą np. przesławnego doktora Majewskiego grał by zupełnie inaczej , jak i Wisła pod wodzą [nazwisko jakiegoś znanego trenera] prezentowała by inny styl i inny byłby efekt.
Materiał jest istotny , ale nie pomijajmy zupełnie roli trenera.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 15.08.2010 o godz. 21:09.
NHwiernyTS
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 15.08.2010, 21:06
Takiego dziadostwa to ja dawno nie widziałem! Cenie Kulawika był dobrym piłkarzem, ale trenerem jest marnym, rozumie, że z patałachami takimi jak Kowalski to żaden trener nic nie zdziała, ale to jest kompletnie źle ustawiona drużyna!! Przecież co to za ustawienie 4-5-1 z Żurawskim jako napastnikiem jak każdy wie, że Żurawski jest graczem defensywnym i w skutku gramy 4-6-0 !!! Bez napastników !!! Nie rozumiem tego, kondycyjnie to oni przy grajkach ruchu to wyglądali jak emeryci !!! Oby przyszedł jakiś porządny trener co zrobi porządek z ich szybkością !!! Do tego dochodzi kompletny brak zgrania się.

Wybór Był Prosty - Wiara w Jednego Boga, Krakowska Wisła To Naszego Życia Droga!

jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 15.08.2010, 21:08
Na facebooku na profilu TWSD można przeczytać:
"Coraz głośniej słychać, że nowym trenerem Wisły zostanie Manuel Jimenez."
Czyżbyśmy jutro mieli miłą niespodzianke?
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
nesta
Senior Member

Stary 15.08.2010, 21:09
Ogladal ktos lige+ extra, nic tam nie wspominali?

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów